Dva mladí kluci se poperou o míč se skupinou stejně starých mladíků, když je spatří o něco starší člověk. Tak začínají dobrodružství Hochů od Bobří řeky, klubu mladých chlapců, kteří zažívají kouzla kamarádství a dobrodružství v přírodě.

Druhé, graficky upravované, vydání.

Scénář
Jaroslav Foglar
Art
Milan Teslevič
Žánry
klubácký
ISBN/ISSN
978-80-7376-347-3 (Olympia)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Váha
784 g
Stran
120
Cena
399 Kč
Originál
- (-)
Varianty
Hoši od Bobří řeky (2. vydání) (2013)
Hoši od Bobří řeky (2007)
  • Mitthrawnuruodo
    Mitthrawnuruodo2.8.2016 15:52Hoši od Bobří řeky (2. vydání)
    Příběh se mi líbil, je to krásně zpracovaná předloha, která potěší každého staromilce, jako jsem já. Přečetl jsem to na jeden zátah a vážně mě to bavilo. Kresba mi tam úplně nesedla, ale mohlo to dopadnout i hůř.

    Co se mi ale vůbec nelíbilo, je samotné zpracování knihy, konkrétně lettering. Vybraný font se velmi špatně čte, hlavně proto, že vždy, když je psán vykřičník, je před ním o mezeru víc, což vypadá nejen velmi špatně, ale dost často jsem si ho pletl s písmenem „i". V bublinách byl často špatně vycentrovaný text a celkově mi lettering přišel dost neprofesionální.

    Jen při běžném čtení komiksu jsem objevil cca. 15 gramatických chyb a pár překlepů, což by se takovéto knize v takovémto nakladatelství rozhodně stát nemělo. Chybí tam spousta čárek a často se tam vyskytuje klasická chyba desetiletého dítěte, a to Ji/Jí, která mi přijde obzvlášť stupidní.

    Vůbec se mi nechce věřit, že tato kniha prošla nějakou pořádnou korekturou. Nevím, čím to je, že se do komiksů dostávají tak často chyby, viz Zámek a Klíč.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade3.1.2008 23:09Hoši od Bobří řeky
    Příběh je to pěkný, někdy až naivní, ale to je tou dobou. Kresba není špatná, ale Čermáka nikdo nenapodobí. MdS
  • Woffce
    Woffce1.11.2007 20:35Hoši od Bobří řeky
    Pro mě jako Foglarologa nezbytnost vlastnit, ale upřímně: Ne všechno se hodí ke komiksovému zpracování. Páně Teslevičova kresba původní příběh ničím neobohatila, ale ani mu - uznávám - nijak nevratně neublížila. Anebo jsem - a to je nejpravděpodobnější - zaprděnej nostalgickej staromil. Howgh.
  • Spider-man
    Spider-man22.5.2007 16:06Hoši od Bobří řeky
    No nevim. Teslovičova kresba mi moc nesedí. Kdyby to kreslil Saudek, nebo Čermák, šel bych do toho.
41211