Koupit
Jeden z členů mocné firmy Jotsuba je nový Kira... a L začíná spřádat past, aby ho odhalil a dostal. Samozřejmě, udělat past na někoho s nadpřirozenými schopnostmi není žádná legrace – zvlášť, když nikdo pořád ještě neví, jak ty schopnosti vůbec fungují. Jenže v sázce je hodně a tak je nutné riskovat.

Identický dotisk v roce 2017

Scénář
Cugumi Óba
Art
Takeši Obata
Obálka
Takeši Obata
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-161-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
114 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
260 g
Stran
206
Cena
199 Kč
Originál
Death Note #06: Kōkan (Shueisha Inc., 2005)
  • Sawyer
    První půlka je stále trochu slabší, ale ta druhá je akční jízda, od které jsem se nemohl odtrhnout. Bohužel vám nemůžu nic moc říct, protože by všechno bylo spoiler, ale po dočtení budete chtít hned otevřít další díl.

    Celkem - 85%
  • sedw
    Po předchozím slabším díle přichází opět parádní. První půlka je ještě mírně slabší, ale druhá polovina je velká jízda, až taková, že po skončení jsem hned musel otevřít další díl.
  • Netorack
    Netorack11.10.2019 13:42Death Note - Zápisník smrti #06
    // Společný komentář ke všem dílům. //
    Série je to jistojistě nadprůměrná a některé části jsou doslova strhující, pamatuji si, jak jsem nesnášel prostoje, když jsem třeba jeden díl dočetl po cestě do práce a na další jsem musel počkat až na večer domů. Mnohem více se mi líbila první polovina, díly 1-4 a 6 a 8 hodnotím pěti hvězdami, zbytek čtyřmi, protože ač stále velmi dobré čtení, nedosahovaly za mě úrovně "původního" střetu. Když se v půlce příběhu objeví nových postav jak na orloji, trochu to polomilo mou důvěru ve scénáristu, že to takto bylo od začátku plánováno. Na druhou stranu, u příběhu postaveného na hromadném vybíjení lidí se to tak trochu dalo očekávat :) Velmi originální námět, atmosféra, uvěřitelné chování většiny postav (některé mi svou motivací a chováním prostě nějak neseděly), přísná logika vycházející z důkazů a pravidel - super čtení.
  • choze
    "Tak mám zase o kamaráda víc." Misa jde do akce a dostává tak hodně prostoru, což není vůbec na škodu. A druhé půlce dominuje napínavá honička s Higučim.
  • Fry
    Fry admin20.3.2015 20:59Death Note - Zápisník smrti #06
    "Death Note - Zápisník smrti #06" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... A jsem za půlkou! Fňuk, fňuk... ale kapesníky raději hned odložte, protože tohle je úplný vrchol série (aspoň podle mě) a od teď už to bude jenom ("mírně") klesat... - takže, "fňuk, fňuk". A vrchol by to nemohl být bez toho, kdyby se tu nečekaným způsobem nezjistilo, kdo je Kira! Akce za akcí, schůze napojeny na kamery a Misa v akci na život a na smrt... Prostě "Jocuba" to má absolutně spočítané a konec se blíží... Jo a ještě zmíním pasáž na záchodech... ta byla brilantní a i na druhé čtení velmi překvapující. Perfektní díl a ... Za mě 5*!
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Light s L pokračují v pátrání po Kirovi ve firmě Jocuba. Zdá se, že Kira je opravdu mezi nimi, stále však nemají ponětí, kdo z těch sedmi to je! Misa však učiní šokující objev na pohovoru ve firmě, kdy se jí zjeví samotná Rem, její bývalý smrtonoš. Dovídáme se, že celé je to součástí jakéhosi velkého Lightova plánu a nemůžeme se dočkat, až se konečně dozvíme, jak tohle všechno naplánoval. Misa taky zjistí, kdo ze sedmi zaměstnanců Jocuby je Kira, vezme věci do vlastních rukou a konfrontuje ho. Za příslibem manželství z něj vymámí přiznání a pomůže tak Lightovi s L dostat se zase o krok dál! Stále však nevědí, jakým způsobem zabíjí. Když tu se na scéně opět objevuje Macuda a L vymyslí brilantní plán v podobě televizního vysílání...
    Ačkoliv se mi pořád "klaďas" Light nezamlouvá, už vím, že jde o součást velkého Lightova zlovolného plánu, a tak zůstávám v klidu, protože vím, že už brzy bude z Lighta starý známý Kira! Misa dostala v tomto díle více prostoru a vůbec mi to nevadí! Poslední 3 kapitoly byly opravdu nářez a četly se jedním dechem, dokud jste vlastně nezírali na poslední stranu a říkali si "To už je konec?!" Kresba je stále perfektní a obálka je ze všech 12 má nejoblíbenější.
    Po trošku slabší pětce, tu máme tedy mnohem lepší a záživnější šestku a už jen doufat, že v sedmičce padne Zápisník znovu do rukou pravého Kiry! Kvalit prvních dílů to ale bohužel nedosahuje, a tak plné hodnocení udělit nemůžu...80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.3.2014 10:35Death Note - Zápisník smrti #06
    Fascinující, kterak si komiks drží takovou dávku napětí, přičemž samotnou akci redukuje na samotné minimum. Vše dělají často pouze dialogy a promakaný scénář. Zatím stále baví - inteligentní manga detektivní thriller:)

