Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Strhující akční jízda plná násilí, krve a robotů. Komiks získal v roce 1991 ocenění Eisner Award (Komiksový Oscar) v kategorii nejlepší scenárista/výtvarník. Drsná škola (v originále Hard Boiled) byla inspirována povídkou Philipa K. Dicka (Blade Runner) Elektrický mravenec. Komiks napsal úspěšný scenárista Frank Miller, autor Sin City, 300: Bitva u Thermopyl. Komiks uchvacuje více než dvacet let od svého vzniku svojí maniakálně detailní kresbou Geofa Darrowa. Jeho kresby ovlivnily výtvarnou stránku filmu Blade Runner, později se Darrow přímo podílel na výtvarných návrzích filmu Matrix.

Vyšlo také v limitované verzi opatřené certifikátem a v klasické verzi s přidaným pouzdrem a vloženou obálkou prvního sešitu původního amerického vydání ve formátu A3 pouze při objednání od vydavatele.

Scénář
Frank Miller
Art
Geof Darrow
Obálka
Geof Darrow
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Václav Dort
Redakce
Václav Dort
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-86839-69-1 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
255 x 325 mm
Tisk
barevný
Váha
1154 g
Stran
128
Cena
699 Kč
Originál
Hard Boiled (Titan Comics, 1990)
Varianty
Drsná škola (limitovaná edice) (2013)
Drsná škola (2013)
  • sedw
    sedw17.4.2021 20:37Drsná škola
    Příběh zde slouží pouze jako "podvozek" pro kresbu. Není špatný, ale jde o mírný nadprůměr. To, co ale předvedl Darrow kresbou, to je něco. Detailnost některých stránek mi přišla až neuvěřitelná, nechápu, jakou měl trpělivost, když to kreslil.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.4.2020 15:13Drsná škola (limitovaná edice)
    Mňam do p***! Where´s Wally Nixon? ... Jen k té limitované edici, už si je nekupuju, takže nevím, jaký je současný standard, ale dříve mě moc nebraly ty bonusy (čestnou výjimkou budiž klíče z druhého Locke and Key). Za mě je i tady škoda, že bonusový plakát A3 je celkem obyčejná obálka a ne třeba nějaký ta fajná dvoustrana, klidně i A2. S ohledem na cenové navýšení mi to prostě nepřijde jako adekvátní odměna.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.12.2017 06:37Drsná škola
    Frank Miller...ANO...NE...??? Poslední dobou mi přišlo, že je u nás přemillerováno. Nicméně, jsem oddělil zrno od plev a nakonec jsem se zakoukal do tohoto komiksu a musím říct, že jsem neprohloupil. Řešit zde nějakou obsáhlost a rozmanitost v příběhu nelze. Děj je sice jednoduchý, ale není jednoznačný. Jinými slovy, na nějakých cca. 100 stran příběhu to působí strašně zamotaně až skrytě a to vše pod tunou nádherné a detailní kresby Geoffa Darrowa. Člověk si na konic příběhu říká, že chce víc, že to je nádherně nastavený svět, který postupně poodkrývá další linie. Zkrátka jsem čekal uzavřený a ucelen příběh, ne kreslířskou orgii. Musím uznat, že právě kresba celý ten příběh a text od Millera pěkně podtrhuje a dává mu strašné kvality na nejvyšší možnou úroveň. Vliv Moebia je evidentní a to byl taky popud, proč do toho vůbec jít. Celkově jsem spokojen, ale byl jsem prostě vším tím překvapen, jak je to v podstatě prosté a jednoduché, ale přitom vlastně složité a propracované, a to jak příběh, tak i kresba samozřejmě. Najednou mi Miller přestal "vadit" a říkal jsem si, jo, chci další. Velký formát a celková úprava od Comics Centra se povedla na výbornou a je vidět, že ta snaha se prostě vyplácí. Tento komiks je opravdu jeden z TOP a prvky undergroundu mu svědčí. Tady kresba dělá komiks.
