Desky
Přebal zadní
Ukázka č.1

+ 2 další ukázky

MESIÁŠ NEBO HROZBA?

Superman je strážcem Metropolis... ale Metropolis se mění.

Staré budovy uvolňují místo moderním, tradiční novinářské způsoby ustupují do pozadí i v Daily Planet – Superman musí čelit novému světu. Světu, v němž jeho láska k Lois Laneové není opětována a obdiv jeho Metropolis kráčí ruku v ruce s podezřívavostí a nedůvěrou.

A navíc se zdá, že obavy jeho odpůrců nejsou jen projevem strachu omezenců. Nová mimozemská hrozba rozsévající smrt a zkázu, která nemilosrdně pustoší Metropolis... jakýmsi záhadným způsobem souvisí s Kryptonem i Supermanem.

Je Superman za toto nové nebezpečí nějak zodpovědný? A co znamená jeho podivná a děsivá proměna?

Obsahuje sešity série Superman (NEW 52) #1-6

Vyšlo v brožované,limitovanější pevné vazbě s přebalem (500ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
George Pérez
Art
Jesús Merino, Nicola Scott
Barvy
Brian Buccellato
Obálka
George Pérez
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-386-9 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 x 14 mm
Tisk
barevný
Stran
144
Náklad
500ks
Cena
599 Kč
Originál
Superman #01: What Price Tomorrow? (DC Comics)
Varianty
Superman #01: Cena zítřka (pevná vazba) (2013)
Superman #01: Cena zítřka (paperback) (2013)
Superman #01: Cena zítřka (limitovaná edice 52ks) (2013)
  • Spider-man
    Některé nápady super...například protivník, kterého Superman nevidí, ale jinak průměr a závěr moc zbrklý, vysvětlení a pointa taková nijaká.
  • trudoš
    trudoš editor21.1.2020 18:05Superman #01: Cena zítřka (paperback)
    Nebylo to zlé - což je, uznávám, naprosto nicneříkající hodnocení. Jenže já si nemůžu pomoct. Zpočátku mě bavil přístup George Péreze i to, jakým způsobem navázal na tvorbu Granta Morrisona, ale ono je otázkou, co všechno nás mezi oběma řadami minulo. Takže těžko posuzovat kvality. Potíž jsem měl navíc se zápletkou. Ta se rozjíždí k uzoufání pomalu, aby pak zběsile vyvrcholila v nekonzistentním finále. Tady se autor pokouší o jakýsi filozofický přesah, jenže přitom nevymyslí nic, co by Lex Luthor neřešil už dávno před Cenou zítřka. Nehledě na to, že mi téma, jak za všechny zlouny světa může sám Superman, přijde neskutečně slabomyslné a hlavně obehrané. Pak už jenom ryc pic a Země je zachráněna, hrdinova pověst také a my se můžeme směle těšit na další dobrodružství. Fajn každopádně je, že jde o uzavřený příběh, vyprávěný v šesti sešitech. Přesto se nemůžu zbavit dojmu, že v týmovkách funguje Suprák mnohem lépe, než v sólovkách, kde mu chybí jakákoli inteligenční i fyzická protiváha.
  • karl173
    karl173 mecenáš30.8.2018 13:53Superman #01: Cena zítřka (paperback)
    Jak to zhodnotit.... Peréz si připravil vlastně celkem zajímavý příběh, který rozhodně v sobě skrývá spoustu zajímavých a fajn věcí. Jenže na to jde hrozně krkolomně. V prvním příběhu to píše jak nějaké retro a je tam tuna textu plus i popisové rámečky. Ty naštěstí po prvním sešitu zmizí ( pravděpodobně kvůli špatnému přijetí ), jenže nezmizí tak úplně. Spíše je jen zamaskuje za neustálé hlášení zpravodajců, kteří vlastně popisují dění, které sami vidíte. Je tu spousta zbytečných dialogů, právě ze zpravodajství při rozhovorech postav, které mě nijak nezajímali a podle mě nemají jak čtenáře moc zaujmout. A přesto musejí mít na všechno svůj názor, a potřebují vše zdlouhavě okecávat. Chápu že se Peréz snažil o více civilní příběh, který nebude jen o tom že " suprák to, a záporák tamto " a já osobně mám takové příběhy velmi rád. Ale problém je že tady to zkrátka na mě působilo hrozně nudně a potřeboval bych kdyby to bylo více svižné. Kresba je takovým klasickým mainstreamem. Tady se v podstatě nic nezkazilo, ale ani tu není nic co by vám vyrazilo dech. Za mě byl tedy tohle celkem zajímavý, ale vcelku krkolomně odvyprávěný příběh. 60%
  • jh666
