Ukázka č.1
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 3 další ukázky

Koupit
Lucifer, bývalý oblíbenec Nebe a vysloužilý vládce Pekla, nebyl nikdy příliš nakloněn kompromisům. A to se ani teď, když si vytvořil vlastní vesmír, příliš nezměnilo. Ve chvíli, kdy konečně mohl hodit veškerá omezení Božího jsoucna za hlavu, se Jitřní kníže ocitl v pozici, která mu není tak úplně cizí – shromažďuje duše pro své panství. Je tu samozřejmě rozdíl: Luciferovi noví podnájemníci zde nebudou zakoušet věčná muka, ale naopak mohou svobodně žít podle vlastní volby. Jediné přikázání, které jim bylo stvořitelem jejich světa uděleno, je to, že nesmějí nikoho uctívat. Koneckonců, nikoho neuctívat je pro Světlonoše něco jako otázka vlastní hrdosti.

Jenže pak promluví Nebe: Luciferův kosmos je urážkou přirozeného řádu věcí a musí být uzavřen za každou cenu. A jak se říká, pýcha předchází pád – a Smrti kompromisy taky nikdy moc nešly.

Obsahuje sešity série Lucifer #21-28 (prosinec 2001 - červenec 2002)

Scénář
Mike Carey
Art
Peter Gross, Dean Ormston
Ink
Ryan Kelly, Dean Ormston
Barvy
Daniel Vozzo
Obálka
Christopher Moeller (CMOELLER)
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Viktor Janiš, Štěpán Kopřiva
Žánry
horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-169-6 (CREW)
978-80-7449-169-6 (Netopejr)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
720 g
Stran
192
Cena
589 Kč
Originál
Lucifer #04: The Divine Comedy (Vertigo (DC Comics), 2003)
  • martin28
    martin2818.12.2022 16:54Lucifer #04: Božská komedie
    Luciferův nově stvořený svět je v ohrožení. Basanos jej nekompromisně obsadí a veřejně se prohlásí za bohy. Pekelný kníže se jim bude muset postavit v nerovném boji. Napínavý příběh o třech, či čtyřech liniích, jakoby je utkal sám Sen. Některé životy zhasnou a jiné se rozsvítí. Luciferova pýcha i vypočítavost tvrdě narazí, jako kosa na kámen. Nutno dodat, že Lucifera zcela zastínily postavy jako ukecaný Gaudium, sympoška Smrt, chladná a přesto věrná Mazikeen a hlavně karty! Opět výborné. 90%
  • Norri
    Norri mecenáš14.3.2022 23:59Lucifer #04: Božská komedie
    To jsou zvraty! To jsou kotrmelce! Tento díl je hodně výživný. Nelíbí se mi, k čemu zde došlo a už vůbec se mi nelíbí, koho jsme ztratili. Ale je to zatraceně strhující. Lucifer dostal lekci pokory, na které sice někteří vydělali, ale cena, kterou jiní museli zaplatit, byla příliš vysoká. Alespoň že hutný závěr odlehčuje povedená a vtipná povídka "Vloupačka".
  • Spike
    Spike16.2.2019 19:55Lucifer #04: Božská komedie
    Tak po trochu pomalejší třetí knize se zde opět pořádně šláplo na plyn a děj skáče vpřed mílovými skoky. Začneme takovou rekapitulací předchozího dění, ujistíme se že s postavou Michaela se do budoucna musí počítat, a pak se vracíme k Jill a Basanos, kteří zde dostávají hlavní slovo. Hodně se zaměříme i na Elaine která potká nového společníka, a nutno říct že Gaudium se rýsuje být jednou z nejlepších/nejzábavnějších postav v sérii. Překvapivě se vrací i Cestis, své si řekne i Mazikeen a vůbec se vrací a v příběhu účinkuje hodně postav, což je jedině dobře. Žádná tam není navíc a vše dohromady krásně funguje, zpětně do sebe všechno zapadá a dává dohromady dosti komplexní příběh, v jehož středu tentokrát není nic menšího než boj o Luciferův nový vesmír. Navíc první část knihy, Ráj, končí dalším výborným cliffhangerem, takže tady je spokojenost maximální. Následuje další z řady na pohled méně podstatných dějových odboček soustředící se na na postavu kentaurské čarodějky, ale i to zde má své místo a sám o sobě příběh funguje skvěle a má nezanedbatelnou emocionální rovinu.
