Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
První díl fantasy ságy ze světa herního megahitu.

Na pobřeží Kalimdoru se probírá muž, jehož paměť je čistá jako sklo - a tak začíná epický příběh válečníka Lo'Goshe a jeho nezvyklých společníků Brolla Bearmantla a Valeery Sanguinar. Vycházet s místními národy je téměř stejně těžké jako nepozabíjet se navzájem, a tak nesourodá trojice na pouti za odhalením tajemství Lo'Goshovy minulosti brzy zkříží zbraně s Hordou i Aliancí!

Obsahuje sešity série World of Warcraft #0 (srpen 2007) a World of Warcraft #1-7 (listopad 2007 - květen 2008)

Scénář
Walter Simonson
Art
Sandra Hope, Ludo Lullabi
Obálka
Samwise Didier
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-174-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
474 g
Stran
176
Cena
399 Kč
Originál
World of Warcraft #01 (DC Comics, 2008)
  • Norri
    Norri mecenáš25.2.2020 23:50World of Warcraft #01
    WoW jsem nikdy nehrál a nemám k tomu žádný vztah. Tuhle knihu jsem koupil s Pevností a to hlavně proto, že mám rád Waltera Simonsona. Mám rád jeho Thora a taky jeho autorskou sérii Ragnarök. Přesto jsem se do čtení pouštěl s jistým odporem, který mám k herním adaptacím. I zde se mi potvrdilo, že tyhle komiksy jsou určené hlavně pro hráče, protože ti ten svět mají rádi, znají odkazy na všechna jména a místa a hlavně se hned od začátku chytají. Zároveň ale musím říct, že to není takový průser jako první kniha Assassin's Creed. Hlavní postavy jsou dobře napsané a funguje mezi nimi chemie, takže jsem si je poměrně rychle oblíbil. Problém jsem měl s tím, jak rychle byly některé události ukončené. Také kresba se mi moc nelíbila. Připadala mi nepřehledná a hlavně v soubojích jsem se dost ztrácel. Líbily se mi náhledy obálek od Samwise Didiera, škoda jen, že jsou tak malé. Suma sumárum - bavil jsem se, ale další díl už nepotřebuju. Někdo by mi ale mohl odvyprávět, jak to bude pokračovat...
  • Darker
    Darker mecenáš14.10.2018 19:06World of Warcraft #01
    Slibný začátek se postupně mění v rádoby heroickou ságu dobrou tak pro fanoušky Wowka s nezajímavými postavami, plytkým příběhem a chaotickými panely.
  • karl173
    karl173 mecenáš30.11.2017 21:36World of Warcraft #01
    Velmi dobrý komiks ze světa Warcraft. Já jako už kdysi dávno hrající hráč WoW už si toho z tohoto světa moc nepamatuji, ale tahle kniha mi toho dost připomněla, za což ji velmi děkuji, ale zároveň doufám že mě to nepopostrčí znovu ke zběsilému " expení " ve WoWku. Teď vážně...tahle kniha mě velmi překvapila svým příběhem a svým důrazem na rychlé a přímé vyprávění děje. Ostatně takový styl jsem si mohl u Simonse vyzkoušet už u Thora. Tenhle styl vypravění je velmi čtiví a čtenář má tendenci se do příběhu pořádně zabrat a hltat jednu stranu za druhou a najednou má konec. což je dobře. Jen je škoda že mi spousta tich epických bitev přišla pro hrdiny až moc snadná. Necítil jsem vůbec žádný strach že by mohla nějaká kladná postava umřít. Což je trochu škoda. Jinak ale s příběhem nemám vůbec žádný problém a líbí se mi kam příběh dál směřuje. Jistě si budu chtít přečíst pokračování. V tomhle tedy účel kniha splnila. V čem se jí to ještě povedlo je kresba. Kresba je zde opravdu velmi věrná své herní předloze a velmi dobře se na ní dívá. Jen škoda že je někdy velmi nepřehledná a hlavně v bitvách nemáte někdy páru o tom co se vlastně stalo až díky dalšímu panelu kde někdo řekne " skvěle! máme vyhráno " zjistíte že vlastně hrdina soupeře zapíchl. Je to opravdu škoda, protože krom toho nejde kresbě absolutně nic vytknout. Za mě tedy krásných 80% a těším se na další pokračování.
  • Azalin
    Azalin mecenáš9.7.2017 18:05World of Warcraft #01
    Hodně příjemné překvapení. Až tolik, že uvažuju o dalších dílech..
  • koudy
    koudy mecenáš28.10.2014 10:15World of Warcraft #01
    Začátek dost pomalej, asi to musí být, aby nás to uvedlo do prostředí, ale nevím zda by to četl kdokoli kdo by nepřičichl k WoW.
    Je to strašně ukecané (po "přečtení" MY3 mi to přijde naprosto zbytečné :) ) - takového textu na některých stránkách by vydalo na menší příběh samo o sobě. (myslím na každé stránce samostatně, dohromady by z toho bylo Temno i s pokračováním)
    Díky tomu, že to rozvádí trošku příběh WoW a dozvěděl jsem se něco nového, tak jsem ochotný dát, hvězdu a za to, že mě to ke konci začalo i bavit, dám další.
    Pokud jste nikdy nehráli warcrafty vůbec, uberte si asi ještě hvězdu.

