Koupit
Zrada otřásá Konohou a uvězněný Hokage bojuje o záchranu své vesnice i vlastní život. Proti němu stojí zákeřný pletichář a jeho bývalý student, legendární Oročimaru, který si z používání zakázaných technik hlavu nedělá. V samotné vesnici se zatím na obranu staví rodiče a učitelé účastníků čúninských zkoušek a přidává se i další z legend, Džiraja. Mladí nindžové zatím vyrážejí po stopě zrádců z Písečné. Podaří se jim Gaarovu skupinu dostihnout?

Od roku 2019 v prodeji také souborný box obsahující díly 8-14

Scénář
Masaši Kišimoto
Art
Masaši Kišimoto
Obálka
Masaši Kišimoto
Lettering
David Horák, Zuzana Málková
Překlad
Jan Horgoš
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-178-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
110 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
180 g
Stran
186
Cena
189 Kč
Originál
Naruto #14: Hokage Bāsasu Hokage!! (Shueisha Inc., 2002)
  • tom173
    tom17313.12.2023 20:26Naruto #14: Souboj stínů
    Kišimoto jde poprvé více do hloubky lore a nastiňuje proč je celá série tak moc světově oblíbená. Konečně vidíme potenciál světa a jaké šílenosti autor vymýšlí s barvitými postavami a jejich technikami. Koho by teď nezajímala minulost Prvního, Druhého nebo legendárních saninů? Pecka, a Sarutobi s Enmou jsou naprosto skvěle napsané postavy.
  • kaylin
    kaylin19.5.2015 07:20Naruto #14: Souboj stínů
    "Naruto" je výborný mainstream, který přináší zábavu, napětí, emoce a také příběh, do kterého se zakousnete a budete čekat na to, jak se bude dál vyvíjet. Prozatím to rozhodně stojí za to. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/05/917-naruto-14-souboj-stinu-85.html
  • Plocan
    Plocan28.1.2014 21:52Naruto #14: Souboj stínů
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Předchozí díl jsem ohodnotil plným hodnocením a za svým názorem si stojím, proto jsem ani nedoufal, že tento díl bude lepší, nebo aspoň stejně dobrý, jako ten minulý... A nebudu tudíž nijak zvlášť zklamaný, jelikož se mé očekávání vyplnilo. Díl byl dobrý. Ale ne lepší, než třináctý...
    Oročimaru používá techniku Nečisté reinkarnace a cílem jeho oživení není nikdo menší, než samotný první a druhý Hokage. Zdá se tedy, že Sarutobiho boj nebude procházkou růžovým sadem. Mezitím pokračuje tým Naruta, Šikamara, psíka Pakkuna a Sakury (která je schopnostmi zhruba na stejné úrovni, jako ten psík) v pronásledování Sasukeho, který se bezhlavě žene vpřed za skupinou nindžů z Písečné. Pakkun však po chvíli zachytí pachy i pronásledovatelů ze Zvučné, a protože jsou to nindžové dokonale vycvičení k pohybu v terénu Konohy, rozhodne se Šikamaru zůstat jako návnada, alespoň na chvíli pronásledovatele zdržet a zajistit tak Narutovi s Pakkunem a Sakuře nějaký ten náskok (měla tam zůstat Sakura, ale ta už by nic nezmohla, jelikož vlasy jí pořád ještě nenarostly, abychom se dočkali dalšího zvratu). Když Šikamaru zajme osm nindžů v jeho technice Stínového posednutí, má jen pár minut na to, než mu dojde úplně čakra a bude vydán napospas chladnokrevným nindžům. Když se tak skutečně stane, zachrání ho na poslední chvíli jeho mistr Asuma. Na střeše arény mezitím pokračuje Sarutobiho boj proti Oročimarovi a bývalým Hokagům. Jelikož není Sarutobi už nejmladší, dělá mu boj stále větší problémy. Zavzpomíná si, jak se z Oročimara vlastně stal psychopat a jak tomu mohl tehdy učinit přítrž, kdyby chtěl, nedokázal však zabít svého milovaného studenta. Tuto chybu však hodlá napravit i za cenu vlastního života, a proto za pomocí Enmy, opičího krále, zahání Oročimara do kouta mocnými technikami. Předchozí vládci Konohy s ním však pohodově drží krok a Sarutobi nemá jinou možnost, než použít techniku, která zapečetila Devítiocasého do těla Naruta - Pečetící techniku: Pečeť smrti! Technika, která povolá samotnou Smrt, jež výměnou za duši uživatele zapečetí do jeho těla duši někoho jiného. A ten někdo jiný bude Oročimaru a první a druhý Hokage! Oročimaru se však nehodlá vzdát a proti technice všemožně bojuje... Bude mu to však něco platné?