  • Norri
    Norri mecenáš12.8.2017 01:08Drsná škola
    Tenhle komiks nemohl vzniknout kvůli příběhu. Musel vzniknout kvůli Geofově kresbě a Miller mu jenom napsal osu. Kresba je neuvěřitelně detailní a není divu, že na její digitální rekonstrukci strávilo ComicsCentrum dva a půl roku. Výsledek stojí za to. Je to taková drsnější alternativa k Hledá se Wally, kde všechny ty malé postavičky fetují, souloží a řežou se motorovou pilou.Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/drsna-skola-dospele-deti
  • trudoš
    trudoš editor30.3.2017 00:34Drsná škola
    Po vizuální stránce naprosto skvostná podívaná. Geof Darrow je v tomhle ohledu totální hračička a odhalovat jednotlivé detaily skryté v celku, je stejně zábavná hra, jako klíčovat kresby Káji Saudka. Oproti tomu scénář Franka Millera výrazně pokulhává. Základem je jednoduchá pointa, na kterou se jen navalují akční scény, které pak táhnou celý příběh. Nebo jinak, táhnou celý komiks, protože o ději se ani moc mluvit nedá. Jak je u povídek Philipa K. Dicka zvykem, dokolečka se opakující pochyby o vlastní identitě znepřehledňují už tak dost chaotický vývoj událostí a při závěrečných titulkách se člověk neubrání pochybám, jestli mu skutečně vše docvaklo, jak mělo. Že nadnárodní korporace, zneužívající lidské i robotické jedince, jsou zlem budoucnosti, to je vcelku prosté, ale jaké jsou čí které motivace a cíle, v tom už jsem trochu lítal.
    Suma sumárum, textu tohle album moc nepobralo, ale stran výtvarného zpracování jde o absolutní orgie, ke kterým se ještě budu rád znovu a znovu vracet.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš2.3.2016 02:58Drsná škola
    Spektakulární divočina, ryzí frajeřina, vysokofrekvenční nářez a kolosální magma. Je fuk, jak to pojmenujete, tohle je hard boiled popičovka par excellence. Když už jsme teda u těch cudzích slov. Miller za tři, Darrow bez dvou za dvacet.

    Ty, hele, jirino, když se v anotaci píše „strhující akční jízda plná násilí, krve a robotů“, nečekal jsi nějakou katolickou onanii na téma "Bůh je láska", že ne? ;)
  • jirin
    jirin13.10.2014 15:21Drsná škola
    1 hvězda az precizní kresbu, a ani ta mě tolik neuchvátila jako ostatní (snaha šokovat krví či nahotou není nic pro mě). No a děj, ten tu v podstatě ani není...
  • koudy
    koudy mecenáš17.8.2014 13:13Drsná škola
    Předloha P.K.Dick (opravdu mistr v oboru, neudělal někdo comics na motivy Scanner Darkly?) už to je téměř jistá záruka kvality, ale abych byl upřímnej, příběh není to hlavní (možná ani to vedlejší) , proč si tento skvost pořídit.
    Nechci samozřejmě podceňovat Franka Millera, jistě odvedl kus práce, ale v té grafické orgii příběh tak nějak automaticky plyne a vy si uvědomíte o čem to bylo až když zavíráte poslední stránku a pro jistotu si to necháte někde po ruce, protože na první, druhé a pravděpodobně ani desáté přečtení si nevšimnete ani poloviny šíleností zakomponovaných do "přirozeného" prostředí a musíte to otevřít znovu a opět a zase... :)
  • erik
    erik22.3.2014 09:25Drsná škola
    Komiks, ktorý má neskutočnú prednosť - formát. V ňom sa radostne promenáduje (často celostranová i dvojstranová) kresba, pri ktorej sa dajú sledovať detaily aj dlhé minúty. Príbeh rovnako neurazí. Vidím, že Comics Centrum (či ako sa to teraz nazýva) myslí na starobu. Toto budem čítať aj v dobe, kedy nič iné dávno neuvidím.
