Koupit
Ičigo a jeho přátelé se konečně dostávají do Soul Society, avšak zde jejich záchranná výprava zdaleka nekončí. Napřed totiž musí překonat zeď, která je dělí od Rukiina vězení, a pomoci jim může jedině tajemná Kúkaku a její děsivý vynález. Podaří se našim hrdinům proniknout v pořádku ke dvoru, nebo se jejich cesty rozdělí? A jak se vypořádají s nebezpečnými kapitány dvorní stráže, kteří jsou odhodláni každého vetřelce bez milosti zabít?

Scénář
Tite Kubo
Art
Tite Kubo
Obálka
Tite Kubo
Lettering
Makiko Suská
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-213-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
115 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
200 g
Stran
204
Cena
189 Kč
Originál
Bleach #10: Tattoo on the Sky (Shueisha Inc., 2003)
  • Fry
    Fry admin12.4.2020 10:12Bleach #10: Tattoo on the Sky
    Bleach #10: Tattoo on the Sky - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Začátek desáté knihy může působit trochu natahovaně, jelikož příprava na vniknutí do Seireitei trvá Ičigovi poněkud déle než ostatním. Naštěstí to opět na pozadí zachraňují autorovy mikro vtípky a mimo jiné dojde i k představení dvanácti kapitánů Soul Society ... Za mě 4*!
  • kaylin
    kaylin12.1.2015 08:27Bleach #10: Tattoo on the Sky
    Beru knihu "Bleach 10: Tattoo on the Sky" jako nucené zlo, které se může v dlouhých manga sériích objevit. V tak rozsáhlé sérii prostě musí být hluchá místa, ale já doufám, že to bylo jen dočasné a že v další knize, kterou načnu už druhou desítku, se objeví něco, co bude mít ten správný náboj, co bude zase dobře ujeté a možná i trochu úchylné. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/01/826-bleach-10-tattoo-on-sky-55.html
  • Plocan
    Plocan12.9.2014 21:40Bleach #10: Tattoo on the Sky
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Desátý Bleach přináší oproti minulému dílu výrazné zlepšení, ale má na to, aby předčil osmičku?
    Ičigo a jeho přátele jsou díky pyrotechničce Kúkaku Šibě odpáleni v dělové kouli z duševní energie do Seireitei, dvora, jenž obývají sběrači duší. Samotné přistání se však zvrtne a parta se roztrhá na 4 menší skupinky: První skupinka Ičiga a Gandžua, druhá skupinka Inoue a Išidy, samotný Chad a nakonec i sám Joruiči musejí v neznámém prostředí najít Rukii a zachránit ji. Mezitím probíhá mezi sběrači duší důležitá schůze, kde se řeší prohřešek kapitána třetí jednotky - Gina Ičimarua, který nechal v předešlém díle Ičiga uprchnout. Už od pohledu nesympatický úlisný týpek slibuje v budoucnu velké problémy... No, uvidíme. Po napůl úspěšné infiltraci dvora čeká na Ičiga a Gandžua hned první souboj. Ičigo stane proti Ikkaku Madaramemu, důstojníku jedenácté jednotky a Gandžu se utká s jakýmsi Jumičikem. Je nám předvedeno další duševní ostří, které tentokráte nabývá podoby trojdílné tyče a Ičigo bude mít rozhodně namále. Vyteče z něj pár hektolitrů krve, ale nakonec se mu povede zasadit fatální úder a vyjít z boje jako vítěz...
    Jak už bylo řečeno na začátku, desátý díl se oproti devítce výrazně zlepšil. Už tu opět není přehršel zbytečných stránek a dvojstránek, které akorát brzdily děj, ale naopak zde mají (tedy alespoň dle mého názoru) své místo a své kouzlo. Líbí se mi, že tu z hrdinů stříkají hektolitry krve a ti dělají, jakoby nic. Velice mě překvapilo zjištění, že Kisuke Urahara byl kdysi dávno (ASI) kapitánem některé jednotky, tedy soudě podle klasického bílého kapitánského pláště. Velmi mile mě překvapilo roztržení party, což bylo takovou třešničkou na dortu, která slibuje více akce a vedlejších linek. Nemusíme tedy sledovat celou skupinu jak se plíží po Seireitei, ale budeme to mít hnedle z několika pohledů a z různých částí. Příběh se pohnul vpřed, zdá se, že z Gandžua bude jedna z dalších hlavnějších postav a hlavně se už nemůžu dočkat, až někteří kapitáni konečně ukáží své schopnosti v boji.
    80%
  • erik
    Najslabšia časť v Soul Society je prienik za hradby, odteraz to však už bude len a len lepšie. Vtipný boj s profesionálne pripraveným poddôstojníkom je prísľubom.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.1.2014 22:30Bleach #10: Tattoo on the Sky
    Už se to mele s elitními strážci, ale aby se to zase příliš nepřepísklo, Ičigovi se postaví jenom třetí důstojník jednotky. Hláškovací battle, pak trocha boje, vždyť ono se to od klasickejch superhrdinskejch komiksů vlastně zase tolik neliší. Jen je to japonský, a proto o dost divnější. Ale má to vtip!

    Celkový dojem: 50%
  • Fry
    Fry admin22.12.2013 10:31Bleach #10: Tattoo on the Sky
    "Bleach #10: Tattoo on the Sky" - Už je to deset dílů a stále pokládám Bleach za jednu z nejlepších mang, jakou jsem kdy četl. Že je lepší jak Naruto jsem už psal u některých předešlých dílů, ale opakování je matka moudrosti, že? No a teď mírně k ději: Ičigo a jeho parta je seznámena s dělem, které je má dostat za hradby k Rukii, ale předtím, než se nechají vystřelit (a to doslova) se musí ještě naučit základ kouzlení. Překvapivě Ičigo je v tom nejhorší a dostanete pořádnou kupu dobrých hlášek nejen od Gandžua, ale o zábavu se také postarají Koganehiko a Široganehiko. No a ve zbytku knihy nás čeká výstřel alias: "Tattoo on the Sky". A na konci i menší souboj s Ikkakuem. Takže sečteno podtrženo stále je to fajn zábava a ty obálky doslova žeru! Chci další díl a dávám 5*!
865