Nikdo nikdy neříkal, že život svobodné dívky v New Yorku je snadný, ale když jste špičková právnička Jennifer Waltersová, alias senzační She-Hulk, nabývá šílenost vašeho života úplně jiných rozměrů! Všeobecně oblíbená jadeitová obryně teď musí čelit větší výzvě než kdy předtím: nastupuje do společnosti Goodman, Lieber, Kurtzberg a Holliway - právnické firmy specializující se na nadlidské právo.

V české mutaci vyšel tento svazek jako jedna dvacátý v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série She-Hulk #1-6


Scénář
Dan Slott
Art
Juan Bobillo, Paul Pelletier
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
555 g
Stran
144
Cena
199 Kč
Originál
She-Hulk: Single Green Female (Marvel)
  • ludek.n
    Svobodná, úspěšná a občas i zelená Jennifer Waltersová, sestřenice světoznámého Bruce Bannera, je jednou z nejzábavnějších, nejvtipnějších, nejšarmantnějších a nejveselejších superhrdinek Marvelovského univerza. Přitom nemluvím o nějakém šibeničním žertování, ztřeštěných absurditách ani o ničem podobném. Scenárista Dan Slott vybavil sérii She-Hulk decentním a inteligentním humorem, bez pochyby stravitelným širokou čtenářskou obcí. Jennifer Waltersová je v obou svých podobách maximálně čitelná a přesvědčivá. Její příběhy mají jasně definovanou zápletku, která se nesnaží být světoborná ani znovu vymyslet kolo, ale cestu k cíli si razí s neochabující vehemencí a vysoko-oktanovým akcentem. Juan Bobillo a Paul Pelletier pak toto Slottovo snažení podpořili výbornou kresbou, využívaje jednoduchých triků pro zvýšení dynamiky výsledného dojmu. K už tak našlápnuté dějové linii přidávají další rozměr a zhušťují atmosféru až k bodu těsně před výbuchem. Pochválit musím i famózní obálky Adi Granova, které zdobí jednotlivé sešity. Svobodná, úspěšná a zelená She-Hulk mě skutečně bavila.
  • Ivan Kucera
    Ak by bola She-Hulk kniha, nešlo by o román, ale o zbierku poviedok. Vďaka tomu svižne uteká a k slovu sa dostane viacero atraktívnych postáv zo stajne Marvel. Je to svižné, zábavné, milé a originálne a v neposlednom rade ide o menšiu blbosť, než sa môže zdať a hoci to nie je Z pekla alebo Gotham Central, aj poctivé, remeselne výborne zvládnuté jednohubky sú občas skvelé. Palec hore za Pavúčí signál. Koncept superhrdinky obhajujúcej iných superhrdinov (pričom si ako svedka môžete vďaka Doctorovi Strangeovi predvolať ducha) je čertovský. Čo je zaujímavé, to je to, že hoci sú scenáre skutočne „iné“, prekvapivo nenarúšajú univerzum a She-Hulk v pohode existuje vedľa Tonyho Starka alebo Wasp. Mám chuť dať 4*, ale musím smutne uznať, že AŽ TAK ma to zas nebavilo.
  • trudoš
    Příjemné, vtipné, nápadité a rozhodně to lepší z Ultimátního kompletu. Akorát je škoda, že vás to navnadí na celou řadu, na což však můžete v rámci českého trhu rovnou zapomenout.
    Ovšem ke komiksu - She-Hulk musí přestat jednat jako superhrdinka a začít uvažovat jako právnička, což vede k mnoha zábavným situacím. Dan Slott si efektně utahuje z Marvelovských tradic, ale zároveň umí pohlédnout na celý ten zázračný cirkus netradičním způsobem. Přičemž první epizody jsou po všech stránkách uzavřené, teprve později se začínají rozvíjet vedlejší motivy a dlouhodobé vztahy. Naneštěstí to v druhé půlce začne právě kvůli tomuhle ztrácet dech. Souboje každopádně nespoléhají na velkolepost, protože scenáristovi je jasné, že s nezničitelnou postavou by se brzy zacyklil do stále stejných obrazců. Proto je milé, že se zaměřil na něco trochu jiného - tedy život v civilu - a ono to kupodivu funguje naprosto dokonale. Humor je střízlivější, prost velkohubých hlášek, ale zase perfektní v situační komice.
  • Blackhand47XD
    Hulk má sestřenku, která je také zelená a navíc právnička. Proč ne, je to vtipná jednohubka, která mi připomíná dnešní komiksy s Harley Quinn (a není divu, She-Hulk lámala čtvrtou stěnu ještě před Deadpoolem).
