Přírodní katastrofa a nadpřirozené zlo se setkávají v páté knize ze série Kůstek.

Dlouhá léta dřímající sopka právě explodovala. Její kouř zakryl slunce a naplnila vzduch prachem a popelem. Pán kobylek se dostává ze svého vězení a apokalypsa se blíží. Kůstek spolu s Trnkou prochází skrz smrtící Přízračné kruhy, aby se dostal bezpečí. Jenže armády krysáků jsou stále v pohybu a nepřátele nespí.

Obsahuje sešity série Bone #38-43 (srpen 2000 - srpen 2001)

Scénář
Jeff Smith
Art
Jeff Smith
Obálka
Jeff Smith
Lettering
David Horák
Překlad
Michael Bronec
Žánry
dobrodružný, fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-193-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
černobílý
Váha
381 g
Stran
160
Cena
269 Kč
Originál
Bone #07: Ghost Circles (Cartoon Books, 2001)
  • trudoš
    trudoš editor12.7.2018 06:21Kůstek #05: Přízračné kruhy
    Zábava na stejné úrovni, jako v případě minulých dílů, jen dějová linka zase stagnuje - je znát, že Jeff Smith příběh uzavřít ještě nechce, přestože vizi konce má, díky čemuž toho páté album moc neřekne. Spíše naopak, ožívá úhlavní záporák a zlo vítězí na ještě více frontách, než bylo prve vůbec myslitelné. Jenže to je v kostce asi tak všechno. Zápletka se tentokrát omezila pouze na dva proudy, ale že by to mělo za následek přímočařejší gradaci, to se bohužel říct nedá. Za trochu krkavčí považuji hlavně celý ten motiv Přízračných kruhů, jejichž smysl zdá se mi poněkud zbytečný. Ale třeba se ještě ukáže, jak zmýlený jsem byl. Rozhodně však díl pro fanoušky série, každý jiný v tom bude lítat jako pučmeloun v sádelnici. Ne že by to nebylo báječné čtení, ale souvislosti vyžadují znalost předchozích událostí. Ovšem těžko si nezamilovat statečného Ferdu, potřeštěného Švandu nebo věčně spekulujícího Podfu, především kvůli smělým dialogům, jež jednotlivé postavy polidšťují až na samotnou dřeň.
  • Fry
    Fry admin25.12.2015 22:06Kůstek #05: Přízračné kruhy
    "Kůstek #5: Přízračné kruhy" - Vrchol série ... Touhle knihou si mě "Kůstek" získal rozhodně nejvíc, atmosféra je pořádně temná, postavám dochází síly a navíc se nad celým údolím vznáší popel od výbuchu sopky ... Docela se nám navíc děj blíží ke konci a fakt se těším, až to celé odložím s poslední stránkou a budu si moct udělat finální obrázek o celé sérii, v každém případě "Přízračné kruhy" už asi nic nepřekoná a já se jdu připravit na další díl ... Za mě 5*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.4.2014 22:17Kůstek #05: Přízračné kruhy
    Scarface: Very well, díky za odpověď:)
  • Scarface
    Scarface22.4.2014 22:23Kůstek #05: Přízračné kruhy
    GWB: U první dvouknihy jsme chtěli dát čtenářům větší kus Kůstka, aby byla větší šance, že se chytnou (ono se v té úplně první knize zase tolik nestane). A pak už jsme to dělali čistě podle počtu stran. Pokud byly hodně tenké knihy, tak jsme spojily dvě v jednu, aby lidi nečekali rok na sto stránkový komiks. Takže žádná složitá strategie.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.4.2014 22:08Kůstek #05: Přízračné kruhy
    Lehce nechápu strategii nakladatelů, kdy se někdy vydá dvojdíl, někdy ne. Ale to sem nepatří. Samotný příběh pokračuje ve vytyčených kolejích, ale nic zase tak zásadního se nestalo... Jinak putující společenstvo, vybuchující sopka, hledající postava v kápi - to je jako z Tolkiena! Bohužel to není tak dobré.

