Ukázka č.1
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 2 další ukázky

Koupit
Pohádkový konec? To sotva.

Ve světě Mýtů nepřichází „a žili šťastně až do smrti“ příliš často. Mýty, uprchlíci z vymyšlených zemí, byly vyhnány ze svých pohádkových světů a přinuceny začlenit se do naší drsné, všední reality.

To ale neznamená, že jim nezbývá místo pro romantiku – nebo bolest, zradu a záchvaty žárlivosti, které k ní patří. Vlastně to vypadá, že by láska mohla vykvést mezi dvěma nejotrlejšími a nejpraktičtějšími Mýty. Jsou však tito dva předurčeni najít štěstí – nebo rychlou a definitivní smrt?

Obsahuje sešity série Fables #11-18 (březen 2003 - říjen 2003)

Scénář
Bill Willingham
Art
Mark Buckingham, Lan Medina, Linda Medley, Bryan Talbot
Ink
Craig Hamilton, Steve Leialoha, Linda Medley, Bryan Talbot
Barvy
Daniel Vozzo
Obálka
James Jean
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
detektivka, fantasy, městská fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7449-168-9 (CREW)
978-80-7449-168-9 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
384 g
Stran
192
Cena
489 Kč
Originál
Fables #03: Storybook Love (Vertigo (DC Comics), 2004)
  • faster86
    faster865.12.2021 01:25Mýty #03: Láska jako z pohádky
    V prvních dvou knihách bylo ukázáno jak to ve světě mýtů funguje. Teď se můžeme dát do rozvíjení nějakých větších příběhů. Jo líbí se mi to. A oceňuju arabelovské shrnutí děje.
  • Spacecore
    Spacecore2.9.2019 05:40Mýty #03: Láska jako z pohádky
    Po prvních dvou knihách jsem byl nadšený, po třetí jsem regulérně hooked! Tohle má všechno, co miluju! Skvostný humor, excelentní práci se světem a mytologií (ačkoli mám spoustu otázek jak co funguje, jsem si ale jistý, že se zodpoví), perfektní postavy, kdy mi záleží na každé z nich (ty na kterých mi nezáleží naopak umřou), děj eskalující rychleji, než bych od podobného seriálu čekal, příjemná míra násilí a sexu (některé Vertigovské série to už z principu přehánějí) .... Zkrátka je to geniální série a budu mít problém po dočtení u nás vydaných knih, abych nenajel na online portál se scany a nedočetl to do konce!
  • karl173
    karl173 mecenáš31.8.2018 14:50Mýty #03: Láska jako z pohádky
    Nadupaná kniha Mýtů, která se s tím nemazlí a přináší hned několik skvělých příběhů, které se nebojí svých následků. Opravdu velmi jsem se u čtení bavil a znovu si vzpomněl, že existuje tahle skvělá série. 90%
  • trudoš
    trudoš editor26.1.2017 00:09Mýty #03: Láska jako z pohádky
