Po událostech z 11. září musí Amerika najít způsob, jak bojovat se zákeřnou hrozbou terorismu. Země potřebuje velkého muže, ke kterému by mohla vzhlížet. Takového, který bude bojovat za spravedlnost a bude tím nejlepším, co můžou Spojené státy nabídnout. Tím mužem je Steve Rogers alias Captain America. Dokáže však Captain America - i když má vylepšené tělo a nezlomného ducha - přijít na to, jak zbavit zemi svobody teroristického stínu?

V české mutaci vyšel tento svazek jako čtrnáctý v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Captain America (Vol. 4) #1-6


Scénář
John Ney Rieber
Art
John Cassaday
Ink
John Cassaday
Barvy
Dave Stewart
Obálka
John Cassaday
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
605 g
Stran
168
Cena
199 Kč
Originál
Captain America: The New Deal (Marvel)
  • ludek.n
    „Nejsou to války, co krvácí, hoří a umírá… Jsou to lidé!“ 11. září změnilo Ameriku a scénárista John Ney Rieber, společně s výtvarníkem Johnem Cassadayem změnili Captaina Americu, dali mu novou hloubku, něco, co opravdu nutí k zamyšlení (ať už je Captain America na stupnici vaší oblíbenosti kdekoli), dali mu nový směr a cíl, dali mu Nový úděl. Je to navýsost „dospělý“ komiks - žádné dlouhé proslovy, sáhodlouhá zamyšlení, hrdé proklamace, nebo bezobsažné žvanění. Rieber na patos a přehnaný patriotismus rozhodně netrpí. Jeho sdělení jsou úderná, telegrafická, prostá, jen náznaky, slogany, krátké holé věty… někdy stačí dokonce jen jeden Cassadayův panel, aby zprostředkoval celé poselství, celou tíhu okamžiku, bolest, strach či naději. A jak je úsporný textový doprovod, tak jsou citlivou rukou autorů řízeny i akční momenty, které z příběhu nijak nevyčnívají, neobracejí ho vzhůru nohama, nejsou samoúčelné, nýbrž dotvářejí kulisu a věrohodně posouvají děj. Skoro by se chtělo říct, že Nový úděl snad ani není superhrdinský komiks, ale obyčejná kniha o odvaze, odhodlání a spravedlivém rozhořčení jednoho muže, který bojuje za nás všechny.
  • sedw
    Recenze nelhaly, toto bylo opravdu špatné. První kapitola ještě slibovala zajímavý příběh, ale potom to bylo opravdu zlé. Kresba byla super po celou dobu, ale dojem nezachránila.
  • louza
    Rozčilovat se nad propagandou v případě amerického Marvelu, kde má většina klíčových postav modrý slipy a červený plášť s hvězdou a vice versa mi přijde mírně úsměvné. Ano. Tohle je Marvel. A vždycky byl. Ale je fakt, že toto dílko to vzalo přece jen za trochu závažnější konec. Kniha docela autenticky vyjadřuje autorovy vnitřní pocity i strachy po jednom z klíčových zvratů americké historie. Měl unikátní možnost je vetknout právě do ikony typu Capa a dobře jí využil. Trauma ze zásahu bašty svobody i zmatek nad tím, co se vlastně děje i otázku proč, tu vycítí i neameričan, který ale nemůže knihu asi úplně pochopit. S odstupem času je důležité, že se to vůbec podařilo zachytit a navíc v tak kresebně dobře zvládnutém komiksu. I po dvaceti letech tahle kniha nezestárla ani o chlup, je stále stejně autentická a vypadá úplně moderně. I přes jistou vypravčskou kostrbatost a ne úplně podařenou snahu o vyprávění v náznacích a mezi řádky si tenhle výběr svou pozici v UKK rozhodně zasloužil. Stejně jako třeba Morellův příspěvek. Čteme americké komiksy a i tohle je Amerika.
