Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Úkladný vrah známý jako Plačící drak, který kdysi býval skromným umělcem, vyrostl ve vůdce Sto osmi draků, nejmocnější zločinecké organizace světa. Avšak příliv konkurenčních skupin, které usilují o území vlivu Sto osmi draků – a Freemanovu hlavu – neustává. Jak dlouho může Freemanovi vydržet štěstí v boji proti armádě únosců a zabijáků? Zničí draky soupeřící organizace nebo budou otráveni zevnitř? Stane se Freemanovo soucitné srdce dračí spásou... nebo zhoubou?

Originálně vycházelo pod nakladatelstvím Koike Shoin Publishing Co., Ltd.

Scénář
Kazuo Koike
Art
Ryoichi Ikegami
Obálka
Ryoichi Ikegami
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7449-095-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 mm
Tisk
černobílý
Váha
505 g
Stran
384
Cena
389 Kč
Originál
Crying Freeman #05 (Dark Horse Comics, 2007)
  • faster86
    Musím uznat, že jde o velice povedené ukončení série, nahota tetování a průhledné pinďoury tu opět najdete, takže je všechno v pořádku. Nejdelší bitka z celé série, která je hezkým protikladem k záporákům, kteří jsou strašně hroziví a freeman je nakonec ukončí na dvou stránkách nožem do čela. Celkově je série fajn akční 90tkový béčko s nahotou, sexem a hlavně nestupidní kresbou.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.1.2022 01:32Crying Freeman - Plačící drak #05
    Pátá kniha má úroveň druhé knihy = 3*, a to zejména proto, že už se fakt jede dokola a člověk si říká, že by to mělo nějak už skončit. Je tedy fajn, že série byla ukončena ještě v dobrém tempu. Hned na úvod dostáváme těžkej bizár v podobě honících zelených baretů, co mají díky cenzuře prázdný ruce, kde je ukázán i detail neviditelného penisu. :D u té prázdné ruky v detailu i můj kamenný xicht vyloudil něco jako úsměv :) Samozřejmě nahota a všude samé kérky v manga stylu. Po granát/jablkách započne konečný příběh "Cesta za svobodou", která se tedy ještě rozšíří později o podtitul "Paprsek ve tmě". V průběhu příběhu jsem měl pocit, že i Frýmen se nudí, neměnný poker face ve stylu "no, dobrý" + pohled na hodinky.... Na scéně se objeví rodinka Togoku Ošua, o níž se chce drak postarat a nadchází další asi největší mega bizár, kdy drak nechá mladý děcko bušit do svýho těla/draka, čímž se tedy vyléčí, asi nebo co... nepobral jsem (možná jak píše Erik: kulturní bariéra), stále se jede stejný koncept, zvraty jsou zajímavé, postava básníka, co není ve formě taky. Pak se objeví další vražedkyně, obr big boss a skupinka vůdců, co chce draka sejmout. Organizace "město" mi silně připomněla Johna Wicka ... no a na konci nahatá tygřice s roztaženýma nohama a klasicky s bílou neviditelnou mindou, což pro nerdy musí být utrpení. :D Zakončení o ničem, nepochopil jsem. :) SPOILER!!! : Utahanej Frýmen všechny sejme, zabije poslední zbytky aktuálního odporu a jeho stará mu utře slzy, konec...
    čekal jsem: 1) Drak umře , 2) Drak se osvobodí a předá organizaci někomu jinýmu, zplodí s tygřicí hromadu dětí (protože nějak pořeší sterilizaci), 3) vyvovlá extremní strach u všech a stane se nezlomitelným vládcem, na něhož si opravdu nikdo netroufne...
    co jsem dostal? v podstatě se jede dál, utře mu slzy.... nedivil bych se, kdyby mu utřela semeno... zakončení ve stylu "meh" , nicméně pořád dobrý, dávám 3*

