Ze stránek komiksu Uncanny X-Men přichází Wolverinovo první sólové vystoupení! Zachycuje jeho cestu do Japonska, kde chce najít svou lásku Mariko. Ale tam se Wolverine dozvídá, že si Mariko vzala jiného, aby splatila dluh svého otce. Rozzuřený zradou, bojuje Wolverine s tajemnou organizací jménem Ruka... a získává nového spojence. Stejně bojem posedlou a stejně divokou válečnici Jukio.

V české mutaci vyšel tento svazek jako devátý v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Wolverine #1-4


Scénář
Chris Claremont
Art
Frank Miller, Josef Rubinstein (Joe)
Ink
Josef Rubinstein (Joe)
Barvy
Lynn Varley, Glynis Wein Oliverová (Wein)
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Filip Gotfrid
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
449 g
Cena
199 Kč
  • ludek.n
    „Zvíře ví, čím je, a přizná to. Člověk tuší, čím je… ale klade si otázky. Má sny. Snaží se. Mění se. Roste.“ Wolverine v rukách Chrise Claremonta opravdu vyrostl. Pořád je to zuřivá, nezkrocená šelma s instinktem zabíjet a nenávistí v každém póru svého těla, ale možná poprvé tady v této čtyřdílné minisérii vidíme i Logana člověka. Člověka, který si klade otázky, přemýšlí nejen o sobě, ale i lidech okolo, přičemž jim věnuje o něco více pozornosti než jen coby objektu, určenému k efektivnímu zabití. Láska, čest, odplata a spravedlnost na japonský způsob, co víc si přát? Příběh má vysoký dramatický potenciál, ale i přemýšlivější okamžiky, které dávají prostor zkoumat Wolverinovu osobnost. Je to krátké, rychlé a uzavřené vyprávění, které má všechno, co je potřeba pro dobrou zábavu. Frank Miller na postu výtvarníka odvádí zatraceně dobrou práci. Claremontovy vize naplňuje beze zbytku a s originalitou sobě vlastní. Je silný v celkovém pojetí i drobnokresbě, vyhýbá se laciným efektům i pompézním scénám, takže čtenář má pocit opravdovosti. Divoké scény zvládá s přehledem a čistě. Wolverine není oslnivý komiks, ale funguje a já s ním strávil příjemné chvíle.
  • Jonas Woodsman
    Skvelé retro, len mi nejako nesadloto Japonsko a "ech" celý príbeh. Wolverina som vôbec nečítal, ale príjemne ma (rovnako ako celý Marvel) prekvapil. Som spokojný a keďže milujem marvelácku retro kresbu, tak kresba je 10/10. Fajn komiks, tak drapáky do toho a prečítajte si to!
  • VanTom
    Stylová, byť poměrně zbrklá jednohubka o Loganově lásce (a cti, ztrátě a Japonsku). Perfektně nakreslená a rozvržená, některé stínové panely by Frank Miller mohl bez barvy z fleku použít v Sin City; na druhou stranu, "noirové" texty si na samurajskou drsnost spíš hrají, je jich moc a o to víc se opakují.