  • trudoš
    Bál jsem se něčeho v duchu „We're all living in Amerika, Amerika ist wunderbar“, avšak podlézavého patriotismu jsem byl naštěstí ušetřen. Nebo pro mě alespoň nebyl tak agresivní, jak jej možná vnímali jiní. Jistě, patos z toho teče horem dolem, ale ono se v rámci kontextu nedalo čekat nic jiného. Naprostý zmar z tragédie 11. září i následný strach z toho, zdali odveta nezničí víc, než útok samotný, je napsán se snahou obsáhnout celou událost a zasadit ji do Marvelovského univerza, což se podle mě povedlo na jedničku. Přičemž John Ney Rieber v mém případě zahrál na emoční strunu natolik precizně, že jsem mu to všechno spolknul i s navijákem.
    Ve svém důsledku je to ale jinak velmi jednoduchý příběh, který má dlouhý nástup a nepřiměřeně urychlený konec, v němž se chlapi zkrátka poperou, nejdřív nožem a potom sekerou. Ovšem chápu, že tady ani tak nešlo o zápletku, jako dát lidem něco, u čeho si mohou poplakat nad realitou a zůstat přitom věrni svému oblíbenému žánru superhrdinského komiksu.
  • Azalin
    Jedna hvězdička za Cassadaye, jinak by to byl odpad.. :)
  • mearez
    OK, takže si to shrňme. Zde na databázi se jedná asi o celkem rozporuplný komiks, protože buď se vám Nový Úděl líbí, nebo ne. No tak jsem si komiks přečetl, no a přijde mi, že někteří lidé, s určitou averzí vůči americké propagandě, si přečtou komiks s vlasteneckým nádechem bijícím do očí, ještě ke všemu nepochopí jeho poselství, a pak jsou tu strašně salty, že si američani dovolujou po 11. září trošku zvednou náladu aspoň pomocí populární kultury.
    První věc, která se mi na komiksu strašně líbila, byla samotná postava Capa, který je očividně zdrcený z událostí 9/11. A dívat se, jak sám Cap zachraňuje před explozí člověka, který se ho vteřinu předtím snažil zabít, je prostě skvělý. Pastva pro oči, zahřeje na srdci. S tím se pojí rámečky, které popisují Capovo myšlenky. Občas skrývají skvělé názory a postoje, které určitě zastáváme všichi (tento pocit jsem měl hlavně ke konci), což je hodně skvělý. Příběh by mohl být lepší, přecejenom zase se do toho trošku zamíchaly sci-fi prvky, a to se vůbec nemuselo stát. Čte se to svižně a kresba a hlavě obálky jsou super, takže už jen kvůli kresbě by čtenář komiksů o tento kus měl alespoň zavadit. Za mě pěkný 4*.
  • karl173
    Velmi svižné čtení. Tuto knihu slupnete jak malinu. Textu je tu málo a kresba se snaží být akční a svižná. Takové komiksy mám rád a vždycky si je rád přečtu. A to i v případě že mají téměř nulový příběh a nedají vám krom akce nic. A to je svým způsobem i tenhle komiks. Sice vypráví o boji s terorismem a snaží se o hluboké myšlenky, ale ve výsledku se jedná jen o jednu věc. Teroristé jsou ti špatní a američané jsou ti dobří, a když ne tak se musí vždycky pokusit být alespoň lepší. I takhle by se dal víceméně veškerý text převést. Ale ať si to každý čtenář přebere jakkoliv, pravdou je že jinak tento komiks je velice předvídatelný s průměrným příběhem a co si zkrátka užijete nejvíc je především akce,svižnost a grafické zpracování. Za mě 60%
  • Blackhand47XD
    Kapitán Amerika reaguje na 11. září a mydlí jednoho teroristu za druhým. Komiks s fajn myšlenkou a odkazem na tragickou událost.
  • Darth Raelchi
    Zajímavé pojetí Captaina Americy, kresba je příjemná a neurazí, celkově se to čte docela příjemně a je to takové příjemné a ohraničené napětí, které skončí nakonec dobře. Chápu dobový kontext a to je asi to jediné co mě zaujalo nejvíc.
