Koupit
Zatímco se v Soul Society schyluje k Rukiině popravě, Ičigo se pod Uraharovým dohledem snaží získat schopnosti potřebné k jejímu vysvobození. Trénink však zdaleka nejde tak snadno, jak se mohlo zezačátku zdát. K tomu, aby se Ičigo stal plnohodnotným Sběračem duší, je totiž potřeba probudit jeho duševní ostří. Přemůže Ičigo vlastní strach a podaří se mu zjistit, jak se jeho duševní ostří vlastně jmenuje?

Scénář
Tite Kubo
Art
Tite Kubo
Obálka
Tite Kubo
Lettering
Makiko Suská
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-182-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
115 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
200 g
Stran
200
Cena
189 Kč
Originál
Bleach #08: The Blade and Me (Shueisha Inc., 2003)
  • Negan
    Negan2.1.2021 11:43Bleach #08: The Blade and Me
    Jediné co se v knize stane je trénování hlavního hrdiny.
  • Fry
    Fry admin1.4.2020 21:11Bleach #08: The Blade and Me
    Bleach #08: The Blade and Me - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Ičigo, vstříc svému cíli, má k znovunabytí schopností 'Sběrače duší' k dispozici prakticky celou osmou knihu. Vedle náročného tréninku však autor myslí i na odpočinek, a tak hrdinům poskytne prostor s kamarády v posledním volném odpoledni před náročnou misí ... Za mě 4*!
  • Plocan
    Plocan9.9.2014 23:16Bleach #08: The Blade and Me
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Přestože minulému dílu uteklo jen o chloupek plné hodnocení, dnes je tomu jinak. Ptáte se proč? Inu, možná za to může jak příběh, tak obálka, nebo prostě jen genialita autora. Kecám, hlavní zásluhu na tom má Ičigův tatík a Kon...
    Osmé pokračování Ičiga tedy začíná během druhé lekce za znovuzískání schopností sběrače duší, na dně hluboké jámy ?Shattered Shaft, kde se Ičigo pomalu ale jistě mění v Hollow. Jeho karmický řetěz je téměř zničen a jemu už nezbývá žádná naděje. Musí se tedy přenést do jakéhosi alternativního světa v jeho mysli (nebo možná duši, když je to ten sběrač duší) a pokecat si s jakýmsi chlápkem, který mu dá užitečnou radu, jak se zachránit. Na poslední chvíli si Ičigo vzpomene na Išidova slova, nalezne svoji vlastní sílu sběrače a probudí ji. Stane se tedy opět týpkem v černém kimonu a lze tak přejít na poslední lekci. Během ní se doví, že onen chlápek v jeho duši je vlastně jeho ztělesněné duševní ostří a když se doví i jeho jméno, stane se ještě silnějším. Trénink je tedy u konce a Ičigo je se všemi ostatními připraven na cestu do Soul Society. Rukia se mezitím dozvídá, že za svůj zločin zaplatí cenou nejvyšší a její poprava má být vykonána za pouhých pětadvacet dní.
    Ičigo těsně před cestou absolvuje jeden odpočinkový den na festivalu s rodinou a přáteli ze školy, stihne se rozloučit s taťkou, a pak už hurá zachránit Rukii.
    Vytknul bych osmému dílu asi to, že se tam opět ukázalo mé neoblíbené „buď a nebo". Buď Ičigo okamžitě probudí svoji sílu sběrače, nebo zemře. Buď se Ičigo ihned dozví jméno svého duševního ostří, nebo zemře. Buď Ičigo se svými přáteli dorazí do Soul Society za 4 minuty, nebo budou navždy lapeni v mezisvětí. Možná jsem suchar, ale štve mě, že tu postavy nemají žádná zadní vrátka. Neexistuje tu střední cesta. Protože jsou jen dvě možnosti: Úspěch, nebo selhání. A protože se jedná o hlavní hrdiny a mluvíme tu o typické šónenovce, tak velice pochybuji, že by nás tu autor šokoval tím, že by snad nechal své hlavní protagonisty selhat. V Narutovi se naopak málokdy stává, že jsou jen dvě možnosti. Stává se to, ale ne tolik jak v Bleachi.
    Na druhou stranu mě naprosto uchvátila kresba. Snad jsem si ji tu všímal víc, než v předchozích dílech, nebo se možná zlepšila, ale já se na ty velké panely a dvojstránky nemůžu vynadívat. Ty vážné výrazy v obličejích, ty postoje, to oblečení, zbraně, stínování, to všechno je dokonalé. Tedy až na prostředí, s tím se autor moc nepárá, ale v konečném výsledku si toho moc nevšímám a už to spíš vnímám jako jeho styl.
    Ičigův tatínek opět perlil a vůbec by mi nevadilo, kdyby bylo pár kapitol jen o něm... Třeba se časem dočkáme. Nakonec mě ještě dorazil Kon a jeho rádio s dotazy od fanoušků. Po přečtení jeho oblíbeného rčení a následného obrázku, jsem se hlasitě zasmál a musel si to přečíst ještě alespoň dvakrát.
    Sečteno a podtrženo, osmý díl Bleache ve mně zatím zanechal dojem nejlepšího dílu a bojím se, že ho jen tak něco nepřekoná, protože Ičigo si utekl do Soul Society a Kona s taťkou nechal doma...
    100%
  • erik
    erik16.6.2014 08:03Bleach #08: The Blade and Me
    Prichádza záver tréningu a hor sa k vyvrcholeniu tejto série – do Soul Society.
  • kaylin
    kaylin28.5.2014 09:29Bleach #08: The Blade and Me
    Tite Kubo trochu zabrzdil v dětinskostech, i když Ičigův táta mě pořád baví. Skvělý šílenec, který má přesně tolik prostoru, kolik by měl mít. Tentokrát zde nejsou ani moc narážky na Inoue a její velmi objemné poprsí, i když dvě bonusové kapitolky nám to vynahrazují. Tite Kubo se vyžívá ve vtípcích a funguje mu to. S "Bleachem" jako kdybych se vracel do doby, kdy všechno bylo méně problematické. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/645-bleach-8-blade-and-me-80.html
  • Fry
    Fry admin15.9.2013 12:24Bleach #08: The Blade and Me
    Jo, jo, jo, jo, jo! Lalala lalala! Tentokrát je to mistrovské, tentokrát je to úžasné, tentokrát je to... "Bleach"!

