Nástup na novou školu je pořádné trauma pro každého, ale když devítiletý Bud v první školní den omylem nastoupí do nesprávného autobusu, který se svou sbírkou podivných žáčků míří do vzdálené galaxie, má najednou úplně jiné starosti, než jestli si ve škole najde kamarády. A což teprve až zjistí, že jsou tady pozemšťané považováni za ta nejobávanější a nejnebezpečnější stvoření ze všech... Jak se Bud s životem v bláznivé vesmírné akademii vypořádá a podaří se mu najít cestu zpátky domů? To se dozvíte v tomhle napínavém, vtipném a úžasně ilustrovaném komiksovém dobrodružství.

Scénář
Mark Fearing
Art
Mark Fearing
Obálka
Mark Fearing
Překlad
Jana Hejná
Žánry
dětský
ISBN/ISSN
978-80-204-2800-4 (Mladá fronta)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
155 x 205 mm
Tisk
barevný
Stran
248
Cena
279 Kč
Originál
Earthling! ()
  • RR
    RR3.7.2023 01:13Pozemšťan!
    Příběh celkem ujde, ale to české vydání je tradičně po česku odfláknuté.
  • daon
    daon19.5.2018 12:31Pozemšťan!
    Pevna vazba, vo farbe, vtipny, svizny, nadpozemsky dej a to vsetko za sedem oci, no nemiluj to, pozemstan!
  • trudoš
    trudoš editor2.11.2016 23:27Pozemšťan!
    Příjemně střelený komiks pro mládež s dobrým nápadem, jen bohužel ne zcela využitým. Jak zápletka vtipně začne, odvíjí se zbytek příběhu v nudně předvídatelných variacích na téma „nový žák na škole a co teď s tím“. Mark Fearing se raději nepouští do žádných větších akcí, takže tu sice máme hromadu mimozemšťanů a matičku Zemi v ohrožení, ale že by z toho byl bůhvíjak velký bengál, to se říct nedá. Díky tomu začne brzy selhávat i dobře míněný humor, protože sklouzává k zaběhnutým klišé. Až to trochu zamrzí, protože potenciálu bylo na rozdávání.
    Sympatická kresba a poměrně rychlý spád však zaručují, že než člověk začne skutečně usínat, už se blíží k cílové rovince a zjistí, že to vlastně nebylo zas tak špatné. Jen to mohlo být lepší. V důsledku milé čtení, o tom žádná, mou chybou pouze bylo, že jsem čekal mnohem víc.
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš20.5.2015 23:33Pozemšťan!
    Kez by byl kazdy komiks v me knihovne takhle zabavny.. Vtahl me do atmosfery deje naprosto dokonale, ze jsem se musel nasilim vracet vzdy o nekolik stranek zpatky, abych si prohlidnul obrazky.. Mam rad, kdyz pribeh nebere sam sebe natolik vazne, ze vas to nuti usmivat se behem cteni. Na konci me prekvapilo cosi o vhodnosti pro deti kolem deviti let, mno ehm, je mi o 30 let vic a tu paradni jizdu jsem si moc uzil:) vubec by mi nevadilo, kdyby byl pribeh delsi, a zajimalo by me, co vsechno autor vyskrtal..:) za me plny pocet, kdyz me komiks bavi, a i si nad nim zapremyslim po precteni, nemohu hodnotit jinak.. Fakt jsem zamrznul mentalne v detskem veku?:) jo, to jsem si preci odmala vzdy pral!:) vzhuru na galaktickou akademii!:)
  • Doctorow
    Doctorow13.3.2015 19:23Pozemšťan!
    Príjemné "harrypotterovské" dobrodružstvo vo vesmíre. Asociácia vôbec nie nepodložená - spolužiaci z rôznych svetov, nezvyčajná škola, hroziace nebezpečenstvo v pozadí a dôjde dokonca aj na metlobal. Ako decko by som z toho bol iste nadšenejší, môjmu dospelému ja tam však veľmi výrazne vadila temer úplná absencia humoru, ktorá by k inak sympatickej kresbe bola veľmi pasovala. Nejaké tie pomrknutia sa síce sem tam vyskytnú (Terminátor, Vader a pod.), no je toho príliš málo a nie je to práve bránicutrhajúce, ba ani bránicurozvibrujúce. Fearingovi sa tak občas darí vykúzliť na čitateľovej tvári pobavený úsmev, ale smiech ani len v náznaku. A pritom nejaký ten "groeningovský" či pixarovský humor by to u mňa hneď vyšvihol o level vyššie. Preto to u mňa aj zostáva na priemerných, no ešte vždy sympatických 3*. Ak máte dieťa okolo 10 rokov (alebo ste vy sami približne v tomto veku mentálne zamrzli) s kľudným svedomím do toho svoje peniaze investujte, ľutovať by ste nemali ani vy ani dieťa.
  • Kapis
    Kapis mecenáš25.6.2013 07:15Pozemšťan!
    Příjemná, pěkně kreslená oddechovka, která odpovídá na všechny otázky, které sama vytvořila, vše končí ultrahepyendem, jaký by mě ani nenapadl, nakonec nikdo není zlý, vše jak má ve správné (moderní) pohádce být, akorát se knize nepovedlo mě vtáhnout do děje. Nestalo se, že bych dychtivě otáčel stránky slintajíc jak to pokračuje, kapku to bylo takové unylé, "beztížené" bylo věnováno až příliš místa, trochu kopie té harrypotatrovské cypoviny na košťatech, ale když jsem se zamyslel a odečetl si 25 let, tak jsem se viděl jak to hltám pod peřinou s baterkou. Formát v pevné vazbě akorát do ruky, barvy, lettering je na špičkové úrovni, máme tu i záložku, cena příjemná, perfektní celovazbová kresba, takže rozhodně silný nadprůměr, máte-li kolem 10 let a dokážete si zažívat dobrodružství i zavřený sám doma o prázdninách po nějaké nemoci, přičtěte hvězdu a já se docela těším, až si to dám s děckama, třeba si to pak užiju znova poněkud více.
  • kaylin
    kaylin26.5.2013 16:05Pozemšťan!
    Když jsem komiks četl a on mě okouzlil, říkal jsem si, že je to podobné jako s komiksem "Američan čínského původu". Ani od jednoho jsem nic zásadního nečekal, ale v obou případech jsem dostal něco naprosto unikátního a krásného. V porovnání s Fearingovou kresbou je ta, kterou použil Gene Luen Yang sterilnější, formálnější, ale ke každému příběhu se daný typ hodí. Zvyknete si na ně, ale ono jde hlavně o příběh. Pokud se jím necháte unést, pokud nasednete do autobusu a přistoupíte na hru fantazie, užijete si děj, stejně jako si užijete jednotlivé postavy a jejich charaktery, které jsou skvěle napsané. Mark Fearing ukázal, že není ceněn zbytečně, ale že má co nabídnout. Není to klasický komiks, na který jsme u nás zvyklý z americké produkce, ale přesto si myslím, že by měl být bližší českému pojetí komiksu. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/88-pozemstan-90.html
476