Koupit
Jedenáctiletý hypergénius likvidující paranormální sajrajt je tentokrát se svou neodlučitelnou kamarádkou Klytorou odvlečen na tajuplnou planetu. Padnou do zajetí zlé královny, která je propustí jen pod podmínkou, že Klytora splní tři nesplnitelné úkoly. Volnomyšlenkářská obrýlená hipísanda se tak vydává na nebezpečnou dobrodružnou výpravu, během níž se setká s hromadou mimozemšťanů, arogantním vladařem či nenažraným tejrexem. Podaří se jí Fanouše zachránit? A potřebuje vůbec Fanouš její pomoc?

Druhý díl komiksové série Fanouš.

Scénář
Dan Černý
Art
Dan Černý
Obálka
Dan Černý
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
978-80-87683-05-7 (Novela bohemica)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
135 x 195 mm
Tisk
černobílý
Váha
120 g
Stran
104
Cena
199 Kč
  • louza
    Druhá kniha Fanouše opravuje vlastně všechno, co mi přišlo suché na té první (což je trochu s podivem, když vznikly v opačném pořadí). Fanouš je tu jen jako taková tvrďácká deus ex machina a opratě příběhu přebírá jeho kámoška Klytora jíž jsem sem stal okmažitě oddaným fanouškem. Tam kde mi továrna plná zombíků přišla tak trochu nápadově plochá, tady to doslova prýští inspirací. Výlet do vesmíru skýtá nepoznané možnosti, jež nezůstanou bez využití. Je tu všechno co má každej zdravej čtenář rád. Kydlení, nahý ženský, ufoni, dinosauři, hipíci, lesbický sex, mutantni, potenciální sex s mutantem...prostě vše bez čeho pubertnální čtenřstvo (i to zamrzlé) neobejde. Kniha je tak natřískaná dějem i grafickými nápady, že je tu skoro až přenápadováno, až jsem si chvílemi říkal, že už by neškodilo dát nohu z plynu. Každopádně velmi, velmi super. Cyklus Fanouš rozhodně aspiruje na Černého Opus Magnum.
  • Tomeek
    Třem úkolům pro Klytoru jsem při prvním čtení přicházel na chuť pomalu, protože v nich Fanouš nemá tolik prostoru, kolik jsem zpočátku očekával. Nakonec si mě získaly. Jednotlivým zápletkám je věnován dostatečný prostor a světy, kterými se Klytora pohybuje, jsou vypodobněny do nejmenších detailů. Citoslovce při boji se strážcem v podzemí Jopliniina ostrova! Takže ano, také Tři úkoly považuji za nejlepší z celé série. Kdyby za nic jiného, tak za plakát Čtyřlístku na zdi příbytku čarodějky Joplinie.
    Ovšem malý formát u celé série nakladatel vyloženě prokaučoval. :-(
    Animovaný teaser
    Autorovo PF 2015 s Fanoušem
  • trudoš
    trudoš editor17.2.2019 15:45Fanouš: Tři úkoly pro Klytoru
    Jestliže jste s Fanoušem ještě nikdy neměli tu čest, vězte, že jeho krátké epizody se objevují v různých podobách na českém trhu už od roku 2001, ovšem delších příběhů v samostatných albech jsme se dočkali teprve teď (tedy 2012). A právě Tři úkoly jsou druhým z nich.
    Tento jedenáctiletý hypergénius likvidující paranormální sajrajt je odpovědí na všechny superhrdiny ze zahraniční konkurence, kteří v tom ovšem zdaleka neumí chodit s takovou grácií, jako on. Podobně jako v předchozím díle, ani zde nelze moc pátrat po konkrétní dějové lince, především proto, že se jí sám autor snaží persekučně natrhnout anál. Zápletka jednoduše běží samospádem, dokud jí stačí dech. Přičemž Dan Černý si nebere servítky a nebojí se parodovat všeho a všechny. Jeho humor je prost jemných narážek, ale zároveň nesklouzává do fekální roviny a bláznivou estrádu podtrhuje hravá kresba, která dokáže rozesmát za každé situace. Fanouš je prostě bezkonkurenčně svůj, a komu se to nelíbí, koleduje si o motorovku do hlavy.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš9.11.2018 23:42Fanouš: Tři úkoly pro Klytoru
    Ešte o niečo lepšie ako prvý diel. Je to príjemná zábava plná rôznorodých a nečakaných nápadov. Komiksu prospelo, že v ňom má tentokrát väčšiu úlohu Klytora a aj vďaka nej je to dostatočne svieže. Je tam kopec milých detailov a Dan to kreslí celé vážne veľmi fajn. Potešilo aj množstvo pekných oblúd. Bavil som sa.
