Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Obsahuje komiksy:

Anita, 3. část - Gabriel Bobillo, Juan Bobillo
Anita se vrací, aby přinesla další porci démonických hlav na záchranu svého obézního a k peklu odsouzeného otce. Tentokrát ale těch hlav bude i na ní nějak moc. A v případě démonů neplatí „víc hlav víc ví“. Spíše: víc hlav, víc práce. Zvláště, když k některým těm hlavám patří i lítací těla.

Rex Mundi, 2. část - Arvid Nelson, Eric J
Pokračování příběhu z alternativní Francie se vším, co k počátku devatenáctého století patří. Rituální vraždy, inkvizice, tajemní zabijáci, sekty, agenti s kovovými maskami a stopy vedoucí k svatému grálu ukrytému v podzemí Paříže. No... možná to to není tak úplně klasické devatenácté století...

Skalpy, 1. část - Jason Aaron, R. M. Guéra
Zbrusu nová série! Temná kriminálka posazená do prostředí indiánské rezervace, kam přijíždí nechvalně známý rváč Dashiell Zlý kůň – a jak je jeho zvykem, dělá problémy. Jenže jsou tu lidé mocnější a nebezpečnější než on a jeden z nich mu dá nabídku, která se nedá odmítnut. Bude pro něj pracovat. Dashiell má ale ještě jedno velké tajemství. Takové, které ho může zabít.

Scénář
Jason Aaron, Gabriel Bobillo, Arvid Nelson
Art
Juan Bobillo, R. M. Guéra, Eric J
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
magazín
ISBN/ISSN
ISSN 1802-2219 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
196 g
Stran
72
Cena
149 Kč
  • faster86
    faster8615.2.2022 08:41CREW² #36
    Rex: pokračování zlepšilo moje smýšlení o sérii
    Skalpy: to je boží
    Anita: no tak to vůbec
  • brkowycz
    brkowycz16.1.2015 10:55CREW² #36
    Ty jo, tak první Anita co vyšla mě bavila. Jasně, je to asi tak žánrové "háčko", ale prostě mě to bavilo. Tohle bylo dost drasticky o ničem, chyběl nápad, invence.
    Rex Mundi vypadá zajímavě, ale tak nějak nevim, působí to jaksi francouzky přiteplale. Přijde mi, že scénárista žil v domnění, že píše scénář pro film a ne pro komiks, proto jsou zde několikastránkové panely se záběry, které by fungovaly ve filmu, ale v komiksu to jde podle mě mimo. Dokážu si představit, že bych Rexe přečetl celého, ale v kuse, protože tyhle ty miniaturní úseky děje... prostě celkově ten ejmerickej formát nechápu. 20-25 stránek komiksu jeden díl? Twe, dyk to je jakobych si pustil pět minut z filmu a pak to utnul s tím, že pokračování si dám za měsíc-dva. Koho takováhle kravská věc napadla? Jo, možná tak v minulém tisíciletí, kdy se Peter Parker mydll s nějakým mutantíkem a všechno opisoval a vysvětloval to mohlo fungovat, ale pokud chce autor budovat příběh, nemá to snadný. Napětí je neustále ničený vynucenýma přestávkama po absurně krátkém výseku z příběhu. Krkalo mě to u USM, tady je to teda teprve děsácký.
    No a závěr patřil Skalpům, kterým dám asi pro jistotu ještě jeden sešit v další Crwi a pokud to bude porád tak dobrý, asi si je rovou objednám z internetu, ať mám trochu u tý první knížky pocit, že čtu něco nového.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš23.7.2014 12:54CREW² #36
    Omáčku rád oželím, stejně jsem ji posledních pár let už víceméně přeskakoval. Koncept uvádění později vydaných knih je dost kontroverzní. Na jednu stranu jsme vyzývání ke kupování knih v obchodech (o cca 30% dražších), abychom si mohli vše pěkně prohlédnout, ale pak nevím, k čemu mám tu CREW. Apel je vcelku legitimní, do obchodů se chodit snažím, na druhou stranu kupuju knížek docela dost a třetina ceny je pak v takovém objemu velmi znát, doba bohužel spěje neúprosně k e-shopům...
