Soubor kreslených seriálů, povidek, dobrodružných příběhů, rad, nápadu a her.

Publikace obsahuje následující comicsy:
Nikdy se nevzdávej - Jiří Grbavčic
Modla - Libor Balák
Hroty - Libor Balák
Mapa - Libor Balák
Legenda o bílém mamutovi - Jiří Svoboda, Libor Balák
Nyam, nejlepší z dobrých - Libor Balák
Pověst o královském pokladě - Zbyněk Zavadil, Libor Balák
Šlapanice - leden 1401 - Zbyněk Zavadil, Libor Balák
Slávomar - Luděk Galuška, Libor Balák
Zapomenutý poklad - Lenka Vašíčková, Roman Juránek, Pavel Čech
Levhart - Jiří Grbavčic
Smrt cestovatele Ibarrety - Libor Balák
Vor Hrůzy - Jan Hora
Ostrov Aepyornisův - Jan Hora
Gigant - Libor Balák
Túmé, miláček slonů - Jan Hora
Prosíme, modlete se za něho - Libor Balák
Objev Lorda a Kejdy - Vladimír Tučapský, Luděk Klička
Jako tenkrát... - Pavel Čech

Oproti prvnímu vydání neobsahuje komiksy Walitaka a Safírová stezka. Tiráž je zřejmě z části také okopírována z původního vydání a uvádí špatný počet stran celé knihy.

Scénář
Libor Balák, Pavel Čech, Luděk Galuška, Jan Hora, Roman Juránek, Jiří Macek (Čiksika), Jiří Svoboda, Vladimír Tučapský (key), Lenka Vašíčková, Zbyněk Zavadil
Art
Libor Balák, Pavel Čech, Marko Čermák, Jiří Grbavčic, Jan Hora, Luděk Klička
Redakce
Alexandr Žurman
Žánry
dobrodružný, historický, klubácký, naučný
ISBN/ISSN
978-80-7376-341-1 (Olympia)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 302 mm
Tisk
barevný
Váha
957 g
Stran
176
Cena
449 Kč
Varianty
Dobrodružství s Bobří stopou (2. vydání) (2013)
Dobrodružství s Bobří stopou (2003)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš16.8.2023 09:25Dobrodružství s Bobří stopou
    Tvrdá väzba, 224 strán, viac ako kilová váha, parádna obálka s „Rikitanom“ (tie žily!), plno textu (rady, poviedky, námety, hry), úvodné slovo Mareka Poláka a samozrejme komiksy. Väčšina z nich je krátka. Niektoré azda až príliš. Podaktoré sa odohrávajú u nás, iné v hlbokej minulosti (Morava roku Pána 1401), iné v Machu Pichcu, ďalšie v Kanade. Niektoré sú originálne, iné adaptácie kníh slávnych autorov (H.G. Wells, Kipling). S niektorými sa stretávame prvý raz, iné boli v minulosti publikované, čo je prípad mojich obľúbených temných vecí Smrt cestovatele Ibarrety a temer už až do ekohororu idúceho mrazivého Giganta (oba parádičky kedysi vyšli v kultovej Kometě). Je to skutočne pestrá všehochuť. Na svoje si príde v podstate každý: od fanúšika trampského/skautského komiksu cez dobrodružný a historický. Miestami sú to uzavreté príbehy, inokedy len ochutnávka z väčšieho cyklu (Walitaka). Chýbali mi zákulisné informácie ku každému komiksu o tom, aké cesty, cestičky a zákruty viedli k jeho vzniku, kde a za akých podmienok bol prvý raz publikovaný a podobne. V r. 2013 vyšla reedícia, u ktorej je zaujímavé, že svojím spôsobom nie je stopercentnou reedíciou, keďže neobsahuje komiksy Safírová stezka a Walitaka. Takže je otázkou, či to naozaj je reedícia.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.3.2021 21:25Dobrodružství s Bobří stopou (2. vydání)
    Nevím, co jsem čekal, když jsem to kupoval, ale šlo to nakonec úplně mimo mě. Naprosto jsem nedokázal dostat dovnitř, tj. pod povrch. Nedokázal jsem se s příběhy sžít a nebavilo mě to po celou dobu čtení. Kresba u některých příběhů byla slušná, ale jinak mě to nebralo. Mé dva oblíbené příběhy navíc už vyšly dřív ve Svorných gambusínech, takže pro mě to ničím zajímavé nebylo. Pro tyhle příběhy nejsem holt cílová skupina a myslím si, že to dnes víc zaujme lidi, kteří v době vycházení těchto příběhů žili (a/nebo žili s nimi). K tomuhle se opravdu váže citová záležitost, kterou já k těmto příběhům z mládí nemám. Prostě mě to nebavilo a příběhy mi přijdou spíš průměrné až pod.
2221