Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Pobyt ve vězení obklopeném mrtvými se začíná blížit něčemu, co by se skoro dalo nazvat normálním životem. Jenž okamžiky bezpečí jsou ty nejnebezpečnější. Stačí jen na chvíli polevit v ostražitosti... a následky jsou nedozírné.
Protože v tomhle světě jak každý okamžik klidu jen klidem před bouří.

Obsahuje sešity série The Walking Dead #37-42

Scénář
Robert Kirkman
Art
Charles Adlard
Obálka
Charles Adlard
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-160-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
320 g
Stran
136
Cena
299 Kč
Originál
The Walking Dead #07: The Calm Before (Skybound (Image Comics), 2007)
  • martin28
    Po hektickém ději předešlých knih se dostavila pohoda. Tedy až na tragický konec člena skupiny. Život za mřížemi může mít i přívětivou tvář, kterou si všichni z Rickovy skupiny zaslouží. Je to zatím nejslabší kniha, ale o nudě nemůže být řeč. Pohoda lebeda právě skončila - cliffhanger na konci knihy vás nakopne do koulí s razancí Michonne. 85%
  • faster86
    Ten podtitul se všeříkající. Tempo není tak rychlé jako u oprvních dílů, o to je ale zajímavější kolik věcí dokáže Kirkman narvat do každé knížky a tady je toho strašně mkc. Dale začíná být oblíbená postava.
  • Kadin
    Kadin mecenáš7.3.2020 11:57Živí mrtví #07: Ticho před bouří
    Už nevím co dál bych o této sérii psal, je to stále parádní, baví a nemohu se dočkat dalšího dílu. 8/10
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš7.8.2019 00:38Živí mrtví #07: Ticho před bouří
    Zatiaľ asi najslabší a celkom zbytočný diel v ktorom sa poriadne nič neudeje. Síce tu je pár scén ako svadba či pôrod, ale nejde o nič zaujímavé. Ani tie prekvapenia tu tentokrát vôbec nevyšli a boli predvidateľné. Jedna z postáv umrie, ktorá je od začiatku, ale to som čakal už dlhšie a na konci sa objaví postava, ktorú som očakával tiež. Tentokrát to pre mňa bola ukecaná nuda a snáď sa to znovu zlepší.
  • JohnyG
    V už klasickém schématu tohohle komiksu "drama - klid - akce" teď prostě zase přišla řada na vyklusávací díl. Víc mluvení, míň střílení, porod, svatba, rozvoj vztahů. I to je ale potřeba, jinak by celá ta zombie apokalypsa strašně rychle zevšedněla. K celému ději jen podotknu, že Carol byla narušená už dřív, teď jen svou opuštěnost ukončila v novém a definitivním objetí. Ve vězení uběhnou dva měsíce v relativní pohodě, načež na závěr Kirkman strčí naprosto učebnicovej cliffhanger slibující další akční nakládačku.
  • karl173
    karl173 mecenáš22.7.2018 20:49Živí mrtví #07: Ticho před bouří
    Tenhle díl je tím, co je již napsáno v názvu. Je to díl ve kterém se zpomalí trochu tempo a zaměřuje se spíše na vztahy mezi postavami a ještě více je propojuje, což je skvělé. Zároveň je to ale díl, který nechce být jen nudně tlachající epizodou a tak přinese i tak velmi důležité zvraty a nějakou tu akci. Co na to říct. Zkrátka i když se tato série pozastavila, aby nepřicházela jen se samou akcí a zásadními momenty, tak si stále něco nechává pro každý díl a stále je to velmi dobré. 80%
  • Fimi
    Fimi mecenáš25.6.2018 15:49Živí mrtví #07: Ticho před bouří
    No je to takové na lepší čtyři a horší pět. Pořád je to skvěle napsané, ale poprvé se mi stalo, že jsem se místy nudil, hodně z toho jde poznat, že po předešlém díle přichází odlehčení a i přes to, co se stalo Carol a Dalovi, to nejhorší teprve přijde, protože jestli tento díl něco ve mě zanechal, tak natěšenost na další díl... Kirkman je borec a i tento vcelku nicneříkající díl je toho důkazem, ten člověk dokáže zaujmout prostě jakkoliv a čímkoliv.
