Druhý díl komiksové podoby mezinárodního bestselleru a kasovního trháku.

Aby zostuzený novinář Mikael Blomkvist očistil své jméno, nechá se najmout na vyřešení téměř čtyřicet let starého případu zmizelé dívky. Jeho pátrání končí ve slepých uličkách, dokud se k němu nepřipojí mladá hackerka Lisbeth Salanderová, jejíž tajemná, ztrápená osobnost může být tím chybějícím článkem.

Společně se noří do tajemství čím dál hlouběji a zjišťují, že jejich pátrání je vede po cestách, kterým ani jeden z nich nerozumí. Mikael a Lisbeth se pokusí vynést pravdu na světlo dřív, než je pohltí temnota rodiny Vangerů.

Scénář
Denise Mina
Art
Leonardo Manco, Andrea Mutti
Barvy
Giulia Brusco, Patricia Mulvihill (Trish)
Obálka
Lee Bermejo
Lettering
Andrej Nechaj
Překlad
Luděk Janda
Redakce
Andrej Nechaj, Kristina Nesvedová
Žánry
detektivka, noir
ISBN/ISSN
978-80-7294-961-8 (Host)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
514 g
Stran
160
Cena
349 Kč
Originál
The Girl with the Dragon Tattoo 2 (DC Entertainment, 2013)
  • louza
    Ukončení příběhu pátrání hlavního hrdiny po historii jednoho starého zbohatlického rodu. Několik neočekávaných zvratů, které nejde očekávat. Jinak ale vcelku příjemné a uspokojivé civilní vyvrcholení. Pokud jen chcete vědět o čem to je, je komiks asi lepší varianta než se pouštět do mnohasetstránkové knihy, nebo riskovat různě kvalitní filmová zpracování. Vertigo to pojalo produkčně krásně a jejich kniha dobře funguje.
  • ConanVJ
    Skvělé dokončení příběhu a zajímavé rozuzlení případu. 90% :)
  • Fry
    Fry admin25.1.2016 16:19Muži, kteří nenávidí ženy #02
    "Muži, kteří nenávidí ženy #2" - Jestli první díl byl pouze slabý rozjezd, tak druhý díl naprosto ničí všechny domněnky o celém příběhu a nastavuje laťku velmi vysoko. Rodina Vangerů totiž není zase tak svatá, jak by se na první pohled mohlo zdát. Mučení, znásilňování, zabíjení a všechno okolo toho se vám vryje až do duše a ještě dlouho po přečtení budete jenom tiše přemýšlet ... Je to temné, je to syrové, ale je to něco, co by si měl každý přečíst ... Za mě 5*!
  • Azalin
    Azalin mecenáš22.11.2014 08:57Muži, kteří nenávidí ženy #02
    Oba dva díly jsem zhltal (jedničku jsem si dal znovu) za jedno odpoledne, takže za mě dobrý. I adaptace má sílu předlohy naprosto vtáhnout do děje a člověk prostě musí číst pořád dál. A tak to má být. Už se těším na Dívku, která si hrála s ohněm..
  • J.T.honza
    J.T.honza28.7.2014 07:44Muži, kteří nenávidí ženy #02
    Hodnocení snižuju po druhém díle na tři a půl hvězdy, protože jsem se sice opět dobře bavil, ale opět jsem se ztrácel a chyběla mi tam aspoň ta trochu šokující scéna s násilníkem jako v jedničce. Jako moje první setkání s tímhle fenoménem to ale hodnotím zatím poměrně střízlivě, protože jednak mi ta hlavní postava k srdci nijak nepřirostla a druhak mi ty násilné scény nepřišly nijak fascinující. Další díl si koupím, ale prozatímní pointa pro mě je, že nechápu, proč je ze série Milénium takový fenomén a bestseller. Vždyť se tam dohromady skoro nic nestane...
  • Kabukiman
    Chápu kritiku a v podstě s ní souhlasím, ale nějak se mi to i tak četlo celkem dobře, takže proto dávám vysoké hodnocení. Líbí se mi obálka, líbí se mi postava Lysbeth...No a to mi v podstatě asi ke spokojenosti stačí..:)
  • Walome
    Walome mecenáš25.12.2013 21:43Muži, kteří nenávidí ženy #02
    První díl byl nudný vopruz a dvojka je na tom stejně. Z téhle předlohy se nedá nic víc vykřesat. Neskutečně špatně a prvoplánově zvládnutý charakter hlavní hrdinky, která má působit tajemně, ale není tomu tak. Jelikož je tahle detektivka postavená jen a jen na ní a na "šokujících" sexuálních scénách, jedná se o velký průšvih - detektivní stránka jakoby nebyla a člověk jen čte tunu balastu. Velká škoda, protože kresba dokáže skvěle vykreslit atmosféru - kdyby tam nějaká byla.
  • kaylin
    Komiksová adaptace "Muži, kteří nenávidí ženy" je jako celek naprosto výborná, především proto, že je to komiks, do kterého autoři přidali i něco ze sebe. Vytvářejí výbornou atmosféru, nechtějí být zbytečně ukecaní. Scény bez textu jsou ozdobou a vy jste zase přinuceni číst komiks trochu jinak. To je dobře. Čtenář tak dostává zase o něco silnější zážitek. Já jen doufám, že se komiks "Muži, kteří nenávidí ženy" bude dobře prodávat, protože bych docela rád viděl, jak dopadne druhý díl - "Dívka, která si hrála s ohněm". Obálka, která je součástí závěru knihy "Muži, kteří nenávidí ženy 2" je opět výborná. Třeba bych si zlepšil i dojem z druhého filmu, který mě moc nebavil. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/379-muzi-kteri-nenavidi-zeny-2-90.html
10846