Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Svět bez mužů není zdaleka tak idylický, jak se nám ženy snaží namluvit…
Necelé čtyři roky poté, co globální pohroma vybila všechny samčí savce na světě, se jediné dvě výjimky, Yorick Brown a jeho opičák Ampersand, ocitají v Japonsku. Ampersanda sem unesla záhadná žoldačka vyzbrojená samurajským mečem a Yorick se svými průvodkyněmi, agentkou 355 a doktorkou Allison Mannovou, jej vysledovali až sem, do Země vycházejícího slunce, která se vyrovnala se ztrátou mužů typicky japonským způsobem. Ampersandem v sobě zřejmě má klíč k přežití lidstva, a Yorick s agentkou 355 se za ním musí vydat do Tokia, kde na ně čeká setkání s pozůstatky jakuzy, dětskými gangsterkami a jednou někdejší hvězdou pop music, která zešílela.

Dr. Mannová se zatím s novou přítelkyní Rose vydává za svou matkou. I když nečeká přívětivé přivítání, skutečnost předčí veškeré její obavy. Zároveň zde ale dojde k překvapivému odhalení, které může přispět k rozluštění té největší záhady: co, nebo kdo, je původcem Gendercidy.

Obsahuje sešity série Y: The Last Man #43-48

Scénář
Brian K. Vaughan
Art
Pia Guerra, Goran Sudžuka
Ink
José Marzan jr.
Obálka
Massimo Carnevale
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
978-80-7461-316-6 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
466 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
Y: The Last Man #08 - Kimono Dragons (Vertigo (DC Comics))
  • ludek.n
    Jízda pokračuje. Poslední z mužů na Zemi Yorick Brown se spolu se svými společnicemi konečně dostal do Japonska, nicméně mnohem více se toho děje okolo doktorky Allison Mannové. Jsme v osmém albu, a tak je jen pochopitelné, že se pomalu začínají vykládat karty na stůl. Žolík je ještě schovaný, ale už jistě nebude dlouho trvat a dojde řada i na něj. Zatím si musíme vystačit s pozůstatky Jakuzy, vedené popovou hvězdou, která si nechává říkat Epiphany, bývalou tokijskou policistkou Jú i s jejím androidem, Allisoninou matkou a ženskou ninja bojovnici Tojotou. V kapitole Plecháč se koukneme do minulosti dr. Mannové a v Džahannam si dáme retrospektivu generál poručice Alter Ceelonové. Brian K. Vaughan rozdělil základní dějovou linku do dvou paralelních větví a k jejich sledování zvolil tak trochu filmovou techniku rychlých střihů, prokládanou ještě dalšími vedlejšími epizodami. Příběh tak získal na dynamice a uhání vpřed jako splašený. O kresbu se opět podělila Pia Guerrová s Goranem Sudžukou, přičemž ani tentokráte se nekonají žádné exhibice či experimenty. Oba se drží při zemi a zpracovávají látku tradičním způsobem v klasických jednoduchých panelech.
  • Spacecore
    No dobrý, flashbacky nám rýsují pomalé obrysy finále. Jasně, je to natahované, ale já to čtu naráz (včera jsem začal, zítra skončím) a tak mi to nepřijde, naopak mám pocit, že mě tempo celé série udržuje v napětí a nemusel předbíhat v očekávání. Věřím, že budu se závěrem spokojenej, jen nevím jestli budu spokojenej s rozuzlením, zatím to vypadá zajímavě.
  • perak
    Tak už se pomalu zatáčí do cílové rovinky, kde už bych čekal začátek finiše, ale autor si ještě dovolí udělat pár odboček, převratů a jiných nečekaných úkonů. Z postav pokračujících v závodě některé utrží poměrně velké šrámy, až je otázka, zda budou schopny pokračovat. K již dlouho předpokládaným finišmenům se přidává ze zálohy několik postav, jejichž existenci jsme v některých případech tušili, v některých případech ne. Jo, série mne začíná bavit čím dál více a zatím nevím, kam ta cílová rovinka bude směřovat.