  • trudoš
    trudoš editor6.6.2018 22:29Živí mrtví #07: Ticho před bouří
    Název Ticho před bouří trefně vystihuje charakter sedmého alba. Život ve věznici se konečně ustálil a rozmíšky mezi postavami definitivně vykrystalizovaly v tu či onu podobu. Přežívání v postapokalyptickém světě samozřejmě nadále znesnadňují oživlí mrtví, ovšem předpokládaná odveta z městečka Woodbury má už jen podobu budoucího zla. Jinak se pěstuje, sklízí, disputuje, souloží, rodí i amputuje, to vše pod taktovkou lidských dialogů, ve kterých člověk často pozná sám sebe. Ne vždy mají hrdinové možnost jednat čestně, spravedlivě a morálně, jenže tyhle pojmy vzaly za své společně s pádem civilizace. Kdo chce soudit, ať první hodí zombíkem. Na tohle je Robert Kirkman zkrátka machr, který ví, jak čtenáře zaháčkovat. Což ještě podtrhne závěrečným cliffhangerem, jež vás ovšem donutí obratem otevřít další díl, protože jiná možnost není - Guvernér je zpátky, takže život přeživších musí zákonitě nabrat nový směr. Zda půjde o pátý kruh pekla horoucího nebo už rovnou devátý, uvidíme příště.
  • tresida99
    Velmi mraziví díl. Celí komiks čekáte kdy se něco posere a přitom mi skupina příjde místy úplně v pořádku.
  • jirin
    Ne, že bych tuhle sérii četl kvůli vyvražďovačce, násilí apod. Ale v tomhle díle se nic extra neudálo, a kdyby se kniha vynechala, nic extra by se nestalo - porod a Carol. V seriálu sice mám raději ty scény, které se nezabývají zombie samotnými a byví mě ty rozhovory kolem, ale v komiksu mě to příliš nesedí. Tenhle díl, je tedy opravdu spíše takový výplňový, ale celkově je to pořád nadprůměr.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš30.12.2013 08:00Živí mrtví #07: Ticho před bouří
    Julio miluje Esmeraldu, ale Esmeradla má oči jen pro Jorgeho, jenže ten jí nemiluje, protože ztratil paměť a navíc je to její bratr! Telenovela pokračuje a zpomalení je na místě abychom se stejně jako hrdinové ukolébali falešným pocitem bezpečí...Zhltnul jsem to jako kačenu během chvilku a hned sáhl po dalším díle...
  • sedw
    Souhlasím s ostatními, že v tomto díle přichází mírné zvolnění, avšak nemyslím si, že to je na škodu. Opět se trochu ponoříme do psychologie jednotlivých postav. Co mi však už příliš nesedí je prostředí vězení, zpočátku mi připadalo jako zajímavý nápad a hodně mě bavilo, nicméně víc mi u této série sedí putování hrstky přeživších světem. Proto pouze 4*, již bylo lépe.
