Koupit
Ultimate Spider-Man: Dvojitá porce (5. a 6. díl)
Atomová elektrárna není to nejlepší místo k zápasu se zbrusu novým superpadouchem. Jenže, co dělat, když si to doktor Octopus namířil přímo tam? Navíc Spider-Man pomalu zjišťuje, že se z něj asi nestane nejpopulárnější superhrdina světa. Jde po něm policie i novináři... a teď se po jeho stopě vydává lovec Kraven.

Ultimate X-Men: Návrat do Projektu X (6. díl) a Ultimate X-Men: Gambit (1. díl)
X-Meni jsou stále v zajetí a zdá se, že Wolverinovi jeho záchranná operace těžce nevyšla. Jenže ještě není všem dnům konec. Dochází k finálnímu střetnutí, ve kterém se nebudou brát zajatci.
A abyste mohli trochu rozmrznout a vzpamatovat se, tak je tu malý odskok do New Yorku, kde se objevuje nová postava. Kouzelník, podvodník... a taky trochu mutant... Gambit.

Obsahuje sešity série Ultimate Spider-Man #18-19 a Ultimate X-Men #12-13

Scénář
Brian Michael Bendis, Mark Millar
Art
Mark Bagley, Adam Kubert
Překlad
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 1805-2738 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
155 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
234 g
Stran
96
Cena
199 Kč
  • Delphín
    Delphín8.12.2020 23:34Ultimate Spider-Man a spol. #10
    Spider-Man: Mně se zdá, že v této sérii má Bendis a jeho tým problém s fight scénami. Jsou takové křečovité, nezáživné. Čím si to ale Bendis kompenzuje je ale scénář a práce s postavama. Ta je konkrétně v tomto čísle naprosto fenomenální. Charakter každé postavy je vskutku ojedinělý, ač Doc Ocka moc nevidíme v boji, užijeme si ho zde dostatek. Celý komiks provází řada výborných monologů. Spider-Mana si nelze vynachválit, fakt jsem si ho užil
    Finále X-Menů bylo opravdu dost fajn. Ke hvězdám musím vyzdvihnout příběh Gambit. Ten mě opravdu dostal a skvěle nalákal na další díl!
  • karl173
    karl173 mecenáš23.11.2017 21:04Ultimate Spider-Man a spol. #10
    Povedený komiks v kterém se skvěle vyhrocuje souboj Spider-mana s Octopusem a nutno dodat že je to asi pro mě zatím nejlepší záporák. Do toho Kraven. Jsem zvědavý na vyvrcholení. Určitě to byl po čase zase velmi dobrý Spider-man.
    V X-menech je finále projektu X a ten nezklamal. Bylo to zábavné a dobře napsané. Co mě ale překvapilo byla první část Gambita. Příběh má hloubku a je dobře propracovaný. Jsem zvědavý co ukáže závěr.
    Pak je tu kresba. Ta se mi ve všech sešitech líbila a drží si svojí dobrou úroveň.
    Celkově bych komiks ohodnotil na 85%
  • kaylin
    kaylin21.4.2014 10:39Ultimate Spider-Man a spol. #10
    "Ultimate Spider-Man a spol. 10" je zase jedním z těch slabších, a to hlavně proto, že ani Spider-Man to tentokrát nezachraňuje. Zachraňuje to jedině "Gambit", který před sebou může mít celkem zářnou budoucnost, anebo také pořádné pády. Docela jsem zvědavý na to, jak si Spidey poradí s Octopusem, ale ještě zajímavější by mohlo být, jak se to vyvine s Kravenem. Pořád si myslím, že se ale ještě objeví nějaký ten příběh, který mě skutečně dostane. No, doufat v to mohu. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/04/591-ultimate-spider-man-spol-10-55.html
  • sedw
    Chvlíi jsem přemýšlel, jestli 4 nebo 5*, ale nakonec musím za 5. Spider-man mě bavil hodně, hlavně první sešit, ale i druhý si drží hodně vysokou úroveň. Líbí se mi i trochu civilnější linka Mary vs. Gwen. Co se týče X-menů, Návrat do projetku X mě bavil a se zakončením jsem spokojen. Co se týče Gambita, první část je trochu komornější (druhou jsem ještě nečetl) a je to příjemná změna oproti minulému hektickému sešitu. Konec navnadil na pokračování. Celkově tedy opět spokojenost a proto 5*.
  • Fry
    Fry admin1.1.2014 17:03Ultimate Spider-Man a spol. #10
    "Ultimate Spider-Man a spol. #10" - Buď je to těma Vánocema, které právě skončily, nebo se tato série rapidně zlepšila! Pokud si ještě pamatujete, tak u posledních asi tří čísel jsem si stále stěžoval, že jde kvalita stále dolů a dolů a najednou hůůůp a kvalita se vrátila! "Ultimate Spider-Man" - Sice zde ještě nedostaneme finální souboj s Dr. Octopusem a ani s Kravenem, ale jde poznat, že se příběh blíží do finále a že to "finále" bude stát za to! "Ultimate X-Men" - X-Menům konečně končí "Projekt X", který mě bavil snad zatím nejmíň v rámci celého "Ultimate vesmíru" a hned po něm je tu "Gambit" (nebo alespoň jeho první část) a k té se nedá říct nic jiného než: "Jednoznačně nejlepší"! Po tomhle čísle se určitě budete těšit na to další! A aby toho nebylo málo, tak se tady redakce rozmáchla z obálkama! A ještě jeden menší dodatek: Slečny si v tomto čísle přijdou určitě na své, protože snad skoro celou dobu je tu Peter bez trička. Za mě 5*!
  • erik
    Po dlhšej dobe sa v Spider-manovi niečo deje, Kraven sa síce iba tak producíruje kade-tade, zato Dr. Octopus si získava moje sympatie, hlavne za jeho záverečný moment.

