Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Kůstkova cesta pokračuje…

V tomto díle Kůstka najdete hned dvě komiksové knihy: Ostrozub, vládce východního pomezí a Starcova jeskyně.

A všechno se komplikuje. Na krk Kůstkům se pověsí krysáčí mládě, do cesty se jim postaví obří šelma, prastaré chrámy, bitvy i samo snění – a vrací se i Králpes, vůdce krysáků. Schyluje se k velké válce… a k jednomu tajnému obřadu ve svitu měsíce. Zásadní tajemství budou odhalena – a někdo přitom může přijít o život.

Obsahuje sešity série Bone #28-37 (srpen 1997 - srpen 1999)

Scénář
Jeff Smith
Art
Jeff Smith
Obálka
Jeff Smith
Překlad
Michael Bronec
Žánry
dobrodružný, fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-118-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
černobílý
Váha
553 g
Stran
240
Cena
349 Kč
Originál
Bone #05: Rock Jaw, Master of the Eastern Border, Bone #06: Old Man's Cave (Cartoon Books, 1998, 1999)
  • trudoš
    Události konečně nabírají konkrétní směr a mnoho dosud nejasných věcí je se slávou osvětleno. Přitom stále obdivuji, jak skvěle se daří Jeffu Smithovi kloubit dohromady hororovou atmosféru s klasickou fantasy a situační komikou, což ještě podtrhuje málem až disneyovská kresba. Je to jako sledovat krvavou odyseu barbara Krtečka. Ale funguje to, jen si na to člověk musí zvyknout.
    Čtvrtá kniha předkládá skutečně velkolepé dobrodružství. Ať už jde o zběsilou honičku s krysáky v troskách zapomenutého chrámu, nebo vysvobozování Podfi a Trnky ze zajetí Černé kápě, napětí zkrátka prýští z každé stránky. Vyhrocené drama se trochu odráží na úbytku humoru, ale to je tak nějak přirozené, tady už prostě na legraci není prostor. Snad jen, že všechno to zlo v rámci jedné zapomenuté vesnice na konci světa působí lehce absurdně. Autor se nás sice snaží přesvědčit o fatálnosti celého konfliktu, ovšem druhý Pán prstenů se rozhodně nekoná. Pro děcka ale určitě fajn, možná si i strachem cvrnknou do kalhot.
  • Fry
    "Kůstek #4: Ostrozub, vládce východního pomezí" - Tak, jsme na přelomu ... Zatímco se údolí vypořádává s útoky krysáků, "Pán kobylek" se stává stále mocnějším ...
    A bude hůř, objevuje se "Ostrozub", hrdinové si navzájem nevěří a v závěru nás čeká i jedno velké odhalení! Prostě další povedený "Kůstek" a navíc se přesouváme do druhé poloviny celého děje a atmosféra houstne před přicházející válkou. Rozhodně je se ještě na co těšit ... Za mě 5*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.4.2014 22:04Kůstek #04: Ostrozub, vládce východního pomezí
    Kůstek je fascinující, zajímavá a ojedinělá série, ze které jsem byl zrpvu nesmírně nadšen a ačkoli mě stále velmi baví, prvotní téměř nekritická četba už mě lehce opustila.

    Je to skvěle nakreslený příběh se skvělými dialogy, úžasně zvládnutými postavami a oplývající emocemi. A je plný kontrastů. Odehrává se zde epický příběh zásadních až kataklyzmatických rozměrů, rozehrává se zde velká mytologie a historie světa, přesto ale v jakýchsi lokálních podmínkách. Řeší se zde tak velmi vážné okolnosti, které jsou ale neustále zlehčovány vtipem a roztomilostí. Vystupuje zde tajemný řád, obří mluvící lev a drsný padouch v kápi, do toho však skotačí milý skoro dvojrozměrný brouk, malí posumové a samotní Kůstci. Příběh se často jeví jako pohádka, která se ale brzy přemění ve fantastickou atmosféru až v hororovou či válečnou scénu. Vedle sebe bojují zakuklení bojovníci a lehce přitroublí vesničané. Proti nim stojí ultramysteriozní a ultradrsný Pán Kobylek, leč podporovaný smečkou hloupých krysáků. Do veledůležitého boje se pouští malá holka se svou babičkou...

    Je to všechno půvabné a zábavné, ale já se nemůžu zbavit dojmu, co je to za divný dobrodružný komiksový eintopf, který se střídavě zdá soudružný a střídavě se mi jeví jako ze znouzectnosti poslepovaná série dobrodružství "někdo někam jde", aby se něco vůbec dělo.