  • MEGA
    Tato kniha definovala postavu Wolverina a zároveň nám naservírovala úžasnej příběh z japonského prostředí. Komiks vzdává hold japonské kultuře, ale nebojí se kritizovat, nebo aspoň poukazovat na její stinné stránky. Millera bych zde ani nepoznal. Jeho kresba je učesanější, než je u něj zvykem. S tímto příběhem ale funguje skvěle. Nakonec nemám ani co vytknout. Dávám čistých 5*
  • trudoš
    Nijak zásadně objevné, ale přesto fajn album. Kniha obsahuje všechny čtyři sešity první řady Wolverine z roku 1982, která vycházela ještě před mnohem delší a slavnější druhou řadou. Tu jsme měli možnost ochutnat prostřednictvím Comicsových legend vydávaných ve spolupráci nakladatelství Netopejr a Crew. Ale zpět ke Chrisi Claremonti s Frankem Millerem. Jak je jejich vyprávění krátké, tak šlape bez nejmenších zádrhelů. Slova nebobtnají do elaborátů ani se zbytečně neopakují, kresba je fantasticky dynamická i po těch letech a charakter věčně nabručeného Logana je zkrátka neodolatelný. Samozřejmě, že jak jde o komiks z jiného desetiletí, hraje se tu na emoce, které už dneska osloví asi jen fanouškovské staříky, jako jsem já. Ale stavba příběhu funguje parádně, akční spád také a láska k exotické Mariko je po všech stránkách uvěřitelná. Nic tu není navíc, vše podstatné je vtěsnáno do útlého balíčku, plného zuřivosti, mystiky, cti, nenávisti i hanby, jak se ostatně na Japonsko sluší a patří.
  • mearez
    Wolverina mám hodně rád a už dlouho jsem sháněl tento komiks. Pak jsem si uvědomil, že se jedná jen o čtyři sešity, čehož jsem se bál. Jak se ale nakonec ukázalo, moje obavy byly naprosto zbytečné.
    Oba dva titulní tvůrce mám hodně rád. Stvořili naprosté klasiky superhrdinského žánru a jak se píše v bonusovém materiálu, tohle je absolutně ultimátní kombinace. A tohle duo vůbec nezklamalo. Na první pohled se můžou čtyři sešity zdát jako extrémně málo prostoru pro nějákej super příběh. Ovšem zdání může klamat a je chyba podceňovat tyto slavné tvůrce. Asi tady už nenapíšu nic, co by podemnou nebylo již zmíněno. Japonské prostředí se k tomuhle komiksu naprosto neskutečně dobře hodilo, všechny události v komiksu mají význam, komiks nemá žádná hluchá místa, prostě naprosto neskutečnej úlet.
    Komiks je skvěle nakreslenej, tady snad neni, co vytknout, snad jen to, že občas Frankovi nešli obličeje.
    Tohle je prostě jedna z největších X-menovských klasik, kterou nejde nemít rád. Za mě rozhodně 5*.
  • Thurin
    Tohle mě bavilo hodně. Nejvíc asi práce s panely. Jinak hodně příjemná jednohubka, ve které mi dělalo problém prožít naplno ten hrdinův rozpor. Skok z týpka, který miluje a chce zachránit svoji dívku do ožraly, který jen obráží bary se svojí milenkou mi přišel zbytečně rychlý.
  • Lobok257
    Rosomák jak má být.
  • Blackhand47XD
    Pěkně fungující retro, které posílá divokého Wolverina do Japonska plného tradic a samurajských mečů. Film je o třídu horší, ale za to přeci jen může taky fakt, že dnešní Japonsko není to, co bylo kdysi.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.3.2018 21:01Ultimátní komiksový komplet #004: Wolverine
    Neuvěřitelné, co dokáže tvůrce předvést na tak krátkém rozsahu. Předpokládejme samozřejmě, že 4 sešity je v podstatě kraťas - resp. minisérie. Fakt neuvěřitelné. Wolverine bez masky a bez superhrdinství. Prostě chlápek, co to kdysi zvoral a teď to žehlí. Dokonce mu i věřím tu jeho zamilovanost do Mariko. Wolverine mi předvedl, že může být součástí komiksového zlata. Úvodní památná scéna v lese a pak v baru je nezapomenutelná.
  • MarvelLover
    Viděl jsem nejdříve film, ale ten mě nenadchnul, proto jsem tohoto Wolverina ani číst nechtěl, nakonec jsem ho přečetl, ale komiks mě též nebavil :/
  • tom99
    Hodně osobní komiks. Ale stejně jako mi nesedl tento komiks, mi nesedla i filmová verze. Výhodou tohoto komiksu je přímočarost a pár stran. Lze ho přečíst na jeden zátah během půl hodiny. Podle mě se ale scénáristicky nejedná o tak dobré dílo, jak je všude prezentováno. Wolverine má i lepší příběhy za sebou.
