Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
"Vaše životy skončily.
Jak prožijete ty další, je jen a jen na mně.
Tak se věci mají."

Tohle varování dostala skupina lidí, kteří byli v okamžiku své smrti teleportování do bytu, ze kterého se nedá utéct. Černá koule, která si říká Gantz, vysílá Keie Kurona, jeho přítele Masaru a nahou sebevražedkyni Kišimoto do ulic Tokia, aby bojovali proti děsivému cibulovému mimozemšťanovi. Na své straně mají zbraně a obleky vylepšující jejich schopnosti... proti nim stojí nejen smrtící protivník, ale i bojová nezkušenost a neznalost pravidel.
Ale to nehraje roli. Přestože jsou mrtví, mají poslední zoufalou šanci bojovat o svůj život. A taková šance se nesmí promarnit. I když je pro ni nutné zabíjet.

Scénář
Hiroja Oku
Art
Hiroja Oku
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7449-216-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 mm
Tisk
černobílý
Váha
250 g
Stran
224
Cena
199 Kč
Originál
Gantz #02 (Shueisha Inc., 2001)
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády4.12.2018 09:03Gantz #02
    Rozhodně lepší,než první díl.
    Něco se nám tu i vysvětlí.
    Doporučuji koupit s prvním dílem najednou.
    70%
  • trudoš
    trudoš editor16.7.2017 00:35Gantz #02
    A konečně se nám to rozjelo. Druhý díl mě bavil výrazně víc, než ten první, především proto, že všechny ty nesympatické postavy pomřely hned zkraje. Dokonce i Kei Kurono získal šmrnc pro tu svou snahu zůstat za každou cenu naživu. Tedy ne, že by se nám zápletka příliš rozvinula, ale na to jsem si už zvykl a dokonce tomu přišel na chuť - spousta akce, posun v ději minimální. Neříkám, že Hiroja Oku nenatahuje některé sekvence až za hranici „netuším co kreslit a tak rozfázuji tenhle upocený obličej na tři stránky“, ale k vypjatým situacím to skutečně sedí. Hrát k tomu ze stránek Morriconeho Man with a Harmonica, dokonalost je na světě. Celek tak připomíná vysokooktanovou střílečku, kde se pro vší cool zabíjení zapomíná, o co že se vlastně bije. Což vzhledem k japonskému původu si skutečně už teď nedělám iluze, že bych se po dalších pětatřiceti svazcích dočkal nějakého smysluplného zakončení. Výhoda ale je, že při čtení můžu naprosto vypnout mozek a jen si užívat makabrózně krvavou jízdu.
  • Fry
    Fry admin10.4.2017 12:35Gantz #02
    Gantz #02 - Tak a začíná to být pomalu nuda ... První díl byl ještě docela snesitelný, jelikož vstup do příběhu je podán jedinečně, ale od druhého dílu až skoro někde k pátému // šestému (co si tak matně pamatuji), je to jen bída a hlavně nuda. Tohle první kolo mrtvých hrdinů proti cibulovým mimozemšťanům mě prostě nebralo a svým způsobem mi ani moc nesedlo, jelikož citoslovce "hnn, nhh" budou naším denním chlebem během několika dalších dílů ještě mnohokrát. Docela se divím, že zrovna tahle série má úspěch ... Za mě 3*!
  • Plocan
    Plocan14.3.2015 22:16Gantz #02
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Na to, že má tahle manga kolem 200 stran, jsem ji schopen přečíst do dvaceti minut a to se ještě dlouho kochám obrázky. Ono se není čemu divit, když je textu minimum, obrázky, ať jsou jakkoliv pěkné, jsou obrovské a vlastně se za celou tu knížku skoro nic nestalo.