    Jedna z těch mála sérií, u kterých máte pocit, že každé další album je ještě lepší a úžasnější, než to předchozí. A není to z toho důvodu, že by si člověk po dočtení sedl na zadek a zíral do stěny s otevřenou pusou, ale pro širokou škálu nápadů, které Bill Willingham uvádí skrze obrázkové příběhy k životu. I přes počáteční nedůvěru v pospolitost a smysluplný vývoj mi teď autor stále dokola dokazuje, jak moc jsem zpočátku podcenil jeho všestranné schopnosti i bájeslovné znalosti. Jeho Mýty hýří vtipem, krutostí a imaginací, přičemž to nejlepší na nich je ustavičný vývoj událostí. Příběh někam s jasným cílem směřuje a ne tím způsobem, že se celou dobu jenom mele a to podstatné se odehraje na konci. Ne, každý další sešit posune děj zase o kousek dál a je jedno, zdali jde o samostatnou povídku, nebo o poctivý zářez v ústřední zápletce.
    Pohádky ještě nikdy nebyly tak dospělé, zábavné a napínavé. Bezkonkurenčně jeden z nejoriginálnějších komiksových cyklů v této, i v jakékoliv jiné galaxii.
  • ConanVJ
    ConanVJ20.5.2016 22:31Mýty #03: Láska jako z pohádky
    Třetí díl opět parádní. Je zde několik menších příběhů a jeden hlavní. Vše pěkně navazuje na předchozí dění, rozšiřuje pohled na hlavní postavy a opět je to v některých momentech je to i nehoráznej masakr (viz třeba uvězněná smrtka a Dařbujánovské pokusy o přípravu jídla). 100% :)
  • jh666
    Myslel jsem si, že první dvě knihy Mýtů byly famózní, ale Willingham je Láskou jako z pohádky strčil do kapsy. Všechny čtyři příběhy skutečně stojí za to, byť ten poslední je možná trochu slabší, ale to nevadí, jelikož hlavní příběh je prostě perfektní, navíc zase jiný než předchozí dva. Všechno podtrhuje opět výborná kresba. 100 %
  • jh666
    Myslel jsem si, že první dvě knihy Mýtů byly famózní, ale Willingham je Láskou jako z pohádky strčil do kapsy. Všechny čtyři příběhy skutečně stojí za to, byť ten poslední je možná trochu slabší, ale to nevadí, jelikož hlavní příběh je prostě perfektní, navíc zase jiný než předchozí dva. Všechno podtrhuje opět výborná kresba. 100 %
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.8.2014 15:32Mýty #03: Láska jako z pohádky
    Je skvělé, kterak jsem dostal shrnutí předchozích dvou knih, neb je to skutečně doba, co jsem první dva díly četl (vyšly). Opětovné setkání se světem, který se tak trochu tváří gaimanovsky, ale je to trochu slabší (a zároveň lehce jiný) odvar. Kresba je místy hrozná, nebo spíše řečeno nudná a nezajímavá (to je tam i Talbot!), což mi někdy z podivného důvodu vadí (Gaiman má taky někdy obyčejné kreslíře, což mě nějak nehněte). Chybí tomu jakýsi větší sex-appeal, přitom příběhy jsou zábavné a dobré. A taky bych se mohl naučit psát bez závorek (a tak).