    V příběhu Očistec nám to všechno hezky vygraduje, všechny linky vedou do finále a já se nemohl odtrhnout dokud jsem to nedočetl. Musím říct že jsem rád že linka s Basanos je (zdánlivě?) ukončena, Mike Carey zbytečně nic nenatahuje a ke slovu se průběžně dostávají všechny dějové linky z minula, některé končí, jiné pokračují, nové zase začínají... pořád se něco děje a přitom je to stále přehledné a rovnou měrou se střídavě soustředíme na všechno a na všechny kdo tu mají nějakou úlohu. Je vidět že autor má sérii pevně v rukou, nikdo mu do toho nekecá a ví přesně jak a kam jí chce směřovat. Nejpříjemnějším překvapením pak pro mě byla hostovačka Smrti a vůbec celá její úloha zde. Já si nejdřív vážně myslel, že jen čeká na Lucifera... Ale ten závěr sešitu mě dostal. Tady Carey Gaimanovi ostudu rozhodně neudělal a dokázal že s jeho postavami umí nakládat stejně dobře jako on sám.
    Poslední sešit se nám zase soustřeďuje na vedlejší postavy a je vítaným odlehčením. Ke kresbě nemám co bych vytknul. Peter Gross a Ryan Kelly nadále skvěle vedou hlavní příběh, a na jejich kresbu jakožto stěžejní u této série jsem si už zvykl a naprosto mi sedí a vyhovuje. Stejně tak Dean Ormston který kreslí vedlejší příběhy a 'odbočky', tenhle poměr rozložení sil tvůrci zatím drží a funguje to. Čtvrtý díl si podle mě zaslouží plný počet, tohle je něco co mě po celou dobu neskutečně bavilo a drželo a navíc v duchu Gaimana (i když trochu jinak) je zde určitý přesah, něco myšlenkově podněcujícího, co na mě prostě působí a takových děl já si cením.
  • faster86
    faster8622.8.2018 23:03Lucifer #04: Božská komedie
    Zatím v každé knize byl na začátku prvního sešitu velice nenásilně shrnutý dosavadní děj, což je fakt super. No ono si vytvoříte vlastní svět a nehlídáte si hranice, tak se hold stane že vám tam začnou lézt různé havěti. A o tom je celá knížka. Samozřejmě k tomu hromada intrik, sem tam nějaký překvapivý zvrat. A co je superbonus, tak určitě nenápadná hostovačka Smrti.
  • trudoš
    trudoš editor3.3.2018 07:18Lucifer #04: Božská komedie
    Lucifer zase jednou nezklamal. Božská komedie volně navazuje na první díl, když se na scénu vracejí Basanos, bytosti z tarotových karet, a zasazují Luciferovi doslova smrtící úder. Boj o nový vesmír přidělený Světlonoši se tak vyhrocuje na maximum a budoucnost není vůbec jistá.
    Přestože hlavní dějovou osu tvoří delší příběhy Ráj a Očistec, paradoxně nejsilnější pro mě byly jednorázovky Mene tekel a Vloupačka, které opět dokazují schopnost Mika Careyho mistrně pracovat se záporným hrdinou jako ústřední postavou komiksu. Oproti Gaimanovi je přitom Carey daleko dějovější a zároveň si uchovává neodmyslitelnou snovost i krutost. Krizička nastává pouze v okamžiku, kdy mezi díly dáváte příliš velké časové prodlevy. Tady všechno se vším souvisí a postav je jak na demonstraci, takže rychle se zorientovat může být malinko problém. Autor ani nakladatel se s vámi nepomazlí, že by vám třebas připomněli kdo je kdo, nebo co bylo o album dříve. Tohle chce koncentraci, ale pak to stojí skutečně za to.
