Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Mýty už celá staletí sledují průchody mezi naším všedním světem a svou ztracenou kouzelnou Domovinou a neustále se mají na pozoru před známkami invaze. Nyní, po desetiletích klidu, to vypadá, že se konečně někomu podařilo uniknout zpod útlaku Nepřítele a dostat se do útočiště. Ale zdání může, jako obvykle, klamat a na příběhu nového uprchlíka toho smrdí až příliš mnoho, aby si toho ty správné nosy nevšimly. Ve skutečnosti se věci mají ještě hůř, než se Mýty obávají – do pohybu byly uvedeny plány na naprosté zničení Mýtova a každému jednomu z jeho obyvatel bude připomenuto, jak nelítostné lekce uděluje válka.

Obsahuje sešity série Fables: The Last Castle (září 2003) a Fables #19-21 (listopad 2003 - leden 2004), #23-27 (březen 2004 - červenec 2004)

Scénář
Bill Willingham
Art
Mark Buckingham, Craig Hamilton, Philip Craig Russell
Ink
Mark Buckingham, Steve Leialoha, Philip Craig Russell
Barvy
Lovern Kindzierski, Daniel Vozzo
Obálka
James Jean
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
detektivka, fantasy, městská fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7449-203-7 (CREW)
978-80-7449-203-7 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
614 g
Stran
240
Cena
599 Kč
Originál
Fables #04: March of the Wooden Soldiers (Vertigo (DC Comics), 2004)
  • faster86
    Netrvalo to dlouho a přichází hrozba z venku. Přiznám se, že víc než samotný hlavní děj každé knížky mně baví sbírat střipky ze světa kolem. Bude něco dál s borcem z televize? Co dělal Wolfi tak strašného, že to nikdo neví.... atd, atd.
  • Covenant
    Tak konečně do boje! Pro mě zatím nejlepší díl serie...
  • Spacecore
    Tohle je geniální! Skvělá anabáze spojující propracované postavy, zajímavý příběh i neskutečnou čtivost! Bavila mě každá stránka, každý panel a to už snad od první knihy. Tohle bych směle řadil vedle Sandmana, Lucifera, Mezi řádky a další Vertigovské lahůdky! Věřím, že úroveň zůstane vysoko, je to excelentní!
  • karl173
    karl173 mecenáš6.9.2018 14:19Mýty #04: Pochod dřevěných vojáčků
    Tato série je s každým dílem čím dál lepší. V této knize se totiž skrývá tak skvělý příběh, že vám to uteče i přes větší počet stran jako nic a nakonec se budete na konci dožadovat dalších sešitů. Tohle byla zkrátka paráda a nemám již více slov.
  • trudoš
    trudoš editor26.12.2017 12:21Mýty #04: Pochod dřevěných vojáčků
    Geniální. Bill Willingham znovu předvádí, jak neskutečnou škálu nápadů dokáže uvést v život a to v širším kontextu událostí. Komukoliv jinému by se svět pohádek v naší realitě rozpadl po prvním albu, ale jemu to neskutečně funguje i u čtvrtého dílu, přičemž celek začíná nabývat epochálních rozměrů.
    Přestože je směr vyprávění tentokrát lehce předvídatelný a není tak sevřený jako v předchozím díle, díky finálnímu střetu jdou všechny výhrady stranou. Čím si mě totiž Mýty získaly už od začátku, je fakt, že se s ničím nepářou. Tady si čtenář skutečně nemůže být jist, kdo se dožije konce a už vůbec ne, jestli přežití jednoho neznamená zkázu pro všechny ostatní. Navíc, jak jsou jednotlivé postavy porůznu potrefené, nelze si nezamilovat i toho největšího křiváka.
    Pochod dřevěných vojáčků přináší zlom, po kterém už nic nebude jako dřív. Mýtov je válce blíž, než byl kdy dřív, a je otázkou, jestli hrdinové ustojí další zajímavé časy. To by v tom byl čert, aby z toho Willingham nevytěžil maximum.
