Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Série doplňující hellboyovský vesmír je naprostou nutností pro fanoušky rudého bojovníka Hellboye.

Zkratka Ú. P. V. O. znamená Úřad paranormálního výzkumu a obrany, ke kterému patřil i Hellboy, ale ten z něj před časem odešel. V této knize se setkáte s ostatními členy týmu: Abe Sapienem, Liz Shermanovou, Rogerem Homunkulem, Johanem Krauzem a doktory Manningem a Corriganovou. A dozvíte se jaké případy řeší, když tam není Hellboy.

Mike Mignola, tvůrce Hellboye a Úřadu paranormálního výzkumu a obrany, se spojil s těmi nejlepšími komiksovými scenáristy a výtvarníky, aby je zapojil do bizarních vyšetřování prokletých vlaků, nacistických válečných zločinců, pomstychtivých duchů utopených čarodějnic, uvězněné bohyně stok, strašidel pod postelemi a neočekávaného výskytu zombie. A to vše jen v jedné knize.

Kniha obsahuje také skicář s poznámkami všech tvůrců.

Obsahuje sešity série B.P.R.D.: The Soul of Venice (květen 2003), B.P.R.D.: Dark Waters (červenec 2003), B.P.R.D.: Night Train (září 2003), B.P.R.D.: There's Something Under My Bed (listopad 2003) a 'Another Day at the Office' (srpen 2004)

Scénář
Brian Augustyn, Miles Gunther, Joe Harris, Geoff Johns, Scott Kolins, Mike Mignola, Michael Avon Oeming
Art
Guy Davis, Scott Kolins, Michael Avon Oeming, Adam Polina, Cameron Stewart
Ink
Guy Davis, Scott Kolins, Michael Avon Oeming, Cameron Stewart, Guillermo Zubiaga
Barvy
Lee Loughridge, Michelle Madsen, Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, dobrodružný, horor
ISBN/ISSN
978-80-86839-74-5 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 13 mm
Tisk
barevný
Váha
507 g
Stran
128
Cena
599 Kč
Originál
B.P.R.D. #02: The Soul of Venice and Other Stories (Dark Horse Comics, 2004)
Varianty
Ú.P.V.O. #02: Duše Benátek a další povídky (2. vydání) (2017)
Ú.P.V.O. #02: Duše Benátek a další povídky (2013)
Ú.P.V.O. #02: Duše Benátek a další povídky (limitovaná edice, varianta A) (2013)
Ú.P.V.O. #02: Duše Benátek a další povídky (limitovaná edice, varianta B) (2013)
Ú.P.V.O. #02: Duše Benátek a další povídky (limitovaná edice, varianta C) (2013)
Ú.P.V.O. #02: Duše Benátek a další povídky (limitovaná edice, varianta D) (2013)
Ú.P.V.O. #02: Duše Benátek a další povídky (limitovaná edice, varianta E) (2013)
Ú.P.V.O. #02: Duše Benátek a další povídky (limitovaná edice, varianta F) (2013)
  • Poniczech
    Asi jdu trochu proti proudu, protože se mi druhý díl Ú.P.V.O. líbil víc, než ten první. Navíc mi jako nejlepší příběh jednoznačně přišel parádně ulítlý "Něco je pod mojí postelí". Kresba autorů v téhle knize mi taky fakt sedla, i když byla každá dost jiná.

    Zbytek Hellboy universe knížek zatím nekomentuju, protože už o nich bylo skoro všechno řečeno a já s tím většinou souhlasím, ale tady jsem si to neodpustil.
  • Spike
    Druhá kniha Ú.P.V.O. a opět sbírka povídek. Tentokrát to bohužel netáhne žádný hlavní, delší příběh který by doplňovalo pár kraťasů, všechny jsou spíše kratšího rázu. Ne že by to bylo nutně automaticky špatně, i krátké příběhy můžou být povedené, ale jsou to opravdu jen takové jednohubky co rychle utečou ještě než se do nich stačíte pořádně začíst.

