Ukázka č.1
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 3 další ukázky

Nová, od základu překopaná Crew.
V prvním čísle se na vás vyvalí Rex Mundi - první díl mysteriózního thrilleru ve stylu Šifry mistra Leonarda odehrávajícího se v alternativní Evropě začátku 20. století. A jelikož temná kriminálka z indiánské rezervace Skalpy začne až v příštím čísle, tak se k Rex Mundi přidává jako samostatný příběh monumentální souboj dvou nekompromisních bijců dlouhý přes 40 stran – Lobo versus Batman. Řežba v podání námi oblíbeného Simona Bisleyho.

Obsahuje komiksy:
Rex Mundi, 1. část - Arvid Nelson, Eric J
Batman versus Lobo - Alan Grant, Simon Bisley

Scénář
Alan Grant, Arvid Nelson
Art
Simon Bisley, Eric J
Obálka
Simon Bisley
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Petr Kotrle, Darek Šmíd
Redakce
Petr Litoš
Žánry
magazín
ISBN/ISSN
ISSN 1802-2219 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
237 g
Stran
72
Cena
149 Kč
  • faster86
    faster8615.2.2022 08:39CREW² #35
    Tento formát se mi velmi zamlouvá...
    Lobo batman : lobo mě přestal nějak bavit 5 let zpět, takže celkem odpad
    Rex mundi: co se stalo že e na to crew vykašlala? no žádná hitparáda to není ale třeba by to v těch 38 ešitec kompletně nebylo zlé
  • luky.kuky10
    luky.kuky1018.7.2015 18:48CREW² #35
    Batman vs lobo je prijemne pocteni. Ale ze bych se z toho nejak dostal do kolen to ne.
  • mr.des
    mr.des23.7.2014 14:42CREW² #35
    Krutoprisnej Batman vs Lobo! Must have pro kazdeho fanouska Velkyho sefa.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš23.7.2014 12:47CREW² #35
    A že ten Lobo neni krátkej, to musela být horká chvilka.
  • Kapis
    Kapis mecenáš4.12.2013 08:00CREW² #35
    tomu říkám koment!!
  • T-800
    T-8003.12.2013 23:55CREW² #35
    150kc? To sem si toho Loba přečetl o obchdě...
  • sedw
    sedw17.11.2013 21:08CREW² #35
    Rex Mundi: Pro mě velký tahák nové Crwe a musím říct, že i když se jedná o rozjezd, příběh mě velmi bavil a přečetl jsem ho na jeden zátah (což vzhledem k počtu stran není problém). Tento typ příběhů mi velmi sedí a jsem hodně zvědavej, jak se to rozjede. Rozhodně 5*

    Batman vs. Lobo: Komiks jsem přečetl, ale spíš jen z důvodu, abych přečetl celou Crew. Kresba byla místy zajímavá, ale příběh mě vůbec nenadchnul. Pro mě prostě nuda. Maximálně 2* a to jen díky místy parádni kresbě.
  • Doppelganger
    Doppelganger18.8.2013 14:01CREW² #35
    Rex Mundi: po prvním díle se těžce soudí, takže si s hodnocením počkám... Musím se přiznat, že si nejsem jist, jestli se mi nápad vydat první knihu nejdřív sešitově a až pak knižně líbí nebo ne. Možná kdyby časopisecky vyšly třeba první tři díly, ale všech šest...mno, uvidíme.

    Lobo versus Batman: tento příběh mě pobavil celice, několikrát jsem se dokonce musel nahlas uchechtnout - některé hlášky a ksichty byly fantastické. :) Obyčejně Bisleyho moc nemusím, tady se mi však trefil do noty. Takže už jenom za tohoto Baťu se této Crwi nestydím udělit pět hvězd.
  • mondo34
    mondo347.8.2013 12:15CREW² #35
    Nová CREW obalka, stará byla lepší, obsah vydat komiksy v šesti číslech a pak knižně. Co dodat. Koupim, ale číst budu až knihy.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš6.8.2013 15:09CREW² #35
    Tak já se bez mučení přiznávám, že jsem si schopen kupovat Crew klidně i jen kvuli úvodníkům. Prostě nostalgie as fuck, ale musim se přiznat, že starý formát Crwe se mi líbil víc. Grafika mi úplně nesedla a články chybí. Rád si přečtu o nových komiksech, protože na netu to nedělám, ale to jsou jen drobnosti. Hlavně aby to lidi kupovali a jelo se dál. Rex Mundi - Proč ne. Celkem zaujalo. Lobo vs. Batman - docela nahláškovaný, ale přesto průměr. Vzhledem kolik komiksů vychází, mi přijde trošku blbost to sjet první v Crwi a pak ještě vydat knižně (aspoň já si to nekoupim), ale jet pár delších sérií ve víceročíslech je zase nápad dobrej. Prostě ale držim palce a doufám, že neskončíme u čísla 40 bo kolik by to bylo...
  • Fry
    Fry admin28.6.2013 18:35CREW² #35
    Jóóó, kritiku umí najít každý, ale co takhle spíše podpořit? Je mi jasné, že tento kousek má i své chyby (souhlas s DEmnoGem), ale myslím si, že když napíšete i něco pozitivního, tak to tomuhle magazínu možná přidá víc, než si myslíte. Hned na začátek musím poděkovat Crwi, že si dala práci s tím tzv. znovu oživit tento komiksový časopis, který u nás prakticky odstartoval komiksový trh. Nový styl podle mě Crwi sluší víc, než obyčejný, který jste mohli vidět dosud u Crwe2. Obálka: No, konečně to vypadá rozumně - jeden obrázek přes celou stranu a dole červený pruh mě doslova iritoval už nějaký čas, takže v obálce vidím příjemné zlepšení. Ale má podle mě také své chyby - tou chybou je červený rámeček vpravo nahoře. Jinak si myslím, že se obálka slušně povedla.