  • kaylin
    Když se čtou "Živí mrtví" je potřeba si uvědomit jednu základní věc. Tohle je nekonečný příběh a jako takový ho musíme chápat. Když je něco tak dlouhého, rozsáhlého, je prostě nevyhnutelné, že chvílemi přijdou momenty, kdy se neřeší tak závažné věci. Navíc, zamyslete se nad tím. Zombie žánr vlastně není akční žánr. "Noc oživlých mrtvol" není filmem, který by se vyznačoval přílišnou akcí. Jeho síla je právě ve chvíli, kdy se lidé snaží přežívat, snaží se ukrývat, ale jejich spolupráce prostě nefunguje. "Živí mrtví: Ticho před bouří" jsou přesně takovou ukázkou toho, jak lidské vztahy nemohou fungovat dokonale v době klidu, natožpak v době krize. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/84-zivi-mrtvi-ticho-pred-bouri-70.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.5.2013 12:11Živí mrtví #07: Ticho před bouří
    Tohle mi nesmí dělat! Jasně, je to scénáristicky povedené, ale prosím, já chci vědět, co bude následovat!:))

    Celkový dojem: 80%
  • Final
    Final mecenáš2.5.2013 09:39Živí mrtví #07: Ticho před bouří
    Ticho v názvu je jen zdánlivé, protože i tak se v tomto pokračování stane dost událostí, které formují osazenstvo vězení. Samozřejmě se ale najdou i chvilky na oddych, které jsem postavám přál a děsil se, čím se jim to po.... Skvělé čtení, hodnotím 90%
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš7.3.2013 19:26Živí mrtví #07: Ticho před bouří
    „Proč nehraješ taky, táto? Dal bys jim pěkně na frak! Aha. Já zapomněl. Promiň.“ (vtipálek Carl si nebere servítky)

    Název Ticho před bouří napovídá, že se opět trochu budeme plácat na místě. Takže zatímco si Guvernér bere oddechový čas, ve věznici se vesele šuká, rodí, kecá a Kirkman si neodpustí ani své oblíbené krájení končetin. S takovou za chvíli všichni dopadnou jako černý rytíř ze Svatého Grálu. Ale příště... příště to už bude to pravé masakrálně ořechové s krvavou zombie polevou. Máme se nač těšit.
  • Fry
    Člověk potřebuje odpočinek, a to rozhodně Kirkman ví, a proto nám tentokrát naservíroval takové lehké odpočinutí.

    Já tuhle sérii prostě žeru, a proto mi nejspíše vůbec nevadí, že je to tentokrát prakticky díl, který by se dal vypustit. Konečně, se ale v tomto díle dostanou do popředí postavy, které se zatím držely vzadu (Billy, Alice...), a také máme opět možnost nakouknout na jejich mezi-lidské vztahy. Krve se dočkáme sice jen málo, ale i tak budete překvapeni, že lidé jsou různí, a nikdy nevíte, co se jim může honit hlavou (Ano, má to souvislost s tou krví :D) a také samozdřejmě zjistíme, jestli se Lori narodí chlapec, nebo děvče. A jako sladká tečka, je poslední stránka celého dílu, které opravdu nabádá ke koupi dalšího dílu, jestli víte o čem mluvím :D
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo28.2.2013 23:39Živí mrtví #07: Ticho před bouří
    Martin D. Antonín: jj, přesně tak, osmej díl je nářez, hlavně ten závěr má takový spád a vyústění, že jsem čuměl :-)
  • Kapis
    Kapis mecenáš28.2.2013 08:01Živí mrtví #07: Ticho před bouří
    Martin D. Antonín: OK, díky za vysvětlení, jsem myslel, že tam bylo jen to běžné "yunow". Tak a na tu krvavou bouři se už moc těším. Tahle série má výhodu, že si člověk nemusí moc dlouho pamatovat jména postav;-)

  • Martin D. Antonín
    Martin D. Antonín28.2.2013 01:48Živí mrtví #07: Ticho před bouří
    Jen k tomu "víš co myslim" - samozřejmě, že kdyby šlo o běžné "you know" nebo jiné výplňové slovní spojení, buď bych ho vypustil, nebo použil obdobnou českou verzi - ale tady jde o Axelovu schválně používanou hlášku "you follow me?", kterou připojuje v nezměné formě za většinu svých vět. Proto jsem i v češtině zvolil něco výraznějšího a stále stejného. Ano, je to pěst na oko. A ano, je to tam proto, že to k postavě patří.

    Právě jsem odevzdal překlad osmého dílu a věřte mi - bouře už přišla. :)
  • erik
    Navzdory tomu, že tu máme ukecanú telenovelu plnú lásky, porozumenia, manželstiev a rodičovských extáz, mi prišiel tento diel vcelku dobrý. Nezáživné ujmy na zdraví a nejaké tie sebevražedné sklony síce nútia k zívaniu, ale aj na to si už človek u Kirkmana zvykol a toleruje mu to. A tak sa záblesk záujmu zjaví až na posledných troch stranách príbehu. Len nečakajte nejaké tie hlboké riešenia vzťahov medzi ľuďmi, či nebodaj duševné pochody. Ak chcete vnútro, prečítajte si Zločin a trest.