  • jh666
    Mýty jsou skutečně neskutečně dobrou sérií. Čtvrtý svazek opět přináší další zlepšování něčeho, co už je i tak výborné. Už jen úvodní příběh Poslední hrad je lepší než předchozí tři díly, ale to co následuje je přeci jen ještě o kousek lepší. Vyprávění výborně odsýpá, akce je víc než dobrá a kresba je také super. 100 %
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.8.2014 19:10Mýty #04: Pochod dřevěných vojáčků
    Příběhy jsou fajn, postavy také, je to místy velmi humorné... ale jak tomu můžu uvěřit nějaké napětí a válečnou vřavu, když je to takové prostě... "pohádkové", roztomilé, místy dětsky nakreslené... ?:-) Až na hnusnou obálku mě to ale stále docela dost baví.

    Celkový dojem: 80%
  • Black Bro, yo
    Tak bohužel, ani čtvrtý díl mě nijak nepřesvědčil o genialitě této série, tím ji nechci shazovat, ale pro mě je jen dobrá a nějak nemám chuť jít do dalšího dílu. Prostě mi moc nesedí, postavy jsou dobrý, ale podle mě ty příběhy nejsou moc využitý a ani moc originální, naopak mám pocit, že je tam opravdu dost klišé a ta deus ex machina na konci... no, nechci spoilerovat, ale konec je podle mě dost odfláklý. Sice možná předznamenává něco víc, co bude v dalších dílech rozvinutý, ale tak nějak nemám pocit, že by mě to zajímalo, působí to a mě opravdu moc tuctově. Za mě pořád 70 %, tentokrát ale shazuju hvězdu dolů.
  • kaylin
    Co bych komiksu vytknul, to je snad jen to, že konec je najednou strašně rychlý. Pořádný problém se vyřeší celkem jednoduše a je hotovo. Ne, není to až tak jednoduché, ale přesto je ukončení hodně rychlé ve srovnání s tím, jak to zpočátku vypadalo. Všichni jsou zoufalí, vyděšení, vše se zdá ztraceno a najednou bum, je hotovo. V klasické pohádce by to fungovalo, ale tohle není klasická pohádka, a tak bych, vzhledem ke kvalitám předcházejícího vyprávění čekal malinko víc. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/486-myty-4-pochod-drevenych-vojacku-90.html
  • felis
    felis mecenáš16.1.2014 18:13Mýty #04: Pochod dřevěných vojáčků
    Sníh sice je rodu mužského, ale v tomto případě dle mého nejde o pátý pád od podstatného jména sníh v mužském rodě, ale o zkratku ze jména Sněhurka, stejně jako jde u oslovení Baru o zkratku od jména Barunka..
  • Azalin
    Azalin mecenáš16.1.2014 17:51Mýty #04: Pochod dřevěných vojáčků
    Mně to jako adekvátní oslovení rozhodně nepříjde, protože "Sníh" je jak známo rodu mužského. Baru i Veru jsou očividně oslovení ženy, Miroslavě taky nejspíš nebudeš říkat Míro nebo Slávku.
  • felis
    felis mecenáš15.1.2014 09:08Mýty #04: Pochod dřevěných vojáčků
    Ad Sněhu: Příjde mi to jako adekvátní oslovení. Mám kamarádku Barboru a taky jí říkám "Baru, pocem..", mojí sestřenici Veronice se zase říká "Veru", nebo "Very", Sněhurku v originále oslovují zkráceně jenom jako "Snow", ne celým "Snow White", takže překlad je myslím v pořádku a ani mě teda nic lepšího nenapadlo.
  • J.T.honza
    Jo, i po čtvrté knize je to furt to nejlepší, co zatím v knihovničce mám. Ta malba mě furt štve a moc se mi nelíbil ani ten prolog, ale po dočtení jsem pochopil, že bez něj by to nešlo. To jsou ale jen detaily. Kdy bude pětka? Chci ji hned!