    Akce graduje a taťkou Cibulkou jsou téměř všichni účastníci honu zmasakrováni. Kei (debil) a Kei (prsatice) se zatím drží a chvíli se jim podaří před nestvůrou utíkat. Kei (debil) pak ale musí setřást strach a mimoňovi se postavit. Což se nakonec ne úplně povede, Cibulku však vyřídí jakýsi chlapík, který se do té doby držel v ústraní, a tak jsou všichni přeživší teleportováni zpět do místnosti s koulí, o které se dovídáme, že se vlastně jmenuje Gantz. Jak příhodné, že?
    Na to, že šlo v pořadí již o druhou knihu a v ní 12 kapitol, stalo se toho strašlivě málo. Ať jsem se snažil čtení natahovat, co to šlo, přes půl hodiny jsem ze sebe nevymáčkl. A přitom začínám příběhu přicházet na chuť. Dokonce i chvilkové hrdinství Keie ve mně vzbudilo jisté sympatie k jinak naprosto nesympatické postavě, ale všechno jde tak strašně rychle, že je vlastně hned konec. Nejvíce mě mrzí, že příběh se nestihl nikterak zvlášť posunout, ačkoliv pár základních věcí nám bylo objasněno a víme, co očekávat od příštího dílu: Nového mimozemšťana k likvidaci a novou hvězdnou sestavu. Uvidíme, jestli vydrží déle, než ti předchozí.
    Každopádně kresbě nemám absolutně co vytknout. Ta je stejně jako u předchozího dílu zvládnuta perfektně. Pozadí je nakresleno dokonale, postavy už taky lépe. Možná si začínám na některé postavy víc zvykat, nebo se autor za těch 22 kapitol stihl trošku zlepšit, už však dokážu rozeznat i Kurona od Masarua a dokonce si zapamatovat jejich jména. Co mi ale vadí, jsou ploché, nezajímavé charaktery a to je právě u takové mangy škoda. Bylo mi totiž úplně jedno, že téměř polovina postav zemřela, protože autor mi nedal možnost se k postavám dostat, pochopit je, oblíbit si je, nebo je po smrti alespoň politovat. Tím více by byl umocněn ten šok, když by postavy zemřely a rozhodně by to na emoce čtenáře působilo jinak...
    Sečteno a podtrženo, druhý díl je docela zajímavým pokračováním střeštěné akce, která však skončí dřív, než se do ni stihnete začíst... 65%
  • Houbař
    Houbař mecenáš11.5.2014 16:37Gantz #02
    První díl jsem bral jako rozjížděcí. Budiž. Z tohoto jsem byl ale docela rozpačitý. Vím, že japonský styl je víc rozvláčný, ale když ani po půlce knížky se vůbec nic nestalo a děj se ani nehnul z ulice, kde se končil minulý díl, chtělo se mi plakat. Naštěstí to druhá polovina "zachránila" a tak budu v sérii pokračovat.
  • Leland
    Leland20.3.2014 19:59Gantz #02
    Nesympaticke postavy , nezajimave dialogy, atmosferu to nema, pribeh je kdesi az na pate koleji za litajicima vnitrnostima, prsatici, kresbou a zase prsatici. Zatim dost malo na to aby me to nejak vic oslovilo. Jestli to takhle pujde dal, pristi dil bude asi i muj posledni.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.3.2014 12:03Gantz #02
    Obskurní manga mě nepřesvědčila ani napodruhé. Je vlastně nesmírně zajímavé, že se na tolik stránkách vlastně kromě jedné akce a nějaké nekompletní "dovysvětlovačky" nic neudálo. A prsa dobrý.