  • karl173
    Tohle je klasická oddychovka, která má čtenáře zabavit na jeden večer a u kterého bude moci tak trochu vypnout. Komiks si ani na nic jiného nehraje. Dan Slott celé tohle píše tak, aby člověk neměl ani moc šanci se nad něčím pozastavit, protože ani nemusí. Příběh jede strmě ke svému cíli. Je to zkrátka jen zábava a sem tam trocha akce. Humor sice není zrovna můj šálek čaje a že bych se u toho vyloženě smál to ne, ale určitě mě to v hloubi duše sem tam i rozesmálo a rozhodně jsem se bavil. Akce je svižná, rychlá a na konci i slušně bláznivá, až by se člověk mohl nad některými věcmi pozastavit. Ale neudělá to, protože k tomu vlastně nemá ani důvod. Kresba je také fajn, a hezky se na ni dívá. Největší problém jsem měl s tím že jsem si nedokázal k postavě vybudovat nějaké větší pouto. Občas mi přišlo že k tomu nebyl ani moc prostor. Důkazem je sešit kde je Spider-man, který si společně s právníkem Pugem ukradli sešit pro sebe a byli zajímavějšími postavami než Jennifer Waltersová alias She-Hulk za celou tu dobu. I tak jsem si ale čtení užil jako takovou nenáročnou jednohubku. 70%
  • Darth Raelchi
    Kdyby to nebyla komedie a parodie sebe sama tak se ani neobtěžuji to hodnotit. Nicméně s touto premisou to až tak zlé není a ta komická logika v příběhu sedí. Je uvěřitelná a Shulkie je do toho čím dál víc sexy na každé přibývající straně. Rovněž se mi líbí kladený důraz na alter ego v podání Jennifer Walters. Příjemně se to čte a kresba také není špatná. Prostě průměr.
  • PKD
    Tak to jsem tedy nečekal. Fakt ne. Tak jsem neslzel smíchy od dob,Dříve známí jako...JL.
  • autokineton
    Velké překvapení - vtipné, svěží, hezky nakreslené - 80%
  • VanTom
    Lehkou rukou ukuchtěná, uvědomělá právnická "limonáda", přirovnatelná k superhrdinské Ally McBealové. She-Hulk i Jen Waltersová se mi jako charaktery moc líbily a ve čtení jejich eskapád bych jistě pokračoval, pokud by tu vycházely pravidelně. Samotné "případy" však i přes maximální zapojení marvelovského světa představovaly (zatím?) přinejlepším roztomilé, příjemné jednohubky, které vmžiku zmizly a nic po sobě nezanechaly.
  • S4TW
    Kdybych měl tento komiks vystihnout pouze třemi slovy, byla by to tato slova: zábavné, oddechové, zelené. Jedná se o další komiks, který nám vtipnou cestou představuje lidskou stránku superhrdinky. Je to čtivo, které není vůbec náročné (pokud tedy neberu v potaz množství postav) a rozhodně se jedná o zajímavou vložku. Z dlouhodobého hlediska by to asi nefungovalo tak, jak to fungovalo na těchto asi 125 stránkách. Kresba je průměr, příběh je průměr, ale za to originální. Co naopak oceňuji je spousta hostů v komiksu (hlavně hláškující Spíďa) a vtipy, které provází celou knihu. Nic extra to sice není, ale ono to asi ani nebylo psáno tak, aby to bylo něco extra, proto ve finále hodnotím kladně. Komiks si totiž hraje přesně na to, co to ve skutečnosti je.
  • jh666
    Asi nejvtipnější komiks v UKK. Za hlavního vtipálka v Marvelu platil hlavně Spider-man, který tu mimochodem hostuje v nejvtipnějším sešitu. Příběh She-Hulk je místy až parodie a vynikající. Vše podtrhuje jednoduchá až parodizující kresba. Doporučuji každému, kdo má rád komiksy a chce se pobavit.
  • Walome
    Tohle bylo nečekaně hodně vtipný... a hlavně naschvál! Ne jako Tajný války, který jsou blbý až jsou vtipný, tohle bylo skutečně vtipný. Jen mi She-hulk nepřijde jako až taková sexbomba, ale budiž. Jen ten Jonah nějak ztratil koule a u soudu se na můj vkus moc potí.
  • Xeelee
    Neočekávaně vtipná oddechovka :)
  • firesnake
    Jako celkem dobrý, na to, že je to She-Hulk, jsem se dost bavil.
  • sedw
    Velké překvapení, bavil jsem se od začátku do konce. Příběhy byly dostatečně svěží, originální a velmi mi sedl humor. Co mě však zklamalo byla kresba v první části knihy, tato mi zážitek celkem pokazila. Po změně kreslíře už nemám co vytknout. Uvažoval jsem i o 5*, ale přecejen, k dokonalosti tomu něco chybělo. Kdyby u nás však někdy vyšly další díly, určitě bych neváhal s koupí.