  • sedw
    sedw26.11.2013 21:23CREW² #36
    Anita - obrovské zklamání, komiks mě vůbec nebavil, kresba podprůměr, 0*.
    Rex Mundi - paráda jako minule, příběh se pěkně rozjíždí, jen škoda poměrně dlouhého úseku bez jediného textu, takhle to utaklo až příliš rychle. 4*
    Skalpy - tak tohle se mi hodně líbí, kresba, která mi přišla nic moc k celkovému vyznění komiksu parádně sedí a příběh mě zaujal hned od začátku. 5*

    Celkově 4*, ač jako průměr vychází pouze 3, protože Rex Mundi a Skalpy jsou parádní série, které si zaslouží pozornost.
  • krvinka56
    krvinka565.11.2013 11:59CREW² #36
    Tak a máme tu opět novou Crew v novém hávu. S popisem hřbetu rozhodně příjemné vylepšení. No obálku má časák tentokrát fakt kulervoucí super výběr. Jen ta miny obálka v rohu mi poněkud kazí dojem.Sice je Crew nadupaná až na půdu ale i tak mi pořád schází nějaký ten článek nebo něco co by Crew trochu oživilo. Výhodou je že sem koupil dvě čísla naráz a přečetl si Rexe a Skalpy po dvou dílech naráz nepřekvapivě z toho nejlépe vychází pochopitelně Skalpy ač mají poněkud kostrbatější kresbu tak jedou už od začátku. A narozdíl od Rexe si na nic nehrajou. Syrová kriminálka bez obalu s tvrdou akcí co se rozjede a najde zastavit. Za ty dva sešity vlastně i za ten jeden se toho udá víc než v nudném Rexovi. Navíc Rex si hraje se super kresbou ale tu očividně autor nezvládá hlavně postavy a poměr okolí některé úhly sou fakt podivné.
    Anita má jednu nevýhodu a to moc velké rozkouskování v tomhle čísle je to poněkud slabé a bezduché dokonce i umírněné.Zkrátka jednohubka s minimem příchutě.
    Take nové pojetí Crwe má něco do sebe a s chutí bych ty Skalpy nechal jen v Crwi jsou pro ni jak dělaní. Osobně by mi u Crweního magazínu vyhovoval styl jednoho komiksu nastálo plus zkouškový a jeden obměňovací plus nějaký ten článek a máme dokonalou Crew
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš5.11.2013 10:11CREW² #36
    Na crwi jsem měl vždycky nejradši omáčku. Úvodníček, mučírna, dopisy čtenářů a podobný srandičky ala časopis Vlasta. Tahle Crew je tak nadupaná, že se tam vešel jen krátký úvodník a zbytek jen komiksy a komiksy. Anita - tohle jde mimo mě. Věkové doporučení bych viděl tak - 12 let. Bohužel mě nebaví ani kresba. **.
    Rex Mundi - takovej průměr. Možná až si to přečtu celé najednou. Kresba je docela dobrá až na jednu věc. Postavy. Hlavní hrdina stojí ve dveřích a podle postavy má tak 220 centimetrů. S tim nemám problém. Prostě je to urostlej bastard. S čímž už mám větší problém je ten, že je to prapodivný mutant jehož nohy mají tak 170 centimetrů. Dalších 30 centimetrů zabírá tělo (srdíčko, plíčky a pajšlíček jsou pěkně u sebe a hřejou se jak v hrnečku na ovárek) a 20cm zbývá na malou hlavičku ala Beetlejuice a to nepočítám že v tom plandavym hábitu vypadá jako postavou jako Marlon Brando když měl dvěstě kilo. Občas je tenhle neduh vidět na kresbách zepředu...**
    Skalpy - kresba - nemám problém. Je správně "neklidná". Příběh vypadá jako zajímavá krimoška a je to zatim o třídu výš, než Rex Mundi. Úplně jsem zatím nepřilnul k hlavnímu hrdinovi Überfuckerovi, ale má ještě dost času to napravit. ***/****
    Slabší crew, ale pořád crew...