  • SHORTY
    SHORTY28.12.2013 22:21Drsná škola
    Jedná se zejména o grafickou orgii. Takto detailní obrázky v komiksu nepamatuji - a za to sakra smekám před kreslířem tohoto komiksu. Při tvorbě tohoto díla musel kreslíř totiž propotit desítky trenýrek .-). Co se týká příběhové linky, tak tato je opravdu malá. Nicméně mi nevadila a ikdyž by si taková kresba možná zasloužila propracovanější příběh, tak na druhou stranu by zas mohl složitější příběh ublížit právě kresbě. Čtenář se tak může zcela ponořit do kresby a naplno si jí vychutnat. Je úžasná!!
  • Josh
    Josh27.12.2013 12:01Drsná škola
    Drsná škola je sice na pohled obrovská kniha, ale je třeba jí vnímat jako takovou malou povídku.

    Podle mě by v prozaický formě mohla mít tak necelejch 10 stránek. Jde vlastně o jeden velkej akční masakr, s pár chvilkama oddechu. Člověk ani nestíhá pořádně nasávat tu atmosféru společnosti rozkládající se ve stínech budov jako vystřižených z Blade Runneru nebo Metropolis, neustále totiž probíhá totální demolice města:)) Ovšem za investovaný prachy stojí, je to doslova pastva pro oči! Protože těch různých detailů a drobných fórků, na kterých se naše kravský a volský zraky můžou krmit, je tolik… Chce to nehltat, vychutnávat každý sousto, pomalu a líně přežvykovat!:))

    Na své si přijdou i komiksoví chlípníci, nenechte se zmást zdejším žehráním na chybějící dámská přirození, já jich tam i tak napočítal víc než dost:)) A mezi námi, v životě jsem neviděl tak sexy kovovej skeleton jako tady!!!:)) Takže klobouk dolů před Darrowem, Frank Miller mi naopak přijde trochu v pozadí. Nic čtenáři neusnadňuje, vztah k hlavnímu hrdinovi si vybudujete jen velmi těžko, což mě štvalo. A i celkový okolnosti děje jsou spíš jen naznačený.

    Co říci závěrem - nečekejte žádnou epickou story (já jí čekal:/ ) a možná to za těch 5 hvězd bude.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš5.8.2013 10:01Drsná škola
    Na tento komiks som čakal približne 10 rokov - odkedy sa o ňom kdesi zmienil Pavlovský a moje oko zazrelo neuveriteľne vypiplané kresby. Bohužiaľ ma veľmi sklamal. Príbeh nakoniec síce dostane akú-takú pointu (a stále mi unikajú niektoré významy), no nemení to nič na veci, že 90% času ma jednoducho nebavil. Kresba je plná neuveriteľných detailov (a mikropríbehov samých o sebe), ale farby sú bohužiaľ hnusné (myslím, že to bol autorov zámer). Detailne kresby sú síce neuveriteľné, ale keď už po 15ty krát vidíte búračku a príbeh sa takmer neposunul, naozaj rozmýšľate či to máte chuť čítať ďalej.

    Jednou vetou: Autori spravili tak depresívny príbeh a hnusné mesto, že som to ledva dočítal.
  • kaylin
    Pokud máte zájem si projít, co v limitované edici vše je: http://www.comics-blog.cz/2013/04/10-drsna-skola-limitovana-edice.html
  • Kabukiman
    Kabukiman27.4.2013 20:50Drsná škola
    Drsná škola je čistá výtvarná orgie. Děj je stručný, textu je málo a naprosto se podřizuje vizuálnímu projevu. Každý jednotlivý panel je tak detailně prokreslený, že se mi v něm hlavní dějová linka často ztrácela. Hlavní hrdina, pracující pro pojišťovnu, nemá problém způsobit na každém kroku hromadnou autonehodu a pokud byla všechna ta zbořená auta pojištěna, tak se pojišťovna asi pěkně prohla s vyplácením pojistného:) Ale co, asi se jim takovej terminátor i tak vyplatí…:) No nic, tak co říct závěrem… Za děj bych dal tak tři hvězdy (spoiler- rád bych se dozvěděl jak měl svým sebeuvědoměním zachránit ostatní roboty. Byl hlavní hrdina nějaká ta klasická jediná naděje, či co?) Za kresbu bych dal tak deset hvězd, protože něco takhle detailně prokresleného se hned tak nevidí. Na druhou stranu, jak jsem zmínil na začátku, právě ta maniakální prokreslenost každého panelu často způsobuje nepřehlednost děje…
  • Light
    Light17.4.2013 19:17Drsná škola
    Mocná kresba marnej příběh nezachrání.