    Úvodník a Komiksy v tomto čísle - konečně se to dá číst. Celo-barevnost magazínu určitě prospěje a bíle pozadí je doslova procházka růžovým sadem oproti minulému světle šedému s tmavě šedým textem. Jediné, co mě mrzí, je to, že zmizela listárna a Americké novinky - v těchto rubrikách jsem si doslova liboval a listárnu si přečtu vždy, i když je třeba čtyři roky stará :D. + Bonusové kupóny - tak z těch mám radost (ano, jsem socka Draco :D) protože jestli se mi všechny sešity zalíbí, tak jsem plně rozhodnut koupit si to znovu knižně, protože mám osobně rád americký styl (sešitovky a potom kniha).

    Rex Mundi I - První příběh první série na pokračování! Není to špatné, i když si myslím, že to také nějaké výtky má a kreslíř opravdu neumí nakreslit podlahu uvnitř místnosti. Ale příběh zatím pěkně odsýpává a nevadí mi, že je ve stylu Šif. mistra Leonarda. Takže začátek celkem fajn - uvidíme, co přijde příště.

    Batman vs. Lobo - Velký crossover Batmana, jak si vyřizuje účty z Lobem, kvůli Jokerovi, který ho na něj poslal a přitom měl Lobo Jokera zabít. Prostě taková epes rádes superhrdinovka, která si na nic nehraje. + na konci se Batman dozví jednu z velmi šokujících správ o Jokerovi. Takže celkem fajn.

    No a na závěr = kolem a kolem - Chci co nejvíc časopis podpořit a proto jsem se vykašlal na všechny chyby a nemohl jsem udělat jinak, než dát 5*. Ano, je to sice přehnané, ale přichází nový restart magazínu a já rozhodně nechci aby to 40. číslem skončilo. Až si přečtu Crew2 - 36 a zjistím, že se s chyb nepoučili, neli je ještě více zhoršili, tak pak budu nucen své hodnocení zde přehodnotit. Ale nyní vzhůru do nové éry Crwe.
  • Mleako
    Mleako mecenáš25.6.2013 11:55CREW² #35
    Víceméně se asi budu opakovat. Úplné zmizení článků je podlě mě škoda. Ačkoli Crew doposud vycházela dost nepravidelně, člověk, který nesleduje každou novou věc v zahraničním komiksu, se aspoň dozvěděl, co v poslední době stojí za přečtení. Komiksové milníky a muž na pitevním stole byly taky příjemné články.
    Co se týče těch dvou sešitů z nových sérií, tenhle tah se mi zamlouvá a je to podle mě dobrý přístup. Když tam navíc přihodíte slevový kupon a člověk si pak celý book nemusí kupovat za plnou cenu. Je to ale i dvojsečná zbraň, protože ačkoliv jsou podle hodnocení Rex mundi i Skalpy dobré série, někoho to třeba nemusí chytnout a pak nemá jakoukoliv motivaci si časopis koupit, snad jen proto, že ho kupuje odjakživa. Takže z tohohle důvodu by stálo za to přihodit i nějaký jiný kratší komiks na závěr, případně nějaké stripy (klidně i z již vydaných knih, někoho to třeba navnadí a koupí si celou knížku).
    Za mě tedy nové Crwi 3* a uvidíme, jaké budou skalpy a jak se Rex mundi vyvine dál.
  • krvinka56
    krvinka5617.6.2013 09:16CREW² #35
    Tak a máme tu nové číslo Crwe s tím že se redakce rozhodla vyzkoušet něco nového. Začnu jednoznačně tím nejlepším a to je zvolený papír ten je opravdu perfektní a úvodník se čte fakt bez problémů. To už mělo být dávno články by se četly mnohem lépe. Lesklá obálka je fajn,plusem je její zjednodušení a mírné zpřehlednění. Osobně bych ten flek od teď v novém dal na ten igelit ve kterém se Crew prodává. Dále mi vadí pod obálka v pravém horním rohu je to fakt naprostá hrůza. Stále nemusím ten červený rámeček ve kterém je nápis magazínu zrušil bych jej a ponechal čistě písmo. Působilo by to mnohem lépe. Třetí strana s úvodníkem je fakt perfektně zpracována. Popravdě mi poněkud vadí osekání od článků. Bylo to vždy pěkné spestření magazínu takto si přečtu jeden komiks nebo jen část delšího a na chvíli odložím a mrknu se po něčem jiném. Muž na pitevním stole nebo komiksové milníky mají dle mého názoru v Crwi své místo a bez nich to není ono. I nějakou tu recenzi bych zde uvítal. Něco tomu zkrátka chybí. I ten redakční strip to příjemně oživoval.
    Nápad s odzkoušením nové série v Crwi není špatný jen by to chtělo přidat nějakej komiks navíc. Takto to poněkud ztrácí smysl a zákazník se cítí ošizen.Jo slevy sou fajn a podobně. Ale i tak. Pokud si Crew che udržet čtenáře a získat nové měla by přidat něco navíc k přečtení ne jen dva komiksy co pak zas vyjdou a jeden kratší. Připlácl bych tam nějakou známou sérii Batmana, Ironman, Hulka prostě něco známého díky filmům. Nebo něco podobně laděného co by lákalo a získávalo čtenáře.