  • sedw
    Po minulém díle, který co se týče děje postával na místě (což však rozhodně ničemu nevadilo) se zde děj posune mílovými kroky. V tomto díle se obzvláště projevuje, jak je celá série promyšlená, jak do sebe jednotlivé detaily zapadají, jak každá postava (ač se mohla dříve jevit nepodstatnou) má v příběhu své místo. Chvílemi jsem nechápal, jak někdo může mít tolik nápadů a tak dokonale je pospojovat. Kresba si stále drží stejnou kvalitu (kreslíři se nemění) a tak musím dát plný počet za, dle mého názoru doposud nejlepší, díl této série.
  • mrkirby
    mrkirby24.6.2014 07:55Lucifer #04: Božská komedie
    Sem tam se mi stane, že si u komiksu řeknu: "co to k*rva? ta to je mazec!" U tohoto kousku se mi to podařilo hned několikrát. Lucifer už dávno nestojí ve stínu svého zasněného kolegy, ale záři jako supernova.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.5.2014 13:34Lucifer #04: Božská komedie
    Jsem rád, že se opět můžu vrátit k sandmanovskému světu a k této sérii - mám slabost pro tenhle nekonečný fanstaskní svět, ve kterém navíc vystupuje borec všech borců, můj jmenovec Michael. Křesťanství mě vždycky fascinovalo a když pominu jeho inspirující filosofii, jeho "mytologie" Starého zákona je prostě úžasná. Přimíchejte další tradice, fantastické příběhy a fantasy, a vznikne skvělé dílo prodchnuté skvělými zápletkami, mýtickým epickým patosem, osudy běžných smrtelníků, humorem, myšlenkami, zkrátka vším... a já o tomhle díle neumím vlastně nic říct a akorát se do toho zamotávám - ale je to vynikající série!

    Občas si říkám, že mě Lucifer vlastně tolik nebaví jako Sandman, pak si vzpomenu, že i Sandman je někdy slabší a neumím ten pocit tak úplně vysvětlit. Věc je o to horší, že jsou to hrozně podobné záležitosti, jedna inspiruje druhou, vystupují zde stejné postavy a těžko se to porovnává.

    Celkový dojem: 90%
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš16.3.2014 22:02Lucifer #04: Božská komedie
    Živí mrtví a Lucifer. Pro mě dvě nejlepší současné série co vychází. Opět skvělé. První půlku jsem nečetl, ale prasácky hltal. Chvilku sem si musel sednout na ruce abych nečetl tak rychle a nemohl obracet stránky, ale nepomohlo to. Obracel jsem je jazýčkem. Ano, tak moc to bylo napínavé. Prvnímu dílu se to nevyrovnalo, ale pro mě nejméně stejně dobré jako první díly Sandmana, možná i o chloupek lepší...Tohle je taková pecka, že to má bejt už dávno vyprodaný a třikrát dotisknutý...
  • Kabukiman
    Kabukiman9.3.2014 20:45Lucifer #04: Božská komedie
    Elegance se kterou Lucifer ničil své soupeře je ta tam a místo ní je Jitřní kníže většinu času plný vzteku a nemilosrdnosti. Ostatně i Mike Carey je ke svým postavám tentokrát dost nemilosrdný. Perfektní díl!
