Koupit
Ultimate Spider-Man: Dvojitá porce (3. a 4. díl)
Jakoby nestačil šílený doktor Octopus – do New Yorku přijíždí lovec Kraven, aby tu dostal to nejnebezpečnější zvíře ze všech... Spider-Mana. A do toho ještě peklo zvané školní docházka. Jak to má jeden superhrdina všechno zvládnout?

Ultimate X-Men: Návrat do Projektu X (4. a 5. díl)
X-Meni jsou na záchranné misi... ale tentokrát ve službách tajné vládní jednotky a jakákoliv neposlušnost bude trestána smrtí. Když jde ještě o záchranu plukovníka Furyho, tak to zase tolik nevadí. Horší to je, když dostanou X-Meni rozkaz zabíjet. Zvládnou vzít cizí život, když půjde o záchranu kolegů?

Obsahuje sešity série Ultimate Spider-Man #16-17 a Ultimate X-Men #10-11

Scénář
Brian Michael Bendis, Mark Millar
Art
Mark Bagley, Adam Kubert
Překlad
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 1805-2738 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
155 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
234 g
Stran
96
Cena
199 Kč
  • faster86
    faster8619.9.2023 11:46Ultimate Spider-Man a spol. #09
    Spider man solidní
    X-men solidní
  • Delphín
    Delphín8.12.2020 23:28Ultimate Spider-Man a spol. #09
    Tento díl jedna velká paráda od obou příběhových linek!
  • kaylin
    kaylin18.4.2014 13:55Ultimate Spider-Man a spol. #09
    I přesto, že se mi příběhy docela líbí, ani v jednom případě jsem nebyl až tak nadšený, že bych kvůli nim skákal do vzduchu. Jsou dobré, ale v obou je čekání, v obou jsou hluché momenty, jež nechávají čtenáře spíše trochu roztrpčeného, nenaplňují ho dokonale. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/04/589-ultimate-spider-man-spol-9-70.html
  • sedw
    Nemůžu si pomoct, ale vážně mě to baví. I když Spider-man byl v těchto dvou sešitech poměrně neakční, nemohu říct, že mě nebavil, spíše naopak. Líbí se mi Kraven, líbí se příběh spojený s Octopusem a pohled do tajných laboratoří mě potěšil. Takže spokojenost. Co se týče X-menů, zde dochází k zajímavému zvratu i ke krátkému pohledu do minulosti, což mě baví. Já jsem tedy plně spokojen a až na dva díly v začátcích série je to pro mě záležitost na 5*.
  • brkowycz
    brkowycz20.8.2013 17:15Ultimate Spider-Man a spol. #09
    Na kombinaci Spidermana a X-manů je nejzajímavější asi to, na co už lehce poukázal uživatel "Final". Zatímco Bendis píše velice rozvážně, děj pomalu rozplétá, postavy buduje a neváhá věnovat pár stránek pouhým rozhovorům, aby vykreslil charaktery, Millar v X-manech do toho buší v šíleným tempu. Akce střídá krátké dialogy a pak zpátky do akce. Než se člověk ponoří pořádně do akce, skončí, než člověk pořádně "uchopí" charaktery postav, je konec dialogu a jede se další scéna. Například Furyho uvěznění je zde zobrazené, doslova, na jedné stránce.
    Člověk si v českém komiksovém prostředí zvykl na dávkování příběhů po knihách, které představují poměrně ucelený příběh. Tady se musí spokojit s fragmenty příběhu jednou za dva měsíce. U Spidermana pak dostávám pocit, že se tam jen kecá a nic se neděje (vůbec si nedokážu představit, že bych to měl číst po jednom sešitu měsíčně). U X-manů děj odsýpá, ale zase se zdá, že zbytečně rychle (ale možná adekvátně rychle na sešitovku). S nějakým hodnocením si asi počkám na uzavření jednotlivých příběhů a pak si to pročtu znova v jednom kuse. Obě dvě série ale podle mého názoru představují solidní mainstream plný zábavy a na další díly se vždycky těším.
  • Fry
    Fry admin11.7.2013 15:43Ultimate Spider-Man a spol. #09
    Pomalu, ale jistě se přibližuje již desáté číslo USMASu (Což, ale všichni víte, a proto nevím, proč začínám právě takhle), ale co chci říct, je to, že pomalu, ale jistě se opravdu stávají hrdinové Spider-man i X-meni do nové lajny, která slibuje něco víc, než pouhý origin!