  • Kabukiman
    a víšjak:D

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.2.2013 13:55Živí mrtví #07: Ticho před bouří
    kapis, willis: tak dnes se používá mezi mladými nejvíce "víšco", víšco...
  • willis
    kapis: ne, ne v Praze se zásadně používá tolik moráváky zbožňované "viď" :))
  • Kapis
    Kapis mecenáš5.2.2013 07:01Živí mrtví #07: Ticho před bouří
    ...jo a ještě jedna věc na kterou jsem zapomněl - a nemyslím ji nijak kriticky, jen takové zamyšlení - a tím je to americké "yuknow", což používají v hovoru dost často, ne-li pořád, na konci věty a které se v knize 5-6x vyskytne, nejsem si jist zda-li je překlad "víš co tím myslím" adekvátní, protože to snad nikdo nepoužívá u nás, jestli jo, tak se rád poučím, kdo a kde a to teda budu zejrat jak sádrovej ježek na nový vrata hele;-) Osobně tam cítím více padnoucí takové "no ne?" "že jo?" "znáš to?" ale je to jen můj názor, třeba se už v Praze u Comicspointu mladí běžně baví: "hele, koupil jsem si figurku Aquamena, víš co tím myslím",.....třeba jo, znáte to, no ne?
  • Kapis
    Kapis mecenáš4.2.2013 10:06Živí mrtví #07: Ticho před bouří
    Ano, cákající krve se dočkáme pouze u porodního stolu, urvaných hlav pouze při tréninku, zato hromada keců se navýší jako svého času mrtvol před plotem věznice. Ukecané a především "vážnými" tématy to je otřesně, ale i když je tento díl fakt takový klidnější, svůj spád si to stejně udržuje, zhltl jsem to jako malinu před spaním. A poslední stránka - i názvy připravovaných dílů - slibují slušná jatka, hodně mrtvých a snad posun celého děje pryč z věznice. Našich milých hrdinů neubylo, zato končetin je proporčně stále méně. No jsem zvědav kam se to celé brzy posune, 3 díly za rok je slušná nálož, tak ať to Crwi vydrží, vzhledem k tomu, že už jedou dotisky, zde asi problémy s prodejem vznikat nebudou. Což je dobrá zpráva.
  • Kabukiman
    Tenhle díl se jmenuje "Ticho před bouří", což je bohužel pravda. Poslední stránka sice naznačila,že v dalším booku bude zase všechno špatně a navnadila na něj, ale tenhle díl mi prostě přišel, že by ho člověk mohl v klidu vynechat. Já vím že je to spíš o vztazích, než o zombíkách, ale všeho moc škodí a všeho málo taky. Keců tady bylo fakt moooc. Skoro pořád se tam řešilo kdo má nebo bude mít s kým miminko nebo kdo s kým chodí a nechodí. Jak telenovela. No a zombíků je tam na zombáckej komiks fakt málo. Sem tam se tam nějakej mihne,ale hlavně jako cvičnej terč pro trénink střelby a to fakt neni žádný vzrůšo. Zombíci mi v tomhle komiksu prostě začínaj připadat spíš jako bezdomáči motající se v zimě kolem supermárketů.