    Tak jsem se po Nespoutaném konečně dostal i k řadovému New52 Supermanovi. Nejlepší je na knize podle mě kresba. Sice není dokonalá, ale pořád se na ní dobře dívá a akce je v ní přehledná. Scénář je na tom bohužel hůř, hlavně ze začátku. V prvním sešitu je tolik vysvětlovacích bublin, že jsem si myslel, že čtu komiks ze šedesátých let, ve druhém je zase hromada bublin myšlenkových, v dalších sešitech už je textu naštěstí méně. Finále je pak docela fajn, není dokonalé (nějak si nejsem jistý, kdy vlastně došlo k té výměně), ale má přijatelně dobrou akci a hostování Supergirl mě potěšilo. 60 %
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš14.1.2016 12:34Superman #01: Cena zítřka (pevná vazba)
    První Superman mě opravdu bavil. Netvrdím, že se jedná o mistrovství světa v komiksu, ale v rámci žánru je to příjemný, kompaktní příběh, který dává smysl a navíc s dobrou kresbou. Rozuzlení se mi líbilo, příjemně mě překvapila i hostující Supergirl. Těším se na druhý díl.
  • Fry
    "Superman #01: Cena zítřka" - Awww! Konečně zase "Superman" jakého mám rád! Atmosféra prvních kapitol je naprosto perfektní, co tomu malinko ubírá je pak trošku slabší závěr... "Pérez" mohl udělat ze "Supermana" nenáviděný symbol a popravdě chtěl bych vědět jak by se z toho Superman vysekal. Ale tak nakonec se dočkáme aspoň ... něčeho! Sice ani nedokážu vysvětlit, co se to na konci stalo, ale jo, líbilo se mi to! Celé to podtrhuje zpravodajství z nové "Daily Planet", napojení série na "Action Comics" a ta depresivní atmosféra, která by se dala krájet! Chci víc... tohle je přesně to, co mě baví - "Superman"... Za mě 5*!
  • luky.kuky10
    zas tak spatny to nebylo, ale cekal jsem vic (ikdyz o supermanovi z rady new52 zadnou chvalu moc neslysim). Uvidime co pokracovani.
  • Schramm
    Uffff, tak tohle ne, přátelé. Pro mě druhý komiks, který jsem dočítal na sílu.
  • Flash
    Flash mecenáš20.8.2014 13:25Superman #01: Cena zítřka (paperback)
    Skoro vše už tu bylo řečeno,ale ještě něco ode mě. Klasický pláštěnkářský comics s parádní mainstreamovou kresbou. Nečetl jsem předtím Action comics,takže nevím a myslím,že mi nic nechybělo,i když nějaká narážka tam být může. Vyloženě nepotřebujete Action comics číst před tímto. Samozřejmě pokud nechcete být znalec Supermana a znát všechny detaily. U nás v krajích zaplavených Batmanem,bude Superman vždy max. na 2. místě ale kdo má rád superhrdiny od DC a je fanda Supermana,ať si klidně 1 hvězdičku přidá. A ještě musím dodat,fakt je to ukecané.
  • J.T.honza
    Kdybych hodnotil podle svých obvyklých kritérií a chtěl být "objektivnější", bylo by to za tři hvězdy, ale tentokrát jsem hodnější, protože po té úděsné (zatím) trilogii Action Comics (kterou bych vám ale doporučoval přečíst dříve, než tuhle knížku, protože Peréz v ní párkrát na události z AC odkáže), je Cena zítřka vlastně docela fajn komiks, který má začátek i konec, pohodově se čte a i když je to vlastně jedno klišé za druhým, zas tak moc to nevadí. Škoda té přestřelené ceny, být těch tenoučkých 150 stránek o kilo levnější, ani bych moc neváhal s doporučením. Takhle je to lehký nadprůměr, který neurazí, ani nenadchne.
  • Walome
    Walome mecenáš29.7.2014 11:41Superman #01: Cena zítřka (paperback)
    Superman bojuje se šmejdem z vesmíru, do toho je ve friend zone s Lois Lane. Z tohohle komiksu si nic víc pamatovat nebudu, a to jsem ho dočetl dneska.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.10.2013 21:49Superman #01: Cena zítřka (paperback)
    "Průměrný superhrdinský komiks v pozitivní slova smyslu." Jo. Přesněji to asi vyjádřit neumím. Propletenosti s Action comics jsem si také záhy všimnul a jsem zvědavý, zdali se toho u nás brzy dočkáme. Superman s modrýma spoďárama (bez posledních stránek bych si toho snad ani nevšiml) vypadá tak nějak líp. Více textu mi nevadilo, některé přitroublé hlášky (klasika) ano. Stejně jako moment, kdy Superman bojoval proti sobě neviditelnému soupeři skrze zpravodajské kanály. Ale číst se to dalo:)