  • karl173
    karl173 mecenáš25.11.2018 12:33Y: Poslední z mužů #08: Dračice v kimonu
    Tahle série už dávno není tím, čím si většina lidí myslela že bude. A ano, je pravda, že se tu řeší věci, které by nikoho asi nenapadlo, když by prvně slyšel o post-apu s tak originálním nápadem. Jenže pokud se přenesete přes jistý fakt, že tohle je zkrátka konverzačka, která má zvraty jak ze seriálu, tak budete rozhodně spokojeni. Dalo by se říct, že se děj posouvá jen malými kroky, ale přesto se tu pořád něco děje. Navíc se neustále odkrývají nové a nové karty a vše tak nějak plyne. A vzhledem k tomu jak moc se u toho bavím a jak moc mě tahle série dokáže pohltit, tak nemůžu dát než plnou známku, i když zde by se hodilo spíše 4 a půl. 85%
  • louza
    Pocit ze sedmé knihy se potvrdil. Japonské dějství definitivně ukazuje, že se cosi děje. Postavy, které se zpočátku zdály být doplňkové se protlačují do popředí. Některé kruhy se uzavírají a to, co původně vypadalo jako náhoda zase až taková náhoda nebyla. Záhada začíná směrovat k vyřešení a je jasné, že se pod kapotou rozvleklejší čtivé road movie skrývá komplexní zápletka na hony vzdálená hláškami provázenému postapo cestování.
  • faster86
    Vaughan se začíná dostavat k tomu, co vlastně způsobilo celou pohromu. Může fanatismus japonek udelat z popové zpěvačky šéfku jakuzy? Začínám mít fakt rád výpravy do minulosti, možná mě to zajímá víc než hlavní příběh.
  • hroubek
    Ze začátku čtení jsem si myslel, že půjde o takový výplňový díl před velkým finále, které se bude táhnout přes dvě knihy. A ono to bylo trochu jinak. Dračice v kimonu přináší opět zajímavé zvraty, úvahy a i odpovědi. Ty nejdůležitější odpovědi si stále schová, ale i tak děj potěšil. Dialogy Vaughanovi šlapou, příjemně se hláškuje, a když přijde flashback s Alisson a Alter, tak jsem byl nadšený. Dračice v kimonu si drží standart ostatních dílu, takže je to ve výsledku dobré a zábavné čtení.
  • Walome
    Walome mecenáš9.2.2017 12:52Y: Poslední z mužů #08: Dračice v kimonu
    Asi nejkomičtější moment byl ten, kdy se za doktorkou zjevila jiná postava, která se do místnosti dostala netuším jak. Jinak taková klasika, Yorick plácá o své snoubence, opičák vřeští, Vaughn kreslí absurdně krásné ženy (na to, že je to postapo) atd. Celkově spíše nuda.
  • Fry
    "Y: Poslední z mužů #08 - Dračice v kimonu" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... A máme tady poslední díl, který jsem dosud četl a s šokem jsem zjistil, že si z něj pamatuji nejmíň!! (což je hodně smutné, když jsem ho četl teprve před rokem a čtvrt)... No, naše výprava dorazí do "Jokogaty" a rozdělí se na dva týmy Yo55 (Yorick a 355) a Mase (Dr. Mannová a Rose)... první skupina jde po stopách Ampa, a ta druhá se vypraví za maminkou Mannové... Nečekaná situace střídá nečekanější a já se stále hodně dobře bavím... a i těch odkazů do literatury ubylo! Zbývají poslední 2 knihy, tak jsem zvědav, jak to nakonec celé dopadne! Za mě 5*!
  • sedw
    Tak mám za sebou osmý díl a nevyházím z úžasu z toho, jakou si tato série udržuje kvalitu. Zatím ani jeden díl mě nezklamal a tento není výjimkou. Tato kniha je oproti minulým poměrně dost akční, ale není to vůbec na škodu. První čtysešitový příběh mě držel nanutého až do konce a opět přinesl odpovědi na některé dřívější otázky nebyly. Ve zbývajících příbězích nám Vaughan odhalil minulost dalších dvou hlavních postav a provedl to s bravurou sobě vlastní. Nejsem schopen pochopit, jak dokáže na tak malém prostoru sdělit takové množstí informací. Tleskám a těším se na poslední dva díly.
