Smrt slovutného detektiva Sherlocka Holmese ve své době otřásla světovou veřejností. Dokonce i sama královna vyslovila nevoli nad ztrátou oblíbeného hrdiny viktoriánské literatury. Nicméně stalo se. Petr Kopl nás tedy už počtvrté vezme do svého světa hrdinů zítřka tentokrát podle geniálního spisovatele sira Arthura Conana Doyla. Zavede nás na místo, kde zlo má svou pravou tvář, muži jsou gentlemany a ženy dámami. Zavítáme do světa vzrušení a dobrodružství, abychom se už nechtěli vrátit zpátky. Vstupte tedy a staňte se svědky posledního heroického boje s kriminálním živlem, který Sherlock Holmes zaplatil svým životem. Nebo je to všechno jinak?

Scénář
Petr Kopl
Předloha
Arthur Conan Doyle
Art
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Žánry
detektivka
ISBN/ISSN
978-80-7413-238-4 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 210 mm
Tisk
barevný
Stran
192
Cena
329 Kč
  • MEGA
    Další skvělý komiks z dílny Petra Kopla. Sherlock mu zkrátka sedne. V této knize sledujeme vztah Sherlocka a doktora Watsona, který je geniálně propracovaný. Vtipné momenty, které jsou místy přes čáru krásně kontrastují s vážnými, emočně nabitými scénami. Výsledek je něco neskutečnýho. Bavil jsem se celou dobu, hravá kresba je jako vždy úžasná, atmosféra mě úplně obklopila a budování většího světa Victoria Regina v pozadí příběhu je pak třešnička na dortu. Čekal jsem, že na konci Watson projeví nějaký náznak samostatnosti, když všechno sledujeme z jeho perspektivy. Místo toho dostaneme poměrně mrazivý epilog, který mě donutil přehodnotit celou jejich dynamiku. O tom bych si moc rád přečetl více v nějakém pokračování, kde bude Watson více samostatná postava. Celkově komiks nabízí vše, co od Sherlocka čekám a to v originálním, zábavném pojetí.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.4.2017 12:55Sherlock Holmes: Poslední případ
    Svižná dynamická zjednodušená kresba s parádně vypracovaným pozadím a prostředím, zábavné a vtipné pojetí, napínavá adaptace slavných příběhů... za mě dobrý.

