Známý a velmi oblíbený příběh anglického námořníka, který se zachrání po ztroskotání lodi na pustém ostrově a musí se naučit se o sebe postarat. Poznává svůj ostrov, snaží se ochočit zvířata, pěstovat banány a další jedné plodiny, hledá pitnou vodu a staví si přístřeší. Robinsonovi se podaří zachránit jednoho z domorodců, kteří občas na ostrov přijíždějí na svých lodích. Spřátelí se a Pátek, jak jej pojemnovat mu dělá společnost a pomáhá. Po mnoha letech života na neobydleném ostrově se přece jen objeví loď, která Robinsona i Pátka zachrání a doveze je zpět do Anglie. V závěru knihy je informativní text o autorovi a historie celého příběhu.

Na motivy známého románu, jenž napsal Daniel Dafoe.

Scénář
Christophe Lemoine
Art
Jean-Christophe Vergne
Obálka
Jean-Christophe Vergne
Překlad
Lucie Slejšková
Žánry
dětský, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-247-4742-2 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 290 mm
Tisk
barevný
Stran
64
Cena
229 Kč
Originál
Robinson Crusoé (Editions Glénat, a.s.)
  • Lobok257
    Lobok25713.12.2017 15:05Robinson Crusoe
    Milé připomenutí povinné četby. Možná zajímavější než samotný komiks pro mě bylo několik stran textu na konci, něco jako "Robinson Crusoe" v historických souvislostech své doby.
  • kaylin
    kaylin30.8.2013 15:13Robinson Crusoe
    Co zase musím vyzdvihnout, to je závěrečná část knihy, textová část, kde se dozvíme všechny základní informace o Danielu Defoovi, velmi zajímavý člověk, a o jeho díle. Je zde představení jeho románu a následně i historický kontext. Tohle je skutečně přínosné, přiznám se, že já jsem si autora představoval trochu jinak. Až tady jsem si uvědomil, že jsem o něm vlastně pořádně nic nevěděl. Z krátkého životopisu pak můžete poznat, že se částečně, hlavní v první části knihy, inspiroval vlastním životem. Textová část však nevyváží trochu smutný dojem ze samotného příběhu, který se vám dostal v provedení lepším, než je čtenářský deník, ale větší přidaná hodnota než kresba v tom skutečně bohužel není. Bohužel o to asi ani nešlo. A je to škoda. Když vzniká nové umělecké dílo, i když je derivátem staršího, mělo by se pořád chápat jako nové umělecké dílo. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/08/259-robinson-cruseo-55.html
2