  • Kapis
    Kapis mecenáš20.1.2014 14:37Lucifer #04: Božská komedie
    V této knize je převaha mainstreamové kresby Groos+Kelly, Ormston má pouze dva sešity (a v tom posledním mu Crew dokonce nepřiznala autorství v úvodních titulcích...chybička se vloudila). Ormston je kresebně rozhodně mnohem zajímavější, myslím, že by mohl kreslit i Hellboye, jím kreslená vsuvka s kentauří čarodějnicí byla úžasná a taková všeříkající, tolik snahy a celý život obětovaný Jitřnímu knížeti a nic z toho.. Lucifer je opět sebevědomý, arogantní, pyšný, bezohledný a neústupně důstojný...a takového pána pekel já žeru. Rozhodně si nemá cenu ho proti sobě popudit, někteří to však vidí jinak, zacož dřív nebo později zaplatí. Příběhy jsou stavěny s rozmyslem a různé detaily a drobnosti vždy najdou časem svůj smysl v košatém příběhu. Neskutečně mě to baví, i možná proto, že je to náročnější čtení s důrazem na pozornost čtenáře a je to rozhodně důstojné pokračování ze Sandmanova světa, s perfektní atmosférou a propracovaným příběhem. Tak a jdu otevřít další díl.
  • brkowycz
    brkowycz3.8.2013 09:53Lucifer #04: Božská komedie
    Teď, když už se uzavřel příběh Sandmana, je význam téhle série pro čtenáře ještě důležitější: přebírá Sandmanovský koncept a zalepuje tak díru, která tady po pánovi snů zbyla. Při vyprávění se užívá zdánilvě vzájemně nesouvisejících příběhů, které se nakonec propojují v hlavním příběhu. Pro mě osobně je tohle jednoznačně důkaz toho, že autor nad příběhem přemýšlí a dává si práci plánovat věci dopředu.
    Kromě přejímání konceptu Sandmana však Lucifer jde i vlastním směrem. Zatímco pán Snů byl, přiznejme si, trochu "emo", Lucifer je prostě pyšnej, namyšlenej hajzl. Mám osobně fakt problém mu fandit. Naštěstí mu Carey dává jako protivníky ještě horší věci, takže nakonec skutečně jste na straně Lucifera. Víte moc dobře, že Lucifer je zřejmě po Bohu nejsilnější bytostí v Careyho vesmíru, a tak se o něj moc ani nebojíte, prostě jen čekáte, kdy těm ještě horším záporákům nakope řiť. I s touhle nezničitelností a neporazitelností se Carey vypořádává a Lucifer se ocitá v situaci, kdy se potácí na samotné hranici smrti a je nucen blafovat, i když v ruce nemá žádné karty.
    Je to zkrátka dobrý. Pokud se někomu líbí věci jako Sandman nebo Bažináč, bude se mu líbit i Lucifer.
  • erik
    Lucifer fičí na plné obrátky, takmer všetky postavy zomrú, čo, pravda, nič neznamená. Potešila návšteva Sandmanovej sestry Smrti, Boh prehovoril a opäť sa opakuje scenár s nesúhlasným anjelom. Neurazila ani finálna konfrontácia istých kariet, dvoch pierok a Lucifera, no a v neposlednom rade nechýbali ani typické sandmanovské vsuvky (o kentaurej čarodejnici).

    Kresba je nerušivá, drsný Ormston príjemne narúša ignorovanie vizuálnej stránky príbehu a v prevedení knihy je v poslednej kapitole vinou nepozornosti zamenený za duo Gross-Kelly, čo evidentne nie je pravda, ale to je detail.

    Carey sa snaží a mňa Lucifer baví.