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády17.2.2018 20:48Ultimátní komiksový komplet #004: Wolverine
    Já celkově nejsem sběratel UKK,i když vím,že tam vyšla spousta skvělých komiksů.Zkrátka peníze jdou do jiných komiksů.Neříkám,sám bych chtěl některé komiksy mít(Civil war,Old man Logan,Zbraň x,Wolverine Origins či X-men schizma),ale doufám,že se snad nějaký vydavatel rozhodne je vydávat znova.Sice si připlatím,ale rád.

    Wolverine je jedno ze 2 ukk,a u tohohle nelituju ani koruny.
    Scénář je i na 80 léta skvěle napsaný,postavy docela propracovaný a skoro všechny mají i nějaké to charizma.
    A zasazení do Japonska tomu sedlo jak hrnec na prdel.
    I kresba je též výborná,zkrátka Frank Miller.
    A koloring,ač působí zastarale,bych si jinak představit nedokázal.
    za sebe můžu jen doporučit.
    Dávám plnou palbu.
  • Pista
    Naprostá klasika, super I po několika přečteních. Pro fanoušky wolverina povinnost
  • mAGiic
    Zuřivý Kanaďan poprvé zasahuje, v této minisérii byly poprvé definovány jeho charakterové znaky. Příběh z Japonska rovněž vykazuje známky kvality.
  • S4TW
    Začal bych tím, že přes to, že dám nižší hodnocení než obvykle se jedná o hodně povedený kousek, ale ve srovnání se zbytkem UKK jde o lehčí podprůměr. Co mě hodně dostalo, byla opět kresba, tento starší styl kresby mi sedí prostě nejvíce a FM je perfektní kreslíř, za to dávám rozhodně palec nahoru. Dále se mi moc líbilo zvolené prostředí, Japonsko je zajímavá destinace pro Marvel komiks. To neustálé popisování nebylo tak markantní jako ve Zrození Venoma a nějak zvlášť mi nepřekáželo. Co se mi moc nelíbilo byl scénář, který nebyl napínavý a v podstatě dopředu jsem tušil, co se asi tak stane. Jednalo se spíš o romantický příběh, což zrovna od hrdinského komiksu nevyžaduji, ale když už, tak bych propracoval víc scénář. Poslední souboj s Asanem byl v pohodě a i rozsahově mi vyhovoval. Happy End sice byl, ale když už byl, tak to nemuseli "zkazit" tím, že řekli, že Mariko stejně brzo zemře. Wolverine je jedna z nejzajímavějších postav a tak bych si pro příště přál nějaký zajímavý, napínavý a chytlavý příběh.
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš8.11.2015 10:18Ultimátní komiksový komplet #004: Wolverine
    Klasická literatura. Po přečtení prvních(desítek) čísel X-Menů(mám na mysli moderních, počínajících Giant-Size no.1) je toto příjemné pokračování a navazování děje ohledně postavy Wolverine (první app Mariko X-Men č.118). Frank Miller na kresbě je jistě jeden z tehdejších vrcholů co mohla scéna nabídnout a do této knihy skvěle pasuje. Děj tak nějak průměrný, možná lehce nad s přihlédnutím na tehdejší zvyky, nicméně pokud Vás bavili X-Meni, jedná se o skoro toho samého ,ducha,. Jen škoda, že se je to pouze 4dílná miniserie.. :-( . Ale rozhodně DOPORUČUJI!
  • ertefol
    Někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Povedený příběh s počínajícím psychologickým vhledem do postav, hodně akčních sekvencí, skvělé Japonské kulisy a přes jistou naivitu i jakási plastičnost postav. Perfektní oddechovka na sobotní večer.