5163131
Četl/a (157)
123peta, 2scha, adriel, anka, BadBoy, Balů103, blackJag, Blacklarch, bob-premky, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, chcita, choze, Cinema Ranger, Const.ex, Covenant, cowok, cyboy, dajik, Davidos402, Deckard, Doly, Doppelganger, duri, Dzoglik, Ejdý1, erik, Faix, farnhajt, figis, filosh, Final, flipflop, foudy, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Garp, Georgíno J., Gregory47, gwen666, Hønzza, HellWeber, hhannie, Himlik, house192, hromotlk, hypermlok, Infarkt, invape, Jahunda, James, jankie, japes, Jay-jay, jiskra, Johny87, JohnyG, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kerbellos, kindanerd, Knuckless, koudak89, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lijem24, LookAss, Lukasitch, lukedukenuke, luky.kuky10, malylada, Mamut12, marek zigmund stanko, mart.in, martin28, Martinb, Matthew, Matthew, mearez, Mercurio, mgeralt, MP, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mrstffl, mywiel, namdnas, NikkiKonig, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, perper, Petr, petrik1710, petrSF, Pista, Plechy, PrastenejCitron, raenius, raimi, rajot, RedButton, robcornick, robertsedmik, rooty, RudyRod, Saiffer, sandman, Sawyer, Schramm, sedw, Sick666, Sikk, Sir_Pete, slavik38, Spacecore, Spike, syon, tesilosaurus, the.kasztan, Tiba, Tomasino79, Tommar, Tomski, tresida99, trudoš, tukak, Unerr, Václav Mikula, w3cMarkus, Walome, Wasps, wolfgang, xflori01, Yefery, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(276)
00sedm, 123peta, 2scha, 665+1, 7eleven, adam.ra, Alfi, Alfonzo, anka, Ashek, Azbest, Azik2586, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, BeeSee, Beng.D, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, Blair, Bob, bob-premky, bobo666_2005, borknagar1, bourgeois, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, calvin10, CaptainCzech, charvos, chcita, Corvus, cowok, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Davidos402, DAxik, Deckard, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, Drbo Jebo, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , Ejdý1, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, filemon, filosh, Final, Fort, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Fuf00n, Georgíno J., goodspeed, GORERATED, Grebenda, Gregory47, grinder, gumidekmedvidek, gwen666, Hamichal, Hawwwran, Hebled, hedgehog, HellWeber, herbert, holubdema, Honzissis, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, J.T.honza, JackOneil, Jahunda, Jak, James, jankie, Jay-jay, jendavondra, jerry67, jiskra, Johny87, Joshua_T, Juseph , Kabukiman, kadas97, Kadin, Kaluž, kamil, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Knuckless, komik.sx, koniklec, konous, koudak89, Kouzelnik7, krvinka56, Kunden, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, Lijem24, Lobodlak, Lojza, LookAss, Lookass33, luky.kuky10, m.jedle, maara, Majkl151, malylada, Mamut12, Mankin, markic, mart.in, Martin Buchal, Martin D. Antonín, martin28, Martinb, Marvin, Matej-29, matrosh, Matthew, Matthew, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mike731, Mikei, mikina, Mitak, Mleako, monty.cl, MP, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mrstffl, mstefl, namdnas, Netorack, netvor, Nightmare, NikkiKonig, Noci, noMster, o2t2, Olesh, Oompa Loompa, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, Pepares, perper, Petr, petrSF, petrsimcik, POLAKST, Poseidon1978, PP, PrastenejCitron, Quentin, Quintana, R3d, Radkos, raenius, Ragnarog, raimi, rajot, RaptoR, regressiv, Ricarderon, Rich, RicHard. , robcornick, robertsedmik, rooty, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saiffer, saja, sandman, Saran, Satyricon, Sawyer, Schramm, sedw, seezeethree, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, songoku, Spike, StanleyHu, stepan.tichy, syon, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, tesilosaurus, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomasino79, tomasko33, Tombal, Tominos, Tommar, TommyBOYER, Tomski, Toren, tresida99, trudoš, tukak, tulipstros, Václav Mikula, Viking, vishnar, Vítek, Vlast0, Wasps, willis, wolfgang, xflori01, xintax, xspeed, Yaromil, Yefery, yogi, Zajda, Zajo original, Zaknafeine, Zavulon, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (30)
Agent24, Badgu.y1902, Braindead, DAN478, Davidkkk, Davispear , deadpool, FatMonster, Houbař, husakpetr93, Jack, jakouback, Kitykatyn, Kryysa1892, kybl, Lobok257, marshalx, Maty48, mikki.maser, Mikko, Pandos11, Raido26, Sebastian the wise, segy, SpaceFade, spot, the_proph, Tomate, Wodry, xxaannddeerr
Shání (4)
Al0f0k, Hurvy, Kitykatyn, Taťka Tuleň
Nabízí (1)
www.foxbazar.cz