Ukázka
Ukázka
Ukázka
Nejnovější album příhod neohroženého Gala Asterixe a jeho nerozlučného přítele Obelixe. Nečekaný nález na pláži je přiměje, aby se vypravili až na sever Británie k Piktům.

Scénář
Jean-Yves Ferri
Art
Didier Conrad
Obálka
Didier Conrad, Alberto Uderzo
Překlad
Michal Lázňovský
Redakce
Stanislav Kadlec
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-252-2729-9 (Albatros (Albatros Media a.s.))
978-80-252-2729-9 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 285 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
129 Kč
Originál
Astérix #35: Astérix chez les Pictes (Les Éditions Albert René, 2013)
Varianty
Asterixova dobrodružství #35: Asterix u Piktů (2. vydání) (2024)
Asterixova dobrodružství #35: Asterix u Piktů (2013)
  • trudoš
    Skutečně excelentní - po sérii lehkých zklamání z posledních alb Alberta Uderza je tohle opět návrat k tomu nejlepšímu, co Asterix kdy nabídl. Výborný příběh, skvělé gagy a nápadité scény. Osobně jsem příliš comebacku nevěřil, ale pánové Ferri a Conrad dokázali bez problémů navázat tam, kde mistři Goscinny a Uderzo skončili. Přitom se čtenáři kýčovitě nepodbízejí ani plánovitě nevnucují. Klobouk dolů a jen tak dál.
  • jh666
    Myslím, že tohle Asterix potřeboval. Conradova kresba je skvělá a Drekorian má pravdu, že změna pomalu nejde poznat. Rozhodně ale prospěla změna scénáristy. Uderzo je sice skvělý kreslíř, ale jako scénárista těžce pokulhával. Ferri sice není Gosciny, ale najdete tu dost vtipů a dalších věcí, které máme na Asterixovi rádi. Klasice jako Sídliště bohů nebo Asteric Legionářem se to nevyrovná, ale pořád je to solidní Asterix. Lehce nad 70 %.
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš27.7.2014 19:11Asterixova dobrodružství #35: Asterix u Piktů
    Plně pozitivní zpráva je, že změnu kreslíře ani náhodou nepoznáte, pokud vás na ni někdo předem neupozorní. Ferri využívá všechny gagy, které Asterix a Obelix za těch několik desetiletí nasbírali, přesto to tak nějak drhne. Vtipné poznámky nejsou zase tak vtipné, strefování se do evropských stereotypů taky není úplně ono (ovšem já také už nejsem cílovka). Mám víru, že se nové dvojici podaří Asterixe znova nakopnout, zatím ale jen 4 hvězdy (a to s odřenýma ušima).
  • andre
    V celku jsem spokojen. Né nadšen, ale spokojen. Kresba absolutně v pořádku, bohužel příběh je lehce slabší. Teda myšlenka dobrá, ale nějak mi to furt připadalo, že se jde hrozně po povrchu a rychle, rychle do cíle. No a vtípky jsou moc Uderzoovské, prvoplánové až primitivní..... a opakujícíse. ..... Ale jinak, vypadá to, že si nové vydavatelství svou značku cení a nechce ji položit. Doufejme, že nová krev pomohla Asterixovi se odrazit ode dna, a že to nebyl jenom poskok, ale pořádné odražení. ..... Takže tak.
  • Lenny
    Takový průměrný Asterix, rozhodně lepší než poslední Uderzovy solové pokusy, ale chyběl mi tu humor a šťouchání do národních stereotypů. Od nových autorů jsem čekal nějaké nové nápady a to se bohužel nestalo. Můj dojem je ten, že Yves a Didier nepíšou Asterixe, ale snaží se tvořit jako Uderzo a Goscinny.
    Recenze od 16:06
    http://www.mixcloud.com/ondrakral52/komiksov%C3%A9-bubliny-5-23-11-batman-vader-hellboy-ast%C3%A9rix-a-spol/
  • AxusNalim
    Série Asterix měla na výběr mezi dvěma špatnými konci: Buď "dříve skvělá, ale na konci hrozná" nebo "nekonečná série ve stylu Simpsonových." Zvítězila druhá možnost, která ale nevylučuje, že se objeví i kvalitní pokračování - tohle je nejlepší Asterix za posledních 20 let.
  • adevr
    Výtvarník byl velmi věrný předloze, a snad pouze u kreslení zvířat, mimo Idefixe, byl znát jiný rukopis. Scénář sice nebyl žádná bomba, jak by člověk u takové reinkarnace očekával, měl i kiksy...jenže byl mnohem lepší než ty poslední od pana Uderza. Každopádně jsem potěšen, že kultovní postavička Asterixe bude stále pokračovat.
  • adevr
    Výtvarník byl velmi věrný předloze, a snad pouze u kreslení zvířat, mimo Idefixe, byl znát jiný rukopis. Scénář sice nebyl žádná bomba, jak by člověk u takové reinkarnace očekával, měl i kiksy...jenže byl mnohem lepší než ty poslední od pana Uderza. Každopádně jsem potěšen, že kultovní postavička Asterixe bude stále pokračovat.
  • Kabukiman
    Po několika slabších až nejslabších dílech konečně návrat ke klasice. Kresba Didiera Conrada je tak dokonalá, že v tom musí být nějaký fígl, jinak fakt nevím. Nový scénárista, nový kreslíř a výsledek- starý dobrý Asterix. Takovou věrnost originálu nechápu. Ale díky bohu za ní!!! Alespoň si můžeme přečíst další dobrodružství téhle slavné dvojice a dozvědět se třeba jaký je Obelixův vztah k Rock'n'rollu :D Jsem taky šťastný, že se nový Asterix neutopil ve všech těch moderních duhových barvičkách, které dnes počítače nabízejí a zachoval si svojí barevnost.