    Začínáme titulní Duší Benátek. V městě milenců se nám znečistila voda, což asi stačí k tomu aby vypadalo jako post-apo. Vážně, praskne pár trubek s odpadem a ve městě náhle není ani živáčka. To musel být smrad. (to se asi Italům vrací sračky za to, jaké hororové filmy posílali do světa) Pak se dozvíme, že je to proto že kdosi zajal místní bohyni kanalizace (?) a do děje se přidá i upír, zvrhlík a démon. Zápletka sice nemá prostor se moc rozvést, ale aspoň má fajn tempo a pár hezkých Rogerových momentů. Co mi trochu kazí zážitek, je kresba. Michael Avon Oeming (ten Avon byl v zasmraděných Benátkách asi potřeba) se sice snaží napodobovat styl jakým kreslí Mignola, ale tady bohužel platí že snaha není vše. Alespoň že ten coloring je na standartně vysoké úrovni.
    Následuje příběh Temné vody. Dějištěm je městečko které právě odsává vodu z místního jezírka ze kterého se už stala spíš žumpa (začínám mít pocit že při psaní příběhů do této knihy měli potíže s odpadním potrubím i samotní autoři, jinak si tuto tématickou jednotnost sbírky neumím vysvětlit) a najdou na dně tři mrtvá, ale pozoruhodně neporušená ženská těla. Přijedou se na to podívat Abe s Rogerem a zaplete se do toho místní fanatický kněz, co onu žumpu dokáže ovládat (tvůrci by už fakt měli vzít zvon a s tím odpadem si doma něco udělat). Příběh opět není špatný, ale prostě jen uplyne z bodu A do bodu B a nic moc víc, jelikož je prostě moc krátký než aby předvedl něco víc. O kresbu se postaral Guy Davis, na kterého by si čtenář měl radši zvyknout, protože bude mít pod palcem pěkných pár následujících Ú.P.V.O. knih. Osobně proti jeho jakoby nahrubo nahozené kresbě nic nemám, má svůj styl a své kouzlo a aspoň se neúspěšně nesnaží kopírovat Mignolu, ale hrozně se mi nelíbí jeho obličeje, které dle mě prostě nevypadají dobře (tady se to ještě dá teoreticky omluvit tím že postavám smrdí znečištěný vzduch a proto se tak divně ksichtí, ale v dalších knihách se tváří pořád stejně a tam už se zápletky kolem nečistot netočí).
    Další je příběh Noční vlak, který mixuje minulost s Humrem Johnsonem a současnost s Rogerem a Liz. Všechny tyhle postavy miluju a jsem rád že tu mají prostor pro sebe. Tedy… v rámci kratšího příběhu. Samotná zápletka tedy nemá čas na nějaké zvraty či překvapení (překvapivě se tentokrát netočí kolem nějakého odpadu či znečištění), ale tady to pro mě táhne zvláštní a pěkný parťácký vztah mezi ústřední dvojicí. Příjemné, ale opět nic extra. Kresba Scotta Kollinse se mi bohužel pod kůži nedostala. Coloring dost zachraňuje.
    Na řadě je asi nejbizarnější příběh knihy - Něco je pod mojí postelí. Ano, strašidelní plyšáci pod dětskými postýlkami. Zní to sice zábavně, ale ten bizarní element tu nebyl nějak více využitý, a tak to končí u té tradiční šablony bez nějakých větších překvapení. Kresba Adama Poliny se k podobnému příběhu celkem hodí, ale budu se opakovat, ani zde se mi do vkusu příliš netrefila.
    Kresba posledního příběhu v knize už ano, bohužel i příběhu nejkratšího. Takový obyčejný den v Úřadu je spíš taková zábavná hříčka, na pouhých osmi stranách se toho moc vymyslet nedá. Ale máme tu zombíky. Škoda že pro mě nejlepší kreslíř této sbírky Cameron Stewart dostal prostor až tady.