  • kaylin
    kaylin17.4.2013 09:12Drsná škola
    Geof Darrow zastínil Franka Millera, i když samozřejmě ani bez něj by něco podobného nevzniklo. Pro scénáristu muselo být naprosto úchvatné sledovat, jak jeho scénář dostává tyhle rozměry. Komiks je adaptací jedné povídky Philipa K. Dicka s názvem „Elektrický mravenec“. Dick je specifickým autorem, ale komiksu se dokonale podařilo převzít jeho myšlenky schizofrenie a paranoii, jeho vize budoucnosti, kde člověk má místo velmi nejisté. Tohle vše v obalu násilí a destrukce. Skvělé. Prostě skvělé! Více: http://comics-diary.blogspot.com/2013/04/4-drsna-skola-100.html
  • burzum
    burzum mecenáš16.4.2013 21:27Drsná škola
    Tak dnes mi dorazila Limitovaná Drsná Škola s č.90...je supeeer,úplne bomba pecka...nemám slov...rišpekt :-)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.4.2013 13:56Drsná škola
    Wow, tak kresba mě úplně odvařila. No když říkám úplně, tak trochu přeháním, ale je bombasticky propracovaná. Skutečně mě také hned u několika obrázků napadlo - where is Wally? Bohužel pokud odečteme další formální stránky (formát, papír, barvičky), tak to je asi tak všechno, co je na tomto komiksu k pochválení. Příběh je totiž kolosální a pro mě nudná arcipitomost, která má býti sice inspirovaná Phil K. Dickem, ale tak znáte to, inspirace není všechno. Je to krásná galerie obrázků, která se vyjímá v knihovně a které bych odpustil klidně průměrný příběh. Ale když mě ty absolutně bezduché krvavé řežby, které nejsou ani vtipné a navíc se tváří, že mají trochu myšlenku, hrozně odpuzují.

    Celkový dojem: 50%
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš11.4.2013 20:51Drsná škola (limitovaná edice)
    Dočkali jsme se, další legenda v češtině. Sice to pár let trvalo, ale vem to čert:).

    Scénář je nenáročná sci-fárna bez promyšleného pozadí. Takže o co jde? O kresbu. Ta je prostě neuvěřitelná. Jestli znáte "Where's Wally", tak máte hrubou představu, jak vypadá JEDEN panel v Hard Boiled. Nechápu, kde Darrow najde vnitřní sílu se s tímhle u tak rozsáhlého projektu vykreslovat. Každá postavička něco děla (třebas běží nahatá na konci ulice), svět funguje (třebas malinkatý bezdomáč je přikrytý krabicí "Domino´s Pizza" a o pár panelů dál potkáváme auto s poslíčkem zmíněné pizzerie.) Na tohle se dá koukat do nekonečna. Není to pouze o tom, že Darrow kreslí rád hromady bordelu pěkně kousek po kousku. Kreslí všechno, jako kdyby člověk vnímal ostře vše co má v zorném a přitom sleduje na přehlídku severokorejské armády. A mimo to nádherný designu aut, budov, zbraní, oblečení, přístrojů. To vše vykresluje svět, ve kterém náš milý hlavní hrdina žije. A je kurva na co koukat. Možná se někde na pozadí odehrává několik dalších příběhů, kdo ví:).

