Koupit
Do hry vstupují nové postavy a začíná nové kolo smrtící hry na kočku a na myš. Light má, zdá se, všechno pod kontrolou, ale přicházejí další protihráči. Inteligentní, záhadní a nebezpeční. Ale Light se nedá zastavit. Má svůj cíl. Být bohem nového, dokonalého světa.

Scénář
Cugumi Óba
Art
Takeši Obata
Obálka
Takeši Obata
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
detektivka, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-201-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
114 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
202 g
Stran
206
Cena
199 Kč
Originál
Death Note #08: Mato (Shueisha Inc., 2005)
  • Sawyer
    Tak jsem se ze začátku bál, že budou nové postavy slabé a děj začne pošlapávat na místě, ale díky bohu se tak nestalo. Ano je to slabší než předchozí díly, ale jenom trochu. Přece jenom se nám tady rozjíždí něco nového, takže tenhle díl je tak trochu seznamující.

    Celkem - 80%
  • sedw
    Jízda pokračuje, objevují se nové postavy i nové nápady. Jak jsem měl pocit, že se série začíná cyklit a postávat na místě, tak mě autoři vyvedli z omylu a nové zápletky jsou snad ještě napínavější, než v úvodních dílech. Další díl na plný počet.
  • Netorack
    Netorack11.10.2019 13:42Death Note - Zápisník smrti #08
    // Společný komentář ke všem dílům. //
    Série je to jistojistě nadprůměrná a některé části jsou doslova strhující, pamatuji si, jak jsem nesnášel prostoje, když jsem třeba jeden díl dočetl po cestě do práce a na další jsem musel počkat až na večer domů. Mnohem více se mi líbila první polovina, díly 1-4 a 6 a 8 hodnotím pěti hvězdami, zbytek čtyřmi, protože ač stále velmi dobré čtení, nedosahovaly za mě úrovně "původního" střetu. Když se v půlce příběhu objeví nových postav jak na orloji, trochu to polomilo mou důvěru ve scénáristu, že to takto bylo od začátku plánováno. Na druhou stranu, u příběhu postaveného na hromadném vybíjení lidí se to tak trochu dalo očekávat :) Velmi originální námět, atmosféra, uvěřitelné chování většiny postav (některé mi svou motivací a chováním prostě nějak neseděly), přísná logika vycházející z důkazů a pravidel - super čtení.
  • Fry
    Fry admin26.3.2015 14:09Death Note - Zápisník smrti #08
    "Death Note - Zápisník smrti #08" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... Už se to krátí... No, co skončilo, skončilo a je na čase pustit se do druhého finálního klání! Mello se dostává do oka nejen Lightovi, ale také Nearovi, díky jeho specifickým způsobům chtít vyhrát za každou cenu (tahle postava mi připomíná nejvíc z celé série právě mě samotného). A já mu to žeru a dokonce mu i fandím! Light začíná mít moc sebejistou hlavu a Near mi nepadl vůbec do oka - takže Mello! Navíc když získá zápisník a nového (totálně blbého) smrtonoše - tak má v rukou "zatím" celý svět! No, uvidíme, jak to nakonec dopadne... Za mě 5*!
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Příběh se přesouvá do USA, kam se musí Lightův otec vydat, aby vyměnil zápisník za svoji dcerou, kterou unesl Mello. Lightovi se nepodaří z téhle lapálie vybruslit, a tak japonská policie ztrácí velice cennou zbraň, která navíc padne do rukou zločinecké organizace. N s výsledkem samozřejmě také spokojen není a nebojí se to dát Lightovi patřičně najevo. Nastává tak situace, kdy se Kira snaží dopadnout Mella a získat zápisník zpět, Mello se snaží dopadnout Kiru a SPK pase jak po Mellovi, tak po Kirovi. Do hry vstupuje i další smrtonoš, který se zdá být ještě větší trouba, než Rjúk.
    Osmý díl ztratil L a nasadil nové postavy, které jsou však téměř jako přes kopírák. Near je úplná napodobenina L s tím rozdílem, že v tomhle případě mu to prostě nežeru. L byl génius, takový geniální podivín, ale tohle je jenom génius. Nebo jenom podivín, ale rozhodně ne obojí. Něco mu chybí. V porovnání s L je takový bez nápadu, jen jeho ubohá napodobenina. Mello je zas úplně stejný v tom, že pořád musí chroupat čokoládu. Tyhle zlozvyky a charakterové, či snad vzhledové rysy jsou obě odvozeny od L. Dalo by se říct, že L se teď prostě rozdělil do dvou méně zajímavých lidí. Na druhou stranu i přes to všechno mě osmý díl docela bavil. Přesunout děj do USA se mi zpočátku jevilo jako marketingový tah, nebo možná snaha protáhnout příběh, ale poměrně dobře to funguje. Doupě zlosynů je docela nápadité, unesené letadlo mi taky nevadilo a nový smrtonoš to krapet okořenil. Přesto se však osmý díl neobešel bez nějakých hluchých míst, konkrétně neustálé omílání toho, že současný L je falešný, že japonská police je neschopná, že Light už má vlastně Mella i Neara téměř v hrsti, ale zatím to tak nevypadá... Prostě se začíná dostavovat to, čeho jsem se obával - stereotyp. Jak to tak pročítám, mám neblahý pocit, že pár dílů zpět jsem četl něco téměř stejného a to je špatné...
    Obávám se ale, že lepší už to nebude... Naopak mám strach, že než se doberu posledního dílu, padne mé hodnocení pod 3 hvězdičky... A to bych opravdu nerad... 70%
  • jirin
    Nové postavy, konkrétně nástupci L, dávají Kirovi opět zabrat a Death Note je zase na stejných kolejích jak to mám rád - souboj mozků...