662311
Četl/a (130)
2scha, Alikkk, anka, Baffman55, Bedou, Benny, bierce, binnmode, borknagar1, buscheer, calvin10, chcita, cyboy, dajik, Deckard, DEmnoG, Destiny666, desto, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Džoworka, erik, farnhajt, figis, Final, Fox01, Georgíno J., Glumal, Golem, Grrr, hellblazer, HellWeber, Himlik, Houbař, house192, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, James, japes, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, kapicka, Kapis, kaylin, kinak, Knuckless, Koci, Lachvos, lantan1, Le Porello, Light, Mariohurbanek, mart.in, martin28, Martinb, Matthew, Matthew, mgeralt, Mike-sh, mineralk, miuanek, monte walsh, motycond, MP, mstefl, NecRoman, Noci, Norri, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, pavlosson, pearlxjam, perak, petad, Petr, Petrisko911 , petrSF, Pizza Guy, Plechy, Poniczech, puolpm, Qvestor, raenius, Rezet, rockyt, rooty, RudyRod, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, Sir_Pete, Skot, SNUFKIN, Spacecore, Spike, start05, syon, t0mas, taidana, tankgirl, the.kasztan, the_proph, Thurin, Tiba, tricky, trudoš, Ukko, VanTom, vranakx, VXP, Walome, Wiw, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(261)
2scha, adam.ra, Alfi, Alikkk, amazing_k, anka, Awakener, Azbest, BadBoy, Baffman, Baffman55, bananzluty, bboorreekk, Bedou, Benny, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, borknagar1, bourgeois, brkowycz, bronxik, Bubsy, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, charvos, chcita, chmelus, Corteg, Corvus, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, daniel.cermak, Daniel.rw, Davedd168, DAxik, Deckard, deefha, DEmnoG, Destiny666, desto, disclose, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Einstain666 , eliera, erik, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, Filip123, filipes, filosh, Final, Fox01, Fréza, Georgíno J., Glumal, Golem, gongon44, goodspeed, grellenort, grinder, Grrr, hanocri, hellblazer, HellWeber, herbert, herrman, Houbař, house192, Hulik, hyba1991, hypermlok, ikshorm, IndyP, invape, Jabba, Jak, jakouback, James, japes, jett, jh666, jindroush, jiskra, jmenujiseradekbouril, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kinak, Knuckless, Koci, komik.sx, koudak89, kubosos, Lachvos, Lamahe, lantan1, Le Porello, Leland, Lenny, Light, listr, Lojza, maara, Malachias, Mamut12, mangan, Mariohurbanek, markic, Martin Buchal, martin28, Martinb, Marvin, Matio, matrosh, Matthew, Matthew, Maty48, mcleek, meffis, merhyx, mgeralt, mikado, Mike-sh, mineralk, mirec, Mitak, miuanek, moiqpiom, MP, MP81, Mr.Plysh, mrkirby, mstefl, Mysak92, mywiel, namdnas, NecRoman, Neuro, Noci, Nomad, noMster, Norri, octobersa, oleav, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, Palebras, pavel, pavlosson, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, perper, petad, Petr, Petrisko911 , petrSF, Piros0013, Pjenkus, pk123x, POLAKST, porculan, Poseidon1978, PP, puolpm, raenius, Raijin, razielus, Ricarderon, Rich, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Sammael, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, segy, Sir_Pete, Skot, Slaine, sleepless, SNUFKIN, songoku, Spike, StanleyHu, Stara.kryta, start05, stepan.tichy, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, tankgirl, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, the_proph, Thurin, Tialster, Tiba, Tomate, Tomket.Tom, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, VanTom, vishnar, Vítek, vranakx, VXP, Wasseg10, willis, Wiruss, Wiw, xai, xintax, xxaannddeerr, yama, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (43)
Abe, AlienDr, Badgu.y1902, besikv, Braindead, crush, cybern, delsemela, FatMonster, Fida, Fricki, Grebenda, gumidekmedvidek, Holmwood, Horstik, husakpetr93, KadetJaina, keNNoslaw, Kiko, KINIMODUS, Kitykatyn, Lobok257, Maryl, massilia, mikki.maser, Miriyak, Mistak, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, nx, plaštěnkář, Ragnarog, RaptoR, Rety, Rezet, Rocksteady147, seeker666, spot, Tillion, Wakker, WMN, xflori01
Shání (12)
AlienDr, Černá Krysa, Daxik1988, FatMonster, gobers, KateM, Kitykatyn, Maryl, Mistak, Nightmare, soulbringer, Tillion