  • kaylin
    kaylin4.10.2013 10:03CREW² #36
    Šestatřicátá "Crew2" není příliš velké překvapení, "Skalpy" jsou pro mě trochu zklamáním, ale snad to bude tím, že se jedná o delší sérii, která se rozjede. I "Rex Mundi" má velmi pomalý rozjezd. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/312-crew2-c-36-55.html
  • choze
    choze27.9.2013 11:31CREW² #36
    "Holčičí Lobo bez osobnosti, hlášek a oblečení" jménem Anita vysloveně opruzuje a zasloužila by už ránu z milosti. Rex Mundi mě ani napodruhé nechytil a žádnou třetí šanci ode mě nedostane. Takže vyhrávají Skalpy, které kromě trochu otravně ultradrsných postav a jejich siláckých keců nahodily potenciálně zajímavou zápletku zahrnující neokoukané prostředí indiánské rezervace, hrdinu v utajení, které ho staví proti vlastní rodině, a slušného záporáka. Tady jsem na pokračování docela zvědav.
  • mart.in
    mart.in mecenáš22.9.2013 17:25CREW² #36
    Anita mě opět vůbec nebavila, není to vtipné, není to ničím zábavné ani zajímavé, beru to jako zbytečné zaplácnutí místa, které by se určitě dalo mnohem lépe využít (klidně i nějakým tím článkem, ale spíš nějakým povedenějším comicsem). Rex Mundi mi zas jako taková nuda nepřijde, ale je fakt, že by to mohlo mít trochu rychlejší spád. Pořád mám ale pocit, že to pak v knize prostě bude o poznání lepší, že člověk při dlouhodobějším působení nasaje nějakou tu atmosféru:o). A nakonec Skalpy, na které už hodně dlouho všude slyším a čtu jen chválu - i proto jsem asi čekal větší pecku, chvilku mi trvalo, než jsem začal pobírat kresbu, ale jo, na začátek to nebylo špatný, a ten konec celkový dojem hodně zlepšil a rozhodně nalákal na pokračování. Stále platí, že dokud bude Crew vycházet (ať už bude její kvalita jakákoliv), budu ji kupovat, ale nevadilo by mi, kdybych se při jejím čtení bavil trochu víc.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš20.9.2013 14:23CREW² #36
    „Mám čichový halucinace nebo vy prérijní negři fakt smrdíte hůř než prdel mrtvýho čokla v srpnu?“ (jsou to docela hulváti, tihle indiáni)

    Anitu jsem jen tak přeletěl očima, tohle vážně číst nehodlám, už podle obrázků to vypadá na pořádnou chujovinu. Rex Mundi? Neskutečná nuda. Ale opravdu neskutečná. No a pak ty slavné Skalpy. Skalpy jsou to jediné, kvůli čemu tahle Crew nestojí po krk ve sračkách. Úvodní indiánská představovačka s parádním cliffhangerem navrch. Jason Aaron vládne ostrým jazykem, střemhlav buduje hutnou atmosféru a srbský masič Guéra to dochucuje bezvadně špinavou kresbou. Tahle drsná krimi série je momentálně jediný důvod, proč investovat do nové Crwe. Jockova titulka je luxusní. Vůbec, obálka oproti minulému číslu prokoukla, ubylo ejakulačních šplíchanců, sladila se forma a pokud se Crew jednou vzdá toho ohyzdného červeného obdélníku rámujícího logo časáku (případně konečně změní ten nicneříkající podtitul na údernější "KOMIKS KURVADRÁT") nebudu mít pomalu co vytknout. Bez publicistiky to ale bohužel nemá šťávu a když vezmu v potaz, že dva ze tří komiksů stojí za prasklý vřed a ten třetí si pak koupím v booku, jaksi pro mě tenhle magazín pozbývá na atraktivitě. Příště bude Hellblazer, tak tu "mystickou sérii z alternativní historie" snad ještě jednou překousnu, ale potom, kdo ví?