    Celkový dojem: 70%
  • kaylin
    "Kůstek" skvěle funguje jako epické fantasy a z humorného komiksu se postupně stává pěkně temný příběh, kde jde o emoce, kde se postavy napínají až k prasknutí, myslím tomu psychickému, a je jen otázkou, jak to vlastně celé končí. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/495-kustek-5-prizracne-kruhy-75.html
  • Kapis
    Kapis mecenáš25.11.2013 10:43Kůstek #05: Přízračné kruhy
    Musel jsem si opět trochu zopáknout aspoň konec předchozí knihy a pak jsem to přečetl na jeden zátah. Přituhlo opravdu pořádně a už i z těch srandovních krysáků jde strach. Je poodhalena zase část historie, postavy se chovají konzistentně a už se to celé blíží k vyvrcholení, které bude určitě fantastické. A proto mě docelá štve, že Crew posunula vydání konce, který měl být naráz v jedné knize letos na vánoce a teď už to plánují rozdělit na dvakrát s tím, že poslední díl vyjde někdy za rok...to mě neštve, ale spíš dost sere, radši měli vydat jednoho Naruta a Bleache o měsíc později!! Jdu bečet na stránky Crwe, ať s tím něco udělají;-)
  • Fry
    Fry admin29.8.2013 16:06Kůstek #05: Přízračné kruhy
    Jééé, tak na to jsem se opravdu těšil! Kůstek si ty ceny rozhodně zaslouží, protože diváky (nebo čtenáře) nenechá ani na chvíli vydechnout.

    "Kůstek 05 - Přízračné kruhy" - Už od začátku mám problém z názvem, takže jestli napíšu "Příznačné" místo "Přízračné" tak prosím nekamenujte. Příběh stále více a více nabývá na temnotě. A stejně jako u osmého dílu "Transmetropolitana" i zde nalezneme to, co mě v komiksu baví snad nejvíc: "Přírodní katastrofy"! Tentokrát to není bouře, ale něco mnohem horšího: "Výbuch sopky"! Potom se dá opravdu dobře pracovat s postavami: smutek, strach, unavenost atp. Takže kdybych měl říct nejlepší knihy "Kůstka", tak podle mě patří "Přízračné kruhy" rozhodně k tomu nejlepšímu. Kromě této tzv. hlavní linie, pak také sledujeme, jak si vedou vesničani a ti chlápci v kápích ve "Starcově jeskyni" a jak se zachovají při výbuchu. Oproti kolegům pode mnou si myslím, že tajemno stále nabývá a schyluje se k epickému konci.
  • erik
    Kostíka zdobí neuveriteľná kombinácia milého humoru na pozadí dosť temného príbehu.

    Minulá kniha skončila priam desivo, nuž neprekvapuje, že sa pokračuje vo vážnom tóne, priezračné kruhy v spálenej zemi, ktoré prakticky nikto nevidí, ale beda tomu, kto do nich vkročí, nečudo že chýba doterajšia klasika, vtipný "medzidej" (kravské dostihy, hostinská súťaž, lov draka, navrátenie Barnabáša, prorocké znamenie kostíka s hviezdou). Zároveň s tým sa stráca aj jedna zo zásadných (a geniálnych) čŕt tohto diela. A je to škoda. Nechápte ma zle, kreslené je to super (zlé Trnkine úsmevy pri vychádzaní z kruhov) a písané skvelo, oproti minulým knihám však vnímam túto časť ako "iba" dobrú. Aby som sa nemohol vyhovárať na zábudlivosť, prečítal som si všetky dosiaľ vydané knihy cez víkend a táto kniha je kvalitatívnym skokom smerom od geniálneho k príjemnému.

