Ukázka č.1
Ukázka č.1
Ukázka č.1

+ 12 dalších ukázek

CZ SK sami-z-dat (underground) hardcore (c)komiks fanzine číslo 7
Obsah

Comicsy:
Spi sladce – Štěpánka ".RAR" Jislová
Billy a Jimmy - Ondřej Malota, Zuzana Málková
Vy víte, že tam jsou – Karel Osoha
5 let uprostřed velké války – Pavel Šimák
Most – Vhrsti
Pán z Prahy – Peter Nemček
Carrot Alien – Radoslav Repický
Poorané polia – Gabriel Kurak
Pavilon Z – Marek Rubec
Billy Nabíječ – Matyáš Namai
Dobej mrtvej, Zorko Wolfová - David Ledvinka
Terapie - Tomáš Vrňata, Jiří Georgiev
Fanouš a Máchy duch – Dan Černý
Výlet – Václav Roháč
Bezhlavo – Andrej Wsól
23:59 – Jan Kvasnička
ROD – Martin "Mry Marty" Láníček, Marek "Daz" Poštůlka
Vy víte, že tam jsou (2) – Karel Osoha
Nový svět – Lukáš Hutter
Pavoučí error – Adam "Butch" Kubík
Bunny vs Zombies vs Aliens – Radoslav Repický
Sídlo – Lenka Šimečková
Oni – Tomáš Zděnovec
Balón – Valentýn Račko
Rande – Jan "Slakinglizard" Gruml
Gastrohorror – Lukáš Divácký
Zrození – Jan Jokl, Cyril Gaja
Telefonní budka – Mikoláš Orlický, Viktor Svoboda
Fňuk – Karel Osoha
Inverze – BeeSee, Pavel "Pata" Talaš
Klauniáda – Pavel "Ninjer" Švanda, "Pak"
Navždy spolu – Martin Sláma, Roland "Rawen" Havran
Tichá noc, hrůzná noc – David "Drakeus" Lottmann
Prázdninová etuda so starým otcom – Martin "Cuco" Luciak


Publicistika:
Komiksové pamlsky - Hororová doporučení – BeeSee, Jan "Gmork" Havlíček, Ivan "IvecPivec" Tarabčák, Lukáš "Kaluž" Kalita, Karel Veselý, "Keram", Lukáš Růžička, Pavel Kopřiva, Juraj "Splinter" Vojtek, Martin "M@P" Přibyl, Kamil "MdS" Bernášek, Pavel "Ninjer" Švanda, "Raul",
Deset hrůzostrašných otázek pro... – BeeSee, MdS, Hazman, Martin Šust, Jiří Pavlovský, Keram, Vojta Rabyniuk, Dan Černý

