Ukázka č.1
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 3 další ukázky

Koupit
Hlavní prostor zabírá legendární irský bijec Sláine, tentokrát v dokonalé počítačové kresbě Clinta Langleyho (který se brzy vrátí v knize Poklady Británie). Vedle toho se v Crwi objeví i zavedený Soudce Dredd, který je smrtící i když sedí na toaletě, muž zamilovaný do svého auta, šílenec hledající neviditelné kresby Salvadora Dalího, nebezpečný plyšový medvídek, zombie s vášní pro květák a další úžasné záležitosti!

Překlad
Martina Dari Antonínová, Jiří Pavlovský
Redakce
Petr Litoš
Žánry
magazín
ISBN/ISSN
ISSN 1802-2219 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný + černobílý
Váha
230 g
Stran
72
Cena
149 Kč
  • brkowycz
    brkowycz10.9.2015 13:14CREW² #34
    Chm, nebyl jsem tak zklamaný, jako ostatní, pro mě multiprůměrné číslo.
    Úvodní Futureshock bylo hodně velké "meh". Krátké povídky musí být vystavěné na pointě a tady a je poměrně chabá.
    Sláine mi nepřišel výrazně lepší nebo horší než předchozí díly. Kresba se mi sice nehnusila, ale mám rád když je vidět, že to někdo kreslil rukou, a ne že ve photoshopu předělával Bravíčkovské fotoromány. Příběh sám o sobě slibuje poměrně nemálo, ale potřeboval by být delší a propracovanější. Je v něm celá řada skvělých nápadů. Jenže takhle na pár stránkách příběh podivně skáče kupředu, nemá prostor pro vypracování kvalitního děje a sem tam mi přišlo, jestli jsem nepřeskočil pár stran, protože posloupnost děje je něco, co tady v žádném případě nefunguje.
    Dredd je zajímavý pokus postavit strážce pořádku do zajímavé situace. Nevyužitý. To co vypadá ze začátku skvěle se vyřeší tupou střílečkou a je finis.
    Skutečné osvěžení přišlo pro mě až s českými komiksy. "Nic se nezmění" byl takový trochu WTF zvratový kraťas, ve kterém prostě nebyla ani řádka textu zbytečná. Všechno, co bylo ukázáno, všechno, co bylo řečeno se v rámci děje vzájemně provázalo. Pointa mi dech nevyrazila, ale trochu jsem cítil škubnutí v koutku, které nemělo daleko k pousmání. Příběh s medvídkem mě potěšil, milá práce s vystavěním čtenářského očekávání, které se na dvou stránkách snad dvakrát nebo třikrát změní a velmi milá pointa. Macomix mě narozdíl od ostatních zase tak drasticky neuchvátil.
    Závěrečné Future shocks mě bavili asi nejvíc. Ještě tím, jak byli černobílé, mi prostě připomněli tradiční zlatá léta Crwe. Krátké příběhy s absurdním dějem a ještě absurdnější pointou.

  • sedw
    sedw14.1.2014 22:19CREW² #34
    Jediné, co mě na této Crwi opravdu bavilo, byly oba příběhy Future Shocks. Kdyby to u nás někdy vyšlo souborně, hned kupuji. Slánie má rozhodně zajímavou kresbu, mě však příliš neoslovila a ve spojení s mizerným příběhem zklamání. Dredd se dal, ale jedno stačilo. České příběhy moc nepotěšily, ač příběh Nic se nezmění nebyl špatný. Celkově průměrné číslo.
  • Doppelganger
    Doppelganger18.8.2013 13:54CREW² #34
    Morrisonovy příběhy oba parádní.
    Dredd mě nebavil nikdy a ani tentokrát mě neoslnil (kresba však byla příjemně cartoonovitá).
    Sláine to samé, ale v tomto případě byl zajímavý aspoň po výtvarné stránce. Ne, že by se mi vyloženě líbila, ale byla taková...fascinující.