    Když Sasuke konečně dožene trio z Písečné, rozhodne se mu Kankuró postavit a Temari s Gaarou pokračují dál. Než však stihne jejich boj vůbec začít, objevuje se na scéně Šino a sděluje Sasukemu, že se o Kankura postará sám, neboť s ním měl původně bojovat on. Sasuke tedy pokračuje dál a nechává Kankura s Šinem za sebou. Když konečně dožene Gaaru s Temari, ztrácí Gaara kontrolu, odhodí Temari a začne se měnit do nelidské podoby. Šino mezitím čelí Kankurovi a jeho loutce. Po boji, kdy jste nestíhali sledovat, co se to vůbec děje, je Kankuró poražen, ale Šino, který se nadýchal jedu z Kankurovy otrávené loutky padá k zemi také...
    Tenhle díl nebyl ani zdaleka tak dobrý, jako ten předchozí. Nenašlo se sice vyloženě nic, co by mi vadilo, ale nebyl tam ten spád, který byl u třináctého dílu. Gaary i Sasukeho je tu poskrovnu, stejně jako technik, které Sarutobi proti Hokagům použije (ačkoliv byl údajně přezdívaný „profesorem“, který uměl všechny techniky Konohy). Šikamarův výstup byl sice krátký, ale líbil se mi a stejně tak i Šinův boj proti Kankurovi. Jen mám pocit, že jsem narazil na drobnou chybku (pokud to není chyba, tak se omlouvám, ale v tom případě je to nesmysl). Když Šino bojuje proti Kankurovi tak mu na straně 147 říká: „Jsem Čúnin z Listové." Nepřihlásil se snad do Čúninských zkoušek proto, aby se stal Čúninem?
    Když pominu ty malé drobnůstky, co jsem zmínil výše, jedná se o vcelku povedený díl a jediný důvod, proč mu nedám plné hodnocení je, že jsem u něj nebyl tak napnutý jako u předchozího dílu (i když jsem oba četl už bezmála čtyřikrát)...
    80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.1.2014 22:35Naruto #14: Souboj stínů
    Kamarád, co sleduje anime, se mi směje, že jsem co se týče děje někde v dalekém pravěku. No co, já za to nemůžu, čtu jak to vychází. A on je nerd, nebudu se cíleně a pravidelně koukat na anime přece! Každopádně tenhle díl už značí, že se rozjel monstrózní boj, jakási lokální geopolitika (není to oxymoron?) je v plném proudu a největší bojovníci si to rozdávají skrze ty nejsilnější a nejzakázanější bojové techniky. Má to šmrnc.

    Celkový dojem: 80%
  • Fry
    Fry admin27.12.2013 10:00Naruto #14: Souboj stínů
    "Naruto #14: Souboj stínů" - Někdy je lepší si pár mang nechat, až se nakupí a potom si je přečíst hned za sebou, protože se čtou rychle a člověk potom z toho víc dostane. Jediná nevýhoda je ta, že po čase zapomenete, co se to vlastně v minulých dílech stalo. No a teď už k této knize: Útok na "Konohu" je v plném proudu a začíná boj Hokageho proti svému žákovi Oročimaru. A že je tento boj opravdu o život zjistíte hned po pár stránkách. A v druhé hlavní linii se vydává tým "NSŠP" (Naruto, Sakura, Šikamaru a Pakkun) po stopě týmu s písečné (Gaara, Temari a Kankuró) a po stopě Sasukeho. Je se na co těšit, protože tahle bitva bude legen.. počkejte si do dalšího dílu ..dární! Legendární! Je dobře, že se v Narutovi stalo, to co se stalo, protože jinak by Naruto patřil k obyčejnému braku. Za mě 5*!
11131