    Celkový dojem: 80%
  • Grrr
    Děkuji chlapci za bleskovou odpověď, bylo to poučné.
    Willis: to bychom se za chvíli mohli ještě dočkat druhé Sněhurky, protože Sněhurka z Mýtů je vlastně Sněženka (i když to může být jen překladem)
    A možná se jí dočkáme i se sedmi trpaslíkama. Vlastně ty už (spoiler) po pátém díle má :)
  • Lenny
    Lenny mecenáš15.5.2014 12:35Mýty #03: Láska jako z pohádky
    Modrák není pohádka, ale nursery rhyme (stejně jako král Cole) - u nás neznámé.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Little_Boy_Blue
  • willis
    taky jsem netušil, ale od bratří Grimmů existuje i pohádka Sněženka a Růženka „Schneeweisschen und Rosenrot“ ;) http://www.pohadky.org/index.php?co=pohadka&pohadka=351
  • Grrr
    Mohl by mi nějaký znalec pohádek vysvětlit jaký je rozdíl mezi Růženkou a Šípkovou Růženkou? Po prvních dvou dílech jsem si myslel, že Růženka je Šípková :)
    A najednou je vše jinak. A když už jsme u toho, tak kdo je vlastně Modrák? Tuhle pohádku jsem asi taky nečetl. Díky.
  • Azalin
    Azalin mecenáš9.1.2014 19:49Mýty #03: Láska jako z pohádky
    "Připravte se. Nebude to sranda, Sněhu." Ano, Johne Sněhu, opravdu to není sranda číst tenhle třetí díl v překladu pana Ľudovíta Platy (Slovák?) poté, co jsem četl první dva díly v originále. Zlý vlk Sněhurce i po pár staletích spolupráce vyká a říká jí Sněhu (???), zatímco chlápkovi, kterého právě potkal na ulici a který vypadá starší než on, bezostyšně tyká. Taky bych rád věděl, co v češtině znamená věta "Ale tím se kouzlo zjevně jenom resetovalo do výchozího stavu." Což o to, knížka je to skvělá, ale moc rád bych tento překlad zresetoval do výchozího stavu a raději si to přečetl v originále...
    DODATEK: Zhruba ve dvou třetinách knihy přejdou Sněhurka a Zlý vlk zničeho nic po několikasetleté známosti zničehonic od vykání k tykání, což působí opravdu jako pěst na oko. Možná by se vydavatelství CREW mohlo lépe zamyslet nad tím, komu dá své knihy překládat. Přece jen to není levná záležitost a zase tolik textu tam není.
  • J.T.honza
    J.T.honza5.1.2014 14:16Mýty #03: Láska jako z pohádky
    Ten poslední příběh mě tolik nebavil a začíná mi vadit i kresba, která není příliš detailní a zvlášť ústa Wolfiho jsou jakési zdeformované (holt k Medinovi z první knížky už se to asi nevrátí), ale jinak opět perfektní, nápadité, zábavné, vtipné a překvapující. Stále si myslím, že Mýty jsou to nejlepší, co doma v knihovničce mám a vrhám se na čtvrtou knihu :)
  • sedw
    Po minulém zklamání opět návrat nejvyšší kvality. První příběh se mi velmi líbil, jak kresbou, tak scénářem a jednalo se o příjemnou jednohubku. Dále už však šlo do tuhého, druhý příběh nabídl nápad, který jsem očekával až později v sérii, ale byl pojat velmi dobře, takže spokojenost. Hlavní příběh pak konečně posouvá hlavní dějovou linii zase o něco dále a i přes jistou předvídatelnost průběhu příběhu mě poměrně překvapil závěr. Poslední příběh o palečcích bych klidně oželel (rozhodně se však nejednalo o špatný příběh), ale na maximálním hodnocení nemůže nic změnit. Opravdu parádní série, která mě hodně baví.
  • Final
    Final mecenáš10.8.2013 15:02Mýty #03: Láska jako z pohádky
    Čím dál větší spokojenost s touto sérií, a tak můžu jen a jen chválit CREW za to, že pokračují ve vydávání. Série Mýty stojí na zajímavých základech a je radost sledovat, kam scénář čtenáře zavede, protože do dějě umí vtáhnout na jedničku. Sněhurčino odhalení na konci knihy je parádní. Mr. Vlk je borec :-D Sérii doporučuji především dospělému čtenáři, ale věřím, že se v ní neztratí ani dospívající.
  • Fry
    Fry admin2.6.2013 17:29Mýty #03: Láska jako z pohádky
    Díky Crwi, díky ti! Opravdu děkuji, že se Crew zmocnila této opravdu bombastické série, která je opravdu, opravdu parádní! Já jsem si tuhle sérii zamiloval, jestli i přes mé komentáře k prvnímu a druhému dílu jste se nerozhodli, tak doufám, že tímto komentem vás tato série také dostane!