    Před týdnem jsem si přečetl a především pořádně prohlédl originální vydání Hard Boiled od Dark Horse, abych mohl porovnat, co s tím Comics Centrum udělalo. Co je na první pohled jasné - české vydání má větší formát. A co se týče doostření kresby, úpravy barevnosti a dokreslení detailů, tak jsem více než spokojený. Kdyby něco podobného vyšlo už před lety v angličtině, tak bych při výběru neváhal a vzal upravenou verzi. Raději než tu neostrou, zdvojenou a rozjetou verzi, kterou vlastním. Možná se úpravou dat ztratilo něco z dobové patiny, ale já bych si tipnul, že když Darrow uviděl co vyjelo z mašiny v roce 1993, tak uronil slzu. Je mi sympatické, že CC restaurovat data asi ani nemuselo. Mohli comics vytisknut z toho, co dostali. Místo toho si asi řekli, že to trošku vylepší a nějak se jim to vylepšovaní nabalilo a najednou předělávali celý comics. V půlce práce si trhali vlasy, proč se do toho zase pouštěli:). Řekl bych, že jiný český vydavatel by se s tím tahle nesral. Za mě dobrý.

    Koupil jsem si sběratelskou edici a mám pár věcí na srdci. Za prvé se těch 100 kusů prodalo za 6 hodin. To znamená, že vydavateli se hned první den vrátilo 149 000 kč. Nad tímhle by se měli zamyslet u Crwe:). Kniha má slušivý slipcase, jednu stránku s ilustrací a VYRAŽENÝM číslem a certifikát, který je vytištěn na RUČNÍM papíře a s ražbou CC. Nad tím, jak mají certifikáty vypadat by se zase měli zamyslet u BBartu. Tohle přemýšlení nad detaily u Comics Centra žeru. Jo a plakátek. A to je vážení vše, jinak mám to stejné, jako vy.

    A hodnocení? Kdyby vyšlo tak jako v USA, tak bych dal tři hvězdičky. Za práci CC jednu přidávám.
  • Absinther
    Absinther10.4.2013 14:45Drsná škola
    2andre-Pro pořádek-nezmenšuj gif ale obrázek(má lepší rozlišení..visí na facebooku CC) konečná velikost výřezu(odpovídající CC formátu)by měla být cca 2,5x4cm.. Jestli i potom budeš mít pocit, že jsi díky práci CC ochuzen o detail pičky nebo bradavky, pochopím tvůj smutek.
  • Absinther
    Absinther10.4.2013 14:23Drsná škola
    2andre..Detaily inkriminované pičky po zmenšení do A4 formátu zmizí i z US nerestaurovaného vydání. Jde o plochu cca 1mmx1mm a vypadá to v obou verzích stejně...Jediné co z toho výřezu v konečné velikosti opravdu vynikne je ta cola a lehké zaostření některých linek(však si tu ukázku od CC zmenši do reálné velikosti a uvidíš sám jestli je třeba dělat tu z toho problém).... Holt budeme muset honit pérka u trošku větších obrázků.
  • andre
    andre mecenáš10.4.2013 07:52Drsná škola
    Hmmmm..... tak tu ukázku CC opravdu nevybralo rozumně. .. Běžně jsem zastánce CC, protože mě baví s čím zase pan Dort a 3jan přijdou po Cimrmanovsku "tudy cesta nevede" a jejich nápady opravdu hraničí s genialitou, akorát my plebs to zatím neumíme náležitě využít, viz. pokus o prodej pouze na jejich stránkách. (to myslím vážně) ..... doma jsem to s US vydánim nesrovnával - neměl jsem to za důležité, ale ta zmíněná ukázka mi vyrazila dech. Na to jak pány považuji za zajímavé marketéry (od slova marketing;-) ), tak tomuhle nerozumim. Čert vem Colu, ale co to chybějící dámský přirození? Detail na bradavce? Kam se asi já průměrnej, nadrženej, uhorvitej komiksář s igelitkou nejdřív kouknu? .... kdyby ta ukázka nebyla, tak chrochtám blahem, ale teď se mi do četby nechce. Jsem z toho smutný.
