Mikael Blomkvist je známý ekonomický novinář, který se zrovna nachází v nelehké situaci, prohrál soudní spor s finančním magnátem Hansem-Erikem Wennerströmem, jehož špinavé praktiky se pokusil odhalit. Soud mu nařídil zaplatit tučné odškodné a jeho novinářská pověst je v troskách. Nejradši by zalezl pod zem. V tu chvíli ho však kontaktuje bohatý průmyslník Henrik Vanger a učiní mu zvláštní nabídku. Pomůže mu porazit Wennerströma, pokud Blomkvist vyřeší zmizení jeho neteře Harriet, k němuž došlo před čtyřiceti lety.
Mikael se ihned pustí do pátrání a na pomoc si přizve nepřekonatelnou mladou hackerku Lisbeth Salanderovou. Společně tvoří zvláštní pár, ale skvělý tým a brzy začnou odhalovat temnou a krvavou historii rodiny Vangerů.

Scénář
Denise Mina
Art
Leonardo Manco, Andrea Mutti
Barvy
Giulia Brusco, Patricia Mulvihill (Trish)
Obálka
Lee Bermejo
Lettering
Andrej Nechaj
Překlad
Luděk Janda
Redakce
Andrej Nechaj, Kristina Nesvedová
Žánry
akční, detektivka
ISBN/ISSN
978-80-7294-845-1 (Host)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
500 g
Stran
152
Cena
349 Kč
Originál
The Girl with the Dragon Tattoo 1 (DC Entertainment 2012)
  • louza
    Celkem příjemná severská kriminálka v níž se novinář pouští do vyšetřování dávné neobjasněné vraždy, aby odkryl děsivá, desítky let stará, tajemství. Pointa je uhádnutelná na první dobrou a některé dílčí informace chybí, takže souvislosti čtenář nemá moc šanci prohlédnout, což je ne úplně optimální kombinace. Ale ve finále je to zajímavě napsané, fajn nakreslené a dobře se to čte.
  • james89
    První 2 díly se mi líbily z celé série nejvíc. Jen pachatel se odhalil nakonec celkem rychle a nebavily mě zdlouhavý rozhovory ohledně vydávání časopisu
  • ConanVJ
    Parádní detektivka, která končí v nejlepším. Teď lituji jen toho, že jsem si nevzal oba díly najednou, protože jsem to přečetl jedním dechem. 90% :)
  • Fry
    Fry admin23.1.2016 11:53Muži, kteří nenávidí ženy #01
    "Muži, kteří nenávidí ženy #1" - Jsem rád, že jsem se k tomu dostal (tedy vyhrál), protože věcí od "Vertiga" není u nás nikdy dost. Kresba je překvapivě docela hodně dobrá, akorát ten scénář občas pokulhává. Historie Vagnerovy rodiny sice může nabídnout hodně, nicméně celému příběhu i tak dominuje Lisbeth a její vyšetřování.
    Ale i tak je to zatím dost bez chuti, uvidíme jak na tom bude druhý díl, který se mi konečně povedlo sehnat ... Za mě 3*!
  • Azalin
    Azalin mecenáš22.11.2014 09:00Muži, kteří nenávidí ženy #01
    Po druhém přečtení zvyšuju hodnocení. Super detektivka, i když znalcům předlohy asi bude chybět spousta detailů..
  • J.T.honza
    J.T.honza28.7.2014 07:41Muži, kteří nenávidí ženy #01
    Moje první setkání s tímhle fenoménem se odehrálo právě skrze tento komiks a dávám tomu čtyři hvězdy, protože sice jsem se docela dobře bavil, ale že by mě to nějak strhlo, to říct nemůžu. Navíc jsem měl problémy se díky přemíře postav a nepříliš povedené kresbě orientovat a trochu jsem se v tom ztrácel. Další díl ale koupím, protože když už něco jednou koupím (nebo vyhraju, jako v tomto případě), chci vědět, co bude dál.
  • rooty
    Četl jsem knihu, která je dobrá,ale místy hodně nudná. Komiks samo vypíchl jen ty zajímavé části, takže pro mě velice dobrý. Kresba u sekvencí s Mikaelem průměr, u Lisbeth ovšem palba. Takže u mě dobrý..
  • Walome
    Walome mecenáš4.7.2013 09:11Muži, kteří nenávidí ženy #01
    Nudná kniha, nudnej komiks. To je prostě marný. Úspěch "Milénia" je pro mě naprosto nepochopitelný... vlastně ne, chápu, že nečtenáře, kteří na bestsellery díky marketingové kampani většinou skočí, šokují události knihy - ale je s podivem, že se k nim prokousali tím nudným stohem prázdných slov a událostí.

    Komiks je v tomto přívětivější a odsejpá rychleji - jenomže i tak je to obrovská nuda. Scénář prostě předlohu nevylepší, bohužel. Jsem si jist, že někomu stačí brutální násilí a tejden z toho nemůže spát, ale já jsem na to moc cynickej.
    Kresba je výborná - vlastně komiksu dominuje, což je docela špatný u tohoto žánru, kde by měly být na vrcholu postavy a dialogy, ale bohužel.

    Určitě si ale koupím druhý díl, pokud je HOST vydá (tímto zdravím Egmont a jejich Hru o trůny!), nemám rád nedokončené série, ale teď už vím, že co se Milénia týče, není o co stát.

    Každopádně Hostu fandím, chce to víc komiksů od VERTIGA, jen to do nás perte!

  • Shpeckk
    Je ot jenom můj dojem, nebo se skutečně při tisku stala chyba a onen tetovaný nápis na přebalu je posunut zhruba o dva centimetry vedle?
  • Kabukiman
    Příjemné počtení. Musím se přiznat,že vydat ve třech knihách jednu detektivku, která navíc jede jak slimák na klouzačce, považuji za vskutku odvážný počin:) Ale držím vydavatelům palce, aby se jim podařilo nějakou tu kačku na tomhle projektu vydělat a odvážili se znovu do podobných pochybných vod:) Nejsem žádný extra velký fanoušek filmu, knihu jsem nečetl, ale i tak jsem se u tohodle komiksu dobře pobavil.
  • The Genius
    The Genius30.4.2013 14:06Muži, kteří nenávidí ženy #01
    Pro lidi, které dosud nezasáhla kniha ani filmy, překvapivě fajn záležitost. Z opačné strany bohužel nedokážu posoudit.

    A po delší době moje recenze :) - http://mygenius.blog.cz/1304/muzi-kteri-nenavidi-zeny-1
  • kaylin
    Nakladatelství Host překvapilo kvalitní brožovanou vazbou, která se pro komiksy v České republice uchytila. Je to jen dobře, protože na tohle jsou čtenáři zvyklí. Nemluvě pak o kvalitě uvnitř. Lettering i překlad jsou něco, co rozhodně obstojí. Jako negativum pak lze vidět především to, že příběh je neuzavřený, ale to bylo jasné již z obálky, kde se uvádí "kniha 1". Kniha však skutečně končí velmi useknutě a to je škoda, hlavně proto, že budeme muset na další díl čekat. Jsem si ale jistý, že to čekání se vyplatí. Kniha tak v konečném důsledku dostává 85 % skutečně hlavně za to, že je to jen část, nikoli celý příběh první knihy z pera Stiega Larssona. Jako doplnění k oblíbené knize naprosto adekvátní, ale hlavně kvalitní. Tohle není rychlokvaška, ale promyšlený vstup na další trh s oblíbenou a úspěšnou trilogií. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/04/20-muzi-kteri-nenavidi-zeny-1-85.html
92093