    Ke kresbě - nic co by vyrazilo dech, žádný krvárny (škoda, mohlo to být ponurejší, ale to by pak cílilo asi na jinou skupinu kupujících, než bylo zamýšleno)
    A ještě, ačkoli riskuju že budu nařknut z toho, že jsem se na to zaměřoval, ale prsa se nekreslí podle kružítka! Mno vlastně ve WoW možná ano :)
  • prokop.prcik
    prokop.prcik7.8.2014 00:13World of Warcraft #01
    Hráče World of Warcraft či Warcraft to bude bavit, potěší, možná i nadchne. Nehráče netuším.
  • kaylin
    kaylin8.5.2014 09:02World of Warcraft #01
    Já jsem moc velká očekávání od tohoto komiksu neměl. "World of Warcraft 1" je marketingová věc na zakázku. V tomhle směru mě však série překvapila, protože je dobrá. Není to fantasy, které vás položí do kolen, ale na druhou stranu to není ani obyčejný standardní produkt, který by se dal očekávat. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/619-world-of-warcraft-1-70.html
  • Walome
    Walome mecenáš3.4.2014 11:31World of Warcraft #01
    Naprostej průser. Infantilní (a přesto místy nepřehledná) kresba, scénářově naprosto nezajímavé, duševní pochody hlavních postav odpovídají myšlenkám malých dětí. Jedna zápletka je roztahaná snad na celou knihu (nedočetl jsem) a bohužel je z toho stále cejtit ta hra. Knihy docela šly, Warcraft 3 je brilantní, WoWko jsem nehrál, ale tohle se opravdu nedá. Chtělo by to dospělejší přístup, protože svět Warcraftu má skutečně co říct, ale tohle se nepovedlo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.6.2013 00:02World of Warcraft #01
    Průměrné fantasy, které mi v mnohém připomínalo svět HoMaM V. Jinak nechápu moc ten přístup k překladu, někdy je něco (geografická pojmenování) polopaticky vysvětlováno v poznámkách, vlastní jména/přízviska postav zůstávají v angličtině... příběh je takový a makový, vyměňme prostředí a dosaďme maskované superhrdiny a řada věcí - zejména akčních scén - jedou podle těch samých scénářů.

    Celkový dojem: 50%
  • Lenny
    Lenny mecenáš13.6.2013 11:17World of Warcraft #01
    Potvrzuju, že to funguje i na NEwowkaře.
    Jakmile se člověk +- zorientuje v těch různých rasách, čeká ho fajn fantasy.
    Problém jsem měl patrně s přístupností komiksu - protože logicky cílí na nějaké ty třináctileté caparty (nebo jaká věková skupina to hlavně hraje?), bitky mi přišly docela mírné, krátké, občas chaotické (to když se "kamera" odvrací od brutálních záběrů) a i pokud se zabíjí, nikde necáká krev. Dále mi taky vadilo to, že je to je zatím spíš slepenec krátkých příběhů (gladiátorské zápasy mohly být rozhodně delší) - ale pokračování, do kterého rozhodně půjdu, by to snad mělo napravit.