    Zvolený první komiks BATMAN VS lOBO: Je podle mne velká chyba je to vcelku příjemná záležitost ale stylem kresby a prakticky nulovým příběhem se mi jako návnada na nově upravený a předělaný magazín který che jít novou cestou moc nehodí. Přijde mi to jako srážení nápadu a velký krok zpátky. Navíc kresba je místy fakt hrozná.

    REX MUNDI: No prozatím jen nic neříkající návnada která díky své délce nic nenabízí. Zasloužil by si delší část. Rovnou se přiznám že mne osobně Rex nechytl po prvních několika listech sem si začal zjišťovat kolik mi chybí do konce. Vysloveně sem se nudil ani ta kresba mne neoslovila a na interiérech mi fakt něco strašně vadilo. ale i tak tomu dám šanci.

    Magazín Crew kupuji již od jeho počátků to díky němu sem se začal o komiks zajímat. A budu ho kupovat i nadále. Redakce má dle mého ještě pořádný kus cesty před sebou pokud chce magazín udržet. Zapracujte pořádně na obálce. Ta má dle mého názoru reprezentovat a lákat lidi ke koupi. Popravdě mne spíš ty obálky co Crew vybírá zatím vždy odpuzovali je jen pár které bych byl ochoten si je někde vystavit.

    Rada pro redakci přiberte si pár nadšenců co se vám o to budou starat místo Vás a možná časem vznikne opravdová legenda. Vylepšit obsah a obálku a rozhodně se bude jednat o zajímavý počin.

    Crwi zdar.


  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš17.6.2013 00:33CREW² #35
    Po delší době si ohodnotím i novou Crew, když se zkouší jinak a lépe.

    Myšlenka vydávat po sešítkách v Crwi dva booky a pokud se chytnou, tak jít do knižního vydání je mi sympatická. Comics si za těch 15 let, kdy vyšlo první číslo Crwe, přeci jen své místo našel a to nejlepší z US produkce u nás asi už vyšlo. Kratší kvalitní comicsy je počítám čím dál těžší najít. A začít s tématickými čísly, jako to dělá Aargh! by asi znamenalo příliš mnoho redakční práce:). Slevové kupony jsou dobrá myšlenka, jen bych ocenil, kdyby v případě knižního vydání vyšly v první knize dva US booky. První - který už budu znát z Crwe a druhý s pokračováním.

    Rex Mundi nezabodoval, ale to bude asi problém u mě, protože mi přijde nudná a nelogická i zmiňovaná "Šifra mistra Leonarda." Jak se píše níže, na těch 24 stránkách se toho moc nestalo. Zamrzelo mě, že vyšetřovatel nechce černoprdelníka pumpnout o prachy. Kresba se mi líbí, dokud nedojde na obličeje a perspektivu. Ale což, šanci Rex Mundi dám, třeba se z toho nakonec něco vyvrbí. Batman vs. Lobo je fajnový crossover, Bisley je magor jako vždycky. Že bych se u Loba vyloženě řechtal na celé kolo, tak to ne, ale co člověk čeká, tak toho se dočká. Opět pomáhá český překlad, který je báječný. Přeložit "Bác Lobáce" z "Bo to ´Bo" mi zní mile libozvučně:).

    Též bych byl rád, kdyby v Crwi přeci jen přibyly 4 stránky s publicistikou. Ačkoliv informace nebyly nikdy aktuální, tak alespoň zůstaly na papíře. A to se počítá. Na netu se objeví tuny textů, které za pár let skončí v propadlišti dějin. Takhle si na stará kolena alespoň zavzpomínám:).

    _ _ _ _ _ _

    Nu a teď k novému layoutu. Už pár let si mimo časopisu Crew nekupuji špatně udělané časopisy nebo knihy. Budu kritizovat a dám si tu práci napsat, co je špatně jen proto, abyste na layoutu zamakali. Máte v celé Crwi 4 textové stránky a jednotný layout u comicsů = 5 stran a uděláte je takhle nekvalitně?