    X-Meni v rýchlom tempe zmažú Project X, poteší hlavne stret Wolverine-Sabretooth. Gambit preorientoval celú sériu k intímnemu príbehu z ulice, po (skvelom) Millarovi je Austen rozhodne príjemnou zmenou.

    Suma-sumárum, jedno z lepších čísel.
  • xflori01
    xflori0128.8.2013 10:08Ultimate Spider-Man a spol. #10
    Ó, tenhle díl je zase vynikající. Spider-Man bojuje s Ottem, a i když hláškuje o sto šest, dostane pěkně na zadek. A Kraven se také pouští do akce...
    X-Meni završení Projektu X - dost humánních myšlenek, ale to by mělo někdy být. A Gambit - ten mě teda dostal, už se těším na další díl. Dnes nemám pochybnosti o dání 5 hvězdiček.
  • brkowycz
    brkowycz24.8.2013 11:04Ultimate Spider-Man a spol. #10
    S tímhle číslem jsem fakt spokojený. Spiderman začíná pěknou prohláškovanou bitkou s Doctorem, kdy dostává pavouček přes drštičku. V tomhle bych rád vyzvdivhl Bendisův přístup, který velice pěkně mapuje začátky mladého superhrdiny tím, že Peter neustále přeceňuje svoje schopnosti. A to nejen na poli bitevním, ale i na společenském. Přes veškerou snahu se mu nedaří přiklonit veřejnost na svojí stranu a všichni ho prostě mají za podivného pošuka. Zkrátka někam příběhnout v uplém oblečku a dát šílenýmu Doctorovi dvě rány na solar ještě neznamená, že vás davy budou milovat.

    Finále X-manů trochu zklamalo. Bitka zase tak epická nebyla a prostě nejsem velkým fanouškem utopických výlevů humanismu, že i největší sráč, vrah, sadista a záporák si zaslouží přežít. Na jednu stranu je dobře, že komiksy a příběhy už od mala vychovávají lidi k přesvědčení, že každý lidský život má svou cenu a vražda je ten nejhorší přečin, na druhou stranu by mě zajímalo, kolik životů mají tyhle slitování na svědomí. Kolikrát měl Batman možnost zabít Jokera, aby ušetřil jeho život, Joker utekl a zabil stovky dalších lidí? Kolikrát Doctor mohl zabít Mastera, aby ho ušetřil/předal spravedlnosti, které později Master uniká, aby vraždil, manipuloval a ničil životy skrze celý vesmír a čas. A co Spider-man a všichni ty záporáci, které přemohl, mohl zabít - nebo pouze je nechat, aby se zabili (například pádem z budovy), ale on je nejen že nezabije, on je ke všemu zachrání. Takže se pak záporák o 30 čísel později vrací na svou další běsnící zabijáckou túru. Slitování a humanismus kladných postav z komiksových a televizních sérií zřejmě zabil už statisíce lidí.

    Jo, a Gambit vypadá dobře. Je to citlivě napsaný, solidně nakreslený, ale na větší hodnocení si počkáme, až se v příštím čísle příběh uzavře.
  • Final
    Final mecenáš23.8.2013 13:58Ultimate Spider-Man a spol. #10
    Ultimate Spider-Man
    Spidey se pouští po hlavě do svého prvního souboje s dokotrem Octopusem, ale ten s přehledem na bojišti kraluje, a tak Spider-man vítězí jen ve slovním vtipkování, které ho naštěstí zachrání i z následného zatčení. Petrovi stále nevychází udělat si jméno jako superhrdina, a naopak to vždy skončí tím, že ho v televizi obviňují ze zločinů. Nyní má na krku policii a teď i agenty Shieldu. Scénárista B.M.Bendis tak zatím tahá Petra Parkera od jednoho průseru do druhému. V druhé půli pak začíná Kravenův lov a mimoto Petr zakusí první trable s žárlivostí :-D Nepříjemností si užívá také průmyslník Hammer, kterému jde po krku doktor Octopus... Dej příjemně plyne, kresba je přehledná, zajímavá, a i když k souboji dojde jen v první části, tak zbytek vytahují nahoru tradičně vtipné situace či konverzace. Ultimate Spider-Man zůstává na své standardní (a vysoké) úrovni, hodnotím 90%.