    České příběhy nic moc.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš6.8.2013 10:17CREW² #34
    Průměr. Počítačová kresba u Slaine, je tak divná, že se mi chvilkama hnusila a chvilkama líbila. Hlavně se mi hnusili obličeje, které vypadají (a dost možná budou) jakoby někdo někoho vyofitl a pak tam jeho ksicht namontoval. Je to tak strašně divněhnusoidní, že to mělo i trošku šmrnc (asi jako stará jednonohá prostitutka, která bývala dříve mužem). Soudce Dredd - klasický kraťas. Normálka. Zbytek jednohubčičky, které mě neurazily, ale neměl jsem z nich kyselo...
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin16.6.2013 21:51CREW² #34
    J.Connor dokonale vyjádřil i mé pocity.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.6.2013 17:52CREW² #34
    U mě špatenka a vezmu to popořadě. Ochutnávky jsou jen reklamy, které zaplňují místo, nic víc. V době CDB a řady jiných webů, kde si můžu před nákupem komiksu zjistit vše potřebné včetně ukázek na to nelze pohlížet jinak. Neviditelné kresby jsou nepřehledné a předvídatelné. Sláine a fotorealistická digitální malba je fantasy kýč nejhrubšího zrna a příběhově to žádný zázrak taky není. Jednohubka s Dreddem, která by v jiných číslech úplně zapadla, je tu díky nízké úrovni ostatního balzámem na čtenářovu duši. Noční příběh a Než se setmí smáznu mě ničím nezaujaly a závěrem průměrný Future shocks. Pod žárovkou je největší tma je sice fajn, ale jeden stránkový strip už to prostě nemůže zachránit. Jsem notně zvědav na restart od dalšího čísla.
  • karel
    karel mecenáš7.5.2013 10:57CREW² #34
    zas tak hrozný to neni. Dredd je tradiční a IMHO velmi dobrej. Slaine hezkej, sice se slabším scénářem ale dá se. Kresby Salvatora Dalího mají pro mě příliš nečitelnou kresbu, pointa nic moc; Ohnivý kola dobrý. Ty lokální kousky taky neurazily. Obecně se mi líbí směřování na 2000 AD, jen mam pocit že by to chtělo šťastnější ruku při výběru.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš3.5.2013 14:17CREW² #34
    Morrisonovy Thargoviny jsou výtečné a i Macomix s žárovkou celkem pobavil. Což už se bohužel nedá říct o zbytku obrázkového obsahu. Když se vyhnu ošklivým vulgarismům, napadají mě slova jako hnůj, mrva, kompost, případně exkrement. Sláine vypadá jako potracené dítě pokryté hnisajícími vředy. To je humus, tydlencty vyleštěné "videoherní artworky", scénář nula. Crew údajně kdesi v útrobách přechovává i jakousi "úžasnou trilogii", pevně doufám, že nikdy neprojde konečníkem. Soudce Dredd si odskočil v Bistru, rovnou jim tam i vymaloval, hezké barvy, kresba skoro jako od Bollanda, ale nápad čpí po čtrnáct dní nemyté kundě. Trojice tuzemských příspěvků je pak vystřižená z nějakého pochybného fanzinu. Už jsem to psal jednou, tohle mi v Crwi nevoní - když do výkladní skříně světového komiksu, která českému čtenáři představila smějícího se Batmana, zuřícího Hellboye, kouzelného Sandmana, drsného Blacksada nebo cynického Constantina napasujete tenhle "underground", je to jako byste vedle vozů Buggati Veyron, Ferrari Testarossa a Hummer H3 postavili bicykl (v tomhle případě Pionýra s defektem). Raději bych uvítal rozšíření publicistiky. Ta je většinou fajn a narozdíl od komiksu, napsat zajímavý článek co má hlavu, ocas a patu dneska umí každý blbec.
    Příští číslo však bude pecka. Duo Grant/Bisley vám vystřelí mozek z palice. To vám garantuji. Redaktorům přeji, aby jim novodobý vydavatelský plán vyšel a Crew šla zase na dračku. Osobně se na Aaronovy Skalpy velmi těším. Aktuální číslo ale raději mažu z paměti.