  • Absinther
    Absinther9.4.2013 21:19Drsná škola
    2 Gabriel... No hele, beru to tak, že CC za pomoci dnešních technologií upravili věci jako ta cola tak, jak byly původně zamýšlené ale pomoci tehdejší techniky nedosažitelné(mezi ten nápis se štětcem prostě nedostaneš)...... Navíc pochybuju, že celá ta restaurátorská práce probíhala bez dohledu nějákých autorit pracujících ve prospěch Darrowa(popřípadě vlastníků práv atd), kteří by nějáké prznění rozhodně neschválil.(srovnání s předělanýma star wars je trochu mimo už jen proto, že všechny postavy mají stejný obličej ;) ) ..... Z mého pohledu, to co provedli s barvama je prostě kus dobré práce zvýrazňující precizní kresbu, úprava zdvojených kontur to celé taky krásně zaostřila... Evidentně zmizely některé mikrodetaily, ale to je spíš úděl tisku na menší formát(přecejen originály budou minimálně A3?)a zaznamenat to jde až když si výřez 2X2,5cm zvětším na 9X14cm.............. Nechci to tu něják moc obhajovat, taky tam vnímám některé pro a proti a některá rozhodnutí určitě nebyla jednoduchá...Jen myslím, že je to kus dobré práce(což u nás zdaleka není samozřejmost) a zaslouží si to spíše podporu než hnidopišství............takže asi tak.
  • Gabriell
    Gabriell9.4.2013 18:35Drsná škola
    2Absinter: Takove scificko by rozhodne slusna cetba byla, bohuzel to uvedu na pravou miru a tam se moc smichu nekona. Priklad je jednoduchy a CC ho ma primo na svych strankach v onom gifu pred a po. Jejich oprava cerveneho napisu Coca-Cola na bily uz je pro me za hranou toho, co by mel restaurator pri oprave dila delat a vicemene cele tohle dilo to pro me degraduje na uroven novych a "vylepsenych" Hvezdnych valek. Chapu, ze onen napis ma byt spravne bily, ale kam az moje moznosti kontroly sahaji -tedy nepromluvim si s Geofem, ale zase se muzu podivat na anglicke originaly - tak je to zmena oproti originalu, jak ho znam. A i kdyz znim jako maly urazeny hater, tak ve skutecnosti vetsina meho vzteku vychazi z toho, ze jinak je to naprosto skvely pocin. Ten velky format tomu vylozene prospel a aspon se clovek muze "zazrat" do detailu, jenom ja osobne nemam moc chut to najednou delat, kdyz je to cele takove hladke a vymazlene, kdyz by zrovna tomuhle silene slusila ponekud neucesanejsi podoba.
  • Absinther
    Absinther9.4.2013 14:20Drsná škola
    2Gabriell.. Chvilku jsem váhal, jestli do toho mám vrtat ale nakonec mě to zajímá.. Scifíčko o tom, jak češi překreslujou Darrowa aniž by z toho darrowovi právníci nevytřískali milióny, to zní jako zajímavá četba... Nadhoď pár příkladů(pokudmožno obrazových=Originál+CZzásah)ať získáme představu o čem je vlastně řeč.
  • Gabriell
    Gabriell9.4.2013 13:40Drsná škola
    Pribeh pecka, velky format tomu slusi o tom zadna, jenom ty zasahy do originalni kresby prezentovane jako "restaurovani" si mohlo CC odpustit. Uvodni poznamku o tom, ze si nyni muzeme toto dilo vychutnat "tak jak bylo puvodne nakresleno" uz lze povazovat pouze za master trolling.
  • vifi
    vifi4.4.2013 22:29Drsná škola
    Blaho a rochnění.
