Ukázka č.1
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 3 další ukázky

Komiks v současnosti bouřlivý a vzrušující rozvoj. Již zdaleka není jen zábavou pro děti či větší či menší skupiny nadšenců a proniká k čím dál rozsáhlejšímu publiku. Během své dlouhé historie se rozvinul v pozoruhodný a svébytný kulturní fenomén, živoucí a vlivné médium, jehož výrazové inovace dnes zasahují i do dalších uměleckých oblastí. Kniha 1001 komiksů, které musíte přečíst, než zemřete přináší reprezentativní výběr zásadních děl ze všech koutů světa od počátků k dnešku a je pozvánkou do fascinujícího světa, který budete jen neradi opouštět.

České vydání je drobně upraveno a doplněno o české reálie (Rychlé šípy, Čtyřlístek...) od Tomáše Prokůpka.

Obsahuje předmluvu od Terryho Gilliama, úvodník od Paula Gravetta, rejstřík titulů podle názvu v originále, rejstřík autorů a drobné medailonky přispěvatelů.

Komiksy jsou řazeny dle data jejich vzniku a rozčleněny do následujících kapitol:
1: Před rokem 1930
2: 1930-1949
3: 1950-1969
4: 1970-1989
5: 1990-1999
6: Po roce 2000


Překlad
Romana Bičíková, Martina Buchlová, Petra Jelínková, Jitka Jeníková, Richard Klíčník, Anna Křivánková (hotate), Radek Nikl, Richard Olehla, Richard Podaný, Ivan Ryčovský
Publicistika
Paul Gravett, Tomáš Prokůpek
Žánry
publicistika
ISBN/ISSN
978-80-259-0160-1 (Plus (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
160 x 210 mm
Tisk
barevný
Váha
2050 g
Stran
960
Cena
999 Kč
Originál
1001 Comics You Must Read Before You Die (Universe Publishing, New York, 2011)
  • Pán rostlin
    Moje oblíbená bichle, orientuji se díky ní v nepřehledném, místy až zmateném komiksovém trhu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.11.2022 22:051001 komiksů, které musíte přečíst, než zemřete
    Tehle knize lze snad jen vytknout maly pocet ukazek a ty co tam jsou, by si zaslouzili cestinu, nebo aspon anglictinu. Urcite by stalo za zminku dat tam neco jako edice, resp. co se da realne koupit. Kde a za kolik uz se da dohledat, ale kolikrat ty nazvy jsou vselijake, edice maji ruzne nazvy a jmena, tak tohle by nebylo marne. Posledni vec, ktera mi vadila je jazykova nejednotnost u nekterych titulu, ktere uz v nasi distribuci tou dobou byly. Krom techto drobnosti, je to povedena publikace, ktera jako prehled vic nez poslouzi.
  • Flash
    Já bych tuto knihu spíš bral z historického hlediska. Bichtle je to velká, drahá a asi by měla být součástí knihoven,s kterými to čtenáři myslí vážně. Může fungovat i jako doporučení,když už člověk neví co by zkusil.Těžko říct jaká je šance sehnat všechny díla. Stejně bych některé věci asi nečetl, pokud nejsou česky a jsou např. ve Francouzštině,takhle aspoň vím,že existovaly a stáli za to. A můžu si udělat větší obrázek o věcech,kterých jsem neměl ani páru. Malému dítěti poslouží jako seznámení s comicsem, staršímu čtenáři rozšíří obzor.
  • Azalin
    Myslím, že i Hitmana museli vyškrtnout kvůli Vzpouře mozků, jinak si to nedokážu vysvětlit.. ;-)
    Naopak když už, tak jeden jediný komiks od Káji Saudka (Muriel a andělé) mi příjde jako výsměch. Poslal bych na vydavatele Lipse Tuliana, aby jim to vysvětlil.. ;-)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.12.2013 16:111001 komiksů, které musíte přečíst, než zemřete
    Azalin: touché
  • Absinther
    Ahá-tak proto jsem tam nenašel Metabarony, aby se vydavateli do té tisícjedničky vlezl Voleman :D
  • Azalin
    Včera se mi dostala do rukou a s chutí si v ní listuji. Ovšem co mi vadí je, že "České vydání je drobně upraveno a doplněno o české reálie". České komiksy jsou totiž mezi ostatními, člověk vůbec neví, jestli tam třeba některé nebyly i v originále, nebo vůbec žádné. Víc by s mi určitě líbilo, kdyby byly tyto doplňky někde na konci. Byly zase naopak některé komiksy vynechány oproti originálu? Skutečně by mi bylo milejší, kdyby kniha zůstala tak, jak byla zamýšlena a ne aby na mě, když otočím stránku, vykoukl Voleman. Ten tam podle mě opravdu nemá co dělat.
  • kaylin
    Doppelganger: díky za připomínku, velmi pro mě znamená
  • Doppelganger
    kaylin: díky za osvětu, strašně se mi ulevilo, že nemusím - už jsem se chystal psát do Bruselu, že mě knížka nutí dělat něco, co nechci.
  • kaylin
    Nepřistupujte ke knize jako k dogmatu. I když je zde ono slůvko "musíte", tak nemusíte. Je to čistě na vás. Jsem si jistý, že vám některé komiksy budou v seznamu chybět, některé tam budou zase přebývat, ale třeba se tak dovíte o něčem, co jste neznali, nevěděli jste, že to existuje, přitom vám to může něco dát, zrovna pro vás to může mít nějakou hodnotu. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/371-1001-komiksu-ktere-musite-precist.html
101511