  • sedw
    Za mě celkem překvapení. S přihlédnutím k době vzniku se jedná opravdu o povedené dílo s poměrně temným a napínavým příběhem. Nebýt coloringu, tak ani nemám pocit, že čtu více než 30 let starý komiks. Kresba je povedná, scénář také, jen ten coloring je bohužel poplatný době vzniku. Na 100% to není, ale rozhodně se jedná o velmi vydařenou věc.
  • p3tris
    Můj nejoblíbenější X-man v kombinaci s nejoblíbenějším kreslířem? To nemohlo dopadnout špatně!
  • jh666
    Jedním slovem zklamání. Na Wolverina, který je mojí druhou nej postavou od Marvelu, jsem se strašně těšil, ale tohle je děs. Průměrný příběh, který je zajímavý jen když Wolverine bojuje, navíc sráží naprosto odporná kresba. To je fakt hnus. 2* za Wolverina a Japonsko.
  • firesnake
    No teda nic moc, čekal jsem toho víc.
  • Walome
    Walome mecenáš11.1.2015 19:16Ultimátní komiksový komplet #004: Wolverine
    V rámci UKK se to už aspoň dalo číst, ale pořád by to chtělo trochu učesat. Některé scény jsou tu navíc a je to bez většího náboje. Je tam jakýsi pokus o Wolverinův vnitřní rozpor, což na tu dobu chválím, ale jinak je to nezáživné.
  • Xeelee
    Wolverine vs. japonský reálie a mentalita. Pro klasický příběhy ze 日本国 (Země vycházejícího slunce) mám slabost a v kombinaci s postavou Wolverina vzniknul naprostej skvost. Nadčasový dílko, kterýmu nemám co vytknout. Strohé, brutální, japonské, psychologicky výborně zpracované. A když později uvidíte sedět Wolverina v zazenu, tak vám to bude dávat smysl.
  • jirin
    Pro mě zatím nejslabší (ale četl jsem jen pět) UKK. Wolverine mě nikdy nijak nebral. Děj mě tady vůbec nevtáhl, kresba byla pro mě zajímavá snad jen v soubojích...
  • J.T.honza
    Napoprvé mi to přišlo jako průměr, napodruhé (už se zážitkem shlédnutí filmu Wolverine, který z toho vychází), jsem se bavil o trochu víc a to i přesto, že se od předlohy film trochu posunul. Na to, jak je to staré, se to ale docela dá číst i dnes, i když bez těch rekapitulací bych se obešel. Chválím za uzavřený závěr a zvedám hodnocení na 3 a půl hvězdy.
  • Azalin
    Azalin mecenáš13.5.2014 17:10Ultimátní komiksový komplet #004: Wolverine
    Zub času nahlodal tento příběh hodně, ale je to legendární kus komiksové historie. A nečte se to zas tak špatně.
  • Flash
    Mi tento příběh prostě nesedí. Aby se Wolverine jeb*l někde do Japonska,tam po něm šla banda jakýsich grázlů. A to vše jen kvůli nějaké lásce. Asi je to mnou,Wolverina si představuju jako tvrdého týpka co citům nepropadá. Ani kresba u mě nějak nevyčnívá a fanoušek japonské kultury taky nejsem. Nejvíc se mi líbily staré obálky původních sešitů.
  • krvinka56
    Tak tohle je ten správnej Wolerin super akce a vše navíc do sebe perfektně zapadá. A čte se to naprosto suprově plus kresbě není co vytknout. Jednoznačně nejlepší kniha ze všech.
  • luky.kuky10
    Málo keců a hodně akce, tohle Wolverinovi sedí. Výborné souboje a pěkná starší kresba. Škoda jen že je to tak tenká knížka.