  • sedw
    Což o to, komiks to není španý, ale v tomto případě bohužel nejde přehlížet přemrštěnou cenu s ohledem na délku komiksu a hlavně formát, který je vážně malý a komiksu velmi škodí. Komiks je zábavný, kresba se mi líbila, ale není dle mého názoru až tak převratný, abych ho musel číst opakovaně. Obsahuje sice i nadprůměrné momenty, ale těch bylo bohužel příliš málo. Takže příjemný oddech za velké peníze.
  • lukascus
    lukascus5.6.2014 00:00Fanouš: Tři úkoly pro Klytoru
    Lehký, odměřený a výtečný komiks, který vždy pobaví...
  • Schramm
    Schramm19.2.2014 20:28Fanouš: Tři úkoly pro Klytoru
    Komiks s výbornou kresbou, který solidně pobaví, ale delší dojem asi nezůstane. Ani napodruhé se mi nějak nepodařilo dost se postavě Fanouše pod kůži. Možná by to chtělo rozšířit škálu výrazů, ta permanentní nasranost na mě moc nefunguje. V tohle příběhu dostává hlavní slovo Klytora (palec nahoru za to jméno!), což výsledku jen prospělo.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš5.9.2013 20:16Fanouš: Tři úkoly pro Klytoru
    Jako u prvního dílu. Krystalická zábava, která se to nebojí přiznat. Je mi potěšením přečíst si český komiks, který má jednoznačně mainstreamové parametry (ach ten chcípácký art), ale i přes toto konstatování a avizavanou zábavnost především zůstává svébytným, sympatickým, vtipným (ve všech významech toho slova) s velmi rozostřenou cílovou skupinou. Supr.
  • andre
    andre mecenáš2.8.2013 11:49Fanouš: Tři úkoly pro Klytoru
    V podstatě bych mohl napsat to samé jako u "Továrny", akorát s tím rozdílem, že se mi pomalu daří Fanouše lépe "vnitřně uchopit", takže se mnohem lépe bavím a posledně zmiňované nedostatky už tolik nevidím:) .......... Takže se ze mne stává FAN a těším se na další díl FANouše a FANtové;-)
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin13.6.2013 11:00Fanouš: Tři úkoly pro Klytoru
    Klytora je ještě lepší než Fanouš! Zatím podle mě nejlepší "Fanoušovo" dobrodružství, plné dějových zvratů a překvapení za každým rohem! Dávám pět Fanoušů! Teď už jen uvést do života hrdinku Poštěvu!
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš11.6.2013 20:15Fanouš: Tři úkoly pro Klytoru
    Nebude ani půlrok, co vyšla první knížka a už je tady další. Hohó, radost mám. Nevím, kam na to pan Černý chodí, ale je humor je vkusný, inteligentní, milý a infantilní. A to na mě krásně funguje, neboť se směji pomalu na každé stránce. Neřekl bych, že kombinace malého dítěte s chováním Sherlocka Holmese a poměrně vnadné slečny - Watsona - s děsivým jménem může fungovat, ale autor to má zdá se pevně v rukách. Takže u mě opět dobré, opět jsem spokojen, opět jsem se bavil jako dlouho ne:).

    Mrzí mě, že scany originálních stránek neměli patřičné rozlišení nebo nejsou v 100K, protože kresba je taková neostrá. Což mě zrovna u téhle krasné čisté perovky mrzí. A možná bych byl raději za užší sazební obrazec... alespoň na zadní straně obálky.

    Jo a drobný postřeh, když už předmluvu psal Vojtěch Čepelák. V obličeji mi Klytora připomíná Janu Fantovou:).