    Na titulní stránce se mi nelíbí nevyřešený texty kolem loga Crwe. Tohle jde udělat lépe, aby to mělo alespoň nějakou logiku a řád. Nechápu, proč "Rex Mundi" nemá na titulní stránce své logo. On by si ho čtenář zapamatoval a až vydáte knížku, tak už Rex Mundi bude znát, víte? Proč text sázet? Nelíbí se mi, když se na jedné straně dvakrát opakují informace (Rex Mundi). A obálka Rex Mundi v pravém rohu je vyloženě nelogická, nikdo nepozná k čemu tam je a co to je. Červený rámeček kolem ní vypadá divně, to že je v patě tlustší ještě divněji. Stejně tak mi vadí zbytečně velký EAN a velké webovky Crwe. A ten žlutý puntík, který v hlavě stránky funguje jako rozdělovník. Proboha proč? Nikde jinde tento prvek nepoužíváte.

    Zadní strana je o poznání přehlednější, jen v takhle krátkých textech nefunguje text na plnou šíři A4 navíc vysázený Futurou. Tohle písmo lépe funguje v titulcích - Futura je moc široká = málo slov na řádku. Není kam dát rozumně obrázky a člověk je nucen do malých čtvercových nebo obdélníkových formátů, které jsou o hovně. Mimoto je tento layout pro mě nudný - 6 úzkých pruhů, no ty brďo. Jo a chyba v textu "v příštím čísle 8/2013" - příští číslo bude 36/2013. Takže na Crew neprdí jen grafik, ale i redakce.

    A jdeme dovnitř. Proč na první a druhé stránce nemáte stránkové číslice? Že by to byla jiná masterpage, takže se zapomnělo:)? Jinak řešení stránkové číslice a věčně se opakující text Crew... v patě stránky se mi též nelíbí. Když už máte nahoře ten zajímavý červený prvek (i když nevím, proč je vždy u hřbetu a ne na kraji) s vlastním číslováním (mimochodem ta linka mi zase přijde naprd, nikde jinde ji nepoužíváte, je to stejný případ jako žlutý kolečko na titulce), tak proč vše nenechat v něm? Nebo alespoň držet stránkovou číslici na stejném účaří, jako je text. Nelíbí se mi, jak jsou na první stránce comicsu typograficky řešeni autoři comicsů. Tohle jde udělat zajímavěji.

    První strana - úvodník. Jestli se nemýlím, tak používáte font Futura a Century Old Style, což je kombinace, která je slušně řečeno nešťastná. I když mám rád kombinaci lineárního písma s antikvou, tak zrovna tyhle dva fonty nefungují. Mají jinou středovou výšku:). Obsah je vyloženě odfláknut. Když pominu, že poslední řádek s Lobem ujíždí až moc doprava (nevešel se, co?), tak proboha italica se používá, pokud chceme část textu odlišit. Narvat do titulku italicu, název rubriky udělat falešnými kapitálkami (tohle je prasárna na entou), číslo stránky narvat doprostřed v boldu a popisek opět udělat v italice a nakonec bez čísla stránky vycentrovat to, co je na zadní straně obálky - čiré zoufalství. A víte proč? Protože koncept nefunguje:). Nevím, proč je v hlavě stránky nový prvek "Crew, komiks na kvadrát". Není špatný, ale když už tohle chcete, tak to práskněte v čitelnější podobě na titulku a neberte si prostor na první stránce! U obrázku by se hodil popisek, ať je jasný, že to není kresbička lidí z redakce, ale z Loba.

    K typografickým chybám v úvodníku. Když už chcete iniciálu, tak se vykašlete na kurzívu a proboha, mít celé slovo v iniciále je hovadina. Co uděláte příště, až úvodník bude začínat podstatným jménem o osmi literách? Chybí koncept! Jestliže začíná druhý odstavec na druhém řádku textu, tak se neodsazuje. Korektury textu Vám dělat nebudu.

    Tiráž je jasně oddělená od ostatního textu, ale opět je to nuda.

    Druhá strana - komiksy v tomhle čísle.
    Opět falešné kapitálky a opět špatně použité. Vysázejte to verzálkami a na falešné kapitálky se vykašlete. Rozdíl ve velikosti fontu je minimální. Opět máme podtisk "Crew", ale tentokrát vycentrovaný. Proč? To má každá stránka vypadat jinak než předešlá? S čím mě serete už pár čísel, je obtékání textu kolem vykrytých obrázků. V minulých číslech jste klidně nechali plavat tři řádky o jednom slově, kdesi na kraji stránky, ale tady je to už jako pěst na oko. Řeč je o sloupku "Rex Mundi." Nikdy se nenechává obtékat obrázek v sloupcové sazbě, jestliže nemá více než polovinu sloupce textovou. Protože potom jeden zkurvenej řádek není složen z dvou slov, kterému zarovnání do bloku práskne mezeru jak kráva. Nedá se to číst! Obecně by této stránce pomohlo, kdyby text "Rex Mundi" byl na plnou šíři sazebního obrazce a "Batman vs Lobo" a "Žebříček" by byl dole ve dvou sloupcích. Jo a žebříček prodejnosti je stejné zoufalství, jako obsah na první straně - kombinace dvou řezů, dvou fontů, dvou barev, verzálek a ještě centrované. Jezus Maria!

    _ _ _ _ _ _

    Beru, že část mých výtek je čistě záležitost vkusu a ten máme každý jiný. Ale proboha, za posledních 500 let (co si Johannes Gutenberg začal hrát s lisem na víno:)) se přeci jen přišlo s pár dobrými pravidly, které je dobré dodržovat. Když už se Vám líbí design, ok, beru, ale sjednoťte si design na všech stránkách, dávejte si pozor na typografii a začněte rozumně obtékat obrázky.