  • S4TW
    Tento komiks bych dal na úroveň s Avengers - Na ostří nože, což míním jako velké mínus. Ono ostatně to, že sám autor říká o příběhu, že nebyl moc úspěšný a podle jeho představ vypovídá za vše. Na druhou stranu jsou zde i světlé okamžiky a velice povedené akční scény, viz záchrana Centerville a závěrečný boj (to byly velice silné momenty knihy), dále má kniha (na rozdíl od Avenegrs) ucelený příběh a není to vytržené z kontextu. Kresba mi zcela nesedla, ale podprůměrná také není. Celkově se jedná prostě o absolutní průměr, který nemá daleko od podprůměru (pár skvělých scén to zachraňuje - pár doslova).
  • jayjay86
    :-) :-) fuckt nuda.
  • jh666
    O dost slabší než Brubakerův Cap. Příběh je průměr na úrovni prvního Wolverina. Na rozdíl od něj Capa ale zachraňuje nádherná kresba.
  • firesnake
    Dobrý, bylo to hustý.
  • Xeelee
    To teroristický dítko, který prozřelo a zjistilo, že Cap není nepřítel, to si opravdu mohli tvůrci odpustit. Ale i když propaganda je Capovo druhý jméno, tak mě překvapilo, jak málo propagandy se v knize nachází (viz DEmnoGův a J.Connorův komentář). Sranda bude, až se Cap zlepší ve fyzice.
  • mr.des
    Slusnej prumer co patrne nikoho neurazi.
  • jirin
    Opravdu se u Capa vytýká to, že je to moc velká propaganda? Zrovna u tohohle superhrdiny se to tak trochu očekává ne? Jinak mě to osobně nějak extra nechytlo, začátek byl celkem slušný, rozjíždělo se to pěkně a čekal jsem, že to bude paráda, ale bohužel postupně jsem měl až problém to dočíst, nechytlo mě to. Co ale bylo brilantní je opravdu kresba, ta musí lahodit každému. Takže prostě spíše průměr
  • rynda
    ráda bych jenom řekla, že právě Captain America je dobrý no na druhou stranu v plytkosti bych souhlasila s WildBear.
  • luky.kuky10
    Musim po case, a po druhem precteni prehodnotit sve hodnoceni. Lepe jsem jej pochopil a myslim ze 4 hvezdy si zaslouzi urcite.
  • luky.kuky10
    Sdílím názor že by bylo lepší vydat radši captain Britain nebo Hawkaye než tento díl ukk... Ale zase musím říct že myšlenku ( ikdyž hlavně pro amíky ) to má. Vlastně to má všeobecnou myšlenku. A zas až tak špatné to nebylo. Dalo se z toho nápadu vytěžit víc. Chybělo mi více akce a mohlo to být delší. Ale kresba byla pěkná a nečetlo se to zas tak špatně. Captaina Americu mám hodně rád ale toto bylo spíše slabší.
  • J.Connor
    Nechci tu bejt za nějakýho kontráše, ale tenhle book je především dobrej. Čekal jsem dle komentářů bůhvíjakou nadutou propagandu, ale jestli něco především propaguje, tak myšlenku, že válka je svinstvo, ať už je vedena pro kohokoliv či cokoliv. Jistě, je to samozřejmě poměrně mělká protiválečná literatura, ale v rámci mantinelů subžánru a subformátu velice slušná, navíc ve své době velmi aktuální a věřím tomu, že se tomuhle komiksu muselo dostat v Améru poměrně kontroverzního přijetí, protože jeho vyznění je možná vlastenecké, ale rozhodně ne populistické či fanatické. Obálky (některé) jsou jasnou nadsázkou a odkazem na propagandu let minulých a místní nízké hodnocení je bohužel dle komentářů z velké části důsledkem zaslepeného antiamerikanismu bez špetky tolerance, empatie či alespoň vůle se nad obrázkovou slátaninkou trochu víc nestranně zamyslet.
