Koupit
Zkoušky vrcholí, na půdě arény proti sobě konečně stojí Sasuke s Gaarou. Žádný z nich neumí prohrávat, oba schopnostmi dalece překonávají vrstevníky. Boj mezi nimi slibuje nevšední zážitek a přehlídku nindžovského umění vyhrazeného dospělým bojovníkům. Zároveň se kolem arény začínají stahovat jednotky ANBU, které tuší zradu. Zvládne Sasuke porazit písečného nindžu s démonem uvnitř? Podaří se hlavním hrdinům odvrátit zákeřný útok na Konohu?

Od roku 2019 v prodeji také souborný box obsahující díly 8-14

Scénář
Masaši Kišimoto
Art
Masaši Kišimoto
Obálka
Masaši Kišimoto
Lettering
David Horák, Zuzana Málková
Překlad
Jan Horgoš
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-177-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
110 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
190 g
Stran
192
Cena
189 Kč
Originál
Naruto #13: Chūnin shiken, shūryō...!! (Shueisha Inc., 2002)
  • tom173
    tom17313.12.2023 17:38Naruto #13: Rozuzlení
    Zase dobrý díl, který víc než předtím naláká na další knihu - souboj Hokageho s Orochimaru. Jen pár věcí mi v překladu trhá uši (oči), a to hláška: chci si s tebou zabojovat, která se v tomhle díle opakuje vícekrát a šla by nahradit třeba "chci se s tebou utkat" a taky české překlady technik. Když tu máme Chidori a překlad dole pod panelem s hvězdičkou, proč nejsou takto řešené překlady ostatních technik, jako třeba Kuchiyose? Je to detail, ale tohle je pro mě věc, která docela kazí atmosféru a bere něco ze skvělého japonského originálu.
  • kaylin
    kaylin10.5.2015 08:18Naruto #13: Rozuzlení
    "Naruto" je sérií, která se maximálně snaží o to, aby nenudila. A daří se jí to. Když jste si mysleli, že tohle bude jen o nějakých zkouškách, tak tady dostáváte naprosto nový náboj k tomu, abyste četli dál. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/05/910-naruto-13-rozuzleni-80.html
  • Plocan
    Plocan27.1.2014 21:51Naruto #13: Rozuzlení
    Pozor! Text může obsahovat spoilery!! Nenávidím pondělí. Myslím, že nejsem jediný, kdo nemá rád ten proklatý den v týdnu, kdy je za mnou víkend a přede mnou opět pět dní plné povinností. Abych si ty povinnosti trošku zpříjemnil, sáhl jsem do své knihovničky a pustil se do četby třináctého Naruta. A rozjasnilo mi to pondělí? To teprve uvidíme. Tááákže...
    Na začátku třináctého dílu odchází Šikamaru znuděně zpátky do hlediště, jakožto poražený a nyní se musí přistoupit k Sasukeho souboji. Jenže... Sasuke pořád nikde! Mezitím přichází na stadion Lee v doprovodu Gaie a oba nemohou uvěřit vlastním uším, když se dovídají, kdo že to vlastně vyhrál v prvním souboji. Když už se zdá, že je Sasukeho vyloučení nevyhnutelné, objevuje se na scéně s dramatickým nástupem Sasuke s Kakašim a souboj může započít. Gaaru však v chodbě mezi arénou a hledištěm vyhledají jakýsi nindžové z Travnaté vesnice a vysvětlují Gaarovi, že Čúninská zkouška je skvělým místem pro uzavírání sázek, a tak by rádi Gaaru požádali, zda-li by nemohl schválně prohrát. Gaarovou pohotovou odpovědí bylo rozdrcení obou nindžů a následné vymalování chodby jejich krví (aspoň tam ty stěny trochu prokoukli). Svědky této hrůzy se stali Naruto s Šikamarem, kteří se vraceli do hlediště sledovat Sasukeho boj, Gaara je však naprosto ignoroval a pokračoval v krasojízdě. Souboj tedy konečně začíná a hned je vidět, že Sasuke se poslední měsíc rozhodně neflákal. Jeho rychlost je téměř srovnatelná s Leeho obyčejnou rychlostí, což je něco skvělého. Když Sasuke zrychlí ještě více, je jeho rychlost téměř stejná, jako Leeho rychlost bez závaží. Gaara nestíhá uhýbat Sasukeho útokům a jeho Písečná zbroj už mnoho nevydrží. Když se Sasuke odhodlává k závěrečnému úderu, obalí se Gaara pískem a zavře se v neproniknutelné písečné kopuli. Jak z tohohle Sasuke vybruslí? Přeci novou technikou, kterou kromě něj a mistra Kakašiho neumí