    Celkový dojem: 80%
  • kaylin
    Očekávání je zde veliké hlavně proto, že přichází něco velkého, protože Light skutečně naplňuje nějaký velký plán. Tím se dokonce dá omluvit i to, že někdy máte až moc pocit, že zasahuje síla shůry. Další díl může hodně překvapit anebo hodně zklamat. Vzhledem ke stávajícím kvalitám a promyšlenosti mangy, myslím, že nás ještě čeká pořádně povedené čtení. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/481-death-note-zapisnik-smrti-6-85.html
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš2.11.2013 01:09Death Note - Zápisník smrti #06
    Veľmi vysoká kvalita scenára pokračuje (aj keď línia s firmou Jocuba ma nenadchýňa). Posledná štvrtina knihy dostáva neuveriteľný spád a núti ísť hneď na ďalšiu. Už už keď som mal pocit, že scénar je pritiahnutý za vlasy, uvedomil si to aj samotný tvorca a dané veci vysvetlil.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš20.5.2013 10:36Death Note - Zápisník smrti #06
    První půlka hromada keců, kde jsem se možná malounko ztrácel a měl pocit, že DN začíná trpět syndromem cihlové zdi u maratonu, ale následný finiš je fakt jízda od které jsem nemohl odtrhnout oči. Měl sem skoro pocit, jakože čučim na film...
  • erik
    Death Note sa prehrýzol k posunu. Kopa kecov a chvíľka odpočúvania okamžite odhalí totožnosť nového Kiru a za vlasy pritiahnutý plán na jeho usvedčenie môže začať. A aj začne, pričom skončí v ďalšej knihe. Kresba štandardná, dej ma bavil. Akurát to oblbovanie o Lightovom nedostižnom pláne jednoducho nežeriem i keď nepochybujem, že mu to prinesie úspech.
  • Fry
    Fry admin23.2.2013 10:34Death Note - Zápisník smrti #06
    Já už nemůžu! Tahle série je prostě totálně super! Bože, už ať je tady další díl....

    VAROVÁNÍ: Pokud jste nečetli předešlé díly Death Note, a nechcete být ochuzeni o nové zážitky, tak vám doporučuji nečíst si tuhle recenzi! Děkuji Fry.