    "Bleach 08 - The Blade And Me" - Celkově podle mě patří tento díl asi k tomu nejlepšímu, co zatím vyšlo! V této knize jsem se smál skoro u každé kapitoly a závěrečné "RadiožKon Byby 2" - No, tak to mě opravdu dostalo! Začátek knihy opět pokračuje ve výcvikovém duchu a "Ičigo " musí zvládnou nelehké úkoly: Musí se z něho opět stát sběrač duší a musí zjistit jméno svého ostří a sundat "Uraharovi" klobouk. To s tím mečem bylo opravdu šokující a sami se budete divit, kdo, nebo co je ten meč (nebo duševní ostří). No, a když už je natrénováno, tak je čas na trošku zábavy. Poslední čtyři kapitoly opravdu patří k tomu "Top z Top" a opravdu to stojí za to! Nemůžu se dočkat na další díl, protože se to fakt pořádně rozjelo a není cesty zpět! Plný počet..
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.9.2013 20:29Bleach #08: The Blade and Me
    Nejsem fanda Bleache, ale hrozně mě baví některé postavy (otec Kurosaki, Ururu...). Už jsem to asi říkal. Zde se v první polovině knihy setkáme s hlavní postavou, která hledá sama sebe, pak dostaneme trochu vaty a nakonec lákadlo na další díl. Tož sem s ním.

    Celkový dojem: 60%
  • xflori01
    xflori0127.8.2013 16:09Bleach #08: The Blade and Me
    Z Ičiga se nám znovu stane Sběrač duší, objeví jméno svého duševního ostří. Další skvělý díl Bleache. (Pozor, jsem fanda Bleache)
1175