  • Azalin
    Azalin mecenáš11.1.2014 15:51Mýty #04: Pochod dřevěných vojáčků
    První dva díly mám už delší dobu v originále, ale nijak výrazně jsem z nich nadšen nebyl, takže jsem v sérii nepokračoval. Až teď jsem si pořídil pokračování v češtině od vydavatelství CREW. A rozhodně nelituji, série má opravdu stoupající tendenci, tento díl je naprosto skvělý. Dost jsem se těšil i na češtinu, protože názvy pohádkových postav prostě znějí líp v češtině. Nicméně problémy s tykáním/vykáním a skutečnost, že například Sněhurce neustále řikají "Sněhu" (což zní hodně blbě), mě přesvědčily, že bude lepší pokračovat opět v originále.
  • Final
    Final mecenáš8.1.2014 08:10Mýty #04: Pochod dřevěných vojáčků
    Vynikající kniha, rozvíjejíc a posouvajíc postavy i děj dále. Perfektní zábava, promyšlený děj i napětí. Dojde na intimní chvilky i bitvy a dozvíme se opět další střípek minulosti, kdy Mýty prchali před armádami Nepřítele do země Všedňáků. Pro mě je to druhý adept na komiks roku 2013 (spolu s knihou Zámek a klíč 2). Hodnotím 95%.
  • Schramm
    Totální masakr, tahle série zraje jako víno a hezky pomaloučku, leč tvrdě cílevědomě přikládá cihlu k cihle a buduje atmosféru. Podle mého jedna z nejlepších sérií, která u nás vychází.
  • sedw
    Naprostý souhlas s ostatními, díl od dílu je tato série lepší a tento příběh mi sedl úplně vším. Začáteční Poslední hrad je lahůdka, od které jsem se nemohl odtrhnout. Skvěle vystavěný příběh, nádherná kresba. A pak hlavní příběh, četl se jedna báseň, nechybělo napětí, zajímavé zvraty a to vše podtrženo skvěle padnoucí kresbou. A i přes délku knihy jsem měl pocit, že to bylo příliš krátké, tak dobře se to četlo. Způsob orámování jednotlivých panelů je pak příběh sám pro sebe, tohle jsem ještě u jiného komiksu, co u nás vychází, neviděl.
  • matrosh
    Pro mě jasně nejlepší komiksová série na českém trhu, podrobně třeba v mé recenzi http://www.kocogel.info/index.php?topic=21233 . Jasný adept na Fabula Rasu ve všech kategoriich. Snad zase nevyjde nějaký Saudek a vyhraje konečně i něco, co lidi fakt čtou.
  • Kapis
    Kapis mecenáš16.12.2013 12:04Mýty #04: Pochod dřevěných vojáčků
    Opravdu výborné, kdo by řekl co všechno mohou zažívat pohádkové bytosti. Poslední hrad je kreslený naprosto úchvatně, radost si to prohlížet, zbytek knihy zaběhlý vysoký standard. Překlad a čeština na úrovni - ukázka jak by se mělo překládat mnohem více komiksových titulů, díky Turloghu, fakt! Po posledním Transmetropolitanu jste mě plně zhojil. Já dávám 98%, jako Toe ještě den po té chrochtám blahem a už se třepu na další díl.
  • Karolín78
    Naprosto perfektní série, která je díl od dílu lepší a lepší. Doporučuji všem!
  • Fry
    "Nalijme si šálek vína" - Popravdě mi tento díl leží skoro už týden na stole, a to ne kvůli tomu, že by mě nebavil, ale kvůli tomu, že až dosud jsem nevěděl, jak začít, co přesně napsat a celkově se inspirace nějak nedostavovala, ale myslím, že už vím:

    "Mýty 04 - Pochod dřevěných vojáčků" - Myslel jsem si, že už to nemůže být lepší, ale je... Na začátku tohoto obřího (no tak ne, ale trošku větší to je) dílu hned nalezneme speciál "Poslední Hrad" (říkal jsem si, proč speciál zrovna na začátku? Ale ona se tato kniha kolem tohoto speciálu právě točí): Příběh z dávné minulosti, kdy už jen jedna poslední pevnost odolávala nepříteli. Máme zde detailní pohled na závěrečnou bitvu a navíc se dozvíme hodně o Modrákově minulosti. No a pak se už jede v přítomnosti. "Pochod dřevěných vojáčků" - Osm kapitol, které popisují od příchodu Karkulky do Mýtova, přes dřeváky, různé nesváry, až po závěrečnou konfrontaci ve velkém stylu. Jak píšou kolegové přede mnou, tento díl je opravdu úžasný a na příště se budete určitě těšit!