    A o čem je třetí kniha: Hned na první pohled zjistíte, že se Crew této série opravdu pěkně ujala. Obálka už není z takového paper matroše, jaký dával Netopejr, ale je to už takový ten kvalitnější materiál, který je mnohem příjemnější na čtení + logo Vertiga na boku! Skvělé! Třetí kniha má v sobě dva větší příběhy + nějaké doplňující. Na začátku je mini příběh z dějin o Jackovi, který umí obelhát i smrt, když něco chce. Po té, je zde první větší příběh "Dvoudílná eskapáda", ve kterém se jeden obyčejný člověk snaží vyjít s pravdou najevo, že Mýty opravdu existují, ale díky týmu: Princ Krasoň, Modrák, Modrovous, Jack a Šípková Růženka, mu to tak lehce nepůjde. No a teď je tady druhý obsáhlejší příběh "Láska jako z pohádky" alias "Storybook Love", ve kterém se vrací Zlatovláska, aby odrovnala Wolfiho a Sněhu. Tento příběh opravdu hodně hraje na city, o tom žádná. No a na úplný závěr je tu příběh o palečcích, a dobrodružství, které změnilo ne-jeden osud!

    A slovo na závěr: Nevím co jiného říct, než to, že tato série (ano, píšu to už po sté), je opravdu parádní a i banalita může dostat postavy do problémů.
  • matrosh
    matrosh31.5.2013 08:09Mýty #03: Láska jako z pohádky
    K Mýtům toho mám hodně co říct, takže tad je link na recenzi http://www.kocogel.info/index.php?topic=19147 . Jinak jsem strašné rád, že jsou zpátky a doufám, že se jim bude dařit. Je to jedna z nejlepších sérii, co teď u nás vychází a zaslouží si to.
  • kaylin
    Buďme rádi, že se "Mýty" vrátily, protože je to jeden z komiksů, které si čtenář zaslouží. Podobně je to i s komiksem "Zámek a klíč", i na jeho pokračování čekáme docela dlouho. "Mýty: Láska jako z pohádky" vás přesvědčí o tom, že pohádky jsou skutečně drsné a nejsou to ty líbivé báchorky, co na nás chrlí televizní produkce. Správná pohádka má být horor a Willinghamovi se to daří. Krásná, barevná kresba, ale v ní je tolik krve, až se budete sami divit, kde se všechna vzala. Jenže ono to vůbec není jen o krvi. Je to o intrikách, o tom, že lidi jsou prostě zlí, ale pořád tam někde jsou ti, kteří vás přimějí věřit, že to zas tak špatné není. Rozhodně ale nečekejte, že je zde někdo jen dobrý, že nemá žádnou chybičku. Takoví lidé nejsou ani kolem nás. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/94-myty-3-laska-jako-z-pohadky-90.html
  • Kapis
    Kapis mecenáš28.5.2013 07:46Mýty #03: Láska jako z pohádky
    Tak díky Crwi moc, že se toho chytla a máme na světě 3.díl Mýtů. Trochu jsem vypadl za ty roky z děje, ale celkem rychle jsem byl zpátky - a docela dost mě to bavilo, různé minipříběhy a vsuvky jsou perfektní, akorát mi teda není jasné - !!SPOILER!! - proč si to ta Zlatovláska takhle zkomplikovala a nezabila Vlka se Sněhurkou rovnou hned a nechala je pár dní vzpamatovat a pak až velmi nejistě střílela po jejich autě - prý ji dlouho trvalo sehnat pušku..pchch...no já vám nevím. Kresba posledního kousků mi připomínala staré Komety. Spokojenost a těším se na další díl.
  • andre
    andre mecenáš20.5.2013 11:51Mýty #03: Láska jako z pohádky
    Nevím proč, ale číst tuto sérii mě baví. Téma není "moje", v podstatě se toho moc zásadního (přímo v této knize) nestane, ale nemohl jsem se odtrhnout.
    Tak teď jenom doufat, že se bude prodávat. Takže tak.
  • brkowycz
    brkowycz9.5.2013 13:26Mýty #03: Láska jako z pohádky
    "Neumírej! Ty mi tady neumřeš, dělej! Ještě jednou!!!"
    "Je po něm... smiř se s tím..."
    "Není! Bude po něm až řeknu! Dělejte! Znovu nabít! Můžeme!" BUM!
    "Dýchá, on dýchá..."

    Tuhle kýčovitou oživovací scénu v třetím díle Mýtů nečekejte. Zhruba tak si ale představuji pocity většiny fanoušků, kterým se tato série strašně zalíbila a pak, když se téhle sérii stal "Netopejr", bombardovali pravidelně auditko Crwe s žádostí o převzetí. Pravidělně pokračovali, i když to vypadalo úplně beznadějně, dále se snažili a dožadovali se nového čísla. Nakonec se podařilo, Crew převzala a my tu konečně máme třetí knihu.