    Ultimate Spider-Man: Dvojitá porce (3. a 4. díl) - Ani nevím, co říct :3, Doctor. Octopus začíná vypadat čím dál tím víc nebezpečnější, což podle mě nikdo nečekal, protože ve filmu to byl takový mazel, ale tady ne! Tady je to super nepřátelský zabiják! No, a aby toho nebylo málo, přijíždí do New Yorku i hvězda z Austrálie "Lovec Kraven"! Nevím proč, ale tyhle dva sešitky jsem četl až podezdřele dlouho a vlastně ani nevím proč, takže tentokrát spíše lepší průměr.

    Ultimate X-Men: Návrat do Projektu X (4. a 5. díl) - X-meni jsou stále v zajetí, protože musí pracovat pro projekt X, kterému vládne záporák jak poleno, který je donutí i zabíjet pro vládu. Potom je tady profesor X, který je spoután projektem a podobné capinky. Ale co je fakt překvapující, je konec tohoto dílu, který mě celkem zaskočil. Už se těším na konec. No a ještě slovo: Zjistil jsem, že u X-menů mám problém - vždy napíšu, že díl byl supr, ale když čtu další a vzpomenu si, co se stalo minule, tak mi to připadá jako sračka - takže nevím - dnes to bude za **** hvězdy a doufám, že příští díl bude ten nejlepší, co kdy byl!
  • erik
    Spider-man sa pomaličky prehrýzol ďalšími dvomi neakčnými dielmi, Kraven čoby televízna celebrita bol fajn.

    X-Meni fičia na akčnej vlne, napokon sa blíži finále Projektu X, čo je super.

    Ako kresba, tak i scenáre sa držia v tradičných vyšliapaných cestičkách, čo dodať.
  • Final
    Final mecenáš4.7.2013 11:02Ultimate Spider-Man a spol. #09
    Ultimate Spider-Man
    Tentokráte se nám dostává větší porce Dr. Ocka, představí se nám lovec Kraven, Gwen Stacyová vyjádří své morální zásady a seznámíme se z velmi nemorálním průmyslníkem Justinem Hammerem... Nechci nic vyzrazovat z děje, ať si čtenář užije sám, neb v tomto čísle se objevuje spousta dobře známých postav z "Marvel" univerza, a zazní zde civilní jméno jednoho z nejzajímavějších Spider-Manových protivníků, takže je neustále se na co těšit. Zatím stále musím před autorem scénáře Bendisem smeknout klobouk, protože "novou historii" Spider-mana píše parádně, nikam nespěchá, a nechává různé postavy prohlubovat své charaktery. Příběhově končí tento díl v nejlepším, v situaci slibující pořádnou bitku mezi hrdinou a padouchem. Kresba je Ultimate standartní (tzn. parádní). Abych pokaždé jen nechválil, tentokrát bych překladateli a redakci vydání za sebe vytkl podivnou mluvu průmyslníka Hammonda na straně 41 a 42 (obzvlášť slovíčko "furt" mě tam nehorázně drásá). Tentokrát hodnotím 91%.

    Ultimate X-Men
    Scénárista Mark Millar nás nešetří, střídá akci se zajímavými rozhovory, na odpočinek není čas. Často mi až přijde tempo vyprávění příliš hektické. Co by jinému komiksu vystačilo na tři čísla, Millar stihne v jednom. O to víc to zamrzí, když si představím, že bychom měli i třikrát více Kubertovy kresby. K příběhu jen, že X-Meni jsou nuceni zabíjet proti svému přesvědčení, a jejich mentor je využíván jako zákeřná zbraň. Tentokrát jsou X-Meni po krk v problémech a část z nich propadá beznaději. Není se co divit, zdá se že jejich nepřítel má situaci pevně v rukách. Také se dozvíme něco o společné minulosti Nicka Furyho a Wolverina, což do budoucna slibuje snad zajímavé vyústění nynější nelehké situace X-Menovského týmu. Konec čtenáře zastihne tradičně v důležitém dějovém zvratu. Je se na co těšit, protože současný dílčí příběh v příštím čísle končí. Tak sem s ním. Hodnocení 90%.