  • Kabukiman
    Nemůžu se zbavit dojmu, že všechny ženský v tomhle komiksu jsou víc chlap než Yorick...:) Dokonce i Amprnál nebo jak se ta vopoce jmenuje. Každopádně k tomuhle skoro finálnímu booku můžu říct jen: "Děsně se to vleče a je to strááááááááááááááášně náááááááááátáááááááhooooooováááááááááááánýýýýýýýýý.... Je to jak závody trabantů. Trabant číslo jedna je hlavní dějová linka a trabanty dva až deset jsou flešbeky do dětství hlavních i vedlejších postav. A ty trabanty se na střídačku pomalu předjíždějí a u trabantu číslo jedna vůbec netušíme, jestli ho jeho pilot Vaughan, Brian K. vůbec dostrká do cíle, protože mu hladový voko (moraváci nechť mi "voko" odpustí:)) už dlouho červeně svítí a vypadá to, že jede posledních pár booků už jen na výpary...:)
  • kaylin
    Docela chápu, proč někteří čtenáři odsuzují knihu jako nudnou. Já si na druhou stranu myslím, že se pořád něco děje. Není to akce, ale jsou to konfrontace mezi lidmi. Ty jsou silné a vyprávějí se zde skutečně silné příběhy, a to se smyslem pro humor. Ano, je to natahované, ale pozitivní je, že to není nekonečná série a my už jsme skoro na konci. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/387-y-posledni-z-muzu-8-dracice-v.html
  • Fry
    "Yčko pro mě bylo, je a bude už nejspíše navždy nejlepší komiksová série" - Fry Tak to vidím já a nemyslím si, že mě ve finále zklame, protože už mám osobně k této sérii takovou citovou vazbu, že i kdyby to byl brakový díl, tak to pro mě stále bude to nejlepší pod sluncem.

    No, ale nicméně tento díl brak není, takže ani nevím, proč o "bracích" vůbec píšu, ale už dost keců: "Y poslední z mužů 8 - Dračice v kimonu" - A blížíme se do finále (néééé) už je to celkem znát, protože se zde postavy dostávají už skoro před poslední vzdor. Ale nyní ještě ne, nyní si to namíří do "Jokogaty" a následně dokonce i do "Tokia", ve kterém má Yorick a 355 konečně opět najít "Ampersanda". Mezitím však Allison a její přítelkyně Rose vyráží v "Jokogatě" za Allisiňinou matkou botaničkou, která ví celkem dost informací o posledním muži. Přidejte další dva příběhy z minulosti a osmý díl je tu!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.7.2013 15:58Y: Poslední z mužů #08: Dračice v kimonu
    Vždycky mě překvapí, jak tahle série přes veškerou unylost v ději a nezajímavou kresbu, dokáže člověka tolik vtáhnout do příběhu, aniž by se nějak nudil. Krom hlavní příběhové linky, která se de facto vytratila z mého zájmu (vzpomenu si na ní až na konci při rozuzlení, bude-li), mě baví i humor, který se zde často vyskytuje, psychologické pohnutky postav a zejména geopolitické důsledky pohromy - drsné Izraelky, ženská Jakuza, obnovené rakouské mocnářství, atp.

    Celkový dojem: 70%
  • matrosh
    Hm, je zvláštní jak velký vliv může mít způsob vydávaní comicsu na čtenářovo prožívaní děje. Přiznám se, že jsem tento komiks četl celý už v originálu, v době kdy se vydával a četl ho po jednotlivém čísle jednou za měsíc. A pamatuju si, že jsem z každého čísla byl úplně na větvi a nemohl se dočkat dalšího. Ono to bude asi tím, že tady každý díl končí cliffhangerem, a hlavní radost čtenáře spočíva v radostném čekaní na další díl. Ale takhle, když je to v jedné knize a člověk nemusí čekat celý měsíc, to trochu ztrácí na intenzitě. Možná je to i tím, že to už čtu podruhé. Ale i tak si myslím, že Vaughan tady odvedl dobrou práci. Jde o to, že tento komiks nemůže mít jako celek přímý tah na bránu už jen proto, že je tady opravdu velké množství výrazných postav a Vaughan mezi nimi neustále musí přeskakovat. A tak je tento komiks silný hlavně v jednotlivých číslech a ne v celku. Schválně někdy zkuste přečíst jen jeden sešit a na měsíc to odložit na poličku. Jestli to teda zvládnete :)
  • erik
    V Ypsilone sa začína schyľovať k záveru a Vaughan konečne pristúpil k nejakej tej akcii. Zdá sa, že pár postavám za chvíľu dôjde nielen krv, ale i dych, čo je vítaná zmena. V jednoduchej, priam nudnej kresbe sa nič nezmenilo, ale aj tak ma táto kniha celkom bavila.

    P.S. Vždy som mal za to, že Eisnerova cena má istý kredit, ale keďže táto šedá séria v sivej línii priemernosti (písmom i obrazom) sa ňou pýši, mením názor.