    Celkovo je to aj podľa mňa jedna z najlepších vecí, čo tu vychádza a strašne rád by som záverečné dve knihy videl opäť vydané naraz a ešte tento rok.
  • sedw
    Kůstek mi prostě přirostl k srdci. Tento díl je dle mého názoru zatím nejsložitější na pochopení a nějaké souvislosti mi stále unikají (snad je to dáno pauzou mezi 4. a 5. knihou), nicméně příběh je napínavý (ač se v této knize v podstatě nic zcela zásadního neudálo), příjemně utíká a atmosféra v této knize by se dala krájet. Oproti předchozím knihám opět ubylo humoru (ač se pár úsměvných situací objeví) a vše pomalu spěje do finále. Jen škoda, že není Kůstek vydáván v barvě, kresba v této knize je místy v černobílé mírně nepřehledná (zvlášť v případě dvou oboustraných kreseb). Nicméně kvalitu komiksu to nikterak nesnižuje.

    Kůstek je dle mého názoru jedna z top 5 sérií, které u nás vychází a pevně doufám, že se prodeje postupně zvýší, třeba bychom se pak mohli dočkat celobarevného souborného vydání. :-)
252761
Četl/a (84)
353638, adevr, anka, Baffman55, Balů103, ben_bella, bierce, binnmode, Caiiiczech, calvin10, Captain Collar, charvos, chcita, cobe, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, DEmnoG, Django, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, Final, Fox01, Fry, Giskard, Goldfinch, Golem, Grrr, guseppe, Hanussen, hromotlk, hypermlok, IndyP, invape, James, james dixon, jankie, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kapis, kaylin, Keno, Kerbellos, koudy, Kraken, lantan1, Librarian, Light, Mamut12, Mariohurbanek, mart.in, mineralk, namdnas, NecRoman, oleav, PAK, Paldini, pearlxjam, pechna, Pista, radimisko, raenius, RudyRod, Saint of Killers, Schramm, seneke, Sir_Pete, start05, strougy, syon, t0mas, trudoš, tukak, Ukko, VasaX, Vrenn, VXP, zgrywus, zlejzmrd
(170)
353638, 7eleven, adam.ra, adevr, Alfi, Alfonzo, anka, Azbest, Baffman, Baffman55, Balů103, batoo, bboorreekk, Bezvliv, bierce, binnmode, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, bourgeois, brkowycz, burzum, Cabal, Caiiiczech, calvin10, calviti, Captain Collar, chcita, cobe, Const.ex, Cr4sh, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, DAxik, deefha, DEmnoG, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, Eddiesiska, erik, farnhajt, felis, filemon, filosh, Final, Fréza, Fry, Goldfinch, Golem, goodspeed, grinder, Grrr, guseppe, Hamichal, Hanussen, herbert, holubdema, hromotlk, Hulik, hypermlok, IndyP, invape, J.T.honza, Jak, James, james dixon, jankie, jerry67, jiskra, Johnny Sasaki, jones1240, Joshua_T, Kaluž, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Kerbellos, komik.sx, konous, Kraken, kubosos, lifi, Lobok257, maara, Mamut12, Mankin, Mariohurbanek, markic, mart.in, Martin Buchal, Marvin, Matio, matrosh, MB, mcleek, me, mikki.maser, mineralk, mirec, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monty.cl, moris.cz, MP, Mr.Plysh, mttra, NecRoman, Nightmare, noMster, o2t2, PAK, Paldini, pata, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Pista, POLAKST, Poseidon1978, radimisko, raenius, Raijin, Ricarderon, RR, RudyRod, Saiffer, Saint of Killers, saja, Saran, Schramm, sedw, seezeethree, seneke, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, strougy, syon, t0mas, tacmud, timek, trudoš, tulipstros, Ukko, VXP, Wiruss, xai, xintax, yama, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zlejzmrd
Chce (12)
Badgu.y1902, Benji, Braindead, Corvus, DAN478, jakouback, Mistak, Moyek, Niaz, nx, RaptoR, vranakx
Shání (2)
Corvus, Mistak
Nabízí (2)
MB, seezeethree