    V tomto vydání se opravdu vyskytla chyba, které si nelze nevšimnout, a to jsou věci, které už vytýká v předchozím komentu xflori01, tedy špatné originální obálky. Naštěstí Mr. Pavlovský přislíbil nápravu v dalších číslech.
  • xflori01
    xflori0127.6.2013 14:22Ultimate Spider-Man a spol. #09
    Rozhodl jsem, že této sérii budu dávat vždy 5 hvězdiček. Ale bohužel u tohoto dílu to není možné. X-Meni skvělí jako vždy - 100%. Ale Spider-Man teď má zrovna slabší ark.

    + další mínuska za práci redaktorů:
    Úvodník o manze v pořádku, ale...
    - ...ale co ty informace o nakladatelství dole - fialové, ale černé písmo, které nejde skoro přečíst.
    - originální obálky na str. 4 špatné, nepředělané z čísla 8.
    Prostě tyto dvě chyby tam neměli, co dělat. (Když tam jsou, kazí to dobrý zážitek z čísla)

    + Vadí mi, že jste nepředělali tu obálku USM a spol. 10. Na obálce je obrázek z Ultimate Spider-Man#20, které je ale až v USM a spol. 11.
    (Něco jiného je dávat velké obrázky originálních obálek do časoposu z jiných čísel, než co jsou v daném díle časopisu)


12328
Četl/a (68)
2scha, 66pepo66, 81splinter, Alfred, Baffman55, Balů103, Big_Boss, blackJag, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Cemino, Const.ex, Davidos402, dbar, Delphín, emanek, erik, faster86, Final, Fox01, Fry, gezic, hypermlok, invape, James, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, karl173, kaylin, KdG, Keno, Light, Lijem24, Lobok257, LookAss, Martinb, MEGA, Mercurio, mineralk, namdnas, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, punisher, raenius, RudyRod, saja, Schramm, sedw, seneke, Shin, Shpeckk, Sick666, Spike, tacmud, Tommar, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, VvV, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(154)
-spacilost-, 2scha, 66pepo66, 7eleven, 81splinter, adam.ra, afri, Alfred, asgardpepa, Azbest, Baffman, Baffman55, Balů103, Big_Boss, blackJag, bobo666_2005, brkowycz, Bronn, burzum, calvin10, camper, CaptainCzech, Cemino, Const.ex, CSE_AC/DC, Davidos402, dbar, Delphín, delta11, disclose, doophy, dracula, Drekorian, Elhonzo , emanek, erik, filemon, Final, Flash, Fox01, Fry, gezic, grinder, Hebled, hellblazer, Honza R., Hulik, hypermlok, I.am.geek, ikshorm, invape, Jack, Jak, James, jh666, Jimbeam90, jjjirik, Joshua_T, kaylin, KdG, Keno, konous, Krvavý Patejl, Leland, Lijem24, Lobok257, LookAss, maara, Mankin, markic, Martin Buchal, Martinb, Masinfira, matrosh, Mauzr, MB, mcezik, MEGA, Mercurio, merhyx, mimo_provoz, mineralk, misa, moiqpiom, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, nx, o2t2, Olesh, Paldini, palo, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Petr, pk123x, Poseidon1978, prokop.prcik, punisher, Quintana, Radkos, raenius, Raijin, RaptoR, Ricarderon, Rocker93, RudyRod, S313, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shin, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Skot, sleepless, Spike, stanleystar, Symbi, tacmud, The Genius, Tialster, timek, Tominos, Tommar, Toren, trudoš, tulipstros, Tyfus, Václav Mikula, Vítek, VvV, willis, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (11)
Azik2586, Braindead, deadpool, Doppelganger, FatMonster, Grebenda, Hauzina, Kil-Khal, Maty48, Miriyak, Odal
Shání (5)
Al0f0k, Clarkos, gobers, Hauzina, Kil-Khal
Nabízí (4)
66pepo66, MB, nx, Tommar