    Celkový dojem: 80%
  • Fry
    Dosud snad nejlepší "Kůstek", který u nás vyšel - Kdo by řekl, že tato série, která vypadá jako pro 10 leté děti má tak vynikající temný, strašlivý a nevím co všechno děj! Toto je opravdu umění, a vůbec se nikdo nemůže divit, že získala tolik cen. Kůstek je prostě vynikající série!

    "Ostrozub, vládce východního pomezí" - Tento pátý díl Kůstkovy řady se více/méně odehrává pouze ve skalách východního pomezí, kde vládne Ostrozub. Také v tomto díle nenajdete Trnku, babičku Ben, Podfu a další, ale hlavními postavami je Ferda, Švanda a mini Krysák. Nikdo jiný z postav, které známe tu není, ale je zde plno nových maličkých mláďat, kteří nemají rádi Krysáky. Vypadá tento díl mírumilovně - bohužel/bohudík - není. V tomto díle je tolik zla, které je skryto v dávných dějinách údolí. V tomto díle bude Švanda, Ferda, kryso mládě a zvířátka bojovat doslova o holý život, nejen s Králpsem.

    "Starcova jeskyně" - Jestli čekáte pohodovější kapitolu, tak jste na omylu. V "starcově jeskyni" se nám příběh zase trošku pootočí a zaměří se hlavně na Trnku a babičku Ben. Trnka má stále zlé sny a proto neví, jestli je bezpečné chodit do "Starcovy jeskyně", i když se tam schovává armáda válečníků Veni-yan spolu s babičkou Ben. No, bude to těžší a těžší, protože začíná jít do tuhého. Již brzy nás čeká velká bitva, kterou nám nastíní konec tohoto dílu!
  • kaylin
    "Kůstek: Ostrozub, Vládce východního pomezí" je knihou, která by se určitě měla číst jako celek, ale o tom, co se stane v příběhu "Starcova jeskyně" zase příště. Přesto už v této první části Jeff Smith znovu dokazuje, že má smysl pro humor, má smysl pro akci a pro napětí a nakonec zde nechybí ani emoce. Navíc, i když se to možná na první pohled nezdá, jeho kresba umí být skutečně velkolepá. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/67-kustek-4-ostrozub-vladce-vychodniho.html
  • sedw
    Pro mě zatím nejlepší ze všech Kůstků, úžasně napínavý díl, temný a vtipný zároveň, příběh se zajímavě posouvá a ani si netroufám hádat, jak bude pokračovat. Už aby tu byly další díly!
  • erik
    Kostík nie je iba jogurt s magnetickou príťažlivosťou v oblasti chladničiek, je to aj jeden z najlepších komiksov, ktorý kedy vyšiel. Kým sa v tejto knihe vyrúti temnota, je tu dávka odľahčenej zábavy s množstvom maličkých zvieratiek a jednou horskou pumou (či levom). Iste, dej je vážny ako Wagner pri premiére a temnota sa šíri sťaby reklama na Coca-colu, ale aj tak, láskavý humor dokonalo vyvažuje všetky neduhy, ktoré so sebou prinášajú zlé časy. Avšak, v druhej polovici knihy zmizne, pretože sa dostávame k vyvrcholeniu. Zlo triumfuje a posledná strana komiksu je tak desivá, že som takú hrôzu pri čítaní už dávno nezažil, ak nerátam listovanie vo výpise z účtu.

    A o kresbe sa ani netreba zmieňovať , je čiernobiela, prehľadná a kúzelná.