nikdo jiný! Čidori! Technika, která je téměř identická s Kakašiho Bleskovým ostřím, kdy uživatel nahromadí na ruce tolik čakry, že získá viditelnou podobu a vydává zvuk podobný cvrlikání tisíce ptáků! Díky této technice Sasuke projde Gaarovou absolutní obranou jako nůž máslem a uštědří Gaarovi jeho vůbec první zranění. Z čehož ovšem Gaara nejásá radostí. Místo toho začne strašně ječet a měnit se v něco nelidského. Než si však kdokoliv stihne uvědomit, co to je, nastane pořádná mela. Diváci usínají pod náporem zvláštního gendžucu, jen Kakaši, Gai a Sakura vytrvají, neboť ti disponují skvělými schopnostmi (a Sakura měla zrovna štěstí, že spráskla ruce a náhodou uvolnila gendžucu). Útok na Konohu může začít! Protože Gaara nyní není ve stavu, kdy by mohl bojovat (má totiž na rameně bebí, které mu způsobilo Sasukeho Čidori), je za pomoci Temari a Kankura odnesen pryč a Sasuke se žene za nimi. Sakura si všimne, že Sasuke zmizel (protože kam jinam by asi tak čuměla, co?) a Kakaši jí poručí, aby probudila Naruta s Šikamarem a zadává jim všem misi typu A, tj. dohnat Sasukeho a zabránit mu, aby nadále sledoval trio z Písečné, jelikož je to příliš nebezpečné. V Hokageho lóži dojde k šokujícímu odhalení, kdy Kazekage odhalí svou pravou tvář. Nejde o nikoho jiného, než zákeřného Oročimara, který plán útoku na Konohu sám zosnoval. A tak začíná boj na život a na smrt mezi učitelem a studentem!
    Třináctému dílu nemám vůbec co vytknout. Nehorázně se mi líbil Sasukeho a Kakašiho nástup se vším tím listím a udivenými výrazy hlavních hrdinů. Skvělé. Líbilo se mi, jak se Gaara zbavil dotěrných nindžů i to, jak na jednom obrázku jeho očka strašidelně svítila. Líbil se mi souboj Sasukeho a Gaary, kdy Sasuke (v prďáckém černém tričku) ukázal svoji novou techniku - Čidori. A jakmile začal útok na Konohu nemohl jsem jinak, než každý panel do detailu prozkoumávat a kochat se hady na „hradbách" vesnice a Gaie, který přišpendlil ke zdi zvučného nindžu... Krása! Pro mě stoprocentně nejlepší ze třinácti dílů, které jsem zatím znovu přečetl... A už se těším, až si zítra utrhnu chvilku na přečtení 14... ^_^
    100%
  • Fry
    Fry admin27.12.2013 09:50Naruto #13: Rozuzlení
    "Naruto #13: Rozuzlení" - Už jsem skoro ani nedoufal, že se "Naruto" zase rozjede a popravdě jsem již přemýšlel o ukončení, ale třináctou knihou dostává "Naruto" zase spád a je to pořádná mela. A co se tedy vlastně stalo? Šikamaru dobojoval s Temari a v aréně se čeká na další zápas, kvůli kterému sem přišlo tolik návštěvníků: Sasuke vs. Gaara! Boj je to vskutku neskutečně dlouhý (zabere asi víc jak polovinu knihy), ale najednou (pozor - tato část komentáře může obsahovat SPOILERY) musí boj z ničeho nic zastavit, protože začíná útok na "Konohu" pod vedením Oročimarua (nebo jak se to skloňuje). No a ve zbytku knihy už je jen takový ten úvod do bitvy, ale je to dobře, protože boje v aréně nejsou tak záživné, jak se zdá a po pár dílech vás už přestanou bavit. Za mě 5* a s "Narutem" pokračuji dál!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.9.2013 20:32Naruto #13: Rozuzlení
    Brutální nářez, ke kterému se schyluje v duelu dvou je nahrazen brutálním nářezem, který otevírá novou úroveň příběhu. Z individuální roviny se dostáváme na poněkud globálnější hřiště a já jsem zvědavý - přes lehkou chaotičnost v druhé části knihy - jak se s tím autor popasuje. Fanoušci seriálu asi dávno vědí, já ne, jsem proto napnutý!

    Celkový dojem: 70%
  • xflori01
    xflori0128.8.2013 10:06Naruto #13: Rozuzlení
    Další díl lifestory Naruta. Šikamaru vzdává souboj s Temari, a díky tomu má největší šanci stát se Čúninem... :D A na place se konečně objevuje Sasuke a může začít souboj, na který se všichni těšili. Do toho Zvučná s Písečnou začínají rozjíždět svůj plán.
    No, prostě další díl Naruta se všemi klady a zápory.
17121