    Celkový dojem: 40%
  • Schramm
    Schramm5.3.2014 18:45Gantz #02
    Gantz je po Death Note druhá manga, která mě zaujala a které jsem dal šanci. Z toho plynou i moje omezené možnosti srovnání, takže to berte s rezervou. Rozjezd je u Gantz zatím pomalejší než u Death Note, resp. nepohltilo mě to tolik. Nedokážu taky srovnat oba díly mezi sebou. Dvojka se mi zdála o chloupek slabší, je to ale asi tím, že už tu není ten wau efekt. Jistě vím jedno, Gantz se mi líbí i jako člověku mangou v podstatě nepolíbenému :)
  • erik
    erik3.3.2014 08:26Gantz #02
    Ak chce niekto vedieť, čo to znamená divná japonská produkcia, mal by vyskúšať Gantz. Druhý diel pridal na masakrovaní a v závere aj čosi akože vysvetľuje, avšak celé je to dajaké čudné. Stále neviem, čo si o tom myslieť, môže to byť ešte zaujímavé alebo to bude totálna kravina. Infantilné hodnotenia v podaní čiernej gule sem zaviali klasickú Naruto-Bleach blbinku, flešbeky mi tiež narúšali dojem. Kresba je fajn.
  • Mitsuko
    Mitsuko19.2.2014 11:48Gantz #02
    Druhý díl jsem vzala do ruky včera před spaním s tím, že si přečtu první kapitolu a zbytek si nechám na dnešek. První kapitolu jsem ale přečetla asi během 2-3 minut, tak jsem si řekla, že ještě dám jednu...no a pak ještě jednu a ještě a najednou mi zbývala jen poslední kapitola. :-D Tak jsem to vzala celý najednou a zabralo to jen asi půlhodinku. O.o Dost mě to překvapilo, ale je fakt, že panely byly dost velké, místy také nebylo moc textu. No celkově taková rychlo-čtivá záležitost. (A ano, měla jsem potom divoké sny, kdyby vás to zajímalo)
    Pár věcí se nám vysvětlilo...a také...no řekněme ubylo postav. ^^"

    Text může obsahovat spoiler! Taťka Cibulka z minulého dílu se opravdu předvedl a skoro všechny zabil. Pak začal pronásledovat i Keie a nahou sebevražedkyni Kišimoto. Ta najednou zmizela a Kei utíkal sám. Snažil se ze všech sil, ale nakonec stejně nemohl nic dělat. Naštěstí mu přispěchal na pomoc Kató, který jako zázrakem přežil. Bohužel to ale odnesl opravdu tvrdě. V tu chvíli se na scénu vrátil ten tajemný chlapec, co minule tvrdil, že je to celé televize a s neskrývaným nadšením nakonec taťku Cibulku zabil. Přeživší se potom vrátili do místnosti s koulí, kde jim ten malej haj...teda ten malej kluk pár věcí vysvětlil. Nakonec se konečně můžou vrátit domů! Ale něco není tak úplně v pořádku...

    Druhý díl byl napínavý a moc se mi líbil. Už se těším na trojku. :-)
  • Fry
    Fry admin15.2.2014 17:21Gantz #02
    Gantz #02 - Gantz je super! Je tu akce, špetka erotiky a příběh, který se odkrývá opravdu pomalu. Co ale trochu zamrzí je fakt, že na to, jak tato manga vypadá celkem objemně, tak do hodinky máte přečteno, protože větší polovina kapitol je jen o obrázcích a hrdinové se zmůžou jen na "Hnn, hnn, nhh, hnn" a to fakt nekecám. Původně jsem tomuto dílu chtěl dát 4*, ale nakonec mě tento díl dokázal opravdu hodně rozesmát a já musím jít s hodnocením nahoru. Zatím se mi to líbí a je super, že už za měsíc dostaneme další díl. Za mě 5*!
  • kaylin
    kaylin22.1.2014 15:44Gantz #02
    Ten komiks je pořád skvělý, je to výborná jízda, ale ten potenciál, co v sobě má, by se měl projevit více, aby skutečně bylo možné mluvit o tom, že to je skvělá manga. Je to béčkově nádherné, ale přece jen ještě doufám, že nám to dá trochu víc než doposud. No, ať tak nebo tak, na třetí díl se budu nesmírně těšit. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/466-gantz-2-70.html
  • krvinka56
    krvinka5619.12.2013 12:08Gantz #02
    Tak se nám děj trochu posunul . Dostalo se nám i nějakého vysvětlení. A je to hlavně povedená akční jízda s naprosto perfektní kresbou a detajly. Nikde se nezaseknete protože kresba je naprosto přehledná a jednotlivé postavy od sebe bez problémů rozeznáte. I když v této manze je to tak trochu jedno. Životnost postav je tu velice krátká. A dokonce tu máme i trochu toho humoru.