    (musím dodat, že v nějaké knize, ve čtvrté je ještě jeden silný bizár: vyhonění mladého chlapce dobrou milfkou, z čehož musí taky všichni panicové šílet a my, světem ostřílení starci, taky :D a nekecejte, že to nebylo vaše mladické přání :D)
  • Fry
    Fry admin13.5.2020 16:32Crying Freeman - Plačící drak #05
    Crying Freeman - Plačící drak #05 - Poslední kapitola Freemanovy ságy se uzavřela a ač závěr úplně nenaplnil má očekávání (spíše vyšuměl do ztracena), jsem si jist že si tuhle sérii v budoucnu ještě několikrát přečtu. Je to však převážně grafická stránka, která celou ságu tahá až k mistrovským dílům japonského komiksu. Ryoichi Ikegami má naprostý cit pro postavy, dokáže jasně vystihnout pohyb i emoce a perfektně pracuje se světlem a stínem. Scenáristicky je to pak klasicky akční průměr, ale stejně proti tomu nemám žádné výhrady ... Za mě 4*!
  • sedw
    Hodně jsem váhal mezi 3 a 4*, ale nakonec s ohledem na celou sérii přikročím ke 4*. Problém s tímto dílem byl, že závěr byl v podstatě stejný, jako celý komiks. Žádné překvapení, žádný vývoj, až do poslední stránky jel autor stejnou šablonu. Ale i tak mě komiks nezačal nudit a opravdu s radostí jsem ho dočetl. Nevím, jestli se k němu ještě někdy vrátím, ale tohoto jednoho přečtení rozhodně nelituji.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš23.3.2018 09:57Crying Freeman - Plačící drak #05
    Dolouskal jsem sérii Crying Freeman... a ještě nikdy jsem asi nečetl něco tak šíleně bizarního (a že jsem toho už četl), u čehož bych se zároveň tak nezřízeně bavil. Veškeré zápletky a vůbec motivace postav jsou natolik dementní, že by to přizabilo i Hulka na steroidech, BEZpohlavní pornografické scény jsou vzrušující a zároveň velmi znepokojivé (to neviditelné čůro!) a ta Ikegamiho detailní kresba, to je čirá fantazie. Ale vážně, ten člověk je démon! Téměř každá nová postava se ihned po představení svlékne do naha a hlavnímu hrdinovi rozbije hubu, případně mu vyšuká mozek z hlavy. Na své si zde přijdou i milovníci automobilů, letadel, vojenské techniky a zbrojního arzenálu. Často mi to připomínalo momenty z videoherní série Metal Gear Solid, kde se také snoubí do absurdna dovedený exhibicionismus s notně svérázným humorem.

    Obzvlášť bych vypíchnul poslední dvě knihy (příběhy Tóguku Ošu a Granátová jablka s královnou záporáků Ninou Heaven), ve kterých se dějí taková zvěrstva, až mi z toho bublal mozek. Guilty pleasure jako kráva, na tohle v americkém komiksu prostě jen tak nenarazíte.
  • cyboy
    cyboy mecenáš10.4.2016 21:03Crying Freeman - Plačící drak #05
    Celkovy dojem z Freemana je dobry. Precetl jsem ho za komplet za jeden vecer, coz jsem tedy puvodne nemel v planu. S mangou teprve zacinam, takze tezko srovnavat, ale celkova kvalita serie je dobra. Sem tam prijde slabsi klopytnuti v podobe kratkych pribehu, kterej nejsou provazane se zbytkem (coz vetsina je). Konec je sice symbolicky, ale vlastne o konec nejde. Tohle bych serii vytknul - pribeh Freemana nema smysluplny zaver. U hlavy mafie bych cekal ledacos, ale rozhodne ne happy end a rozhodne ne konec na jedne strance ve dvou polich. Skoda.
    Celkovy dojem: 80%

