Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Šmoulové se poprvé objevili v roce 1958 jako vedlejší postavy v historickém fantastickém komiksu Johan et Pirlouit. Příběh Černí šmoulové je však prvním samostatným příběhem, v němž se modří hrdinové představili čtenářům jako svérázný národ žijící ve skrytém Šmoulím kraji. Komiks vyšel roku 1959, ve stejném roce vyšel i příběh Lovec šmoulů, v němž měli svou premiéru Gargamel a jeho kocour Azrael, oba pověstní nepřátelé šmoulího národa. Čeští čtenáři tak mají možnost se seznámit s úplnými počátky šmoulí historie.

Scénář
Pierre Culliford (Peyo), Yvan Delporte
Art
Pierre Culliford (Peyo)
Obálka
Pierre Culliford (Peyo)
Překlad
Michal Lázňovský, Tomáš Vondrovic
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
dětský, humorný
ISBN/ISSN
Albatros (Albatros Media a.s.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Stran
64
Cena
149 Kč
Originál
Les Schtroumpfs #01: Les Schtroumpfs noirs (Dupuis, 1963)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 22:18Šmoulové #01: Černí šmoulové
    Dlouho jsem Šmoulům odolával, ale nakonec jsem je vzal na milost a vážně jsem si to užíval. Je to vtipné, břitké a hlavně zábavné a plné dobrodružství. Správný mix pohádky a současného vypravěství. Peyo si našel svou linku a je v ní doma.
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars4.9.2018 20:56Šmoulové #01: Černí šmoulové
    Modrý šmouli nemám rád ale ty černý jo to jsou frajeři😂😎první příběh výborný(stal se i v seriálu) létající šmoula OK a příběh z gargamelem taky Ok zábavné doporučuji
  • Vrenn
    Jelikož jsem se na šmouly kdysi jako děcko díval v televizi, tak jsem to z nostalgie a hlavně ze zvědavosti pořídil, abych se mrknul, jak že to šmoulíci vlastně odstartovali. Je to opravdu zábavná záležitost, a je fakt, že v kontextu doby nabývají agresivní černí šmoulové z prvního příběhu další nechtěnou dimenzi vtipu :))
  • erik
    Historický exkurz s etnicky nekorektnými Šmokami? Milé a vhodné pre deti bez ohľadu na štatistický vek. Tri príbehy ma bavili.
  • kaylin
    "Černí šmoulové" jsou skvělé první album, které dává zapomenout na špatné americké filmy. Tohle jsou příběhy, které mají nápad, kde jsou postavy zábavné a zajímavé a kde Taťka Šmoula není jen bodrý a chytrý stařeček, ale pořádný velitel, který klidně zahálejícího šmoulu nakope. Skvěle jsem se bavil. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/347-smoulove-cerni-smoulove-90.html
281