  • Kapis
    No vida, co se dalo napsat pod razítkem "Approved by the comics code," akorát ta krev tomu chyběla hodně. V kresbě bych Millera nepoznal a upřímně řečeno, ta kresba v těch letech mi připadá tak uniformní, jakoby všichni kreslili úplně stejně. Ten otřesný coloring a tečkování k tomu patří, to si nedovedu představit bez toho. Rozdíl oproti ostatním marvelovinám té doby je v scénáři, který jednoduše není dětský, ani mě neotravovalo to opakování cokdokerykajsjak je Logan. Chápu, že cílili na všechny, kterým se náhodou dostane do rukou libovolný sešit, aby nebyli mimo. Překlad od Skarface je v pohodě - dle mého základního měřítka:) Některé mé postřehy se odrážejí v Kaluži pode mnou, tak je nebudu opakovat a musím říct, že to nebylo vůbec špatné, u vytržení nejsem, ale chápu proč se tyto čtyři sešity dostaly do "Síně slávy."
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš26.7.2013 13:53Ultimátní komiksový komplet #004: Wolverine
    „V tom, co dělám, jsem nejlepší. Ale to, co dělám, není nic hezkýho“ (Ne, Logan opravdu není popelář)

    Vykopávka s Wolverinem. Mimo v Crwi otištěných jednohubek a crossoveru s Hulkem jsem dosud nic pořádného s Rosomákem nečetl. Nikdy jsem se nijak zvlášť nepídil po příbězích s tímhle rozčepýřeným dřevorubcem a nejširší povědomí o něm mám z filmů s Hughem Jackmanem. Abych nebyl za ignoranta (a za blbce), rozhodl jsem se dát Loganovi šanci. Takže když trafikantka do výlohy nahodila nový výtisk komiksového kompletu a já zmerčil jméno Franka Millera na titulce, bez váhání jsem vysolil ty závratné peníze a odnášel si domů svou první sólovku s Kanaďanem. A co čert nechtěl, ona je to dokonce úplně první sólovka samotného Wolverina.

    V úvodu nám, neznabohům, jakýsi Talián osvětlí pozadí příběhu, kdo je to Mariko a proč ji chce Logan dělat lásku do všech otvorů. A už to začíná. Lovení medvědích kožešin v kanadském pohoří pak přesun do Japonska, tuny textu o cti, loajalitě a hodnotách, jedna tuze ošklivá Japonka (nebo Japonec, těžko říct) a spousta živelné akce. Do toho Logan čtenářům neustále připomíná, co je zač a jaké má nadstandardní schopnosti. Jo, číst v osmdesátých letech komiksy muselo být občas peklo. Claremontův scénář naštěstí nikde nedrhne a dává smysl, pokud si navíc libujete v japonských reáliích, budete spokojeni. Frank se tady ještě rozkresluje (o rok později v Roninovi už to má ale v malíku), nejvíc mu samozřejmě sluší akční scény plné samurajů, mečů, šurikenů a adamantiových pazourů, zkrátka nefalšovaného kydlení s východní příchutí. Co to ale dost sráží jsou přiteplené osmdesátkové barvy. Hlavně fialová. Až jsem měl při čtení nutkání špulit rtíky. Rozesmál mě předposlední panel příběhu - Loganovo oznámení o svatbě (asi spoiler, ale stejně to nikdo nečte) si prohlíží banda nějakých barevných retardů a až okénko s textem mi připomene, že jde o členy úspěšné glam metalové skupiny X-Men.

    Talián v úvodníku zmiňuje, cituji: „Není nejmenších pochyb, že v tomhle příběhu jsou Claremont a Miller na samém vrcholu svých sil.“, což vypovídá o tom, že buď kecá a o vlastní devadesátileté babičce by vám bez mrknutí oka napovídal, že je to pořád rajda a lepší prostitutku nenajdete a nebo ten úvodník prostě napsal v roce 1982 a letos ho akorát přetiskli. Příjemný průměr, nic zásadního a nic z čeho bych měl cukání v koutku.