    Jak tedy knihu shrnout a zhodnotit? Kratší příběhy toho díky malému rozsahu moc zapamatovatelného přinést nedokázaly, a kresba se mi většinou do vkusu moc netrefila. Na druhou stranu díky množství scénáristů a kreslířů je kniha pestrá a je velmi pravděpodobné že si zde každý najde to svoje. I takovéhle povídky ke světu Hellboye patří, jen škoda že tu není i nějaká delší a propracovanější která by to vytáhla výš. Ale vzhledem k tomu že kniha s sebou nese užitečné ekologicko-hygienické poselství o udržování našich potrubí v čistotě, nelze na ni být přehnaně zlý. 7/10
  • Norri
    Perfektní kniha! Potěšily mě příběhy i střídající se výtvarníci. Nejslabší byl asi Noční vlak a to jak příběhem, tak kresbou. Všechny ostatní příběhy jsou úžasné a musím vypíchnout kresbu povídky Něco je pod mou postelí - připomínala mi výtvarno Skottie Younga a to se mi hodně líbí.
  • perak
    Ani jedna povídka není špatná, ale rozhodně by lépe vyzněly, pokud by byly rozvinuté do delších příběhů. Takto to je většinou jen nastřelení námětu a rychlé vyřešení problému, aniž by byla dostatečně vybudovaná atmosféra, udělala se větší a složitější zápletka, případně, aby se více pracovalo s postavami (což je škoda, protože právě náznaky pocitů hrdinů ÚPVO naznačují velký potenciál). Slabší 4 hvězdičky.
  • Moon
    Další Ú.p.v.o, další příběhy. Tentokrát je to knížka plná kratších povídek, které nejsou špatné. Občas mi nevyhovovala kresba, ale povídky mě bavili. Bohužel se už druhý den začali vypařovat z hlavy. 4/5 s odřenýma oběma ušima.
  • karl173
    Dalším dílem Ú.P.V.O. jsou opět povídky a tudíž jak je zvykem, tak kvalita je místy kolísavá a příběhy málokdy rozjedou nějaký hlubší a velký příběh. Příběhy tudíž končí velmi rychle a tak jde spíše jen o nápady a tentokrát i o změny kreseb, jelikož se zde s kresbou experimentovalo zatím nejvíce co se Hellboy universa týče. Co se týče příběhů, tak tam je to takové to " OK " přičemž nejvíce mě bavily Temné vody a Duše Benátek, ale i ostatní nejsou úplně k zahození. Nejvíce mi v paměti utkvěli, ale právě ty první dvě. Co se týče kresby, tak tam je to pro tuto knihu podle mě rozhodující faktor. Ten komu změna kresby nesedne nebo kdo nemá rád různé střídání kreslířů a jejich stylů, tak může mít s touto knihou problém. Mě se naopak líbila víceméně každá kresba. Jen bych u některých měl pár výtek co se týče vzhledů hlavních postav. Například v povídce " Někdo je pod mojí postelí " se mi moc nelíbil vzhled Aba, přičemž má zde největší roli, tudíž jsem si to příliš neužíval. Zároveň to pro mě byla i nejslabší povídka, byť její začátek byl možná nejzajímavější. Jako celek se každopádně jedná opět o zajímavý počin, který určitě stojí za přečtení, ale zkrátka oba první díly Ú.P.V.O. nebudou tím nejlepším co toto universum nabízí. Každopádně od příštího dílu už se má rozjet plnohodnotný děj, takže jsem velmi zvědavý a natěšený.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš30.9.2018 19:04Ú.P.V.O. #02: Duše Benátek a další povídky
    Ako celok to teda nie je nič moc, ale oproti prvej nudnej knihe sú príbehy aspoň rôznorodé. Každý jeden príbeh je však svojím scenárom podpriemerný, ale vďaka fajn kresbe sa na všetko príjemne pozerá. Uvidím, ako to pôjde s touto sériou ďalej, zatiaľ je to slabota.
  • Kapis
    Ach má drahá Kloakino!!