    3.5/5 - Wowkaři nechť si k hodnocení ještě přidají
  • barydave
    barydave21.5.2013 15:34World of Warcraft #01
    Ačkoli jsem ještě nečetl Ashbringera, troufám si říct že zatim nejlepší komiks ze světa Warcraftu. Konečně pořádný děj, skvěle napsané hlavní postavy se zajímavou historii a spousta nelítostných bitek. Další, pro mě velké plus je i přítomnost důležitých postav, které známe z knížek a spousta lokací vyvolávající vzpomínky na hru. Až na barvy s kresbou tak spokojený nejsem, měla sice i povedené stránky, ale souboje byly občas dost chaotické a já luštil co se děje. Přesto celkové klady zvítězily a i přes slabší momenty hodnotím plným počtem. Navíc opravdu povedená obálka.
8241142
Četl/a (58)
81splinter, adevr, adriel, akrijus, Alfray, Azik2586, BadBoy, bierce, calvin10, CaptainMarty, Const.ex, dajik, Darker, Davidos402, desto, emanek, Fox01, frantisekcap1, Geralt, James, japes, Jay-jay, Jimbeam90, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, Kerbellos, Kitykatyn, koudy, lantan1, Lord Baltimore, Madmax, Maty48, mira1239, MonsterGyre, Moon, namdnas, Negan, Norri, onfr300, pbabinec, PeNNy, PrastenejCitron, punisher, raenius, Rezet, seneke, Stlucius, terrordemon, Thorug, Tommar, trudoš, Ukko, Velkej šéf, Walome, yogi, zlejzmrd
(143)
81splinter, adevr, adriel, akrijus, Alfonzo, Alfray, Alfred, asgardpepa, Azalin, Azbest, Azik2586, BadBoy, barydave, bboorreekk, Benji, blackJag, Buchtic, burzum, calvin10, calviti, CaptainMarty, Const.ex, Davidos402, desto, Dezodoo, disclose, doophy, DracoAn, emanek, Flowtek, Fox01, frantisekcap1, Fréza, Geralt, Goeger-Devil007, goodspeed, grinder, gruno, Hamichal, Hulik, Hurvy, I.am.geek, invape, James, japes, Jay-jay, jerry67, Jimbeam90, jjjirik, John Wick, Kadin, kallenved, Kareru, karl173, KarlosJB, Kazumaki, KdG, Keno, Kerbellos, Kitykatyn, Kokuun, konous, kucik, lantan1, Lenny, lifi, Lobok257, Lord Baltimore, Lord_Arthas, Lucifer, Madmax, Mamut12, Mankin, Martin Buchal, Martin D. Antonín, Masinfira, Matio, Maty48, Mikko, mira1239, MonsterGyre, monty.cl, Moon, moris.cz, MP, Mrtvejbazen, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nightmare, NOD82, noMster, Norri, OldaB, onfr300, pavel, pbabinec, pechna, PeNNy, peposek, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, Qee, raenius, Rumburaq, Saiffer, saja, Salien, Saran, seneke, Sidi Santini, SkillJam, Skot, sleepless, slothest, snuk, Stlucius, tacmud, terrordemon, Thongard, Thorug, Till, tomaseek, Tommar, Toren, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, valon, Velkej šéf, vertilyn, vranakx, Wiruss, xintax, xxSIMIxx, Zajo original, zdennanek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (8)
Askalon, Braindead, FatMonster, Fricki, Miriyak, R3d, RaptoR, stepan.tichy
Shání (1)
FatMonster
Nabízí (2)
Fox01, frantisekcap1