Koupit
Konkurenční bojovníci se musí spojit, aby zastavili obřího Hollowa. Ičigo musí překonat hranice svých schopností a dostat se na další úroveň... ale bez pomoci bývalého protivníka mu bude i jakákoliv síla k ničemu. A aby bylo ještě hůř, Rukia se vrací zpátky do Soul Society. Jenže na cestě jí čeká jedno nepříjemné překvapení. Její bratr.

Scénář
Tite Kubo
Art
Tite Kubo
Obálka
Tite Kubo
Lettering
Makiko Suská
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-136-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
115 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
188 g
Stran
192
Cena
189 Kč
Originál
Bleach #06: The Death Trilogy Overture (Shueisha Inc., 2002)
  • Negan
    Nějaké postavy dostanou více prostoru. Bleach je celkově čím dál zajímavější.
  • Fry
    Bleach #06: The Death Trilogy Overture - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Rozebíhá se to docela pomalu a ani při prvním čtení mě celá ta aféra ohledně soutěže kdo polapí víc Hollow moc nechytla. Jenže (!) v momentě kdy se scéně zjeví 'Menos Grande' se situace zcela mění a zbytek volume vynahrazuje nevýrazný začátek ... Za mě 4*!
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! V šestém pokračování Bleache se ocitáme tam, kde pátý díl skončil, tedy uprostřed sázky Ičiga a Išidy o to, kdo dokáže v příštích 24 hodinách zlikvidovat více Hollow. Sázka se však oběma zmiňovaným poněkud vymkla z rukou, a tak musí Sběrač duší s Quincym spojit síly, ať se jim to líbí nebo ne. Přichází první „Boss Hollow" - Menos Grande a ačkoliv se to zdá neuvěřitelné a naprosto šokující (asi jako to, že v bramborovém salátu jsou brambory) dokáže Ičigo společně Urjúem velkého Hollow porazit a zachránit tak Karakuru před zkázou.
    Když už se zdá, že se vše vrací do normálních kolejí, Rukia utíká pryč a má v zádech dva sběrače duší ze Soul Society, kteří mají za úkol dopravit Rukii zpět domů a patřičně ji potrestat za to, že předala bez povolení svoji moc jinému člověku. Do potyčky však vtrhne Išida a zápas na sebe nenechá dlouho čekat.
    Ukončení příběhu s vyšinutou sázkou o likvidaci Hollow jsem velice uvítal. Menos Grande byl neslaný, nemastný, stejně jako závěr. Ičigo s Išidou si vzájemně pohlídaj zadek a jsou najednou velcí kamarádi. Navíc Ičigo bez jakéhokoliv řádného výcviku Sběrače duší dokáže pořádně zřídit jednoho z nejsilnějších Hollow, co kdy žili (ještěže ho úplně nezničil, to by bylo moc WTF i na autora). Naopak poslední dvě kapitolky se mi líbily moc, nový příběh na sebe rozhodně nenechá dlouho čekat a s trochou štěstí se snad v příštích dílech dozvíme, jak vypadá ono legendární Soul Society, o kterém se pořád mluví.
    Za mě je to však trošku slabší díl, a tak hodnotím 60%
  • erik
    Koniec súťaže s patrične monumentálnym protivníkom a príjazd Soul Society borcov nie je na zahodenie.
  • kaylin
    "Bleach" se tímhle dílem naprosto jasně dostává mezi moji nejoblíbenější mangu, protože tohle jsem si prostě naplno užíval. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/04/572-bleach-6-death-trilogy-overture-80.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.7.2013 18:49Bleach #06: The Death Trilogy Overture
    Už jsem nějakou tu mangu přečetl a nepřestává mě fascinovat. Je to tak trochu jiný svět, a já stále nechápu, že to čtu... ale to je možná ten důvod: je to jiné, je to zajímavé, je to bizarní... i ten blbý Bleach mě začíná trochu bavit. Neuvěřitelná kombinace takové hlouposti a debilních záporáků (hollow, oškliví a nudní), ovšem i skvělých vtipů, neuvěřitelné roztomilosti některých postav, slušného napětí...

    Celkový dojem: 60%
  • Fry
    No, čas se opět nachýlil abych napsal nějakou recenzičku, takže jsem v té hromadě komiksů, které mám přečtené a které nemám přečtené vyhrabal něco, co jsem četl asi před měsícem, ale snad si to ještě připomenu! :D Ještě, že to mám před sebou! :D

    Tak jdeme na to: Po pokecu Ičiga a Urjú Išida, o tom, proč ho vlastě nesnáší, co se mu v mládí stalo, se musí Ičigo spojit s nepřítelem, aby mohli odvrátit Hollow, které asi před dvěma díly (možná) Išida vyvolal. Mezitím se Chad a Inoue vzpamatovávají v Uraharově sídle po minulém díle, který jim dal zabrat (samozřejmě jen na oko, ten díl jim nemohl dát zabrat, ale události, které se tam staly jim daly zabrat - pro nechápavé! :D). No, ale v tomto momentě se z města Hollow začnou trošku vytrácet, protože přichází obří Hollow (připomínajícího nestvůru z Mumínků :D), který se živí normálníma Hollow. Jak tento boj dopadne a všechny situace kolem tohohle Hollow vám už ale neřeknu, abyste opět neříkali, že spoiluju (že jo). No a až tenhle boj skončí, tak se chce Rukia vrátit do Soul Societly, ale nemůže, protože potkává svého bratra, který má nařízení zneškodnit Rukiu (není to SPOILER), protože neuposlechla nějaké nařízení a podobné blbosti! :D

    No a slovo na závěr: Říkám to zas a znova, většina komiksů co čtu jsou podle mě fakt supr, takže dám mé klasické hodnocení (vy víte jaké je! :D).
8116