  • Kabukiman
    Kabukiman27.4.2013 21:13CREW² #34
    Já tuhle Crew za takovej průser nepovažuji. Docela jsem se u ní bavil. Očividně co člověk, to názor:) Co mi nesedlo byl Slaine a naopak jsem se pobavil u Dredda. Slaineho příběh byl slabota a ta počítačovost se mi prostě v komiksu nelíbí… Ta buchta co jí leze ven bradavka je sice sexy, to musim uznat, ale dal bych přednost klasické kresbě před tímhle fotošopovim paskvilem. Liberty Meadows byla příjemná jednohubka. Ostatně mám pocit,že taková stripová dvojstránka by mohla být v Crwi pravidelně. Za nejlepší komiksy tohodle čísla považuju hodně hustej příběh Nic se nezmění a hlavně absolutní úchylnost Future Shocks- Ohnivá kola, která jsem přečetl s otevřenou pusou a na konci jsem se fakt hodně zasmál :D Naopak úplné kraviny jsou Noční příběh a Pod žárovkou bývá největší tma.


  • erik
    erik26.4.2013 10:55CREW² #34
    Zabudol som na tradične zúfalo nudného Dredda, takže ten stál za prd.
  • erik
    erik26.4.2013 10:54CREW² #34
    Smutne beriem na vedomie, že Crew v súčasnej obsahovej podobe končí, ja som s ňou bol spokojný. Nútila ma čítať krátke poviedky, ku ktorým by som sa inak nikdy nedostal, sem-tam ma chytil nejaký komiks z AD 2000, toto mi bude chýbať.

    Aktuálne číslo ponúka dve psychicky labilné vsuvky z Future Shocks od Morrisona, ktoré sa mi páčili. Rovnako ako priamočiary titulný príbeh Sláinea, kresba zapadá do jeho typického farebného koloritu, čiže mi neprekážala. Rovnako mi nevadili tri české kraťasy (dva skutočne mini) a hoci som Liberty Meadows neplánoval kúpiť, po ochutnávke si to ešte rozmyslím. K tomu tradičná kopa textu o komikse, čo viac si priať. Dobré číslo.
  • xflori01
    xflori0123.4.2013 16:56CREW² #34
    Já bych to naopak neviděl tak bledě. Když to vezmu od začátku - úvodník oznamuje velké změny v časopise - už bylo načase a doufám, že se ujmou (nejvíc se těším na Rex Mundi), dopisy čtenárů, manga: Black Jack (další zajímavý kousek na přečtení pro mě jako mangafanouška), 4-stránkový Next Generation - dnes dokonce delší mučírna, O americkém komiksu - nové zajímavé tituly (jako vždy :); a jako zastánce Marvelu jsem si nejradši přečetl Hawkeyho), Libert Meadows - ochutnávka (dost skvělý, pokud mi vyjdou peníze, tk si to koupím), FUTURE SHOCKS: Neviditelné kresby Salvadora Dalího - 60% (na 3-stránkový příběh mě to i chytlo), SLÁINE: Pašerák - 30% (na to že to má být tahoun dosti slabý - kresba proč ne, pěkně graficky udělané, ale ten příběh je velmi slabý), Komiksové milníky: Muž v pozadí - Al Williamson - další životopis dnes už autora nacházejícího se na druhé řeky straně Styx za barevného pozadí (a ne černobílého), SOUDCE DREDD: Bistro - 75% (další příběh ze života soudce), NIC SE NEZMĚNÍ - 65% (dosti humorný konec, který jsem nečekal), NOČNÍ PŘÍBĚH - 5% (to si někdo musel dělat srandu tohleto udělat), FUTURE SHOCKS: Ohnivá kola - 100% (tak toto byla pecka a pro mě rozhodující mezník pro hodnocení časopisu), POD ŽÁROVKOU BÝVÁ NEJVĚTŠÍ TMA (jedna stránka, to se ani nedá hodnotit, ale zasmál jsem se) + CREW v roce 2013 (pro neznalce dobré shrnutí, co vyjde - pro ty, co pročítají auditoria na stránkách, akorát zopakování)

    CELKOVÉ HODNOCENÍ - 70% (Jéžiš, dneska jsem se rozepsal :D)
  • Hamichal
    Hamichal22.4.2013 17:00CREW² #34
    Mimoradne chabe ... a nez neco delat polovicate tak radeji vubec
  • GORERATED
    GORERATED20.4.2013 15:02CREW² #34
    Bohužel kvalita Crwe pokračuje v krasojízdě směrem dolů. Slaine má dobrou kresbu, ale klasicky příběh o hovně. A ostatní komiksy jsou spíše jen stripy na vyplnění prostoru aby časák neměl 30 stran. Ovšem za tu cenu darovanému koni na zuby nekoukej, a jak píše i sám Pavlovský, Crew spíše udržují protože by se dalo říci že byla prostě první. Uvidíme jak s tím zamává restart který bude v pořadí už druhý.