  • Murphy722
    Tak jak už bylo řečeno. Amerika v jedné kostce, neuchopená a ztracená. Kdyby to z toho netáhlo na sto honů, tak by to ještě šlo, ale sáákriš nuda!!
  • erik
    Captain America je klasická propagandistická figúrka, iste, v priebehu času z neho spravili niečo, čo zvládne čítať aj niekto iný ako Američan, ale nedeje sa to často a väčšinou k tomu treba aj tím Avengers. Keď padli Dvojičky, bolo jasné, že sa Američania vyblbnú aj v komiksoch, kým sa dostanem k tomuto "dielu", musím súhlasiť s tým, že Amazing Spider-man od Straczynského s plačúcim Doomom mi strašne chýbal v crewáckych vydaniach, to je priam zásadný komiks, ukážka, ako hlúpo dokáže reagovať ublížené vlastenectvo. Ale k veci.

    Táto kniha sa naozaj dá čítať! Raz. Príbehy (teroristi v mestečku, inde a napokon kdesi v Nemecku plus mačacie známky) by mohli byť aj zaujímavé, keby ich niekto premyslel a dokončil. Tu však slúžia ako zámienka k neskutočným monológom (pretože sme dobrí je naozaj perla, aká sa často nevidí) a správňackým scénkam (inoverný chlapec v uličke, vyšachovaná deva v lietadla). A to je problém. Pretože oboje pôsobí ako propaganda, socializmom odkojení jedinci budú zažívať pocit dejá vu, načo zachádzať až ku Goebbelsovi. Tie pokusy o akože nečiernobiele videnie (to vy ste teroristi, naše deti vybuchujú...) majú navodiť dojem komplexnosti, ale nedajte sa oklamať, sú vrhnuté bez hlbšieho zámeru, len, aby sa nepovedalo. Aj keď je to napísané strašne, Cassadayova kresba sa k tomu hodí, úvodný popol, ohnivé i demoličné scény majú atmosféru.

    Je mi jasné, že tento samožerský americký pokus o dokázanie si, že vyvolený národ zvládne aj nejaké to letecké nešťastie, sa v záchvate straty súdnosti musí exportovať do sveta ako zásadné dielo, Amíkom asi nevysvetlíme, že s takýmito chorými zbytočnosťami určenými na prevýchovu más máme u nás ešte čerstvú skúsenosť (hoci nepoškvrnená mládež si vždy ochotne nechá nakecať, čo je "správne", tak prečo to neskúsiť, všakže?).
  • Kabukiman
    Tak jsem pod tlakem různících se názorů knihu zakoupil. Kresba se mi líbila. Obálky plné hvězd a pruhů...No, on je to Captain America a ne Captain Celejsvět nebo Captain Našegalaxie, takže je jasné za jaký tým kope. Američani svojí vlaječku milují a vlaje snad na každém druhém domku. Češi jsou jiná mentalita a tohle vlajkování nás spíš trošku sere ještě z dob komunistických, kdy jsme vyvěšovali československou vlajku a vedle ní vlajku SSSR. Tenhle komiks je prostě dělaný čistě pro Ameriku. Když jsem si ho koupil, tak jsem si řekl, že si nebudu všímat propagandy a prostě si užiju jak Captain America tluče teroristy. Bohužel John Ney Riebera tak tlačí na pilu, že se to patriotské blábolení nedá přehlížet. Snaha narvat hvězdy a pruhy do každého obrázku a věty je tak přehnaná, že má přesně opačný účinek a po přečtení jsem si chvilku řikal,že bych vyrazil v létě místo do Chorvatska do nějakého zapadlého pákistánského výcvikového tábora a vzal to domu přes Ameriku... Ostatně Rieber v komentáři sám přiznává,že se mu tenhle komiks moc nepovedl... Asi takhle...kdybych se narodil v Texasu, dal bych pět hvězd. Kdybych se narodil v jiném americkém státě, dal bych čtyři. Jsem ale rodilej pražák co viděl pár konspiračních filmů ve kterejch se o 2001 říká něco jiného, takže dávám dvě hvězdy :D
  • Mleako
    Tak po přečtení dávám 3*. První půlka v Centerville na domácí půdě byla fajn, mělo to koule a dobře se to četlo, ale když pak spadl z mostu, odjel do Drážďan, spadl na něj barák a porval se "záporákem", bylo to dost podivný. A celá ta zápletka s cat tags byla taky taková podivná. Co se týče kresby a obálek, tak tady není co vytknout, protože po vizuální stránce je to hodně povedené. Takže první půlka hodně dobré, druhá půlka nic moc. Suma sumárum tedy za 3.