    Doporučuji se dovzdělat:
    Praktická typografie
    http://knihy.cpress.cz/prakticka-typografie.html

    Knihy a typografie
    http://www.nakladatelstvi.hostbrno.cz/cs/nakladatelstvi/ostatni/item-500
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš14.6.2013 13:05CREW² #35
    „Chci, aby ho celej Gotham nesnášel a zvracel z něj! Chci, aby se jim hnusil tak, že ho budou chtít zlynčovat! A pak ho zmasakrovat...“ (Jokerova láska k Batmanovi má vyloženě netradiční rysy)

    Crew v novém, lesklém kabátku se docela vydařila. Publicistika se ořezala na nezbytný úvodník, jeden komiks na pokračování a výživná, dekadentní jednohubka jako bonus navrch. Mysteriózní Rex Mundi mě zatím nijak zvlášť nenadchl. Zmínka o Šifře mistra Leonarda již předem odsoudila komiks k pohrdavému nezájmu a docela odpudivá kresba tomu zrovna nepřidala. Zatím se to tváří jako laciná povídačka, ve které figuruje tajemná krypta pod kostelem se středověkými rukopisy, o jejichž existenci samozřejmě "nikdo neví". Uvidíme, kam se to posune, moc tomu ale nedávám. To crossover Batman vs Lobo je úplně jiná liga. Masakrální kydlení intergalaktického zabijáka v šílené verzi Gothamu musí zatrhnout Temný rytíř v masivním brnění. Ujetému scénáři Alana Granta sekundují geniální čmáranice Simona Bisleyho. Komiks, ve kterém zaklepou bačkorama Nightwing s Robinem, nemůže být špatný. Absolutní guilty pleasure. Snad jen ten překlad plný z prstu vycucaných novotvarů občas zatahá za koule. A za to epileptické zprznění Bisleyho monstrcoveru bych zodpovědným osobám nechal utrhnout ruce a vypíchnout oči. Příště Skalpy a Jason Aaron v české premiéře. Překládá Štěpán "kurvadopičenasrat" Kopřiva, takže se máme nač těšit.
  • kaylin
    kaylin13.6.2013 14:13CREW² #35
    Obálka mi ke Crwi také sedí a nemyslím to nijak pejorativně. co mě osobně pak z obou příběhů víc potěšilo, to je Rex Mundi. I když je to skutečně jen rozjezd, mám takové pomalejší navození atmosféry, světa a příběhu celkem rád a jsem zvědavý na to, jak se to vyvine dál. doufám, že správně pochybuji o tom, že se to zvrtne do patetického blábolu jako filmová adaptace Šifry. No a Lobo to prostě není můj šálek čaje. I když mě kresba místy dostala, některé detaily jsou vážně neskutečné, tak ten konec mi celý komiks úplně zabil.
  • erik
    erik13.6.2013 13:09CREW² #35
    Keďže nesúdim knihu podľa obalu, je mi jedno, že je obálka taká, aká je. Vlastne mi pripomína zlaté 90. roky. Chýbajú mi textové rubriky, viem, že internet nepustí, ale mne dobre padlo prečítať si, čo z tej záplavy noviniek vyselektoval niekto, kto to sleduje a nenechá ma plácať sa v nekonečnom množstve informácií, ku ktorým sa ani nemusím preklikať. Rovnako míľniky a predstavovačky mangy/autorov/komiksov som vždy rád prelúskal. Nuž, aspoň je tu kopa „farebných“ a „kreslených“ stránok. Najprv Rex Mundi – v celej prvej časti sa nič neudialo, ale aj tak tomu dávam šancu, čo na to pokračovanie, azda sa atmosféra vybuduje postupne. Lobo/Batman je klasická uletená masakrálna zábava. Hneď som sa cítil ako v tých spomínaných 90. rokoch. Grantovi sa darili vtípky, Bisley, ako ho moc nemusím, sa s kresbou vyhral a bola slasť sledovať kopy nábojov vrazených do tiel obetí i Loba. Dostal ma náboj, ktorý roztrhol nešťastníka na tri časti a vyletel zo zadku. Preto som bol viac ako spokojný a teším sa na Skalpy.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin13.6.2013 11:25CREW² #35
    Crew v novém formátu... co k ní říct? Nejdřív ke komiksům. Kresba Rex mundi je příšerná. Autor nezvládá základní perspektivu, viz kancelář náhle zvětšená na formát tělocvičny. Příběh mě bohužel vůbec nenavnadil, zatím to na mě nefunguje, netěším se, ba ani nechci vidět další. To naopak Lobo vs Batman! To je jinší pošušňáníčko! Kresba Simona "Buzny" Bisleyho je jako vždy dokonale groteskní a přehnaná, story Alana Granta ujetá a puštěná z řetízkáče a dokonce i ten překlad kulhá jen docela maličko (Pavel Dort je Pavel Dort).