  • erik
    erik16.9.2013 12:13CREW² #36
    Ďalšie „vynovené“ číslo časopisu Crew prináša dlhoočakávaný komiks Skalpy. Kým sa k nim človek dostane, musí si prečítať kratšiu Anitu, ktorá ma baví hlavne vizuálne, inak je to nič moc. Rex Mundi je hrozný komiks! Už dlho som sa tak nenudil. Moc sa tu nenakecá (i keď sa strašne chce navodzovať atmosféra akéhosi tajuplného vyšetrovania) a, čo je horšie, ani sa nič nedeje. Obludný je záver, kedy sa na kope strán chystá jasná vražda a dalo by sa to nakresliť na tri panely (pes, akt, koniec), ale z nejakého dôvodu to kreslič čarbe po sekundách, bez vzruchu i dynamiky. Bŕŕŕ. Skalpy majú kresbu, pri ktorej bledne nejeden drsný akože sprejer, príbeh sa zatiaľ neprejavil, zoznamovanie s postavami je však fajn a záverečná strana veští minimálne zaujímavé zauzľovanie.

    Celkovo jedna z najslabších Crewí, aké som kedy čítal.
  • karel
    karel mecenáš9.9.2013 06:57CREW² #36
    anita mi přišla zábavnější než minule asi že je jí míň a je s čím srovnat. rex mundi je zas slabší než minule tak uviodíme jak to půjde dál. skalpy jsou super ikdyž mi vizuálně nejdřív přišly zbytečně nepřehledný. vždycky jsem si představoval Crew bez zbytečnejch textů, ale tex mam pocit že mě tam nějaký chybí. najednou mam pocit že se z toho stává věc na jedno přečtění. taky se mi líbilo směřování k 2000AD, které se asi s novou politikou vytratilo.
  • Fry
    Fry admin31.8.2013 12:14CREW² #36
    Další Crew na seznamu je jasně ta nejnovější. A to přesněji číslo 36. Toto číslo mě donutilo přečíst si před tím právě číslo 32, abych se aspoň tošku chytal v "Anitě". Poté jsem byl také zvědavý, jak si nová Crew vede a zbytek se dozvíte níže.

    "Crew 36" - Jůůů, konečně Crew vypadá normálně. Je sice pravda, že jsem s obálkou na začátku trošku válčil, ale jak jsem spatřil obálku čísla 37, už jsem byl v pohodě. Je pravda, že změna obálky byla rozhodně k něčemu, a že se konečně po 36 číslech dostal na bok nápis, o co vlastně jde, takže už jen díky tomuhle je to podle mě jedna z nejlepších Crwí. "Úvodník" - Prakticky žádný a je pravda, že úvodník je vlastně "Oskalpovaný", což gratuluji Crwi za povedenou slovní hříčku. "Anita" - Třetí díl Anity si dále jede ve svých zajetých kolejích, ale začíná už konečně někam vést. Už jde konečně vidět taková ta vidina lepších zítřků. "Rex Mundi" - Po pravdě ani nevím, že v této Crwi byl, protože díl je prakticky skoro beze slov, takže než se nadějete, už to skončilo. Je sice pravda, že už to konečně vypadá líp, ale chtělo by to trošku zrychlit tempo. "Skalpy" - Jo, já jsem spokojen. Konečně se na náš trh dostala další temná série, ve které podle mě nebude nouze o mrtvoly. Začátek je sice trošku ukecaný, ale podle mě to nejlepší teprve přijde. Já jsem spokojen a dám 5* a už se těším na číslo 37!