    Takže pokud máte rádi přehlednou kresbu a spíš akci a nevadí vám trocha násilí. Je tato manga dobrou volbou ke čtení. Po Freemanovi jednoznačně další nej manga pro starší čtenáře.
    Jen ta hlavní obálka by mohla být o něco lepší.
7341821
  • Negan
    Negan5.11.2020 22:10Gantz #02
    !Možný spoiler!
    Nevíte někdo,jestli je postava,která gantz po její smrti říka "bloncka" žena nebo muž,docela by mě to zajímalo.
Četl/a (83)
AlmightyMates , Anton, Baffman55, ben_bella, besikv, binnmode, blackJag, Bronn, calvin10, CHester Turner, CHROM, Covenant, cyboy, dajik, DanQ, Darker, Davidos402, Django, erik, Faix, Final, Fives, flyboj, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Golem, Houbař, hromotlk, Hugin, hypermlok, Jak, James, james dixon, jh666, Kaaos, kaylin, Keno, Kerbellos, kisuke93, Koci, L4MIOzZ, lantan1, LuckyLjuk, Madao, Martinb, MartiusGray, mindstormjak, mira1239, Mitsuko, motycond, mozzu, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Negan, Netorack, Noci, NylKasbri, oleav, p3tris, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, Róbert Nagy , Schramm, seneke, Shin, Shpeckk, Sir_Pete, smazenapikantniskeble, spekktrum, T3ss, trudoš, VanTom, Walome, xflori01, Yefery, Zajo original, zlejzmrd
(156)
665+1, alchymista5, AlmightyMates , Awakener, Azbest, BadBoy, Baffman, Baffman55, bboorreekk, besikv, binnmode, blackJag, bronxik, Bystrozraký, calvin10, carlmichael, Cassidy, CHester Turner, Corvus, cyboy, DanQ, Darker, Davidos402, DAxik, doophy, dracula, erik, filemon, Final, Fives, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., ghousty, goldschmidchen, Golem, GORERATED, Grebenda, grinder, Hamichal, herbert, hlavathor, Houbař, Ho_Reese, Hugin, Hulik, hypermlok, invape, Jak, James, james dixon, jh666, joehot, jones1240, KadetJaina, kapicka, Kareru, kaylin, kendor007, Keno, Kerbellos, kisuke93, Koci, konous, krvinka56, Kurt Cocaine, L4MIOzZ, Lamahe, Leland, lelky93, Lenny, listr, Lobok257, Loks19, Lookass33, Lord_Arthas, LuckyLjuk, maara, Madao, mangan, Martinb, MartiusGray, Maxianimal, MB, merhyx, mindstormjak, Mitak, Mitsuko, mokkun, moris.cz, mozzu, Mr.Plysh, Nanami, NecRoman, Negan, netvor, Nightmare, Noci, noMster, NylKasbri, o2t2, p3tris, pavel, pavouk, pechna, petrSF, Plocan, POLAKST, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, Raijin, raimi, Rety, Róbert Nagy , Saiffer, Salien, Sammael, Saran, Schramm, seezeethree, segy, seneke, Shin, Shpeckk, Sir_Pete, Skot, spekktrum, stepan.tichy, T3ss, tacmud, Tarka Daal, Tialster, Tombal, Tomzany, Toren, trudoš, tulipstros, VanTom, vishnar, Vítek, vranakx, Were-chan, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, yogi, YukioSanUchiha, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zdoog, Zíďas, zlejzmrd
Chce (9)
Ananasový Džus, Askalon, Bozhi, Braindead, burzum, deadpool, Doppelganger, J.T.honza, Maty48
Nabízí (4)
Bystrozraký, L4MIOzZ, Rety, www.foxbazar.cz