    Ke zbytku. Hurá, ČERNÁ pímenka na BÍLÉM podkladě (ne černošedá na tmavě šedé, jak bývalo zvykem a k nepřelouskání, že), pěkný papír a jako vždy pěkné reklamy. Poukázky už jsem vyhodila, nejsem přece ňáká socka, no ni?
    A nakonec to nejlepšejšejší! Milovaná Sra... pardon Sarah Tejnická vyhrává poukaz na školení v InDesignu, protože takováhle prasárna snad ani není možná!!! Ne že by s tím Crew neměla problémy i dříve, vždycky měli problém se zlomit před slovem typografa, ale udělat takovej hnus, když se zpracovávají jen dvě strany, je absolutní výsměch! A ta kurzíva? co ta kurzíva??? A proč nesjednotili fonty??? Uááághrrrrr!!! Špatně, špatně, všecko špatně!!!

    K obálce se už raději ani nebudu vyjadřovat. Vlastně podle prvních ukázek jsem si ji představovala horší. Takhle upravená mi připomíná cokoliv mezi měsíčníkem Pes, přítel člověka a fanzinem Zplynuj si svého žida podomácku. Směs laciného bulváru a takového toho domácího šudlání ve Photoshopu.
  • mart.in
    mart.in mecenáš10.6.2013 21:26CREW² #35
    Crew složená více méně jen z comicsů je fajn, sice jsem většinu článků vždycky přečetl, ale nijak zvlášť mi scházet nebudou (člověk se stejně všechno dozví na tom internetu...). Rex Mundi vypadá hodně dobře a snad nakonec vyjde knižně, protože si to takhle dávkovat po dvou měsících by mohl být trochu problém (kolikrát nevím, co jsem četl včera, natož dva měsíce zpátky). Počítám, že si to pořádně vychutnám až pak v knize. Lobo versus Batman spíš nuda. Jo, já vim, pořád se tam hrozně rubou a "vtipně" to komentujou, ale prostě mě to nebavilo. Možná je to překladem, nebo už jsem na Loba prostě starej (sice mě vždycky hrozně sralo když tohle někdo říkal, ale asi na tom něco je:o).
  • Kabukiman
    Kabukiman10.6.2013 16:43CREW² #35
    Musím říct,že jsem se se nové Crwe hodně děsil. Představa, že budu kupovat rok crew kvůli příběhu,který si pak koupím ještě jednou, také není můj šále komiksu,ale s tím asi mnoho nenadělám.... Začnu od obálky: Nemůžu si pomoc, ale od samého začátku krve na kvadrát mi vadí ta dvojka u nápisu a asi i ten nápis komiks na kvadrát. Já bych to prostě dal pryč... Vsadim se,že hodně dnešních komiksáků už netuší, že byla nějaká původní crew, ze které pak vznikla crew2. A i kdyby,tak je to každému šuma fuck. Takže dal bych pryč dvojku a kvadrát a naopak bych plácnul kolem toho nápisu Crew trošku crwe :) Aby bylo jasné, že nejde o nějakou posádku,ale o krev. Tak jak to bylo u staré původní crwe. No...tak to jsem sepsul obálku a můžeme jít na další stránku...:D Úvodník. Jo dobrý, ty já u Crwe rád. Ale..... :D Mám rád redakční strip a tak bych ho tam chtěl (myšlen je ten strip). Dál...papír je super, celobarevné provedení je taky super. Rex Mundi vypadá taky jako velmi dobré čtivo, bohužel má dost pomalý nástup a trošku se bojím, jestli si v tom dvouměsíčním rozpětí dokáže udržet čtenářovu pozornost. Lobo-Batman. Mám poslední dobou pocit,že jsem už ze svého milovaného Loba vyrostl, ale to vůbec nevadí. Jak píše Lenny, Lobo mi taky přijde že je přesně ten typ komiksu do Crwe. Ostatně jsem si skoro jistý,že první Crwe získaly na popularitě hlavně díky Lobovi. Je to sice blbina,ale plná slušných hlášek a nenáročného masakrálního humoru. No, takže závěrem můžu říct,že se mé obavy nenaplnily,ale na druhou stranu bych si "svoji ideální" crew představil malinko jinak:) Asi by v ní bylo víc humoru-třeba pár pravidelných stripových stránek, možná i sem tam nějaké forky jako jsou MADu. A třeba by se v ní dalo otestovat na pár stránkách jak by čtenáři přijali Aragonese, Grooa a podobné komiksy, které tady prostě nevychází a nevychází a ještě do třetice pro zdůraznění...nevychází!!! :D
  • Scarface
    Scarface10.6.2013 14:35CREW² #35
    Lenny: OK, to chápu. Částečně i proto držíme cenu časopisu co nejníž (ona se cena Crwe od jejich začátků v devadesátých letech moc nezvedla) a ještě to kompenzujeme těmi slevovými kupony. Plus tam samozřejmě jsou a budou věci navíc, které knižně nevyjdou. A uvidíme. Je to riziko, to je nám jasné - může se stát, že se všichni řeknou "počkáme si, až to vyjde knižně" čili se Crew neprodá, z čehož vyplyne, že o titul není zájem a nevyjde to ani knižně. Ale chceme to zkusit. V nejhorším případě vyjde ještě šest čísel Crwe - v nejlepším bude Crew vycházet dál a kromě toho se každý rok rozjedou dvě ambiciózní nové řady, na které bychom si bez větší představovačky netroufli.
  • Lenny
    Lenny mecenáš10.6.2013 13:03CREW² #35
    Scarface: Už jsme to řešili i na stránkách Crwe - proti komiksům co v Crwi vychází nic nemám, Skalpy jsou výborná řada (jako téměř všechno od Aarona) a Rex Mundi zatím taky vypadá dobře. V tomhle problém rozhodně není.
    Osobně mi prostě nesedí to rozkouskované vydávání - a vzhledem k tomu, že to následně (nejspíš) vyjde knižně, počkám si - stejně jako u amerických věcí nekupuju sešitovky, ale až hardbacky. Na Crwi jsem měl rád to, že představovala různé krátké komiksy, které by tu jinak nevyšli (Jack. B. Quick, Kovboj Wally, různé horory, ale i ten one shot Punishera, gangsterský Spidey nebo teď ten Lobo/Batman), na což teď bohužel rezignuje (jasně, představuje dvě nové řady, ale ty zaberou celej ročník a třetí dodatečnej příběh už je z představených věcích typu Anita nebo Hellblazer).
    Z úvodníků chápu, že se starej model neprodával a že nějaká změna přijít musela (a je to lepší než zrušení). S tímto pokusem vám fandím, přeju vysoký prodeje - jen to prostě není můj šálek komiksu.
  • Scarface
    Scarface10.6.2013 12:23CREW² #35
    Lenny: Pokusím se to trochu obhájit. Jednak kupony nejsou jen na Skalpy a Rexe ale na víc titulů (v dalších číslech budou zase na něco jiného) takže je přece jen šance, že se trefíme. Měly by se objevovat v každém čísle, takže možností bude docela dost. A jinak jsem z tvého textu pochopil, že se ti vlastně oba komiksy líbily - ale že ti nová Crew nesedí a nebudeš jí kupovat. Což mi přijde jako protimluv, ale budiž. Možná ještě počkej na další číslo, co Skalpy.
    Jinak na grafice obálky ještě chceme pracovat a vylepšovat. Základ asi zůstane, ale od třetího čísla zmizí ten flek a zkusíme něco udělat s tím rámečkem nahoře.
  • Lenny
    Lenny mecenáš9.6.2013 23:40CREW² #35
    Tož tu máme nový formát Crwe, který mi osobně nesedí a u příštího čísla budu poprvé uvažovat o tom, že si Crew nekoupím (kupony jsou sice fajn, ale osobně žádný nevyužiju a 30% sleva na Skalpy/Rexe mi přijde jako pěkně málo, když vydavatel chce, abych si totéž koupil podruhé).
    Rex Mundi se blbě po jednom sešitu hodnotí, ale vypadá to dobře. Hezká temná atmosféra.
    Lobo/Batman je akční blbina, která potěšila (akorát závěr mohl být lepší) - tohle je přesně ten tip komiksů, který mi do Crwe sedne a který bych si jinak nepřečet.
  • karel
    karel mecenáš9.6.2013 21:00CREW² #35
    nová podoba super. myslím že by to mohlo vypadat dobře, jak je to ted nastíněný. ještě aby se jim srovnala periodocita a uvažuju o objednání.
  • xflori01
    xflori018.6.2013 10:34CREW² #35
    Tak nová Crew vyšla. K obálce: Mnohonásobně se podle mne zlepšila. Už konečně vypadá jako pravý časák. To OD TEĎ V NOVÉM, jak se navrhovalo na stránkách Crew mělo jít spíše na igelit, ale co už. Jediný, co mi na obálce vadí, je obrázek vpravo nahoře; je dost rušivý.