  • Draco nobilis
    Musím říct, že mě Kapťa příjemně překvapil. Ty obálky jsou naprostá lahoda a vůbec bych se nezlobila, kdyby bylo uzákoněno, že superhrdinské komiksy smí být kreslené pouze stejně dobrým nebo lepším autorem! Příběh je alespoň konzistentní a ani mi nepřišel nesnesitelně hloupoučký. Dokonce i kecy na závěr mi tentokrát přišly snesitelný. Takže je mi vlastně jen líto, že se mi vyhlo křečovitými záškuby provázené kutálení po podlaze. Jen tak dál Kapťo!
  • DEmnoG
    Cha, tak tentokrát půjdu proti proudu. Když si Capa vezmu jako propagandistickou brožurku, která má nižší střední třídě v USA vysvětlit, jak se mají postavit k teroristickým útokům z 11.9., tak musím zatleskat. K vizuálu nemohu říci ani popel. Obálky jsou podle mě co do symboliky a zpracování na vyšší úrovni, než náborové plakáty, které vyprodukovala třetí říše nebo komunistická strana (a že to byli úžasně promakaný dílka), vlastní kresba je sama o sobě výborná (Cassaday je machr) a sem tam se najde panel s tak krásným detailem (zničení nože bílého zoufalého občana USA o capovův štít, který v okamžiku zoufalství zaútočí na rodilého občana USA se špatnou barvu pleti - pochopitelně bílý občan prozře, jakou to dělá hloupost), až mi z toho srdéčko plesalo radostí. Scénář má jeden malý problém - není černobílý, tedy USA nejsou jasná, bohabojná obět, která musí bojovat o své přežití, o teroristi nejsou mrdálisti malých dětí, kteří po nocích žerou oslí koule. A to je chyba! To malé přiznání, že USA teroristům dodává technologie a zbraně je mimo mísu. Herr Geobless by panu Rieberovi uštípl bradavky. Každá propaganda musí být založena na MY JSEM TI HODNÍ A ONI JSOU ZLO A PROTO JIM DÁME NA PRDEL! Případně se do toho ještě může zamíchat Bůh, pokud je to v souladu s programem strany.
  • kaylin
    Hlavní problém je ale příběh. John Ney Rieber není úplně neznámý scénárista (např. "The Books of Magic"), ale "Novým údělem" rozhodně nedokázal, že je velkým autorem, který by zvládl komplikovanou látku převést do uměleckého díla, které by bylo schopno akcentovat kontroverzi a hloubku tématu. Trochu pohladil hladinu problému, ale aby rozčeřil hladinu, to se neodvážil. Sice nevznikl vlastenecký blábol, ale ani příběh, který by se dal označit za dobrý.