    Scénáristicky to není vůbec špatné, ale chybí tomu ta atmosférická kresba, která toto univerzum odlišovala od jiných a která dělala z první knihy zajímavější a temnější počteníčko.
  • andre
    Hodnotím přísněji, ale nemohu si pomoct. Poměr ceny a kvality ( v tomto případě spíše kvantity) je dost přestřelený. Příběhy nejsou špatné, to nemohu říct, ale zase to není nic z čeho by se člověk posadil na zadek. Adekvátní cena by byla někde kolem 200-300,-Kč ( a je jedno zda za TPB či HC), nebo dvojnásobný obsah. Nejvíce by mi vyhovoval formát "pekelné knižnice", sice by to na počet stran patrně vyšlo dráž, ale mě by to uspokojilo:) ... Takže tak
  • trudoš
    V hrůzyplné atmosféře trochu slabší, než předchozí Dutozem, naproti tomu zde skvěle funguje civilní stránka práce v Ú.P.V.O. Příběhy jako Takový obyčejný den v úřadu, nebo Něco je pod mojí postelí dokonale ilustrují škálu problémů, se kterými se hrdinové musejí potýkat a zároveň se u toho nezbláznit. Přesto se nemohu zbavit dojmu jisté rozpačitosti, kdy jednotlivé povídky jsou buď příliš přímočaré, nebo se utápějí v poetičnosti. Dokonce se mi dvakrát stalo, že jsem si nebyl zcela jist, zda mi logika zvratů správně zaklapla. A i když chemie mezi postavami funguje na jedničku, na tak krátkém rozsahu, jaké povídky nabízejí, toho příliš rozehrát nejde. Místo v mém srdci si ovšem tohle obludárium sociopatů bezesporu získalo a vůbec nevadí, že hlavní tahoun je fuč. Určitě bych ale uvítal spíš jeden větší příběh, kde každá rovina má svůj smysl a zápletka nějaký konkrétní směr. Což vzhledem k tomu, že ústřední aktéři již byli představeni, byla by škoda nevyužít toho příště pro něco většího.
  • sedw
    V případě prvních dvou povídek oproti prvnímu dílu změna k lepšímu (zejména v případě druhé z povídek), zbytek však změna k horšímu. Po přečtení druhé povídky jsem váhal mezi 4 a 5*, ale po dočtení musím opět na 3. Pokud jde o první povídku, potěšilo mě zasazení do Benátek, příběh vyloženě Hellboyovský, kresba paráda. Druhá povídka byla zaručeně nejlepší - super kresba, super příběh, parádní atmosféra. Zbytek bohužel spíše výplň, škoda. Suma sumárum tedy 3*.
  • Kapis
    Ach má drahá Kloakino!!

    Scénáristicky to není vůbec špatné, ale chybí tomu ta atmosférická kresba, která toto univerzum odlišovala od jiných a která dělala z první knihy zajímavější a temnější počteníčko.
  • luky.kuky10
    Druhy dil z teto serie se mi libil o chlup vice. Skvele se to cte, a to hlavne diky rozmanitosti pribehu. Kazdy pribeh je jiny, a scnerasta i kreslir do nich davaji neco sveho.
  • Schramm
    No, Mignolův svět tak nějak bez Mignoly a je to samozřejmě poznat. Nesedlo mi střídání kreslířů, největší problém je ale v mých očích problém ve formátů. Povídky nemají povětšinou pořádný prostor, nestačí se tedy více rozvinout a za chvíli přichází kaněc filma. Výsledkem jsou jednohubky, které sice docela chutnají, ne že ne,ale nezasytí. A pořád mi chybí ten Hellboy. Zbytek Ú.P.V.O. je prostě druhá liga :) Leč i tak je to v českých poměrech hodně solidní nadprůměr.

    Na závěr subjektivní dojem. Kategorií zcela zvlášť je výprava. Nejsem fanda hardcoverů s výjimkou tlustospisů. A Ú. P. V. O. jím rozhodně není. Jsem teda zvědav, jak budu dlouho s to tohle kupovat, když příběhy nejsou něco, z čeho by si člověk sedl na prdel (jako z Hellboye, povětšinou) a prostý fakt, že už CC všechno valí jen v pevné vazbě, zvedá cenu knihy o polovinu. Přitom konkurence je v oblasti komiksů veliká. Paperback bych si kupoval za těhle podmínek (kvalita vs. cena) asi i dál, hardcover nevím, nevím...
  • Mleako
    Musím říct, že druhý díl mě dost zklamal. První díl Úřadu se mi líbil hodně. Ačkoliv přímo Mignola napsal scénář jen k jedné povídce, zbytek scénáristů si s látkou poradil velmi dobře a všechny povídky prvního dílu si tak zachovaly tu správnou hellboyovskou atmosféru i v absenci Mignolova specifického výtvarného stylu (teda až na Oeminga, který fakt umně imituje Mignolovu kresbu). U druhého dílu je počáteční situace obdobná, ale dopadlo to podstatně hůř. Mystická atmosféra je tatam a většina povídek je hodně slabá. Duše Benátek má fajn Oemingovu kresbu, ale příběh jako takový nic moc. Temné vody je jediná opravdu povedená povídka s atmosférou. Noční vlak má solidní námět, a když jsem viděl nácky a Lobster Johnsona, říkal jsem si, že to bude dobré, ale taky nic moc. Rip off Příšerek s.r.o. ani komentovat nebudu a poslední povídka je jen taková úsměvná tečka na závěr, která je sice fajn, ale celek už nezachrání.
    A jsem rád, že jsem to kupoval rovnou od Comics centra jen za 419,-. Kdybych si to koupil za 599,- v obchodě, asi bych byl po tom zklamání i dost nas*anej:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.12.2013 21:06Ú.P.V.O. #02: Duše Benátek a další povídky
    Mno, byl jsem celkem natěšený (moje cesta k Hellboyovi a Mignolovi nebyla jednoduchá), ale výsledkem je čirá průměrnost. První povídka celkem ujde, hlavně Oeming umí jako Mignola... téměř k nerozpoznání. Druhá povídka mě bavila nejvíce, měla relativně slušnou atmosféru, podobně jako první. Ale duchové, hračky a zombie mě už teda moc nebraly. Vizuálně pěkná knížka, ale i přes pevné vázání neuvěřitelně přepálená cena.