    Celkový dojem: 60%
  • kaylin
    Jako druhá kniha, která byla vydána v limitované edici 52 kusů s jiným přebalem (první byl, pokud se nepletu "Detective Comics"), to není zrovna nějak zásadní úlovek, ale co si budeme povídat, ta černobílá obálka vypadá prostě dobře. Ona i ta barevná není špatná, ale pod tím je komiks, který je krásně editovaný, skvěle přeložený, výborně vytištěný a perfektně zabalený, bohužel nic to nemění na tom, že příběh je podprůměrný a kresba nijak zásadně zajímavá, alespoň pokud se klasického mainstreamu týká. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/317-superman-1-cena-zitrka-40.html
  • Kabukiman
    Supermana mám raději staršího (toho s červenejma spoďárama navrch:D). U Ceny zítřka se mi příliš často stávalo, že jsem se nudil a měl jsem tendence přeskakovat některé bubliny. Vzhledem ke snížené pozornosti při čtení jsem pak zjistil,že mám celkem problém pochopit supermanova protivníka. Asi jsem přece jenom přeskočil nějakou důležitou bublinu...Každopádně dohledávat se mi to už nechtělo. Limitované edice by si zasloužily jiné komiksy...
  • erik
    Zvedavosť ma dohnala ku kúpe tohto diela, reku, či je nový Superman prepletený s Action Comics. A veru je.

    Bacha, niektoré vety by mohli vyznieť ako spoiler!

    Dej sa odohráva dávno po knihe, ktorá vyšla tento rok v spomínanom Morrisonovom diele, a teda je až zábavné sledovať zhrnutie toho, čo sa odohralo v tejto sérii a zatiaľ ešte nevyšlo. Nič moc, poviem vám. Prekvapujúco ma spočiatku bavilo, že Superman bojuje s tajomnými protivníkmi (skvelá scéna s obrazovkami), ale časom z toho vzniklo klasické klišé o tom, že Superman jednoducho nemá obstojného protivníka, a tak si musí vystačiť sám so sebou (zdravím Azzarella). Action Comics odporúčam prečítať predtým, než sa vrhnete na toto, pretože Cena zajtrajška z tých udalostí v konečnom dôsledku priamo vychádza. Kresba je jednoduchá a mainstreamová, toto sa má predávať a nie zatvárať do depozitov nedostupných galérií.

    Od Supermena som nič nečakal a napokon to dopadlo vcelku obstojne, priemerný superhrdinský komiks v pozitívnom zmysle slova.
4144061