  • rooty
    V tuto chvíli není komiks, který bych více doporučil..zábavné od začátku až do konce.
  • erik
    Tak táto séria nám utešene kvalitatívne stúpa, knihu po knihe je lepšia a lepšia.

    Willingham pochopil to, čo napríklad taký Tarantino nezvládal celé desaťročie, a síce, že skoky v čase a retrospektívne bahno vôbec nerovná sa kvalita. Aj preto je táto kniha neuveriteľne priamočiara, čitateľ sa nikde nestráca a jediná chybička na kráse je predvídateľnosť dejových zvratov. Krásne to dokazuje situácia z prvej kapitoly, ktorá je inak brutálne krásnou poctou fantasy bojom, týkajúca sa jedného zaľúbeného páru. A nasleduje to aj ďalej (Wolfiho podozrenie). Určite to dobre poznáte z jednej Crewi, Hodina šermu sa to tuším volalo. Našťastie, Willingham dodáva množstvo sympatických či skvelých postáv (oproti už známym napr. Robin Hood, Rytier - porazím všetkých atď.) a človeka baví fandiť im. Záporáci sú správne praštení (muži v čiernom nemajú chybu), vytiahnutie Modráka do popredia je vydarené, Ježibaba dokonalá (sranda, že záporácke Mýty typu Zlý vlk, Ježibaba a pod. sú strašne sympatické, som zvedavý, kto je vlastne špehom Nepriateľa) a drobné detaily (bitka s Jackom, oheň, množstvo heroických skonov v Poslednom hrade i v záverečnom boji, Modrák s mečom) svieže. V celku to dáva vynikajúci komiks, ktorý rozhodne pobaví aj čitateľov, ktorí nad prudkým umením ohŕňajú nos.

    Kresba prvého príbehu je ako z nejakej rozprávkovej knižky a zvyšok je klasika, bavia ma tie vysunuté brady a vlkove výrazy.

    Skvelé dielo, sem s ďalšou knihou!
  • flipflop
    Perfektní tlusťoučkej, akcí, krví a emocema našlapanej díl. Díky za vydání.
  • Ruw
    Nevěřil jsem že tento díl bude zase o nco lepší než ty předchozí. Hluboce se kaji.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko21.10.2013 10:50Mýty #04: Pochod dřevěných vojáčků
    ..já chápu, protože i když je tady TA hra akčnější nezapomíná se na emoce a silné charaktery ..a i když nás čekají mnohá odcházení (!) cliffhanger na poslední stránce je příslibem dlouhotrvající kvality
  • Toe
    Nechápu, jak to může být číslo od čísla lepší... Při invazi na konci už jsem jen brečel blahem.