  • Mleako
    Já nevím, že vám vadí, že je to propagandistické, zrovna u tohohle booku. Vždyť celej Captain America je propagandistická figurka, národní patriot, kterej masí nepřátele amerických svobodných občanů doma i v zahraničí. A občas v nějaké týmovce odrazí i ufonskou invazi, ale to je spíš takovej vedlejšák:)
  • Kapis
    Taky mi to nedalo a včera jsem si to přečetl. A směju se ještě teď ráno až se za pupek popadám. Dokonce jsem si přečetl i komentář od Entity, což mi způsobilo křečovitými záškuby provázené kutálení po podlaze a jemu evidentně první erekci v jeho slipečkách s pruhama a hvězdama. Myslím, že hlavní PíáR manažer třetí říše Joseph Goebbels by moc koukal k jaké dokonalosti byly dotaženy jeho metody a co za sračky jsou dneska schopni JIM lidi sežrat. Nějak se v tom více patlat a rozebírat by byla ztráta času, ale teď jsem v rozpacích proč Ameriku nenávidím více, pro jejich blahobytnost nebo jejich dobro? CHACHACHA, já fakt nemůžu.... Jsem moc rád, že tento výrazný kousek vývozní patriotické propagandistické srágory plné směšného patosu tady vyšel a moc mě mrzí, že tam nebyl plačící Dr. Doom nad kouřícím WTC, který chce běžně zotročit či pozabíjet celou planetu (jak tady píšou, Lenny s Azalinem), to by bylo ještě o level výše. Mohli si tam s Capem padnout do náručí a třeba si promasírovat navzájem své superčuráky. TAHLE KNIHA JE OPRAVDOVÝ KLENOT!!
  • Lenny
    Myšlenku to sice nějakou má, ale maximálně tak pro Amíky a i sám autor v bonusech přiznává, že se mu to tak úplně nepovedlo. Nechápu, proč to bylo do UKK zařazeno.

    Ale aspoň se vyvarovali scén typu "Dr. Doom, Kingpin a další pláčou nad troskami WTC".
  • Fry
    Nemohl jsem odolat, a proto jsem se prakticky hned po koupi dal do čtení. Na začátek - musím nesouhlasit se všemi, kteří tento komiks hodnotí pod 3*. Samozdřejmě jim toto soukromé hodnocení neberu, ale nemůžu s vámi souhlasit, že jde o největší propadák UKK. Tento komiks není jen přímočará sra*ka, ale je to příběh o tom, jak je důležité sjednotit se a postavit se proti terorismu. Takže pokud, někdo napíše něco takového "Příběh pro Amíky, neskutečná propaganda - nechápu, jak to mohlo vyjít", tak by si toto dílo měl přečíst ještě jednou a zamyslet se nad tím. (PS: Samozdřejmě to nemyslím na někoho osobně - nechal jsem se asi moc unést a příběh mi stále koluje v hlavě, takže se omlouvám, jestli jsem napsal něco, co se někoho dotklo.)

    A teď už dost kritiky - Captain a celá Amerika prošla těžkou ztrátou (11. září 2001), s kterou se pomalu musí smířit. Ale nejen s tímto, protože hned v zápětí je teroristy napadeno městečko "Centerville". Vůdce teroristů - Al - Tariq si nenechá jen tak od někoho poroučet a proto se nebojí poslat i svoje nejlepší přátele zemřít. Captain má před sebou těžký úkol, nechce totiž aby Američané platili za jeho činy. Jen, co bitva skončí, tak se po Captainovi rozjedou pátrat další teroristé - kdo zatím vším stojí, kdo chce zničit vše, co Amerika tak dlouho budovala? Tento komiks je na to odpovědí.

    A ještě na konec - Nechci, aby si někdo myslel, že obhajuji Ameriku - Amerika není bezchybná, nikdo není bezchybný, ale lidé by se měli z chyb poučit a potom možná pochopí závažnost tohoto díla. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale já a jenom já dávám tomuto komiksu takové hodnocení, jaké si podle mě zaslouží. (PS: Opět jsem se nechal unést. PSS: Na rozdíl od krvinky si myslím, že tyto obálky jsou jedny z nejlepších, které jsem viděl.)
  • xflori01
    Náhodou mě tento díl bavil. Myšlenky Capa byly skvělý. Prostě já nevidím důvod dávat horší hodnocení než 5 hvězdiček.
