Koupit
Obsahuje komiksy:
Hogan - Jiří Macek, Marko Čermák
Hogan II - Jaroslava Šálková, Marko Čermák
Tři kluci a šifra - Svatopluk Hrnčíř, Marko Čermák
Tři kluci a madona - Svatopluk Hrnčíř, Marko Čermák
Tři kluci a krokodýl - Svatopluk Hrnčíř, Marko Čermák

Vyšlo jako 4. publikace ze série Klasické komiksy Marko Čermáka.

Scénář
Jiří Macek (Čiksika)
Art
Marko Čermák
Obálka
Marko Čermák
Žánry
dobrodružný, klubácký
ISBN/ISSN
978-80-87875-0-1 (Václav Vávra)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 305 mm
Tisk
barevný
Váha
602 g
Stran
64
Cena
280 Kč
  • Palebras
    Palebras19.10.2021 09:44Rower Hogan / Tři kluci
    Opět skvělá sbírka příběhů kterou jsem si užil a vrátil se do dětských let. Rower Hogan přináší až akčně laděné dobrodružné příběhy, které hlavně ve druhé části nabírají opravdu divočejší tempo, samozřejmě poplatné době a v době vydání čtenáři museli trnout hrůzou, jestli si vůbec ústřední parta poradí s komandem záporáků. Dnes to působí dozajista úsměvně, ale já mám prostě rád tu naivitu kterou tyto komiksy oplývají. Tři kluci jsou taky velice příjemná záležitost a přinášejí lehce detektivní zápletku, která sice uteče velice rychle, ale určitě nenudí. Čermákova kresba jako vždy skvělá. Rozhodně další záležitost u které jsem velice rád, že je v mé knihovně.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš9.1.2021 21:16Rower Hogan / Tři kluci
    Rower Hogan byl místy zmatený a ztrácel jsem se, ale má to takový správný dobrodružný ráz ála Rychlé šípy. Jako bych cítil dobu První republiky. Druhá část byla taková divná a matoucí, Hogan tam skoro nebyl a občas jsem se ztrácel v tom, oč vlastně jde a zkratkovitost je opravdu účelová, ostatně jak je psáno v předmluvě. Tři kluci mě moc bavili, ale je to prostě oddychovka, která si na nic nehraje a kresba se mi zde líbí mnohem víc, než u Hogana. Hogan působí skautsky, viz Walitaka, kdežto Tři kluci zase rychlošípácky. Dokonce se mi líbilo zpracování prvního příběhu Třech kluků víc než od Miloše Nováka. Kresba je čistá a přehledná. Další komiksová zajímavost pro mě.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 07:36Rower Hogan / Tři kluci
    Krásne nostalgické obzretie sa za 90. rokmi, kedy som bol dieťa resp. puberťák a rodičia mi kupovali Kometu, kde som sa prvý raz stretol s Třoma klukmi. Jasné, nebola to nejaká extra srdcovka, ale ako už vtedajšieho hororového fanúšika na mňa značne naturalisticky pôsobilo ich dobrodružstvo s krokodílom, aj keď sa nakoniec vysvetlilo inak, než som čakal. Táto unikátna (krásny obal) reedícia resp. súhrnné vydanie Třoch klukov a Rowera Hogana (prečo je na obálke „w“, keď všade v komikse sa používa klasické „v“?) je dokonalou možnosťou, ako sa (aspoň na chvíľu) opäť vrátiť do detstva, ktoré nebolo bez chýba, ale s odstupom desaťročí sa nám také javí byť, do čias nostalgických klubáckych/skautských príbehov, v ktorých skupinky chlapcov (hlavne žiadne baby!) so súhlasom rodičov (!) opúšťali nudné mestá a pokorne sa vnárali do okolitých hôr a lesov, kde zažívali (väčšinou dosť bezzubé, až úsmevné, ale to proste k tomu patrilo) dobrodružstvá.
  • kaylin
    kaylin27.10.2019 13:39Rower Hogan / Tři kluci
    V knize "Rower Hogan / Tři kluci" se ukazuje, že je možná trochu škoda, že komiks "Rover Hogan II" nemohl být dokončen, protože je tady celkem zajímavá skupina skoro až militantních záporáků amatérů, na níž by se dalo stavět. Víc prostoru bohužel nedostala, i když by si to zasloužila. U komiksů s Roverem mi trochu vadila tmavá kresba, kde není jisté, jestli to je dáno skutečně originály, anebo technikou tisku, respektive technikou reprodukce. Na komiksech "Tři kluci je pak vidět, že světlejší barvy Čermákově kresbě sluší víc. Komiksy si užijete hlavně pro jejich retro nádech, určitou naivitu a možná se i vrátíte do dětských let, pokud vám tyto příběhy tenkrát něco říkaly. Pokud ne, možná alespoň objevíte jejich kouzlo. Místy je v nich trochu moc textu, což je škoda, kresba do cela mluví sama za sebe. I my jsme měli velmi dobře vypravěče v rámci komiksového média.
41