    Celkový dojem: 60%
  • Fry
    Ú.P.V.O. #2: Duše Benátek a další povídky - Čekal jsem od toho víc, ale takový lepší průměr to je. Nejlepší je asi Duše Benátek, Temné vody a za zmínku stojí i Noční vlak. Ve výsledku je to však jen kupa samostatných příběhů sebraná do jedné knihy. Když od toho nebudete nic čekat, tak vás to možná nadchne mnohem víc, ale když budete čekat něco opravdu mimořádného, tak vás to mírně zklame. Mám číslo 31 páté verze obálky. Za mě 4*!
  • KLAUN_DOMINANT
    Na tomhle dílku je krásně vidět jak moc dělá kresba ve stylu Mignoly a Fegreda. Tady je to bohužel od jiných kreslířů, kde se opravdu málokomu z nich daří udělat stejnou atmosféru jako se to daří Mignolovi a Fegredovi. Vyjímka je výborný příběh "Něco je pod mojí postelí" o vzpouře strašidel z poličky :o) Samozřejmě špatné to není, ale né tak dobré jako předchozí díl. Ani postavám není věnováno tolik prostoru jako v díle minulém kdy jsem si Rogera naprosto zamiloval a tady byl skoro až nevýrazný...Prostě má tohle kreslit Mignola a nebo Corben. Hodí se to k tomu jak kari k Indům. Skicář na konci zabírá 13 stran a tak nesere. Rád se na skcii podívám, ale třicet stránek mít opravdu nemusej a takhle je to akorát. Je to lehce nadprůměrné počtení v krásném hábitu. Většina limitovaných edicí jde naprosto mimo mě a ani neuvažuju, že bych si je koupil, ale věc ze světa Hellboye jsem takhle musel mít. Navíc limitka za 600,- Kč je fajn. Obálka je na krásném asi hlazeném papíře, či je to lamino? Nevim, ale je to krásný na pohled i na omak. Certifikát je fajn a záložka potěší. Prostě fajn sranda a mně se to líbí. Vybral jsem si třetí červenou obálku, ale líbili se mi vlastně všechny...
  • kaylin
    I když jsou zde rozhodně určité nedostatky (přílišná samostatnost jednotlivých příběhů bez návaznosti na dění v hellboyovské sérii, slabší atmosféra, která sem tam úplně vymizí, opakující se zápletky), stejně vás "Ú.P.V.O." bude bavit, tedy alespoň v případě, kdy máte rádi nějaké to nadpřirozeno a rádi se po něm pídíte s celkem zajímavým týmem. Jen je škoda, že se trochu nedozvíme o schopnostech jednotlivých postav. Pořád mám pocit, že Abe je opravdu jen ten frajer, co vypadá jako ryba a umí skvěle plavat. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/374-upvo-2-duse-benatek-dalsi-povidky-70.html
  • erik
    Takto to dopadá, keď sa z autorského diela, ktoré oplýva atmosférou, vytĺkajú peniaze.