  • Absinther
    Absinther2.4.2013 18:19Drsná škola
    700,- za nějákých 130 stran je sice dost ale, když člověk listuje tím velkým formátem, znatelně mu hučí v klacku. Příběh je taková jednoduchá oldschoolová sci-fi-cyberpunková povídka(tak jak to mám rád), založenná převážně na zběsilé akci. Kresba, to je kapitola sama pro sebe. Přívlastek "Maniakální"(který jsem někde zaznamenal) je přesný. Normální obsesivně zuřivá onanie. Je tam toho tolik, že je to chvilkama až moc. Přechází z toho zrak, mozkové centrum pro zpracování vizuálních vjemů je přetíženo, a hlavně v akčních pasážích musí člověk občas pole rozluštit, aby v záplavě detailů našel to informační těžiště(něco jako "najdi Walda"). Formát A4 už musí být docela slušná lušťovka a v černobílém vydání musí jít doslova o sadistický test úchylného psychologa... Lahůdka... Klobouk dolů a poklona všem, kdo mají prsty ve vydavatelském procesu. Jako lehce naivní idealista věřím, že s takovou energií a přístupem u nás jednoho dne někdo vydá komplet Metabarony.
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo29.3.2013 12:18Drsná škola
    Přečtený sice za necelou půl hoďku, ale koukat se na to dá hodiny, NÁŘEZ.
  • matrosh
    matrosh29.3.2013 11:30Drsná škola
    Ty vole, Tak to je masakr. Tento drsný sci-fi ve stylu P.K.Dicka mám už nějakou dobu doma i v originálu i když v měkké vazbě. Ale vydaní od CC má ještě větší formát než můj originál a je to jen dobře. Klobouk dolů, pánové. Tohle by si žádný fanda sci-fi neměl nechat ujít.
  • Hamichal
    Hamichal28.3.2013 23:21Drsná škola
    U-Z-A-S-N-E
  • DAxik
    DAxik28.3.2013 16:59Drsná škola
    Těšil jsem se a dostal jsem přesně takovou dávku (už klasického) komiksového nářezu, co jsem očekával. Navíc velký formát a rekonstrukce předlohy je opravdu znát a od věci - s takovou péčí by měla vycházet MISTROVSKÁ DÍLA EVROPSKÉHO KOMIKSU (i když tuším, že cena by byla pak zcela jinde) .
    A s předobjednávkou za 419,- Kč to byla opravdu paráda!
  • Walome
    Walome mecenáš28.3.2013 11:58Drsná škola
    Azalin: Určitě to za ty peníze stojí, podle mě nejlepší komiks od CC, a to jsem od nich četl všechny. Minimálně ta kresba je excelentní, dějově je to jeden nejmenovaný film s božským Arnoldem :)
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš26.3.2013 18:17Drsná škola
    Azalin: A teď si představ, že jsou mezi námi tací, co dají 699 Kč za 24 stran. K popukání, že? Počítám, že i do kina chodíš pouze na filmy, které mají stopáž nad dvě hodiny...
  • andre
    andre mecenáš26.3.2013 12:07Drsná škola
    Azalin: za formát větší A4 to tak hrozný nejni. A na CC stránkách za 489,-Kč..... a v předprodeji to bylo za 419,-. Takže kdo chtěl (chce)zaplatí velice rozumné peníze.
  • Azalin
    Azalin mecenáš26.3.2013 11:13Drsná škola
    128 stran za 699 Kč? Tak to si nechám ujít.. :-D
  • Walome
    Walome mecenáš25.3.2013 20:43Drsná škola
    Tak už je to tady :) Drsná škola je prostě pecka. Syrový cyberpunk ve své nejčistší formě doplněn kresbou, na kterou prostě zíráte jak vrána. Panel po panelu je třeba si pořádně prohlédnout a užít si ho. Detailností to překonává i Saudka, kterého mám moc rád, a celým tím cyberpunkovým vzezřením to má neskutečný koule. Comics centrum se pochlapilo!