  • The Genius
    Nehledě na hvězdy a pruhy vystřelující do očí z každé stránky, je tenhle komiks hrozná slátanina. Já ale vidím, především kvůli kvalitnějším komiksovým dílům, které nás v této sérii čekají, větší problém - co má proboha znamenat ten lettering?!
  • punisher
    Myslel jsem si,že cílem UKK je nabídnout to nejlepší z Marvelu a ne takovýhle sračky.Nechápu proč se v české mutaci rozhodli vyhodit Captaina Britaina a tohle tam nechali.
  • krvinka56
    tipická americká propaganda a náborová záležitost. A taky způsob pro američany jak si po 11. září zas zvýšit své ega. a ty obálky no hrůza.
  • WildBear
    Koupil jsem si to, přečetl jsem si to..a asi si teď díky tomu dokážu představit pocity hypotetického čtenáře komiksů v USA, kdyby se mu náhodou dostalo zničehož nic do ruky několik přeložených příběhů ábíčkovských Strážců z jejich druhé "pionýrské" éry... vyvalené oči a wtf...:o)))
1231512911
Četl/a (145)
2scha, 81splinter, Abbott, adevr, Al0f0k, Alfray, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, Blackhand47XD, blackJag, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dbar, dcpatr , Deckard, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, duri, Ejdý, Ejdý1, emanek, erik, fifas, Fives, Fox01, Fry, Glumal, guseppe, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, James, james dixon, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Knuckless, Koci, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Madmax, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, Mates17, me, mearez, MEGA, Mercurio, mgeralt, miCHALupka, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monte walsh, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pbabinec, pearlxjam, PeNNy, Petr, petrSF, punisher, raenius, raimi, Raul, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, samuelo12, Schramm, sedw, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, Spike, start05, Symbi, t0mas, T3ss, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, VanTom, vishnar, vita, vrazdinek, Walome, xflori01, Yefery, Zaknafeine, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(379)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adam.ra, adevr, Aerchel, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, andik007, asgardpepa, Ash Pointak, AwatarDK, Azalin, Azbest, Badgu.y1902, batoo, bboorreekk, Bellatrix, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, Carnage, Cemino, Chaolinek, Charlie1203, chuckboris, Cody, ConanVJ, CoupeC, Cr4sh, Craxx, Crics, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dbar, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, DoctorWho, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, dracula, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , emanek, Erich, erik, ertefol, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, firesnake, firesnake1, Fives, flashpoint, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, FumarEnPipa, gezic, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, goodspeed, grinder, guseppe, hahahoho, Hamichal, Hannibal92, Hauzina, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, Holmwood, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Idy, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, iob, IV, J.Connor, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, jardoom, Jay-jay, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jjjirik, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, JORDY, José, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, keyko, KINIMODUS, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, Kublaj, kubosos, kucik, Kunden, Lachvos, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, Lobok257, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, Majkl, malylada, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martin Buchal, Martinb, MartinV, Masinfira, Mates17, Matio, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, miCHALupka, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, morbi, MP, mr.des, Mr.Filch, mrsk, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, Ondraseeek, palo, Pán rostlin, Pandos11, PatrikTheMighty, pavel, pbabinec, pearlxjam, pechna, PeNNy, peposek, Petr, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, podzimator, POLAKST, Poseidon1978, pršiplášť, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, Remi LeBo, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, sedw, seeker666, semi41, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, SirMinac, Sir_Pete, Sivič, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, spagr, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, tertr556, the.kasztan, TheoDread, thorrg, Tialster, tom99, Tomasino79, Tombal, Tominos, Tommy Monaghan, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Valis, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, willis, Wiruss, wolfinov@seznam.cz, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (12)
Azik2586, Braindead, carlmichael, deadpool, delsemela, FatMonster, Grebenda, jackie, kybl, Mariomichal, mikki.maser, Tomek
Shání (1)
gobers
Nabízí (4)
Fox01, monte walsh, Pán rostlin, Remi LeBo