Pátý svazek souborného vydání komiksových dobrodružství galského hrdiny Asterixe a jeho mohutného přítele Obelixe obsahuje chronologicky další čtyři alba.

Čtenáři v něm najdou tyto příběhy:
Sídliště bohů
Caesarův vavřínový věnec
Věštec
Asterix na Korsice


Identický dotisk v říjnu 2021

Scénář
René Goscinny
Art
Alberto Uderzo
Obálka
Alberto Uderzo
Překlad
Gabriela Kliková, Kateřina Vinšová
Redakce
Stanislav Kadlec
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-252-2168-6 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
220 x 290 mm
Tisk
barevný
Váha
978 g
Stran
192
Cena
449 Kč
Originál
Astérix (Hachette Livre)
  • faster86
    faster8613.9.2022 00:09Asterix XVII-XX
    Asterix je super, tady bych vypichnul asi poslední díl na korsice, který mě bavil nejvíc.
  • sedw
    sedw20.8.2022 12:52Asterix XVII-XX
    Zatím nejlepší souborné vydání:
    Sídliště bohů (5*) – Plný počet už za to, jak originální to byl příběh. Naprosto odlišná zápletka oproti ostatním dílům, která mě velmi bavila a opět nechybělo nic, na co jsme u Asterixe zvyklí. Asi navždy mi v hlavně zůstane vtip se stromy.

    Caesarův vavřínový věnec (5*) – Druhý plný počet a opět příběh, který byl oproti předchozím velmi odlišný a originální. V tomto díle dostali Asterix a Obelix zdánlivě nesplnitelný úkol a byla velká zábava sledovat, jak si s ním poradí a co vše udělají pro to, aby svůj úkol splnili. Parádní záležitost.

    Věštec (5*) – Velmi odlišný příběh, který mě právě svojí odlišností tak bavil. Postava věštce je velmi dobře napsaná a reakce vesničanů byly sice očekávatelné, ale velmi zábavné.

    Asterix na Korsice (4,5*) – Na Korsice jsem nikdy nebyl, takže nedokážu docenit některé narážky, které se v komiksu objevují. Nic to ale nemění na tom, že šlo opět o velmi zábavný díl. Hlavně výbušná nálada Korsičanů byla velmi dobře zachycena a bylo s ní spojeno hodně zábavných scén.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.1.2020 12:02Asterix XVII-XX
    Tohle je asi nejlepší integrál, resp. tento a pak následující. Tyhle dvě knihy mě bavily ze všech nejvíc. Každý díl byl perfektně vyvážený a vtipný. Sídliště bohů krásně nastiňuje politickou scénu v rámci civilizování a člověk si tak říká, že nelze vše řešit klasicky po armoricku. Vavřínový věnec je bývorný. Ten byl fakt ujetej a vtipnej a ten Řím v podání Uderza žeru. Věštec je trochu ohraný vlivem animáku, ale pořád mě bavil a humor byl lepší než ve filmu. No a Korsika byla asi top, to jsem těžce nedával a co strana to výstřel až na měsíc. Vtip za vtipem, evidentně Korsika leží Francouzům v žaludku jako nějaká kuriozita i doteď. Za mě plných 5.
  • kaylin
    kaylin29.12.2016 05:20Asterix XVII-XX
    Kniha "Asterix XVII-XX" dokazuje, že série "Asterix" je dlouhodobě silná a že se jen těžko hledají skutečně slabé příběhy. Alespoň tedy v době, kdy sérii tvořili Gocinny a Uderzo. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/12/1339-asterix-xvii-xx-85.html
941