941521
Četl/a (149)
123peta, adevr, AlmightyMates , anka, aza, Baffman55, Bedou, Benny, bierce, binnmode, blackJag, Bonpar, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, Captain Collar, Cemino, chcita, ConanVJ, Covenant, cyboy, dajik, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, filemon, Final, flipflop, flynander, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., Glumal, Golem, Grrr, gwen666, HellWeber, Himlik, Horstik, Houbař, hugosnowden, hypermlok, invape, Jabba, jakubcik666, James, james dixon, jankie, japes, jeanbaklajean, jh666, jirkapenzes, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, kindanerd, Kiwi1902, Knuckless, Kokuun, koudy, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loks19, LookAss, lukascus, Mamut12, marek zigmund stanko, Martinb, Matthew, Matthew, MEGA, mgeralt, Michal, michelangelo, mineralk, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Noci, oleav, Olesh, ondra kenway, PAK, pavlosson, pechna, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, puolpm, RadimNemec, raenius, regressiv, Rezet, Rinter, robcornick, rooty, RudyRod, Ruw, Saint of Killers, saja, samuelo12, Schirru, Schramm, sedw, simonator, Sir_Pete, Skot, SNUFKIN, Spacecore, start05, t0mas, taidana, tankgirl, the.kasztan, Thurin, Toe, Tony TwoDee, tricky, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, VXP, Walome, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(285)
123peta, 2scha, 7eleven, Abe, adam.ra, adevr, afri, alchymista5, Alfi, Alfonzo, Alfred, AlmightyMates , anka, Awakener, Azalin, Azbest, BadBoy, Baffman, Baffman55, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, Benji, Benny, bierce, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, Blockholm, bmc75, borknagar1, bourgeois, brkowycz, Bubsy, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, calviti, Captain Collar, carolos, Cassidy, Cemino, charvos, chcita, chmelus, comicsland, ConanVJ, Const.ex, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, daniel.cermak, Davedd168, Davidos402, Davispear , DAxik, Deckard, DEmnoG, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dvoracekpetr1, Dzoglik, ebbe_voe, Einstain666 , erik, farb, farnhajt, faster86, FatMonster, filemon, Filip123, filipes, filosh, Final, flipflop, Fos4, Fox01, Fréza, Fry, Garp, Georgíno J., Glumal, Golem, goodspeed, Grebenda, grinder, Grrr, gwen666, hahahoho, Hamichal, hanocri, HellWeber, herbert, herrman, Himlik, hiro666, Honzin, Horstik, Houbař, hugosnowden, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, invape, J.T.honza, Jabba, Jak, James, james dixon, Jáňa, jankie, japes, jeanbaklajean, jett, jh666, jindroush, jirkapenzes, jiskra, John Wick, jones1240, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, kinak, Kiwi1902, Knuckless, Kokuun, komik.sx, koniklec, konous, krvinka56, Librarian, lifi, Light, listr, Lobok257, LookAss, Lumirius, maara, Malachias, Mamut12, mangan, Mankin, markic, Martin Buchal, Martinb, Marvin, Matej-29, Matio, matrosh, Matthew, Matthew, MB, MEGA, merhyx, mgeralt, michelangelo, mineralk, mirec, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mrkirby, mstefl, namdnas, NecRoman, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, o2t2, oleav, Olesh, Paldini, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, Pekario, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, Pjenkus, pk123x, POLAKST, porculan, Poseidon1978, PP, pršiplášť, puolpm, RadimNemec, radiohead99, raenius, Raijin, Rety, Rezet, Rich, Ricky Gervais, Rinter, robcornick, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Ruw, samuelo12, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, seezeethree, segy, simonator, Sir_Pete, Skot, sleepless, SNUFKIN, StanleyHu, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, tankgirl, The Genius, the.kasztan, Thurin, Tialster, timek, Toe, Tomket.Tom, Tony TwoDee, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, vallyslayer, VanTom, VasaX, Velkej šéf, vishnar, Vítek, VXP, Wakker, willis, Wiruss, wittos, xai, xflori01, xintax, yama, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (44)
AlienDr, Azik2586, Badgu.y1902, besikv, Bob, Braindead, Corvus, cybern, deefha, delsemela, Fricki, gumidekmedvidek, husakpetr93, jakouback, KadetJaina, KINIMODUS, lucmartincova, Maryl, Maty48, mikki.maser, Miriyak, MonsterGyre, monty.cl, mozzu, mywiel, Norri, nx, octobersa, OldaB, Plechy, Ragnarog, raimi, RaptoR, Salien, Sappo, seeker666, skepsi, songoku, spot, the_proph, vrazdinek, xspeed, xxaannddeerr, Zod
Shání (7)
Černá Krysa, Corvus, deefha, gobers, lucmartincova, Maryl, Sappo
Nabízí (2)
Captain Collar, MB