  • J.Connor
    J.Connor mecenáš22.5.2013 23:28Crying Freeman - Plačící drak #05
    Repetice se nutně dostavuje v plné míře a je pravdou, že autoři utli sérii tak tak, aby se to nezačalo být na obtíž. Takhle jsem si s chutí zgustnul ještě na jedné knize plné úžasné kresby (ty noční města jsou neskutečný), fetišistických soubojů, nezlomných víceznačných klaďasů, úchylných záporáků a samozřejmě i cenzurovaného porna. Pane Jó, tohle se mi líbilo moc, jen je asi škoda, že konec působí hrozně uměle, nic k němu nesměřuje a přichází až moc ze zálohy.
  • erik
    Posledná kniha Plačúceho draka rezignovala na sex (viac-menej sa tu už len preháňajú nahé baby) a do omrzenia opakuje jeden a ten istý scenár - zabime Freemana - nastavme pascu - Freeman nakráča do pasce - Freeman víťazí, pretože je vždy o krok vpredu. Každý protivník má svaly a výšku gréckych titánov, každému je to na figu, nechýba pokus o poéziu (haiku-tanka, ťažko povedať, básnik je v komikse z formy) a to je asi tak všetko, čo sa k tomu dá povedať. Niektoré "japonské" scény sú divné i nelogické (udri si ako tvoj tatko), evidentne je tu kultúrna bariéra. Kresba je úžasná, boje zachytávajú prapodivné uhly, je to lahôdka.

    Dôstojná rozlúčka so zaujímavým komiksom.
8184
Četl/a (51)
anka, binnmode, calvin10, Černá Krysa, charvos, cyboy, Davidos402, Draco nobilis, erik, faster86, Fort, Fox01, Fry, house192, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, J.Connor, jankie, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaluž, kapicka, kaylin, Killingjoke, kisuke93, libcenko, Lobok257, Mariohurbanek, miCHALupka, Mitsuko, NecRoman, Nexis, NylKasbri, Paldini, RadimNemec, raenius, RudyRod, sedw, seneke, SHORTY, Sir_Pete, songoku, the.kasztan, trudoš, Velkej šéf, xflori01, yardaformi, zlejzmrd
(120)
665+1, Alfi, anka, Azbest, binnmode, blackJag, Bob, bobo666_2005, bourgeois, calvin10, charvos, cyboy, Dali, Davidos402, DAxik, disclose, doophy, Draco nobilis, dre, erik, farnhajt, filipes, Fort, Fox01, Fry, Goldfinch, Golem, goodspeed, Grebenda, grinder, Hades, Hamichal, hlavathor, house192, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, J.Connor, Jak, James, jankie, jiskra, John Wick, Joshua_T, KadetJaina, Kaluž, kapicka, karelcedr, Kareru, kaylin, Kazumaki, Killingjoke, kisuke93, komik.sx, krvinka56, kubosos, libcenko, listr, Lobok257, maara, Mankin, Mariohurbanek, Martin Buchal, Marvin, matrosh, miCHALupka, Mitak, Mitsuko, MP, Mr.Plysh, mywiel, NecRoman, Nexis, Nightmare, noMster, NylKasbri, o2t2, Paldini, pavel, pechna, Petr, Quintana, RadimNemec, raenius, Raijin, RudyRod, Saiffer, Sammael, Saran, sedw, seezeethree, seneke, SHORTY, Sir_Pete, Skot, sleepless, slothest, songoku, start05, tacmud, the.kasztan, timek, Tomasino79, trudoš, Velkej šéf, vishnar, vranakx, Vrenn, willis, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, yardaformi, yogi, Zajo original, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (13)
arnecht, besikv, Bozhi, Braindead, carlmichael, Doppelganger, filosh, Glumal, MartiusGray, Maty48, monty.cl, prokop.prcik, pusta
Shání (3)
LuckyLjuk, MartiusGray, namdnas
Nabízí (1)
www.foxbazar.cz