    Stála tato série za oživení? Třetí díl naznačuje, že ano. Dostává se nám poměrně solidní městské fantasy. Willingham sice prachsprostě vykrádá pohádky, ale ne vždy je to na škodu. Někdy to působí jako pěst na oko, kdy pouze přepracuje z pohádek známý námět (jak činí v první krátké povídce), jindy však pohádkové reálie používá překvapivě chytře. Prozatím operuje s pohádkovými příběhy rozhodně nápaditěji než Mignola, který pouze vezme libovolný světový mýtus a flákne do toho Hellboye, ať si vzájemně Mýtus s Hellboyem vymlátí zuby. Zase nechci moc prozrazovat, člověk si během čtení povšimne sám. Willigham, narozdíl od seriálové podoby "Once upon a time" smyl rozdělení "hodný" a "zlý", čili se setkáváme s odporným intrikánem "Krásným princem", zoofilní revolucionářkou "Zlatovláskou" a jakýmsi "wolwerine" typem hrdiny, neboli Zlým vlkem. Zkrátka postavy umí zaujmout a šokovat svým chováním. Setkáváme se vlastně s pohádkovými postavami, vytrženými z pohádkového světa, mnoho staletí po onom "a žili šťastně až do smrti" a čelící kruté realitě ve vyhnanství.

    Kniha obsahuje i další věci, které běžného čtenáře komiksů baví a přitahují. Kresbu Briana Talbota, divoký sex, akci a spoustu krve. Myslím, že pro fanoušky městských fantasy absolutní nutností.
  • erik
    Predchádzajúce dve knižky Mýtov boli milé, ale zasa, nič svetoborné to nebolo. Avšak bacha! Willingham asi dostal vnuknutie a v momente, kedy sa série chytila Crew, je to BOMBA.