  • Azalin
    Azalin mecenáš30.5.2013 17:06Y: Poslední z mužů #08: Dračice v kimonu
    No vidím, že nejnudnější série na světě jede se v nastoleném tempu.. ;-)
  • brkowycz
    Další díl "Y" opět nepřináší nic nového - jede se v nastoleném tempu. Tentokrát mě to bavilo o něco více než předchozí díl, ale je to možná proto, že očekávání, která tato série v úvodu nastavila, se již dávno zhroutila. Nějak jsem si zvykl, že až na vyjímky se v podstatě jedná o nekonečnou variaci na téma "Yorrick a banda vs. šílené ženštiny". Tento díl není vyjímkou, a jelikož se série blíží ke konci a je třeba jí trochu natáhnout, nesmí samozřejmě chybět jako doplnění 4 sešitového příběhu dva životopisy hlavních postav. Ohledně katastrofy, která zničila všechny muže, dostaneme něco málo, ale nic co by člověka uspokojilo.
    Kol a kolem to v podstatně není špatnej comics, pořád mě to baví, jen se prostě Vaughan drží v bezpečně vyjetých kolejí. V podstatě nic nedokáže člověka šokovat, jako třeba v dílech Alana Moora. Přijde mi, že by šlo daleko víc experimentovat s dějem a mnohem lépe tlačit na postavy, sem tam něco zahnat do snesitelného extrému. Bohužel nic z toho, Vaughan sází na jistotu a proto nebýt občasného (na můj vkus nedostačně častého) sexu, dalo by se to nazvat "zábavou pro celou rodinu".
2943123
Četl/a (118)
123peta, 2scha, BadBoy, Baffman55, Balů103, bierce, binnmode, Bonpar, buscheer, calvin10, charvos, cobe, Const.ex, Covenant, cyboy, dajik, Darker, Deckard, Dezodoo, Django, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, erik, farnhajt, figis, Final, flynander, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, Georgíno J., gumidekmedvidek, Houbař, hromotlk, hroubek, hypermlok, invape, Jabba, James, jankie, japes, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kaluž, kapicka, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, Keno, kindanerd, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lord Baltimore, ludek.n, Lukasitch, majer, malylada, marek zigmund stanko, Matthew, Mercurio, mgeralt, mineralk, misa, mozzu, MP, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, NylKasbri, oleav, Olesh, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , punisher, RadimNemec, raimi, Raul, Rezet, rooty, saja, Schirru, Spacecore, Spike, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, tricky, trudoš, Unerr, Velkej šéf, vita, Walome, wolfgang, Yaromil, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(235)
123peta, 2scha, adam.ra, afri, Alfi, amazing_k, Azbest, AZTeck, BadBoy, Baffman, Baffman55, Balů103, bboorreekk, beanek, BeeSee, Benji, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, calviti, Cassidy, charvos, chobotnička, Choky86, cobe, Cody, Const.ex, Corvus, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Darker, Deckard, Dezodoo, Dinik, disclose, discovery, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dr_benway, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Einstain666 , erik, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, figis, filemon, Filip123, filipes, filosh, Final, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., goodspeed, Grebenda, Greyman, grinder, gumidekmedvidek, Hamichal, hanocri, hawkzn, Hawwwran, herbert, holubdema, Houbař, hromotlk, hroubek, Hulik, hyba1991, hypermlok, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, jerry67, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, jones1240, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, koudak89, lacoste, Leland, Light, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, LuckyLjuk, maara, majer, malylada, Mamut12, Mankin, markic, Marthy76, Martin Buchal, Matej-29, Matio, matrosh, Matthew, MB, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, mikina, mikki.maser, mineralk, misa, Mitak, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, NecRoman, nester, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, Norri, NylKasbri, Olesh, Ondraseeek, Onkel 1928, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, Petrisko911 , Poseidon1978, PP, punisher, Radkos, Raijin, raimi, RaptoR, regressiv, Ricarderon, Rich, Rinter, rockyt, rooty, royan, Ruw, Saiffer, Salien, Saran, Schirru, sedw, Shake, skepsi, Skot, sleepless, songoku, Spike, spot, StanleyHu, stanleystar, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, the.kasztan, Thurin, timek, Toe, Tomasino79, TommyBOYER, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Velkej šéf, vishnar, vita, Vítek, vranakx, Wiruss, wolfgang, xai, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (20)
Askalon, bananzluty, besikv, bob-premky, Braindead, DAN478, deadpool, DKoscik, hahahoho, hedgehog, husakpetr93, Jak, jakouback, Komediant1842, koniklec, Maty48, Mistak, nx, Zajda, Zod
Shání (1)
Mistak
Nabízí (1)
MB