50482122
Četl/a (114)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 81splinter, adevr, Aldo26, AlmightyMates , BadBoy, ben_bella, bierce, binnmode, calvin10, choze, cobe, ComicBookGuy, Covenant, čozek, cyboy, dajik, Darker, Darth Raelchi, davidek, Deckard, Dezodoo, Django, Doly, Draco nobilis, emanek, erik, farnhajt, fifas, Filip123, filmator, filosh, flipflop, foudy, Fox01, Georgíno J., Giskard, gumidekmedvidek, Hanussen, HellWeber, house192, hypermlok, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jabba, James, james dixon, jankie, jd., jeanbaklajean, jiskra, John Wick, Kaluž, kaylin, kendor007, Keno, Killingjoke, kinak, Koci, Kokuun, koudy, kubosos, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, majer, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, mozzu, mywiel, NecRoman, Noci, Norri, oleav, Olesh, Ozymandias, p3tris, pearlxjam, pechna, Petr, RadimNemec, raenius, raimi, RaptoR, robertsedmik, rockyt, rooty, RudyRod, Schirru, sedw, SekyCZ, Shin, SHORTY, Spacecore, Spike, start05, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, trudoš, Ukko, Vojtěch 393, VXP, WEAPONE, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(233)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 7eleven, 81splinter, adam.ra, adevr, Aldo26, Alfi, AlmightyMates , antiimini, Ashek, Azbest, BadBoy, barthez, bboorreekk, BeeSee, ben_bella, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bourgeois, bronxik, Calvin Klein, calvin10, calviti, Caylen-Tor, Černá Krysa, charvos, chcita, choze, cobe, ComicBookGuy, čozek, Cr4sh, cyboy, D.K.Logic, Dali, DAN478, daniel.cermak, davidek, DAxik, Deckard, deefha, Devilek, Dezodoo, disclose, Django, Doly, doophy, Draco nobilis, dracula, dre, dvoracekpetr1, emanek, erik, Famozní, farnhajt, faster86, fifas, Filip123, filosh, flipflop, flynander, Fox01, Fréza, Galupus, Georgíno J., gobers, gongon44, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, Hades, Hamichal, Hanussen, Hebled, hellblazer, HellWeber, herrman, Holmwood, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Indy, Infarkt, Jabba, Jak, James, james dixon, jankie, jeanbaklajean, jendavondra, jiskra, jjjirik, John Wick, Josh, Kaluž, Karel Sec, Kazumaki, KdG, kendor007, Keno, keyko, kinak, Kjon, Koci, Kokuun, komik.sx, koniklec, Kreatik Digital, krvinka56, kubosos, Kunden, lacoste, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobodlak, Lobok257, Lojza, luky.kuky10, M4rsellino, maara, macomix, Malachias, Mariohurbanek, markic, mart.in, Martin Buchal, Marvin, Matej-29, matohan, matrosh, MB, mcleek, Meesha, merhyx, Michal Opitz, mikado, mikina, mikki.maser, mirec, misa, Mitak, monte walsh, MP81, Mr.Plysh, mttra, mywiel, namdnas, NecRoman, NellUl, Netorack, Neuro, Nightmare, Noci, noMster, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, p3tris, padre_negro, Paldini, pearlxjam, pechna, Petr, Quintana, RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, RaptoR, Ricarderon, Rich, robertsedmik, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Saiffer, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, SekyCZ, Shin, SHORTY, Skot, sleepless, songoku, SpiderJerusalem, Spideyy, Spike, StanleyHu, start05, strougy, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, TIM.biker, timek, Tombal, tomned, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Ukko, vishnar, Vojtěch 393, Vrenn, VXP, WEAPONE, Wiruss, xai, xintax, xixoxf, yogi, Zbysek2410, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (20)
Benji, Braindead, Bubsy, deadpool, delsemela, Fr3d_K, Henry108, Kapis, karel, kybl, Mamut12, Miriyak, Mistak, monty.cl, Moyek, nx, oletadelku, Stlucius, xspeed, xxaannddeerr
Shání (2)
Mamut12, Mistak
Nabízí (3)
Lojza, MB, oleav