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #30: She-Hulk: Svobodná, úspěšná, zelená" - Ze začátku celkem nuda, ale od třetí kapitoly se to pěkně rozjede a jede to až do konce. Dokonce by mi ani nevadilo přečíst si pokračování, ale možná je lepší to zkusit jen jednou a pak už dost. A co se tu děje? Shulkie je právnička a my se s ní setkáváme ve chvíli, kdy už ji i Avengers mají dost. Jenže pro Shulkie to jen tak nekončí, protože je vyhozena z práce a následně přijde člověk, kterého měla odsoudit a řekne jí ať se přidá k jeho právničské firmě. Ona překvapivě kývne a tím se dostává do oboru "nadlidské právo". Dosud to byla sice nuda, ale poté se to opravdu rozjede a je celkem i o zábavu postaráno. Není to však nic převratného a když se tomu vyhnete snad o nic nepřijdete. Za mě aspoň 4*!
  • Schramm
    Od svého prvního setkání s She-Hulk jsem nic nečekal a o to víc jsem dostal. Jasně, není to nic revolučního, ale já jsem se královsky bavil od první do poslední stránky, proto drobně nadhodnotím pro jednou a dám plný počet. Mému čtenářskému prožitku to totiž odpovídá.
  • krvinka56
    Absoultně nezábavné a nudné místy totalně spadající do trapnosti. A taky ta kresba je fakt strašná , na konci se obmění kreslíř. Ale to moc nezachrání kor když ta špatná kresba je ještě v té povedené části s pavoukem a ani není poznat J.J. protože největší novinnářský protivník vypadá fakt děsně. Závěr knihy a jednotlivé obálky sou fakt supr ale to jako celek bohužel nedokáže zachránit.
  • mart.in
    Vím že to mělo být vtipné, ale nebavil jsem se. Tenhle humor mi prostě moc nesedí, ale chápu, že někomu může.
  • luky.kuky10
    Při přečtení prvních pár stránek to na mě celé působilo jako Marvelova dobrodružství - spider-man. Spíše četba pro menší děti, ale čím více jsem otáčel stránky, tím více jsem se začínal bavit. První představení She-hulk v samostatné knize u nás mě mile překvapilo. Vtipné, sexy a zeleně zábavné:) Co se týče scénáře - je to prostě nenáročné počtení. Kresba nebyla špatná, a více se mi líbila na konci knihy, v příběhu s vězením. Celkově to bylo příjemné počtení:)
  • erik
    She-Hulk poznám iba z Avengers, na hulkovské postavy moc nezaberám (žeby tá farba, kazí dojem vedľa mäsa na tanieri, narúša pohodu pri love veľrýb...), nuž som bol zvedavý, čo to bude.

    A som spokojný, príjemný humorný komiks v jednoduchšej kresbe sa na nič nehrá. Veľmi sa mi páči, že humor nie je vulgárny a udržuje si nadhľad aj v okamihoch, kedy je hlavnej hrdinke na vracanie. V ktorom inom komikse si protagonistka môže dovoliť čítať svoje vlastné komiksy a využívať ich ako dôkazy pri súdnych sporoch?

    Niečo ako „Skôr známi ako Liga spravedlnosti“, raz sa k tomuto kúsku určite vrátim.
  • Murphy722
    Příjemně svižné čtení. Zelená hrdinka, jak ji český čtenář neznal, předvedla svůj velký vstup na scénu. je to už sice nějaký ten pátek co byla napsána, ale vtipné sexy počteníčko se hodí vždy! A Andy prostě válí! Skoro tak mluvný jako Harmonika v Tenkrát na západě :-D
  • J.Connor
    Příjemné komerční počteníčko, kde osvěžením je jistě právnický náhled na superhrdinství. Na druhou stranu právě naznačení chaotického světa nadměrného počtu superhrdinů, mimozemšťanů, duchů či jiných fantaskních postav v reálném světě a podmínkách až příliš upomíná na TOP TEN, přičemž toto srovnání samozřejmě těžce neunáší. I vzhledem k tomu, že poslední dobou vyšlo v UKK několik skutečných perel, pro tentokrát jen za ***.