  • kaylin
    "Tři úkoly pro Klytoru" prostě stojí za to. Užívejte si ty Fanoušovy vytočené výrazy, užívejte si Klytořinu pohodovost a také krásu. Vydání dobré, snad jen v tom malém formátu zamrzí bonusová galerie, kde by si každý obrázek zasloužil vlastní stranu, přece jen, formát už je takhle poměrně malý. Nic to však nemění na kvalitách tohoto možná trochu kontroverzního, ale hlavně černohumorného, zábavného a vypravěčsky uceleného díla. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/06/122-fanous-tri-ukoly-pro-klytoru-85.html
  • Light
    Ještě lepší a hravější než Továrna zkázy, i když to paradoxně Dan Černý napsal a nakreslil ještě před ní. Fanouš prostě jede, společně s Calvinem a Hobbesem je to pro mě nejvtipnější série a už se fakt nemůžu dočkat dalšího dílu. Potěšila Moucha na str. 91 :) Love ya Dan.
172471
  • Kabukiman
    Kabukiman6.9.2013 10:00Fanouš: Tři úkoly pro Klytoru
    J.Connor- Český chcípácký art :D :D :D Dávám palec nahoru a souhlas!:)
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš13.6.2013 23:59Fanouš: Tři úkoly pro Klytoru
    to Landauer: když si nevezmu své prášky (jde o Celaskon 250 mg.), tak se mi občas blbě plete, co je realita a co už ne. Takže pardon, Jana Fantová připomíná Klytoru, ne naopak:).
  • Landauer
    Landauer13.6.2013 08:37Fanouš: Tři úkoly pro Klytoru
    Kdepak, Klytora nepřipomíná Janu Fantovou... Jana Fantová připomíná Klytoru.
Četl/a (60)
81splinter, Askalon, bananzluty, binnmode, Black Bro, yo, Covenant, cyboy, davidek, Davidos402, DEmnoG, Draco nobilis, DracoAn, filmator, flipflop, flynander, Fox01, georg, Grrr, Hanussen, hromotlk, J.Connor, James, jankie, jd., Ježek_22, jiskra, kadas97, kaylin, KdG, Keno, Kerbellos, Le Porello, Light, Lobok257, lukascus, NecRoman, PAK, pearlxjam, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, robert.hladil, robertsedmik, Schramm, seneke, sercial, Shpeckk, Son-Goku, spekktrum, start05, Sv1hl1k, the.kasztan, Thurin, Tomeek, trudoš, TZcomics, Velkej šéf, vranakx, VXP, zgrywus
(126)
81splinter, adam.ra, Agent24, Alfi, andik007, Askalon, Awakener, bananzluty, bd71, BeeSee, Benji, binnmode, blackJag, Blair, Bob, bobo666_2005, bronxik, cobe, CSE_AC/DC, cyboy, Dani El, DanQ, davidek, Davidos402, DEmnoG, disclose, doophy, Draco nobilis, DracoAn, Dzoglik, ebbe_voe, fel68, filemon, flipflop, Fox01, Fréza, georg, goodspeed, grinder, Grrr, Gustik5, Hanussen, hromotlk, Hulik, Hurvy, invape, J.Connor, jakouback, James, jankie, jd., Ježek_22, jiskra, Johnny Sasaki, kadas97, Kazumaki, KdG, Keno, Kerbellos, Landauer, Le Porello, Lenny, Light, listr, Lobok257, lukascus, M4rsellino, maara, Mankin, MB, merhyx, Michal Opitz, mikina, moiqpiom, monty.cl, MP, NecRoman, Netorack, Nightmare, noMster, o2t2, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, Poseidon1978, RadimNemec, Ragnarog, Ricarderon, robert.hladil, robertsedmik, Saiffer, Saran, Schramm, sedw, seneke, sercial, Shpeckk, Skot, sleepless, Son-Goku, spekktrum, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, Thurin, Toe, tomaseek, Tomeek, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, valon, Velkej šéf, vranakx, Vrenn, VXP, Wiruss, xintax, yama, yogi, Zajo original, zgrywus
Chce (7)
barthez, Braindead, delsemela, mike731, Mrfko, Norri, willis
Shání (2)
2scha, gobers