    Ú.P.V.O. nemá Hellboya, nemá Mignolovu kresbu a ani atmosféru. Ani jedna z postáv nie je zaujímavá, a preto je tu tímovka, ktorá nebuduje vzťahy (kauza Liz-Roger je jedinou, o ktorú sa musia tvorcovia opierať, čo fakt nudí), nemá jasný vizuál (každý príbeh kreslí niekto iný, nie zle, ale ani skvelo) a v neposlednej rade dúfa, že keď pri Hellboyovi príbeh netreba, tak to bude fungovať aj tu. Nefunguje., Hoci sa autori snažia o nejaké pointy, väčšinou sú spláchnuté do kanála, zmaže ich blato, prejde vlak alebo prosto vyšumia počas nejakých rituálov. Najlepší príbeh je ten so strašidlami spod postele, chválim Harrisa. Má vtip i pointu.

    Celá kniha je krátka až beda, pevnú väzbu vystužili nejaké skice, celkovo je to pridrahý špás, strašne ma mrzí, že to nevyšlo v mäkkej väzbe ako prvý diel.

    Hodnotím ako spotrebný priemer, plusom však je, že oproti obom bezmyšlienkovým filmovým Hellboyom to v komikse funguje o chlp lepšie.
  • matrosh
    Perfektní sbírka povídek s různorodou tématikou a zajimavými kreslíři. Duch hellboyovské série žije dál a nezbýva než doufat, že na třetí knihu nebudeme čekat tak dlouho, jako na druhou.
1341474
Četl/a (75)
2scha, Alikkk, arnecht, BadBoy, Baffman55, Balů103, bananzluty, ben_bella, binnmode, Black Bro, yo, Bronn, calvin10, charvos, DEmnoG, Dezodoo, erik, Final, gongon44, house192, IndyP, Infarkt, invape, jardoom, Jimbeam90, jindroush, Kaaos, kallenved, Kapis, kaylin, KdG, Khagrael, Killingjoke, Kocour, Kokuun, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Lord Baltimore, Loxin, luky.kuky10, Mercurio, mineralk, monte walsh, namdnas, Nekrokok, Noci, Norri, oleav, Olesh, Paldini, pearlxjam, perak, Petrisko911 , Petrkoll, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, regressiv, Rezet, RudyRod, sedw, Shake, Spike, terrordemon, Tomket.Tom, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, VXP, Walome, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(165)
2scha, 665+1, adam.ra, afri, Alfi, Alikkk, andik007, Ashek, Awakener, AwatarDK, Azbest, BadBoy, Baffman55, Balů103, bananzluty, bboorreekk, BeeSee, Benji, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, bronxik, burzum, Cabal, calvin10, charvos, CSE_AC/DC, D.K.Logic, DAN478, DAxik, DEmnoG, Devilek, Dezodoo, disclose, DoctorWho, doophy, eliera, erik, fel68, Filip123, filosh, Final, Galupus, gongon44, goodspeed, grellenort, Greyman, grinder, gumidekmedvidek, Hamichal, herrman, Holmwood, house192, Hulik, IndyP, Infarkt, invape, Jak, jardoom, Jimbeam90, jindroush, jirin, Joshua_T, kallenved, kaylin, Kazumaki, KdG, KINIMODUS, Kocour, Kokuun, Komediant1842, komik.sx, koniklec, krvinka56, kucik, lantan1, Leland, Light, Lobok257, Loks19, Loxin, luky.kuky10, mAGiic, Mankin, Marvin, Matej-29, matrosh, Mercurio, merhyx, MIKER65, mikina, mineralk, Miriyak, misa, Mleako, moiqpiom, monty.cl, MP, mrkirby, namdnas, Nekrokok, NellUl, Netorack, Neuro, Niaz, Noci, noMster, Norri, okbook, oleav, Olesh, Paldini, pdfak, pearlxjam, pechna, peposek, Petrisko911 , Petrkoll, Piros0013, Plumm, POLAKST, Poseidon1978, punisher, Qee, Quintana, RadimNemec, radiohead99, Radkos, razielus, Remi LeBo, Rich, RudyRod, Saiffer, Samurai-Jack, Saran, Šedo, sedw, seezeethree, Shake, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, songoku, Spike, StanleyHu, tacmud, terrordemon, thorrg, Tomket.Tom, TonyT, trudoš, Ukko, Velkej šéf, Vítek, VXP, willis, Wiruss, xintax, yogi, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (11)
Badgu.y1902, Braindead, FatMonster, Grebenda, lucmartincova, Maty48, nx, plaštěnkář, rockyt, seeker666, Tabasco
Shání (5)
DegiCZ, FatMonster, lucmartincova, plema, Tabasco