  • Kabukiman
    Tak tohle bylo fakt milé překvápko...Nechtěl jsem do tohodle komiksu vůbec jít,ale nakonec jsem koupil a udělal dobře...:) Neříkám, že je to nějaká super echt pecka,ale je to fajn počtení odpoledne u kafe... Při prvním prolistování mi to hodně připomínalo Smaxe od Alana Moora a vlastně jsem se až do konce nemohl zbavit pocitu,že je to nějaká nová Moorova Top Tenovka...:) She-Hulk maká v advokátní kanceláři, která mi zase připomínala Wolfram and Hart z Angela..:) Čekal jsem od She-Hulk hodně držkobití- aby taky ne,když je to ohromná supersteroidní superbuchta se super mega silou:) Ale místo toho je tam hodně zábavy a právničiny:) She-Hulk dělá v podstatě to samé jako Daredevil, ale tím také veškerá podobnost končí... Když si vzpomenu na předchozí UKK Daredevila ve kterém přišel Daredevil o dům, práci, jeho buchta byla šlapka na héráku....No...She-Hulk má fakt pohodovej život..klátí hezouny, chlastá (i když se nemůže opít) a miluje mejdany. Taky přijde o bydení, to je fakt...když ji Avengers vykopnou z jejich sídla, protože si tam vodí příliš koloušků na sexuální hrátky...:)
  • yojimbo
    Kdo z vás si vzpomíná na She-Hulk z Tajných válek? Výborně, já taky ne. Proto jsem tento komiks vnímal jako první seznámení s touhle zelenou obryní. Nic proti supersilným namakaným mužatkám v jednodílných plavkách, ale She-Hulk udělala rozhodně dobře, že se přestala brát vážně. Je to příjemné počtení, trochu jiné a trochu originálnější, minimálně dokud se nepustíte do posledních dvou sešitů.
  • kaylin
    Je to dobře odvedená práce, mainstreamově je to nadprůměr, člověk se alespoň pobaví, ale ty příběhy jsou místy celkem banální, což vlastně platí také o onom posledním. Hodně je zde naznačeno a Slott nechává dost nedořešeno, aby měl s čím operovat v dalších dílech. "She-Hulk" je tak jen dalším náběhem na další případnou nekonečnou sérii, ač k tomu samozřejmě nedošlo. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/315-ultimatni-komiksovy-komplet-30-she.html
  • marek zigmund stanko
    .. vtipná, svěží, sexy
24544271
Četl/a (153)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, adevr, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Anton, Ash Pointak, autokineton, Blackhand47XD, blackJag, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, duri, Ejdý, Ejdý1, emanek, erik, Fox01, Fry, gezic, Glumal, guseppe, Hønzza, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, James, james dixon, jankie, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, JORDY, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, kindanerd, Knuckless, Koci, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Madmax, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Mariomichal, mart.in, Mates17, me, MEGA, Mercurio, mineralk, misa, MonsterGyre, Mr.Filch, Mr.klown, namdnas, NecRoman, Norri, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, Petr, Petrisko911 , petrSF, PKD, punisher, radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, sala, samuelo12, Scaleo1, Schramm, sedw, SekyCZ, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, Spike, start05, Symbi, t0mas, T3ss, the.kasztan, Tommar, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, vishnar, vita, vrazdinek, VvV, Walome, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, Zek, zgrywus, zlejzmrd
(396)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adam.ra, adevr, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, andik007, Anton, asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, Baffman, batoo, beanek, Bellatrix, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, Carnage, Chaolinek, Charlie1203, chuckboris, Cody, ConanVJ, CoupeC, Cr4sh, Craxx, Crics, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dbar, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , eliera, emanek, Erich, erik, ertefol, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, firesnake, firesnake1, flashpoint, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, FumarEnPipa, gezic, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, goldschmidchen, goodspeed, Grebenda, grinder, guseppe, hahahoho, Hamichal, Hannibal92, Hauzina, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Idy, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, iob, IV, J.Connor, J.T.honza, Jabba, Jack043, James, james dixon, jankie, jardoom, Jay-jay, jeffoun, jendavondra, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, JORDY, José, Josh, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, KINIMODUS, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, Kunden, kybl, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LordFlash, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, malylada, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Marthy76, Martin Buchal, MartinV, Marvin, Masinfira, Mates17, Matio, matohan, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, morbi, moris.cz, MP, mr.des, Mr.Filch, Mr.klown, mrsk, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, Odal , OldaB, Olesh, Ondraseeek, opytz, oru, palo, Pán rostlin, pata, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, peposek, Petr, Petrisko911 , petrSF, petrsimcik, PH79, Piros0013, pk123x, PKD, podzimator, POLAKST, Poseidon1978, pršiplášť, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, RadimNemec, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, Remi LeBo, restepik, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, Rocker93, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, sedw, SekyCZ, semi41, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Sivič, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, spagr, Spike, stanleystar, Stara.kryta, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, tertr556, the.kasztan, TheoDread, thorrg, Tialster, tom99, tomaseek, Tomasino79, Tombal, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, tomntp, Tomski, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, VvV, willis, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, Zek, zgrywus, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (9)
Braindead, BreakingAway, carlmichael, deadpool, delsemela, FatMonster, jackie, mikki.maser, wolfinov@seznam.cz
Shání (1)
gobers
Nabízí (5)
firesnake1, Fox01, Pán rostlin, raimi, Tommar