Internetová stránka: http://bubble.kocogel.info

Scénář
Vhrsti, Roman Bílek (BeeSee), Dan Černý, Lukáš Divácký, Jan Gruml (Slakinglizard), Lukáš Hutter, Štěpánka Jislová, Jan Jokl, Adam Kubík, Gabriel Kurak, Jan Kvasnička, Martin Láníček (Mry Marty), David Ledvinka, David Lottmann (Drakeus), Martin Luciak (Cuco), Ondřej Malota, Matyáš Namai, Peter Nemček, Mikoláš Orlický, Karel Osoha (K-Os), Valentín Račko, Radoslav Repický, Václav Roháč, Marek Rubec, Pavel Šimák, Lenka Šimečková, Martin Sláma, Pavel Švanda (Ninjer), Tomáš Vrňata, Andrej Wsól (Andywart), Tomáš Zděnovec
Art
Vhrsti, Pak, Dan Černý, Lukáš Divácký, Cyril Gaja, Jiří Georgiev, Jan Gruml (Slakinglizard), Roland Havran (Rawen), Lukáš Hutter, Štěpánka Jislová, Adam Kubík, Alena Kubíková, Gabriel Kurak, Jan Kvasnička, David Ledvinka, David Lottmann (Drakeus), Martin Luciak (Cuco), Zuzana Málková, Matyáš Namai, Peter Nemček, Karel Osoha (K-Os), Marek Poštůlka (DAZ), Valentín Račko, Radoslav Repický, Václav Roháč, Marek Rubec, Jitka Šenkeříková, Pavel Šimák, Lenka Šimečková, Viktor Svoboda, Pavel Talaš (PATA), Andrej Wsól (Andywart), Tomáš Zděnovec
Obálka
Dan Černý, Štěpán Mareš Drašťák (Feinobi)
Lettering
Marek Barányi (Keram), Eduard Mach, Miloš Mičátek (Mankin)
Publicistika
Hanzman, Raul, Marek Barányi (Keram), Kamil Bernášek, Roman Bílek (BeeSee), Dan Černý, Jan Havlíček (Gmork), Lukáš Kalita (Kaluž), Pavel Kopřiva, Jiří Pavlovský, Martin Přibyl, Lukáš Růžička, Martin Šust, Pavel Švanda (Ninjer), Ivan Tarabčák (IvecPivec), Karel Veselý, Juraj Vojtek (Splinter)
Redakce
Roman Bílek (BeeSee), Pavel Kopřiva, Miloš Mičátek (Mankin)
Žánry
horor, humorný, magazín
ISBN/ISSN
BubbleGun (dříve Ňací borci z Brna)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 210 mm
Tisk
barevný + černobílý
Stran
260
Cena
130 Kč
  • Wiruss
    Wiruss17.9.2013 10:38BubbleGun #07
    Až na některé příběhy docela nuda, dále se potvrzuje to, že v Čechách máme i docela zajímavé malíře, ale špatné komiksové scénáristy.
  • Kapis
    Kapis mecenáš7.5.2013 08:54BubbleGun #07
    NIC NEVYSAZOVAT ;)
  • Kabukiman
    Kabukiman5.5.2013 14:56BubbleGun #07
    Ach jo... Tak jak to ohodnotit.... Můj první BubbleGun a mám stejné dilema jako Kaluž. Nejdřív jsem chtěl dát jen jednu hvězdu. Pak jsem si řekl že dám dvě, že to úplný průser přece jenom nebyl. No, nakonec jsem si přečetl BeeSeeho Konečník (tak se to skutečně jmenuje, jen aby to nevypadalo, že mi BeeSee podržel kvůli bodování na comicsdb!) a dávám tři, protože vydavatelům fandim. Tak a co k tomu říct, no... Obálka je naprosto skvělá a hlavně kvůli ní jsem si tenhle komiks koupil. Gremlin s mrtvým predátorem - prostě super. Dalším důvodem koupě byly komiksy uvnitř (kupodivu:)). Mám rád horáče a tak jsem se těšil na takové nějaké strašidelné i zábavné vypointované povídky ve stylu Švandrlíkova Guláše apod. A to se bohužel nestalo. U 95% komiksů jsem se neskutečně nudil. Mezi jednotlivými komiksy jsou různá hororová doporučení a hrůzostrašné otázky na které odpovídají Dan Černý, Jiří Pavlovský atd. Bohužel právě tahle "vata" mezi komiksama je to nejzábavnější na téhle publikaci. Z komiksů se mi líbil Fanouš a Máchy duch od Dana Černého, Sídlo od Lenky Šimečkové, Telefonní budka a Navždy spolu. A ještě mě zaujalo (stejně jako nepříčetného Kapise :D ) Gmorkovo doporučení na Jolies Tenebres. Takovou úchylárnu bych si fakt chtěl taky přečíst :D
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš3.5.2013 14:13BubbleGun #07
    Moje první setkání s Bubláčkem a hned silné dilema jak zhodnotit a neurazit. Zda přimhouřit oko nad amatérským obsahem nebo to strhat až na půdu. Zkusím vysadit ty nadšení vzbuzující drogy, co si při psaní komentáře užíval Kapis a juchal tak nad každým otištěným komiksem. Takhle, zhruba dobrá polovina obrázkové náplně je odpad a to buď po stránce scénáře, kresby nebo obojího dohromady. Beru, jsou to na koleně dělané komiksy z řad nadšenců a mají zde své místo. Prstem ukazovat nebudu a vypíchnu jen to, co se dle mého vyloženě povedlo - pobavil Karel Osoha v dvoudílném Vy víte, že tam jsou, Karel Šimák mě protáhl působivými Pěti lety uprostřed velké války, Vhrsti mě dostal ultimátní kung-fu bitkou na Mostě, Fanouš Dana Černého mě rozsekal jako vždy, úchylná anekdota Výlet z hlavy Václava Roháče pohladila po duši, Radoslav Repický svým crossoverem Buny vs Zombies vs Aliens doslova zabil, Lenka Šimečková v Sídle navodila pravou hororovou husinu, Gastrohorror Lukase Divackeho je gurmánská chuťovka, mrazivá je i Klauniáda dvojice Ninjer/Pak a David Lottmann se nebál přitlačit na pilu v kraťasu Tichá noc, hrůzná noc. A ke všemu jsem si odnesl i pár tipů na hororové pamlsky. Ve výsledku palec nahoru.
  • Kapis
    Kapis mecenáš8.4.2013 09:32BubbleGun #07
    VÝTEČNÉ číslo a nebo bych mal povedať nadupané až po kokot;)? Všechny zde uvedené komiksy jsou výborné, žádný nepokulhává co do kvality scénaře, občas ta kresba je přece jenom ještě nevypracovaná, ale žádný patlalský horror se neděje. Vše je vysoko nad průměrem a místy dosahuje až k nejvyšším vrcholům. Nemá cenu něco vypichovat, protože se mi líbily zkrátka včechny kousky i publicistika tvořená formou dotazů a doporučení komiksových postaviček (těch živých, které zde potkáváme na komiksových fórech a občas si spolu i zlijeme pysky). Hodně mě zaujalo doporučení od Gmorka, především pak Jolies Tenebres, pohádka o postavičkách žijících u rozkládající se holčičky. Asi by to byla pro mne jako skoro-rok otce asi kontroverzní kafe, ale šel bych do toho po hlavě okamžitě a přečetl to hned.

    Takže Vy z Vás, kdo si ještě nepořídil nového Bubbláka, tak hned tak učiňte, protože dostanete za hodně málo peněz obrovskou porci muziky, ¨dostanete celý orchestr!!! A po přečtení si, značně obohacení na duchu, budete pozvěvovat "kapela hrála břinkala......"
  • choze
    choze21.3.2013 15:47BubbleGun #07
    Zatím zdaleka nejobjemnější BubbleGun, tentokrát věnovaný hororu, což je potěšitelné. Dle očekávání je odhadem polovina příspěvků nevážných (pobavil Fanouš a Pavoučí error se svým sracím útokem) a mnohé končí tím nejokoukanějším způsobem a sice zacykleně (na konci se opakuje situace ze začátku), ale nic extra žánr posouvajícího nebo trenky přebarvujícího jsem ani nečekal. Nic mě vysloveně nesejmulo, ale z těch vážných věcí se mi líbil Fňuk nebo Sídlo.
4322