  • xflori01
    xflori0127.8.2013 16:06CREW² #36
    Úvodník neúvodník: Spojené drůbky s úvodníkem - no, prostě další kecání
    Slevy - docela se hodí ten Fell :)
    Anita 3 - vždy jsem ji bral jako oddychový komiks, 3.díl trošku slabší o proti předchozím - 80%
    Rex Mundi 2 - fakt by bylo lepší mít to jako komplet knížka, ale co... !Pomalu!! se nám příběh rozjíždí - 75%
    Skalpy 1 - čekal jsem trošku lepší, příběh pomalu plyne, pěkný závěr (procenta navíc); ale bohužel mi moc nesedí kresba - 75%

    No, prostě další normální Crew. Znovu škoda, že není víc publicistiky, ale nedá se nic dělat, zase je víc komiksu. :D

  • Kabukiman
    Kabukiman20.8.2013 21:09CREW² #36
    Slušný papír. Jinak je tahle crew úplně mimo můj vkus...Anita je blbost. Rex Mundi by zaujal v booku, ale takhle po krátkých částech se děj děsně vleče a bohužel nudí. Skalpy kde kdo chválí, tak jsem se na ně těšil. Asi budou mít dost fanoušků, ale já mezi ně patřit nebudu... Žádný článek se už do Crwe nevešel a úvodník byl asi první u kterého jsem se nudil...
  • JFL
    JFL19.8.2013 23:48CREW² #36
    Skalpy jsou jedna z nejoriginálnějších a nejpropracovanějších sérií na poli komiksu, a to jak z hlediska scénáře, tak i kresby a layoutu stránky. Je skvělé, že budou vycházet česky, ale postupné uvádění v Crewi se v praxi ukazuje poněkud dvousečné. Americké vydání pracuje s klasickýcm komiksovém formátem stránky i hrubým matným papírem, který skvěle souzní s barevnou paletou série, obzvláště pak od šestého sešitu / druhé knihy dál, kdy se kolorování ujala Giulia Brusco s vyprahlejšími odstíny. Crew s formátem A4, kde jsou původní komiksové stránky nastavovány bílými okraji, a její lesklý křídový papír, jenž barvám dodává vysokou ostrost prostě nejsou optimální. Nicméně jako upoutávka na budoucí vydání souborných knih Skalpů, určená po jeho zakoupení k vyhození, je to v zásadě přijatelné. Překlad série, kde zásadní roli hraje styl mluvy coby způsob ponoření čtenáře do prostředí indiánské rezervace, představuje ohromně náročný úkol a i když v některých případech Štěpán Kopřiva český překlad směřuje spíše do roviny tuctové drsňácké mluvy, je třeba mu uznat životnost a dynamiku promluv. A dále? Rex Mundi ani napodruhé nezaujal, ono ani není moc čím. Svět to má nápaditý, ale vyprávění zatím zavání kupou klišé a finální podprahová reklama na to kolik času si lze ušetřit, když má člověk u sebe sirky, spíš nezáměrně pobavila. Poslední, v pořadí čísla první, je pak Anita, což doufám, že má být důmyslný tah vydavatele, jak upozornit na osobitost Skalpů, ba dokonce i Rex Mundi. Ale asi je to jen znamení pro jakou čtenářskou skupinu je Crew zamýšlená (a znak toho, z čeho někteří už vyrostli). Jak jinak si vysvětlit, že jako předskokan dvou etablovaných a vyzdvihovaných sérií (přinejmenším v případě Skalpů navíc série postavené na propracovaném vývoji postav a důmyslném vyprávění) figuruje šablonovité dílko, které je odškrtávacím seznamem všeho, co komiksy stigmatizuje coby juvenilní médium nejen v očích laické veřejnosti?