    A je to tu: L, Light, Wedy, Aiber a (bývalý) policejní tým je na správné stopě! Konečně mohou sledovat, jak zasedání firmy Jocuba probíhá. No, a aby nebyli zas tak úplně mimo, tak se pokusí dostat na svou stranu někoho z nich. No ale zde teprve akce začíná, protože následně se do akce dostane i Misa, Rem, Macuda a samozdřejmě Kira, který se nehodlá jen tak vzdát, a je ochoten i zabíjet!
  • brkowycz
    brkowycz15.2.2013 15:38Death Note - Zápisník smrti #06
    Šestý díl Zápisníku se prakticky odehrává ve dvou místnostech. V jednací místnosti Jotsuby, kde se představenstvo domlouvá o dalších krocích, a ve velitelství L, kde přemýšlí jak je dopadnout. Děj je prakticky konzervační. L a Light spřádají složité plány, jak se dostat přímo ke Kirovi a zároveň zjistit jak zabíjí. Jak se píše v upoutávce, "...a tak je nutné riskovat." Řekněmě, že k závěrečnému rozuzlení pomohl Cugumi svým postavám jednou nebo dvěma scénáristickými berličkami. Naštěstí to vedlo k úžasné, napínavé a strhující akci v poslední čtvrtině knihy, takže budiž mu to odpuštěno. Posledních 60 stránek jsem zhltal jak hladový budulínek a do kalendáře si píšu "květen - další díl Death Note". Je to opravdu chytře napsané, sem tam se použije nějaká ta berlička, kterou ale jindy vyváží geniální dialogy detektivů.
244071
Četl/a (98)
123peta, akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, BadBoy, Benny, besikv, Blockholm, calvin10, charvos, crewni.konzerva, cyboy, DanQ, Davidos402, Dezodoo, Doctor_Sk, Doppelganger, erik, Final, Fort, Fox01, Freckles, FrostyPozarnik, Fry, Georgíno J., Hønzza, Hades, Hermicus, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, jh666, jiskra, Kaaos, kapicka, kaylin, Keno, Kerbellos, kisuke93, Koci, koudak89, lacoste, Lijem24, Lobok257, Madao, mart.in, Maty48, MEGA, mewt, misa, Mitsuko, motycond, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Negan, Netorack, Nexis, Noci, oleav, Osimchin, Paldini, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, RedButton, Rinter, Sagikkun, Saiko-chan, Saint of Killers, saja, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, sedw, seneke, Sick666, Sir_Pete, the.kasztan, Tiba, TQChose, trudoš, tukak, TZcomics, Vajper, vishnar, VXP, xflori01, xxSIMIxx, Zahonko, Zbysek2410
(181)
123peta, akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, Awakener, BadBoy, batoo, bboorreekk, Beng.D, besikv, blackJag, Blockholm, bmc75, Bob, brkowycz, burzum, buscheer, Cabal, Calvin Klein, calvin10, Černá Krysa, charvos, choze, cyboy, DanQ, Davidos402, Dexir, doophy, Doppelganger, Dzoglik, Eddiesiska, erik, farnhajt, filemon, Filip123, Final, Fort, Fox01, Fry, Georgíno J., goodspeed, Grebenda, grinder, Hades, Hamichal, Hannibal92, hawkzn, herbert, Hermicus, hlavathor, Holmwood, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, jerry67, Ježek_22, jh666, jirin, jiskra, Jokerka, Joshua_T, KadetJaina, kapicka, Kareru, kaylin, Kazumaki, Keno, Kerbellos, kinobuta, kisuke93, KLAUN_DOMINANT, Koci, kolik111, koudak89, Kouzelnik7, krvinka56, lacoste, Leland, lelky93, Lijem24, listr, Lobok257, Lord Baltimore, maara, Madao, Mamut12, Martin Buchal, matrosh, Maty48, MB, me, MEGA, merhyx, misa, Mitak, Mitsuko, mokkun, monty.cl, motycond, MP, Mr.Plysh, namdnas, Nanami, NecRoman, Negan, Nexis, Niaz, Noci, noMster, o2t2, Oompa Loompa, OwerLord, Paldini, pavel, pavouk, pechna, petrSF, Pjenkus, Plocan, Poseidon1978, Quintana, RadimNemec, raenius, raimi, RedButton, Rich, Rickettsia, Rinter, Sagikkun, Saiffer, Saiko-chan, Saint of Killers, Saran, Satan__666, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, sedw, seezeethree, segy, seneke, Sick666, Sir_Pete, sleepless, songoku, Stara.kryta, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, TQChose, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, Vajper, vishnar, vranakx, VXP, Wasps, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxSIMIxx, yogi, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas
Chce (16)
Askalon, Baffman, barthez, Bozhi, Braindead, carlmichael, CHester Turner, Dzoglik, FatMonster, jakouback, Lamahe, mozzu, stepan.tichy, wolfinov@seznam.cz, xxaannddeerr, Yone
Shání (2)
Baffman, Lamahe
Nabízí (3)
Doctor_Sk, JAn_G, MB