  • Fry
    UKK číslo 4, nám dá možnost nakouknout na kruté (výtečné) začátky Wolverina! Sice to není jeho první výskyt, ale je to jeho první mini série!

    A kde se to odehrává? Odehrává se to v Japonsku ve čtyřech kapitolkách, ve kterých najdete pomstu, smutek i strach. No, ale vezměme to od začátku: Wolverine má práci, což je samozřejmě normální, ale když posílá dopisy své milované Mariko, tak nedostává odpovědi. Po sléze zjistí, že se Mariko vrátila do Japonska, spolu se svým otcem, který se stratil (nebo co?), a nyní se objevil. Mariko, jakožto dcera samuraje (nebo koho? :D), má povinnost, vzít si muže, kterého ji otec vybere. No a zde se to zvrtne, první setkání otce Mariko a Wolverina nedopadne zrovna nejlépe, potom Wolverine potká spojenkyni "Jukio" a celé se to začíná komplikovat.

    Určitě povedená mini série, až si říkám "jak to, že se to vešlo do čtyř kapitol?". Takže, takže, takže (moje oblíbené slovo :D) dávám opět 5*
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš22.5.2013 23:49Ultimátní komiksový komplet #004: Wolverine
    Adorace UKK začíná kulminovat. Sice nám asi definitivně pohřbí takové Comicsové legendy od Netopejra, ale jejich frekvence je poslední léta stejně hodně nízká a zaměřená na Cimeřana, kterého můžou klidně vydávat dál. Právě v CL jsem hodně přišel na chuť civilním příběhům Logana z Madripooru, kde je jeho pláštěnková realita hodně upozaděná, což platí i tomhle kousku. A Frank Miller ? Jak bych to vyjádřil...asi jako Hana & Hana: ty jo, ty kráso, ty vogo, wow !
  • erik
    Wolverine v klasickom príbehu, ktorý ho vyslal riešiť svoje srdečné záležitosti až do Japonska, kde to schytá a napokon všetko rozseká na kúsky. Čo sa dá na tomto pokaziť? Nič. Claremont ubral na kecoch, Miller sa snažil kresliť mainstreamovo, čo im obom chválim. Ak niekto v UKK kraľuje, je to Wolverine, všetky jeho knihy sú minimálne skvelé až zásadné.
  • Lenny
    Klasika. Akorát moc nemusím Millerovu kresbu.
  • formi123.
    Podle mě druhá nejlepší knížka která zatím vyšla v UKK,první byla dark phoenix.Výborný příběh,krásná kresba,výborný děj prostě super knížka.Sice je tenčí než ostatní UKK ale mě to vůbec nevadilo.Knižku sem si 100% užil.
  • kaylin
    Docela jsem rád, že se zde neuvedly ještě další sešity, například ty se svatbou Wolverina a Mariko. Dojem z původního příběhu Wolverine by byl notně zkažen. Takhle je před nás postavena skutečně perla, která funguje jako samostatný příběh a není nutné nadávat na to, že je to jen ukázka nějaké delší série. "Wolverine" měl ještě svoje další samostatné série, ale zrovna takhle vznikla pouze jako čtyřdílná. A čte se skvěle. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/04/12-ultimatni-komiksovy-komplet-c-9.html
63953751
Četl/a (204)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, adevr, Al0f0k, Aldo26, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, Azik2586, Bart, Benny, Blackhand47XD, blackJag, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, charvos, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dbar, dcpatr , deadpool, Deckard, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, duri, Ejdý, Ejdý1, emanek, erik, ertefol, fifas, Final, Fives, flipflop, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, gezic, Glumal, Goldfinch, Golem, guseppe, Gustik5, Hønzza, hellblazer, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, Idy, invape, J.Connor, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, kuzz, Lachvos, lantan1, Le Porello, Librarian, Light, Lobok257, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Madmax, mAGiic, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, MarvelLover, Mates17, Matthew, Maty48, me, mearez, MEGA, Mercurio, mgeralt, MichalR, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moyek, MP81, Mr.Filch, mstefl, namdnas, NecRoman, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, p3tris, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, Petr, petrSF, PH79, Pietro26, Piros0013, Pista, punisher, radimisko, RadimNemec, raenius, raimi, RaptoR, Raul, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S313, S4TW, Sagikkun, samuelo12, Schramm, sedw, SekyCZ, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Spike, Star36489, start05, Symbi, t0mas, T3ss, terrordemon, the.kasztan, TheDoctor, Thurin, tom99, Tommar, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, vishnar, vita, vrazdinek, Walome, xflori01, yardaformi, Yefery, Zaknafeine, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(459)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adam.ra, adevr, Aerchel, Agent24, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , andik007, asgardpepa, Ash