    Celkový dojem: 70%
  • sedw
    Stejně, jako v případě Psa Baskervillského se Petru Koplovi podařilo převést příběh Sherlocka Holmese do komiksu zcela bravurně. Opět zůstává věrný předloze, ale do příběhu nenápadně vkládá své nápady, které pozorného čtenáře rozhodně pobaví. Kresba mi prostě sedí, ač věřím, že se najde spousta lidí, kteří nebudou schopni ji překousnout. Za mě však plný počet bodů a hurá na Skandál v Čechách.
  • Kabukiman
    Kabukiman26.12.2013 10:44Sherlock Holmes: Poslední případ
    Azalin- nojo, tak taky jsem koukal, že to šlo nahoru....:/ Nedávno se pak válel nějakej jeho komiks v levnejch knihách a Drakula byl přílohou nějakýho časáku.... Vzhledem k tomu,že Holmes není žádný mainstream, tak počítám, že to za nějakou dobu potká i jeho... Ale sám za sebe si přeju,aby se Koplovy komiksy prodávaly dobře a dokonce, aby se jednou dopracoval k tomu, že bude jeho Victoria Regina kultem jako Rychlé šípy, Vzpoura mozků apod. Kvalitní jeho komiksy jsou dost a pokud bude takhle tvůrčí jako teď, tak proč ne? Našlápnuto na to, podle mého, má dobře:)
  • Azalin
    Azalin mecenáš25.12.2013 16:10Sherlock Holmes: Poslední případ
    To je dost možný, přece jenom se mi to zdá trošku drahý, od Zoneru jsem byl zvyklej na poněkud jiný ceny. Wetemaa byla o kilo levnější.
  • Kabukiman
    Kabukiman25.12.2013 11:23Sherlock Holmes: Poslední případ
    Tak a je po vánocích,ufff. Poslední případ jsem si nadělil pod stromek a bylo to utrpení nepodlehnout a nepřečíst si ho dřív. Komiksy Petra Kopla nekriticky obdivuji a tak dám pět hvězd i kdyby na chleba nebylo. Ostatně Poslední případ si je zaslouží. Skvělá kresba, groteskní obličeje postav, Sherlock Holmes, Moriarty, Brok Špindíra, prostě je tam všechno...Vlastně dám ještě šestou hvězdu za tu černou Milvertonovu kočku. Ta byla prostě dokonalá:) Jsem pyšný na to, že u nás vzniká takhle kvalitní komiksová řada, jakou je Victoria Regina. Obávám se jen, že ve světě bude brzo Petr Kopl pojem a u nás se bude povalovat v Levných knihách...:)
  • WenyQ
    Petr je úžobájný český autor komixů! A Poslední připad Sherloca Holmese to jenom dokazuje!! Pokud tato kniha nevyhraje Fabulu Rasu, tak už na ni nevěřím!
  • bd71
    Kaylin - vím, že jsi nečetl původní povídku, podle které je to nakreslené a možná je to škoda. Profesor Moriarty ti schází v celém díle proto, že je to psané z pohledu dr. Watsona. Moryarty byl skutečně stvořen pouze proto, aby zabil Sherlocka Holmese a definitivně tak zbavil Doyla povinnosti psaní dalších povídek. Na živo se v žádné povídce před tím a kromě pár zmínek potom opravdu neobjeví a Watson se s ním ani nesetká. To, že dal Kopl do souvislosti jeho vliv na Baskervillském panství a spojil s ním i vyděrače, je kousek vskutku geniální! V původních povídkách Moriarty ožívá a umírá s povídkou Poslední případ. U Kopla bych se zaměřil na něco jiného: baví mě, jak do toho nechal prosakovat českou literaturu, víš, kde se vzala Emilie Márty? Reklama na RUR je dokonalá a to nemluvím o tom, že se podle všeho taky kromě války světů schyluje i k válce s mloky! Nevšiml sis? Koplaova práce graduje! Strašně se těším, co odhalí ve Skandálu v Čechách. Nemůžu se dočkat! Podle jeho stránek to jde časově před psa baskervillského, tam by se měl poprvé potkat s Irenou Adlerovou, to je bomba! koplovy komiksy si fakt užije nejvíc ten, kdo zná předlohu. Jsou to povídky. To přečteš za hodinku. Věnuj tomu chvilku a uvidíš, jak Kopl neuvěřitelným a geniálním způsobem původní dílo obohatil!

  • kaylin
    Petr si vytváří vlastní komiksový svět, skoro se mi chce říct impérium, a já jsem rád, že jako čtenář i jako kritik mohu být součástí toho impéria. Jak poznamenal president České společnosti Sherlocka Holmese Aleš Kolodrubec k vydání této knihy: "Mírně ironizující typicky český přístup k tématu." Tohle je věta, kdy se nemusím stydět za význam slovního spojení "typicky český". Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/327-sherlock-holmes-posledni-pripad-90.html
  • bd71
    Zatím nejlepší Kopl!!! Opět naprosto perfektní atmosféra a skvělý děj. Postavy skutečně hrají jako ve filmu, v tomhle je fakt všechno - napětí, doják, detektivka, akce- a Česká lokalizace je bombastická! Návaznost na RUR a jiné Čapkovy romány mě úplně dostala! Už se těším na pokračování! Skandál v Čechách bude asi TOP! Poslední případ Petra Kopla mi poskytl nelepší ztvárnění legendárního souboje Moriartyho a Sherlocka nad vodopády! Tajemná souvislost s Tajemným hradem je mrazivá a šokující. Jo a Brok opět nezklamal. Ten čokl se vetře všude :)
2983