    Príbeh naberá na obrátkach, záporáci intrigujú, realizujú pokusy o vraždu, Šípková Ruženka si pospí, Vlk a Snehulienka sa v horách hrajú na... všeličo, vetroplachov rátajúc, Jack si v kresbe istého Talbota pohrá s kartami i so Smrťou (kúzelné domáce zvieratká treba vidieť), dokonca ma potešil názov jednej kapitoly, ktorý mi evokoval úvodnú skladbu z albumu Heavy horses od Jethro Tull. Posledný príbeh je kreslený pomerne jednoducho, ale aj tak ma celkom originálnu zápletku o tom, ako ťažko sa žije bez ženských. Keď k tomu pripočítam fakt, že nechýba humor (investigatívny žurnalista dedukuje pravdu), ostáva mi napísať jednoslovný verdikt – paráda.
80413
Četl/a (157)
123peta, adevr, AlmightyMates , anka, aza, Baffman55, Bedou, Benny, bierce, binnmode, blackJag, Blockholm, Bonpar, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, Captain Collar, Cemino, chcita, ConanVJ, Covenant, cyboy, dajik, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, emanek, erik, farnhajt, faster86, filemon, Final, flipflop, flynander, Fox01, frantisekcap1, Fry, Garp, Georgíno J., Glumal, Golem, Grrr, gwen666, HellWeber, Himlik, Horstik, Houbař, hugosnowden, hypermlok, invape, Jabba, jakubcik666, James, james dixon, jankie, japes, jeanbaklajean, jh666, jirkapenzes, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, kindanerd, Kiwi1902, Knuckless, Kokuun, koudy, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loks19, LookAss, lukascus, Madao, Mamut12, marek zigmund stanko, mart.in, Martinb, Matthew, Matthew, MEGA, mgeralt, Michal, michelangelo, mineralk, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Noci, oleav, Olesh, ondra kenway, PAK, pavlosson, pechna, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, puolpm, RadimNemec, raenius, Rezet, Rinter, robcornick, rockyt, rooty, RudyRod, Ruw, Saint of Killers, saja, samuelo12, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, Shin, simonator, Sir_Pete, Skot, Spacecore, start05, t0mas, taidana, tankgirl, the.kasztan, Thurin, Toe, Tomket.Tom, Tony TwoDee, tricky, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, VXP, Walome, xflori01, Zbysek2410, Zeebonk, zgrywus, zlejzmrd
(311)
123peta, 2scha, 7eleven, Abe, adam.ra, adevr, afri, alchymista5, Alfi, Alfonzo, Alfred, AlmightyMates , anka, Awakener, Azalin, Azbest, BadBoy, Baffman, Baffman55, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, Benji, Benny, bierce, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, Blockholm, bmc75, Bob, borknagar1, bourgeois, brkowycz, Bubsy, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, calviti, Captain Collar, carolos, Cassidy, Cemino, charvos, chcita, chmelus, Cody, comicsland, ConanVJ, Const.ex, Corvus, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, daniel.cermak, Davedd168, Davidos402, Davispear , DAxik, Deckard, DEmnoG, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dvoracekpetr1, Dzoglik, ebbe_voe, Einstain666 , emanek, erik, farb, farnhajt, faster86, FatMonster, filemon, Filip123, filipes, filosh, Final, flipflop, Fos4, Fox01, frantisekcap1, Fréza, Fry, Garp, Georgíno J., Glumal, gobers, Golem, gongon44, goodspeed, Grebenda, grinder, Grrr, gwen666, Hades, hahahoho, Hamichal, hanocri, Hawwwran, HellWeber, herbert, herrman, Himlik, hiro666, holubdema, Honzin, Horstik, Houbař, hugosnowden, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, invape, J.T.honza, Jabba, Jak, James, james dixon, Jáňa, jankie, japes, jeanbaklajean, jett, jh666, jindroush, jirkapenzes, jiskra, John Wick, jones1240, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, kinak, KINIMODUS, Kiwi1902, Knuckless, Kokuun, komik.sx, koniklec, konous, krvinka56, Kunden, Leland, Librarian, lifi, Light, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, lukascus, Lumirius, maara, Madao, Madmax, Malachias, Mamut12, mangan, Mankin, markic, Martin Buchal, Martinb, Marvin, Maryl, Masinfira, Matej-29, Matio, matrosh, Matthew, Matthew, Matyeos, MB, MEGA, merhyx, mgeralt, michelangelo, mineralk, mirec, Mitak, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mrkirby, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, o2t2, oleav, Olesh, padre_negro, Paldini, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, Pekario, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, Pjenkus, pk123x, POLAKST, porculan, Poseidon1978, PP, pršiplášť, puolpm, RadimNemec, radiohead99, raenius, Raijin, raimi, Rety, Rezet, Rich, Rinter, robcornick, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Ruw, samuelo12, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, seezeethree, segy, Shin, simonator, Sir_Pete, Skot, sleepless, StanleyHu, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, tankgirl, The Genius, the.kasztan, Thurin, Tialster, timek, Toe, Tomek, Tomket.Tom, Tony TwoDee, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, vallyslayer, VanTom, VasaX, Velkej šéf, vishnar, Vítek, VXP, Wakker, willis, Wiruss, wittos, xai, xflori01, xintax, xspeed, yama, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (40)
AlienDr, arnecht, Azik2586, Badgu.y1902, besikv, Braindead, cybern, deefha, delsemela, Fricki, gumidekmedvidek, husakpetr93, jakouback, KadetJaina, lucmartincova, Maty48, mikki.maser, Miriyak, MonsterGyre, mozzu, myroslav, mywiel, Norri, nx, octobersa, OldaB, Plechy, Ragnarog, RaptoR, royan, Salien, Sappo, seeker666, skepsi, songoku, spot, the_proph, vrazdinek, xxaannddeerr, Zod
Shání (4)
Černá Krysa, deefha, lucmartincova, Sappo
Nabízí (6)
adam.ra, Captain Collar, frantisekcap1, MB, www.foxbazar.cz, xspeed