Pointak, AwatarDK, Azalin, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, Baffman, Bart, barydave, batoo, bboorreekk, beanek, Bellatrix, Benny, Birgi, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, Charlie1203, chuckboris, Cody, ConanVJ, CoupeC, Cr4sh, Craxx, Crics, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dbar, dcpatr , deadpool, Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, dracula, Drekorian, duri, Durvi, dvoracekpetr1, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , emanek, Erich, erik, ertefol, farb, fel68, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, Final, firesnake, firesnake1, Fives, flipflop, folkemon77, Fox01, Franta z Čokolády, Fréza, Fry, FumarEnPipa, Gamur, gezic, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Golem, goodspeed, Grebenda, grinder, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hannibal92, Hauzina, Hebled, hellblazer, herrman, hicks, Hlavac, hlavathor, Holmwood, holubdema, Honzin, horaczhlinska, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Idy, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, iob, J.Connor, J.T.honza, Jabba, Jack043, James, james dixon, jankie, japes, jardoom, Jay-jay, jendavondra, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, jones1240, JORDY, José, Josh, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, KadetJaina, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, keyko, kinak, KINIMODUS, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, Kublaj, kubosos, kucik, Kunden, Landauer, Le Porello, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LordFlash, Lord_Arthas, Lucifer, Luigi, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, Majkl, Majkl151, Malachias, malylada, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martin Buchal, Martinb, MartinV, Marvin, Masinfira, Mates17, Matio, matohan, Matthew, matty87, Maty48, Matyeos, Mauzr, MB, mcezik, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, MichalR, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, MIKER65, mikki.maser, Mikko, mimo_provoz, mineralk, misa, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monte walsh, Montiseus, monty.cl, morbi, morbn, moris.cz, Moyek, MP, mr.des, Mr.Filch, mrsk, mstefl, mttra, myroslav, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, oleav, Olesh, Ondraseeek, Onkel 1928, Oompa Loompa, oru, p3tris, palo, Pandos11, PatrikTheMighty, pavel, Pavouk01, pearlxjam, pechna, PeNNy, peposek, Petr, petrSF, petrsimcik, PH79, Pietro26, Piros0013, Pista, Pjenkus, pk123x, podzimator, POLAKST, Poseidon1978, pršiplášť, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, RadimNemec, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, Remi LeBo, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Sappo, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, sedw, seeker666, SekyCZ, semi41, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Sivič, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, Sněhurka, spagr, Spike, stanleystar, Stara.kryta, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, Ted15, tertr556, The Genius, the.kasztan, TheDoctor, TheoDread, TheWrecker, thorrg, Thurin, Tialster, TIM.biker, tom99, Tomasino79, Tombal, Tomek, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tommybauch, tomned, Tomski, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, willis, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (16)
10milda, Braindead, BreakingAway, carlmichael, delsemela, FatMonster, jackie, kybl, Mariomichal, royan, sala, szajter, tomve, Venomslav12stars, wolfinov@seznam.cz, Xeelee
Shání (1)
gobers
Nabízí (8)
firesnake1, flipflop, Fox01, KINIMODUS, Kreatik, Remi LeBo, Sappo, Tommar