7202452
Četl/a (94)
2scha, 81splinter, adevr, Alfi, Balů103, ben_bella, bierce, Blacksad, calvin10, Cemino, charvos, Const.ex, crewni.konzerva, cyboy, Darth Raelchi, DEmnoG, Django, Doppelganger, Draco nobilis, emanek, erik, farnhajt, faster86, figis, Filios dVekerec, filmator, Final, Fives, flipflop, Fox01, Fry, Golem, gwen666, Hanussen, hellblazer, house192, hypermlok, J.Connor, James, jd., jindroush, jiskra, Joshua_T, kallenved, Kaluž, karel, kaylin, KdG, Keno, Librarian, Lobok257, Madmax, majer, mart.in, Marty_von_Shit, Mercurio, monte walsh, mozzu, namdnas, NecRoman, Noci, opytz, Paldini, pavlosson, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , Poseidon1978, punisher, raimi, robert.hladil, robertsedmik, RudyRod, Schramm, seneke, Shin, Shpeckk, spekktrum, start05, strougy, syon, tacmud, tankgirl, the.kasztan, trudoš, tukak, Velkej šéf, vranakx, vrazdinek, VXP, xflori01, yogi, zgrywus, zlejzmrd
(237)
007, 2scha, 7eleven, 81splinter, adam.ra, adevr, Aerchel, afri, Alfi, amazing_k, andik007, Azbest, AZTeck, Baffman, Balů103, bboorreekk, BeeSee, Benji, ben_bella, bierce, Black Bro, yo, blackJag, Blacksad, Blair, bmc75, bobo666_2005, brkowycz, bronxik, Bubsy, burzum, calvin10, Cassidy, Cemino, Const.ex, Corvus, crewni.konzerva, CSE_AC/DC, cyboy, DAxik, DEmnoG, Dinik, disclose, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Drekorian, dr_benway, duri, emanek, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, Filios dVekerec, Final, Fives, Fox01, Fréza, Fry, gobers, Golem, goodspeed, GORERATED, Grebenda, Greyman, grinder, gwen666, Hamichal, Hanussen, hawkzn, Hebled, hellblazer, herbert, holubdema, horaczhlinska, Houbař, house192, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, I.am.geek, ikshorm, invape, J.Connor, jakouback, James, jd., jindroush, jiskra, joehot, Johnny Sasaki, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, Kaluž, kamil, Kapis, karel, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, KLAUN_DOMINANT, Knize_Ignor, konous, krvinka56, Lamahe, Librarian, Lobok257, Lojza, maara, Madmax, majer, Mankin, markic, Markyz de Sade, mart.in, Marty_von_Shit, Marvin, Masinfira, Matej-29, MB, mcleek, Meesha, Mercurio, merhyx, Michael Jarkovský, mikado, mike731, mikki.maser, Mikko, misa, Mleako, moiqpiom, monte walsh, monty.cl, morbn, mozzu, MP, Mr.Plysh, Mrlah, mrsk, namdnas, NecRoman, Nightmare, Noci, noMster, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, opytz, Paldini, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , POLAKST, Poseidon1978, PP, punisher, R3d, RadimNemec, Radkos, raimi, Ricarderon, robert.hladil, robertsedmik, rooty, RudyRod, Ruw, Saiffer, Saran, Schramm, sedw, seezeethree, segy, seneke, Shin, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Skot, Slávek, sleepless, songoku, spekktrum, Stara.kryta, start05, stepan.tichy, strougy, syon, t0mas, tacmud, tankgirl, The Genius, the.kasztan, Tialster, timek, Toe, Tombal, tomned, Toren, trudoš, tukak, tulipstros, vallyslayer, valon, Velkej šéf, Vojtěch 393, vranakx, vrazdinek, vteco, VXP, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (13)
barthez, Braindead, DracoAn, Grynca, jankie, Kitykatyn, mangan, Maty48, Miriyak, Mistak, Moyek, RaptoR, willis
Shání (2)
Kitykatyn, Mistak
Nabízí (1)
Corvus