    A teď co uvnitř:
    FUNGL NOVÝ ÚVODNÍK: Crew v novém! - další skvělý úvodník od Pavlovského.
    DRŮBKY: Komiksy v tomto čísle (Rex Mundi, Batman vs Lobo) + Žebříček titulů Crew - klasické povídání o komiksech v tomto čísle
    - Dané texty už nemají "krvavé" pozadí, mnohem lépe se to čte. Krev nenajdete ani na hřbětě dílu; někomu to může vadit, ale aspoň se dá poznat od jakého čísla je to "třetí restart"

    Komiksy:
    REX MUNDI 1: Kresba - dokonalá, úplně bezchyby. Je temější, ale mě se fakt velmi páčí. Scénař - taky velmi nadprůměrný. Daných 22 stran jsem si naplno užil a už se těším na další díly. 95%
    BATMAN VS LOBO: Od tohoto komiksu jsem nic nečekal. Mě nikdy Batman ani Superman jako filmy nebrali, takže jsem se do DC comics nikdy ani nepouštěl. Toto je tím pádem mé první setkání s těmito hrdinami. Ale nic moc. Kresba mi moc nesedí a scénář - děj dobrý, ale ty kecy... 55%

    Celkový dojem 85% (když zavřu nad Batmanem obě oči)