    Iná rovnako skvelá séria, ktorá by momentálne v tunajších končinách vychádzala a ponúkala dokonalý mix zábavy a temnoty pre mladších i starších, neexistuje.
  • Kapis
    Tak jsem to včera zhltal jak malinu a baví mě to moc. Je ale dobře, že svítí světlo na konci tunelu, že snad ještě letos budeme mít Kůstka komplet ukončeného, této sérii by neslušela "nekonečnost". Věděl jsem, že možná někdo zemře, tak jsem si furt tipoval, který z kladných hrdinů to bude....a ona ta série na ty zásadní zvraty opravdu není kdovíjak bohatá a na to práve finále si budu muset zjevně ještě počkat. Věřím, že to bude zajímavé, konec dává tušit, že možná už zemřel i někdo, kdo se zdá, že nezemřel, děj se rozhodně posunul a celé se to vyvinulo, takže se docela těším jak to celé dopadne v poslední trilogii. Musím pochválit i tu oranžovou barvu, konečně to jde vidět, co je na hřbetu napsáno;-)
  • Le Porello
    Pořád přesně nevim, co si o této sérii mám myslet. Po výtvarné stránce je víc než povedená, i černobílé provedení my sedí. Pravda, že jsem Kůstka v barvě neviděl, takže nemůžu porovnávat.
    Vadí my snaha o budování příběhu cestou "jde o osud celého světa" v omezeném prostoru údolí a okolních hor, kde žije všehovšudy několik stovek lidí a ostatních tvorů . Všichni se obávají krysáků, ale ti se zatím ukazují jako spíše zbabělí a více méně neškodní nešikové. Chápu, že autor cílí i na mladší čtenáře, ale pro budování jakéhokoliv napětí mi ve vyprávění schází pocit ohrožení a nebezpečí. Jednodušeji řečeno, možná by to chtělo trochu krve, nějakou tu mrtvolu...Téměř každý trochu napínavější moment končí stylem "Deus ex machina".
    Touto knihou se každopádně děj posunul o kus dál a začíná to dávat i smysl, i ten konec je velmy slibný...
  • brkowycz
    Tenhle díl se opravdu povedl. Napětí stoupá prakticky k neúnostné míře, dojde i na epickou řežbu a překvapivému úmrtí. Jeff Smith v tomto díle podává fantastický výkon, odhaluje některé záhady, které nás v předchozích dílech trápili a motali nám hlavu, ale nastoluje mnoho dalších záhad. Konec knihy je největší záhadou a já osobně si jen těžko dokážu představit, jak to celé bude pokračovat. Série zřejmě definitivně potemnila a je to naprosto úžasný.
442151
Četl/a (88)
353638, adevr, Alikkk, anka, Baffman55, Balů103, ben_bella, bierce, binnmode, Caiiiczech, calvin10, Captain Collar, charvos, chcita, cobe, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, DEmnoG, Django, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, Final, Fox01, Fry, Giskard, Goldfinch, Golem, Grrr, guseppe, Hanussen, hromotlk, hypermlok, IndyP, invape, James, james dixon, jankie, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kapis, kaylin, Keno, Kerbellos, koudy, Kraken, lantan1, Librarian, Light, Mamut12, Mariohurbanek, mart.in, me, mgeralt, mineralk, namdnas, NecRoman, oleav, PAK, Paldini, pearlxjam, pechna, Pista, radimisko, raenius, RudyRod, Saint of Killers, Schramm, seneke, Sir_Pete, spagr, start05, strougy, syon, t0mas, trudoš, tukak, Ukko, VasaX, Vrenn, VXP, zgrywus, zlejzmrd
(177)
353638, 7eleven, adam.ra, adevr, Alfi, Alfonzo, anka, Azbest, Baffman, Baffman55, Balů103, batoo, Bezvliv, bierce, binnmode, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, bourgeois, brkowycz, burzum, Cabal, Caiiiczech, calvin10, calviti, Captain Collar, chcita, cobe, ConanVJ, Const.ex, Cr4sh, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, DAxik, deefha, DEmnoG, disclose, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, Eddiesiska, erik, farnhajt, felis, filemon, filosh, Final, Fréza, Fry, Goldfinch, Golem, Grebenda, grinder, Grrr, guseppe, Hamichal, Hanussen, herbert, Holmwood, horaczhlinska, hromotlk, Hulik, hypermlok, IndyP, invape, J.T.honza, Jak, jakouback, James, james dixon, jankie, jerry67, jiskra, Johnny Sasaki, jones1240, Joshua_T, Kaluž, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Kerbellos, komik.sx, konous, Kraken, kubosos, Lobok257, maara, Mamut12, Mankin, Mariohurbanek, markic, mart.in, Martin Buchal, Marvin, Matio, matrosh, MB, mcleek, me, Michal Opitz, mikina, mikki.maser, mineralk, mirec, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monty.cl, moris.cz, MP, Mr.Plysh, mttra, NecRoman, Nightmare, noMster, o2t2, PAK, Paldini, pata, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Pista, POLAKST, Poseidon1978, pršiplášť, radimisko, raenius, Raijin, Ricarderon, RR, RudyRod, Ruw, Saiffer, Saint of Killers, saja, Saran, Schramm, sedw, seezeethree, seneke, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, strougy, syon, t0mas, tacmud, timek, trudoš, tulipstros, Ukko, vranakx, VXP, Wiruss, xai, xintax, yama, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zlejzmrd
Chce (11)
Badgu.y1902, Benji, Braindead, Corvus, DAN478, Miriyak, Mistak, Moyek, Niaz, nx, RaptoR
Shání (2)
Corvus, Mistak
Nabízí (3)
bourgeois, MB, seezeethree