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.3.2014 16:02Death Note - Zápisník smrti #08
    Tož napínavé to stále je, Misa je sexy, scénář je propracovaný... ale už se to začíná možná lehce pohybovat na hranici překombinovatelnosti. Kdyby to skončilo minulým dílem, asi bych se ani nezlobil. Nový záporák je slizký, ale zůstává jenom slizký a odpudivý. Žádné sympatie k němu necítím, což se mnohdy stává. Near je celkem roztomilý, ale de facto supluje roli bývalého "L", který byl lepší a to mimoňství mu víc sedělo. Byl to takové přestárlé děcko, Near je jen děcko, byť geniální. Zajímavé je také to, že smrtonoši, kteří by v tomto - neváhám se použít to slovo - "psychothrilleru" měli plnit možná roli takovou, jakou jim přisuzuje jejich podstata a také vzezření, fungují patrně jako nejkomičtější stránka celého komiksu - vždyť jsou to úplní ňoumové. No a osamocený prezident USA ve své pracovně se svým telefonem a velikou mocí, je takové úsměvné a asi ne úplně reálné klišé.

    Celkový dojem: 70%
  • kaylin
    Light je nejsilnější stránkou celého komiksu, protože on je postavou, která se vyvinula. Je na něm vidět, že ho jeho úkol pohltil a že začíná dělat chyby. Autoři si připravují půdu pro finále, které přijde s následujícími čtyřmi knihami. Musím říct, že na to se těším. To, že se příběh možná až moc zbytečně komplikuje, to je jedna věc, ale konec to ještě ovlivnit nemusí. Pořád se něco děje, což lze považovat za pozitivní. Je už toho moc, ale tak snad už to dál neporoste a bude se to postupně uzavírat, až to skončí onou krásně nevyhnutelnou destrukcí něčeho nebo někoho. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/03/527-death-note-zapisnik-smrti-8-80.html
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš7.11.2013 20:53Death Note - Zápisník smrti #08
    Pokračuje sa v nasadenej laťke a všetko sa opäť zamotáva. Chýba mi tam trochu istá dôležitá postava. A niektoré iné zas trochu lezú na nervy... ale aj tak stále chcem vedieť čo bude ďalej. Už sa neviem dočkať ďalšej časti.
  • brkowycz
    brkowycz14.10.2013 10:11Death Note - Zápisník smrti #08
    Death Note pokračuje dalším bookem a začíná to, co jsem u seriálu považoval za zbytečné natahování série.

    Celé je to vlastně o tom, zda vás omrzí nebo neomrzí ta "šachová partie", kdy má každá strana všechny své kroky promyšlené několik tahů dopředu, přičemž zjišťuje, že protější strana to promyslela ještě o krůček víc a tedy vyhrává. Dochází ke změně uhlavních nepřátel, z jednoho jsou teď najednou dva. Oba dva jsou geniální děcka, stejně jako "L", takže v tomhle si pan tvůrce moc práce s originalitou nedal. Ještě docela jde Mello, který jde "přes mrtvoly" ve své honbě za Kirou, ovšem Near je prostě doslovná kopie "L", akorát má svýtlé vlasy a oblečení, a místo pojídání cukrovinek si staví hrady ze sirek a kostiček. V podstatě se dá říct, že sedmým dílem vrcholil jakýsi Death note, a to co dostáváme teď, je Death note 2. Jako každý správný filmový sequel staví na tom, co bylo v prvním díle kvalitní a snaží se to rozšířit - tedy více dětských geniální protivníku Lighta a více různých "šachových" kalkulací tahů. Pořád je to ale poměrně napínavé, nudné to určitě není - naopak přes některé nedostatky je tato série především velice zábavná. Takže za mě zdvižený palec - i když originalita šla do záchodu a Cogumi teď spíš jen recykluje nápady.
  • choze
    Od výměny Saju za zápisník po útok na skrýš záporáků je to opět fest napínavý, Near - snad až přílišná kopie L - dá Lightovi pořádně zabrat, Mello se profiluje jako slušný záporák a nový smrtonoš se postará o pár komických vsuvek. Nevidím důvod proč nenapálit max.
  • Fry
    Fry admin11.10.2013 19:33Death Note - Zápisník smrti #08
    Hned na začátek: "Pokud jste ještě nečetli předchozí knihu a nechce se ošidit o překvapení, tak bych vám doporučil nepokračovat ve čtení mého komentu, ale jestli vás Death Note nezajímá, nebo jste minulou (7. knihu) četli, tak se nebojte, že budu spoilit tuto..."