  • choze
    choze4.6.2013 12:37CREW² #35
    Oba příběhy průměr. A inzerovat novou překopanou Crew lobácko-batmaňáckou obálkou (která na mě navíc graficky působí dost lacině) jakoby propadlou sem strojem času z devadesátek mi nepřijde jako nejlepší nápad.
  • Final
    Final mecenáš4.6.2013 12:09CREW² #35
    Ještě bych doplnil, tentokrát je zde mimo dvou komiksů pouze úvodník a stručné představení obou komiksů. Jinak žádné články, informace. Crew je komplet v barvě.
  • Final
    Final mecenáš4.6.2013 12:04CREW² #35
    Po dlouhe dobe povedené číslo Crew, které mi udělalo radost. Rex Mundi se evidentně rozjíždí, poměrně pomalý rozjezd zaujme atmosférou, a líbivou kresbou. Batman vs Lobo, to je v podání Alana Granta spousta vtípku a zábavných replik, doplněná "šílenou" kresbou Simona Bisleyho, ve které je toho schováno tuny k pobavení. Lobo si nebere při honu na Batmana servítky, a tak Gotham řádně krvácí. Zběsilos a hromadné vraždění zaručeno. Hodnocení 80%.
1038235
Četl/a (104)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, adevr, Alfi, Balů103, ben_bella, bierce, Blacksad, calvin10, Cemino, charvos, Const.ex, crewni.konzerva, cyboy, Darth Raelchi, Deckard, DEmnoG, Django, Doppelganger, Draco nobilis, Džoworka, emanek, erik, farnhajt, figis, Filios dVekerec, filmator, Final, Fives, flipflop, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Golem, gwen666, Hanussen, hellblazer, house192, hypermlok, J.Connor, James, jd., jindroush, jiskra, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kaylin, KdG, Keno, Le Porello, libcenko, Librarian, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, Madmax, majer, mart.in, Marty_von_Shit, Mercurio, monte walsh, mozzu, namdnas, NecRoman, opytz, Ozymandias, Paldini, pavlosson, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , Poniczech, Poseidon1978, punisher, raimi, RaptoR, robert.hladil, robertsedmik, RudyRod, Schramm, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, spekktrum, start05, strougy, syon, tacmud, tankgirl, the.kasztan, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, vranakx, vrazdinek, VXP, xflori01, yogi, zgrywus, zlejzmrd
(266)
007, 2Hitman3, 2scha, 7eleven, 81splinter, adam.ra, adevr, Aerchel, afri, Alfi, amazing_k, andik007, Azalin, Azbest, Baffman, Balů103, barthez, barydave, bboorreekk, BeeSee, Benji, ben_bella, bierce, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, Blacksad, Blair, bmc75, bobo666_2005, brkowycz, bronxik, Bubsy, burzum, calvin10, calviti, Cassidy, Cemino, Const.ex, Corvus, crewni.konzerva, Crics, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, DAxik, DEmnoG, Deyw, Dinik, disclose, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dr_benway, duri, Durvi, Džoworka, emanek, erik, Famozní, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, Filios dVekerec, Final, Fives, Fox01, Franta z Čokolády, Fréza, Fry, Golem, goodspeed, GORERATED, Grebenda, Greyman, grinder, gwen666, Hamichal, Hannibal92, Hanussen, hawkzn, Hebled, hellblazer, herbert, holubdema, horaczhlinska, Houbař, house192, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, I.am.geek, ikshorm, invape, J.Connor, jakouback, James, jd., jerry67, jindroush, jiskra, joehot, Johnny Sasaki, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, Kaluž, kamil, Kapis, karel, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, KLAUN_DOMINANT, Knize_Ignor, konous, krvinka56, Lamahe, Le Porello, Lenny, libcenko, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, Luigi, luky.kuky10, M4rsellino, maara, Madmax, majer, Mankin, markic, Markyz de Sade, mart.in, Martin Buchal, Marty_von_Shit, Marvin, Masinfira, Matej-29, MB, mcleek, Meesha, Mercurio, merhyx, mikado, mike731, mikki.maser, Mikko, misa, Mitthrawnuruodo, Mleako, moiqpiom, monte walsh, monty.cl, morbn, mozzu, MP, mr.des, Mr.Plysh, mrkirby, mrsk, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, o2t2, obitus, OldaB, opytz, pajo1919, Paldini, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , Pjenkus, Poniczech, Poseidon1978, PP, punisher, R3d, RadimNemec, Radkos, raimi, RaptoR, Ricarderon, robert.hladil, robertsedmik, rooty, RudyRod, Ruw, Saiffer, Saran, Scarecrow, Schramm, sedw, seezeethree, segy, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, shyANDROID, Sick666, Sidi Santini, Skot, Slávek, sleepless, songoku, spekktrum, Stara.kryta, start05, stepan.tichy, strougy, syon, t0mas, tacmud, tankgirl, Teach, The Genius, the.kasztan, Tialster, timek, Toe, Tombal, tomned, Toren, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, vallyslayer, valon, Velkej šéf, vranakx, vrazdinek, vteco, VXP, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (15)
Braindead, DAN478, DracoAn, Grynca, Hauzina, jankie, Jindra.Vosecky, Kitykatyn, mangan, Maty48, Miriyak, Mistak, Moyek, Tabasco, willis
Shání (6)
gobers, Hauzina, Jindra.Vosecky, Kitykatyn, Mistak, Tabasco