    Ultimate X-Men:
    Na 22 stranách se nám dostane pořádné porce akce, a to jak v pojetí jeden na jednoho, tak i tým proti týmu. V sólo souboji se kočkují Wolverine se Sabretoothem a Wolverine dokazuje, že není jen svaly a adamantiové drápy, ale také člověk, kterému to pálí. Co mě v tomto díle asi nejvíce zaujmulo, byl zcela prolidský postoj Jean, která i přes odpor mnoha kamarádů ve vyhrocené situaci stála za učením profesora Xaviera (a který ji i tak stihne dát v závěru příběhu ještě jedno poučení v tomto směru). Co mě až tak nepotěšilo byl až příliš na efekt příchod Furyho a Shieldu. Jak je už v této sérii pro Millara typické, děj je velice hektický, sype jednu zajímavou akci za druhou, ovšem je to podáno dosti zkratkovitě a jistě by mu slušel větší rozsah stran. Kresba opět parádní. Ve výsledku velice kvalitní superhrdinská týmovka. Hodnotím 90%.

    Gambit:
    prvni setkání s Gambitem, kdy je nám představen jeho charakter a způsob života, do kterého se mu připlete malá (zatím bezejmenná) malá holčička s neobvyklou prosbou.
    Příběh je podán zajímavě, navnadí na další díl, kdy se snad dozvíme víc o holčičce i tajemném vrahovi, který ji ohrožuje. A také snad Gambit předvede, čeho je schopen. Kresba je jednodušší než u předchozích Ultimate X-Men, přijde mi zjednodušená, ale přesto ještě pěkná. Hodnotím 85%.

12336
Četl/a (68)
2scha, 66pepo66, 81splinter, Alfred, Baffman55, Balů103, Big_Boss, blackJag, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Cemino, Const.ex, Davidos402, dbar, Delphín, emanek, erik, Final, Fox01, Fry, gezic, hypermlok, invape, James, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, karl173, kaylin, KdG, Keno, kindanerd, Light, Lijem24, Lobok257, LookAss, Martinb, MEGA, Mercurio, mineralk, namdnas, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, punisher, raenius, RudyRod, saja, Schramm, sedw, seneke, Shin, Shpeckk, Sick666, Spike, tacmud, Tommar, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, VvV, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(155)
-spacilost-, 2scha, 66pepo66, 7eleven, 81splinter, adam.ra, afri, Alfred, asgardpepa, Baffman, Baffman55, Balů103, Big_Boss, blackJag, bobo666_2005, brkowycz, Bronn, burzum, calvin10, camper, CaptainCzech, Cemino, Const.ex, CSE_AC/DC, Davidos402, DAxik, dbar, Delphín, delta11, disclose, doophy, dracula, Drekorian, Elhonzo , emanek, erik, filemon, Final, Flash, Fox01, Fry, gezic, goodspeed, Hebled, hellblazer, Honza R., Hulik, hypermlok, I.am.geek, ikshorm, invape, Jack, Jak, James, jerry67, jh666, Jimbeam90, jjjirik, JORDY, Joshua_T, kaylin, KdG, Keno, kindanerd, konous, Krvavý Patejl, Leland, Lijem24, Lobok257, LookAss, maara, Mankin, markic, Martin Buchal, Martinb, matrosh, Mauzr, MB, mcezik, MEGA, Mercurio, merhyx, mimo_provoz, mineralk, misa, moiqpiom, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, nx, o2t2, Olesh, Paldini, palo, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Petr, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, prokop.prcik, punisher, Quintana, Radkos, raenius, Raijin, Ricarderon, RudyRod, S313, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shin, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Skot, sleepless, Spike, stanleystar, Symbi, tacmud, The Genius, Tialster, timek, Tominos, Tommar, Toren, trudoš, tulipstros, Tyfus, Václav Mikula, Vítek, VvV, willis, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (8)
Azik2586, Braindead, deadpool, Doppelganger, FatMonster, Hauzina, Maty48, Odal
Shání (3)
Al0f0k, Clarkos, Hauzina
Nabízí (4)
66pepo66, MB, nx, Tommar