2111883
Četl/a (71)
2scha, 81splinter, adevr, Alfi, Balů103, ben_bella, bierce, Blacksad, calvin10, Cemino, crewni.konzerva, Darth Raelchi, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, emanek, erik, farnhajt, fel68, figis, filmator, Final, flipflop, Fox01, Franta z Čokolády, guseppe, gwen666, house192, hypermlok, J.Connor, James, jindroush, jiskra, kallenved, Kaluž, Librarian, Lobok257, Madmax, majer, mart.in, Marty_von_Shit, Mercurio, NecRoman, Paldini, pavlosson, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , Poseidon1978, raimi, robert.hladil, robertsedmik, RudyRod, Schramm, seneke, Shpeckk, spekktrum, syon, tacmud, tankgirl, the.kasztan, trudoš, tukak, Velkej šéf, vranakx, vrazdinek, VXP, xflori01, yogi, zgrywus, zlejzmrd
(203)
007, 2scha, 7eleven, 81splinter, adam.ra, adevr, Aerchel, Alfi, amazing_k, andik007, Azbest, Balů103, bananzluty, Benji, ben_bella, bierce, blackJag, Blacksad, bmc75, bobo666_2005, bronxik, burzum, calvin10, calviti, Cassidy, Cemino, crewni.konzerva, CSE_AC/DC, cybern, DAxik, DEmnoG, Dinik, disclose, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, duri, emanek, erik, farnhajt, fel68, felis, figis, Final, flipflop, Fox01, Franta z Čokolády, Fréza, Fry, goodspeed, GORERATED, Grebenda, Greyman, grinder, guseppe, gwen666, Hamichal, hawkzn, herbert, holubdema, horaczhlinska, Houbař, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, J.Connor, James, jindroush, jiskra, Johnny Sasaki, jones1240, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, Kaluž, kamil, Kapis, karel, Karel Sec, karelcedr, Kazumaki, KdG, KLAUN_DOMINANT, Knize_Ignor, koniklec, konous, krvinka56, Lamahe, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, maara, macomix, Madmax, majer, Majkl, markic, Markyz de Sade, mart.in, Martin Buchal, Martin D. Antonín, Marty_von_Shit, Marvin, Masinfira, Matej-29, Maty48, MB, mcleek, Meesha, Mercurio, merhyx, mikado, mike731, misa, Mleako, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mrsk, NecRoman, noMster, Norri, o2t2, OldaB, Olesh, Paldini, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , Pjenkus, POLAKST, Poseidon1978, PP, RadimNemec, Radkos, raimi, Ricarderon, robert.hladil, robertsedmik, RudyRod, Saiffer, Saran, Schramm, sedw, seezeethree, seneke, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Skot, Slávek, sleepless, songoku, spekktrum, Stara.kryta, syon, t0mas, tacmud, tankgirl, the.kasztan, Tialster, timek, Toe, Tombal, tomned, Toren, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, vallyslayer, valon, Velkej šéf, Viking, vranakx, vrazdinek, VXP, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, yogi, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (15)
barthez, Braindead, DAN478, DracoAn, filosh, Grynca, jankie, Kitykatyn, mangan, Mistak, Moyek, Nightmare, R3d, RaptoR, willis
Shání (5)
afri, gobers, Kitykatyn, Mistak, Nightmare