    "Death Note 8" - Po smrti L.. to vše opět začíná na novo, Light se stává automaticky následníkem L, pár let je v pohodě, ale najednou je tu problém! Dva noví protivníci, kteří byli vychováváni tak, aby se jednou mohli stát následníky L přichází do hry. Near chce Kiru dopadnout politicky korektními metodami, ale Mellovi to je celkem jedno a nebojí se zabíjet i své kolegy ve zbrani. Takže Lightovi hraje do karet akorát to, že se oba navzájem nemají rádi a má na své straně Misu z očima a Rjůka. Nebudeme chodit kolem horké kaše a rovnou si všichni můžeme říct, že nastanou problémy.... Po únosu dcery policejního komisaře Soičiróa (Lightův otec, kdyby někdo nevěděl, nebo se by mu nechtělo hledat) Mellem má Light dvě možnosti: Buď nechat zemřít svoji sestru, nebo Mellovi vydat zápisník! Ale to není všechno, protože se do hry dostává i nový smrtonoš, který je popravdě celkem na nic a nejlepším smrtonošem byla "Rem"! Toť zatím vše, víc prozradit nemohu - za mě 5*!
  • erik
    Akonáhle sa do série prisťahoval záporák, tak je to vcelku zábavné. Light čumí ako puk, ako s ním vydžubávajú na každom kroku. Už teraz sa v duchu bavím na tom, až sa o pár dielov začne vysvetľovať, ako to všetko od začiatku vlastne naplánoval a ako to jediným možným spôsobom odpinká. Už len pre tento humorný potenciál je potrebné sériu nasledovať do konca. Opäť sa netreba zamýšľať nad prezentovaným, asi tak, ako to činí americký prezident, ktorý sa, verte-neverte, vkladá do deja. Apropó, logika. Keby sa taká Rem onehdá zamyslela nad tým, ako bude Light nakladať s Misou a koľko milisekúnd bude váhať, kým ju obetuje, mohla konať inak, nepredvídateľne, pochopiteľne a zároveň nám ušetriť množstvo dielov tejto série. :)

    Ale tentoraz ma to zaujalo, to hej.
17339
Četl/a (87)
123peta, akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, BadBoy, besikv, Blockholm, calvin10, charvos, cyboy, DanQ, Davidos402, Dezodoo, Doppelganger, erik, Final, Fort, Fox01, Freckles, FrostyPozarnik, Fry, Georgíno J., Hønzza, Hades, Hermicus, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, jh666, jiskra, Kaaos, kapicka, kaylin, Kerbellos, kisuke93, Koci, koudak89, lacoste, Lijem24, Madao, Maty48, MEGA, misa, Mitsuko, motycond, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Negan, Netorack, Nexis, oleav, Osimchin, Paldini, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, RedButton, Sagikkun, Saiko-chan, saja, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, sedw, seneke, Sir_Pete, the.kasztan, Tiba, TQChose, trudoš, tukak, TZcomics, Vajper, vishnar, VXP, xflori01, xxSIMIxx, Zahonko, Zbysek2410
(166)
123peta, akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, Awakener, BadBoy, batoo, bboorreekk, Beng.D, besikv, blackJag, Blockholm, Bob, brkowycz, burzum, buscheer, Cabal, Calvin Klein, calvin10, Černá Krysa, charvos, choze, cyboy, DanQ, Davidos402, Dexir, doophy, Doppelganger, Dzoglik, erik, farnhajt, filemon, Final, Fort, Fox01, Fry, Georgíno J., goodspeed, grinder, Hades, Hamichal, Hannibal92, hawkzn, herbert, Hermicus, hlavathor, Holmwood, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, jerry67, jh666, jirin, jiskra, Joshua_T, KadetJaina, kapicka, Kareru, kaylin, Kazumaki, Kerbellos, kinobuta, kisuke93, Koci, kolik111, koudak89, Kouzelnik7, krvinka56, lacoste, Leland, lelky93, Lijem24, listr, Lobok257, Lord Baltimore, maara, Madao, Mamut12, matrosh, Maty48, MB, me, MEGA, merhyx, misa, Mitak, Mitsuko, mokkun, monty.cl, motycond, MP, Mr.Plysh, Nanami, NecRoman, Negan, Nexis, Niaz, noMster, o2t2, OwerLord, Paldini, pavel, pavouk, pechna, petrSF, Pjenkus, Plocan, Poseidon1978, Quintana, RadimNemec, raenius, raimi, RedButton, Rich, Rickettsia, Rinter, Sagikkun, Saiffer, Saiko-chan, Saran, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, sedw, seezeethree, segy, seneke, Sick666, Sir_Pete, songoku, Stara.kryta, stepan.tichy, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, TQChose, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, Vajper, vishnar, VXP, Wasps, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxSIMIxx, yogi, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas
Chce (16)
Askalon, Baffman, barthez, Bozhi, Braindead, carlmichael, CHester Turner, Dzoglik, FatMonster, jakouback, Lamahe, mozzu, sleepless, vranakx, xxaannddeerr, Yone
Shání (2)
Baffman, Lamahe
Nabízí (1)
MB