Koupit
Ultimate Spider-Man: Návrat Goblina (1. díl)
Ultimate X-Men: Světové turné (1. a 2. díl)

Spider-Manovi, který minule zabodoval s doktorem Ockem, se vrací jeho starý soupeř... Green Goblin. A je chytřejší, šílenější a nebezpečnější než kdy předtím. A zatímco vyraží Petr Parker na setkání se svou nemesis, X-Meni vyráží na světové turné. Profesor X bude mít šňůru přednášek o mírumilovném soužití, který se, jak správně hádáte, změní v masakr. Z tajemného sanatoria utekl tajemný mutant, který má s profesorem nevyřízené účty. A do toho se objevují i první velké problémy v týmu.

Obsahuje sešity série Ultimate Spider-Man #22 a Ultimate X-Men #16-17

Scénář
Brian Michael Bendis, Mark Millar
Art
Mark Bagley, Adam Kubert
Překlad
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 1805-2738 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
155 x 240 x 6 mm
Tisk
barevný
Váha
240 g
Stran
96
Cena
199 Kč
  • faster86
    faster8619.9.2023 11:47Ultimate Spider-Man a spol. #12
    Spider man dobrý
    X-men nuda
  • Delphín
    Delphín18.12.2020 22:33Ultimate Spider-Man a spol. #12
    Série Ultimate Spider-Man a spol. se začíná rýsovat do jasně dané podoby.
    Spidey je skvělý. Pár úvodních čísel to trvalo ale Spider-Mana od Bendise jsem si zamiloval. Alfa omega tu totiž není jen bezduché mlácení záporáků. Dost si užijeme života toho šestnáctiletého studenta Petera, který řeší trable doma, ve škole a zažívá prvotní lásku ve svém životě. Někoho to může nudit, mě tohle ale na Pavoukovi vždycky bavilo.
    Ani X-Meni v tomto čísle nebyli špatní. Parta mutantů si dává jasný cíl, dosáhnout toho, aby se na ně ostatní občané přestali koukat jako na zhoubu. Zároveň odkrýváme roušku tajemství, co se soukromého života Charlese Xaviera týče. Je tu dost akce i jeden zásadní zvrat, jen samotné dialogy postav mi občas přijdou dost křečovité.
  • karl173
    karl173 mecenáš14.12.2017 21:12Ultimate Spider-Man a spol. #12
    Nový Spider- manův příběh začal opravdu velmi dobře. Znovu jsem se velmi bavil při rozhovoru Petera a MJ ve škole a ta atmosféra studentského života na střední na mě prostě sálá. Přivedení Harryho a Green Goblin je také velmi skvěle udělané a hlavně vygradování sešitu je skvělé. Spider-man tedy pecka a jsem zvědavý jak se to bude vyvíjet dál. To samé se dá říct i o X-menech. Tedy co se týče zvědavosti v pokračování. Kvalita už tak srovnatelná úplně není. První sešit je trošku nudný začátek který přináší jen řadu otázek. Druhý sešit už na některé otázky odpovídá a přináší dobrou akci a zajímavý rozjezd děje. Bohužel je ale ve vzduchu stále dost otázek, takže se to špatně hodnotí. Ale zatím bych tyto dva sešity hodnotil spíše někde kolem 7/10.Kresba je už jak je zvyekem u této sérii naprosto v pořádku a stále se mi líbí u obou sérií. Když tedy sečtu Spider-mana 9/10 a X-meny 7/10, vychází mi 8/10. Přeloženo. 80%
  • sedw
    Číslo, ve kterém začíná nový arc jak v případě Spider-mana, tak v případ X-menů. Spider-man je v tomto čísle opět trochu rozvleklý a příliš se toho nestane, rozhovor mezi Peterem a Mary-Jane je sice příjemný, ale zbytečně zdlouhavý. Konec však navnadí na pokračování. Co se týče X-manů, tito mě stále baví, první sešit však považuji za slabší nadprůměr. Druhý ze sešitů mě však již bavil hodně a s napětím očekávám, co bude dál. Kresba super, Kubert opravdu umí a například scény v dešti mají dokonalou atmosféru. Celkově tedy nemůžu dát plný počet, ale 4* jsou zasloužené.
  • Fry
    Fry admin16.6.2014 18:33Ultimate Spider-Man a spol. #12
    "Ultimate Spider-Man a spol. #12" - Tak v současné době se o této sérii hodně mluví, takže pokud jste zastánci, že to je nejlepší série všech dob, tak raději přestaňte číst... "Ultimate Spider-Man: Návrat Goblina" - Dobrá, na začátek budu trošku mírnější, protože Spidey má stále něco do sebe, sice bych se bez toho i obešel, ale fajn, tato série se jakžtakž ještě zkousnout dá (teda až na tu kresbu). "Ultimate X-Men: Světové turné" - No a teď fakt něco, co už mě nebaví víc jak rok... a to jsou tito vychvalovaní X-Meni, kteří jsou prostě nudní! Nic se tam skoro nestane, keců jak... No, prostě mě to nebaví. Jinak přeji USMAS úspěch. Za mě 3*!
  • kaylin
    kaylin25.4.2014 09:13Ultimate Spider-Man a spol. #12
    "Ultimate Spider-Man a spol. 12" pokračuje v doposud nastoleném trendu a asi nemá smysl mu neustále vytýkat to samé. Příběhy, které jsou zde rozehrány, celkem dobře fungují i samostatně, ale přece jen, pokud čtenáři začnou tímhle číslem, o nějaké ty události přijdou a všechno jim nemusí být úplně jasné. V obou příbězích jsou odkazy na události, k nimž v rámci sérií došlo dříve, někdy zde jsou dokonce i odkazy na série navzájem. Například na to, kde asi byl Nick Fury. Nejedná se o až tak zásadní znalost, ale třeba se začátečníci, kteří si prvně přečtou tohle dvanácté číslo, skutečně dostanou i k předchozím příběhům. Jen ať se komiksové podhoubí rozrůstá. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/04/599-ultimate-spider-man-spol-12-65.html
  • J.T.honza
    J.T.honza15.4.2014 09:57Ultimate Spider-Man a spol. #12
    Vlastně ani nevím, proč jsem se tomu tak dlouho vyhýbal. Snad kvůli malému formátu nebo že jsem měl strach, že to bude až moc pro děcka. Náhodou jsem ale koupil 12. a 13. díl, když už je to teda ten nový restart a kupodivu to vůbec není špatné. Nejsou to žádné zásadní příběhy, ale je to dobře odvedená práce, která zabaví víc jak celý Morisson. Další díly, jsou, stejně jako ty předchozí, povinností.
  • brkowycz
    brkowycz13.1.2014 09:29Ultimate Spider-Man a spol. #12
    Poměrně solidní díl. Rozjezd s Green Goblinem je zase spíš kecací, ale moc se mi líbila ta situace, kdy Osborn pozve Petera na návštěvu a on s tím chudák nedokáže cokoliv udělat a musí "přijmout". Bendis se jinak hlavně soustředil na budování postav, které mu jdou a celkově i přes absenci akce hodnotím kladně.
    X-mani mají taky solidní rozjezd, nový mutant se zdá být solidním záporákem, i zde dochází k postupnému vyhrocení některých vztahů a myslím, že se v příštím čísle máme na co těšit.
  • erik
    Spider-man sa postupne zlepšuje, návrat Green Goblina je napínavý a vyvoláva radostné očakávania voči ďalším dielom. Jediné, čo zamrzí, je Hulk na poslednej strane. K X-Menom sa blíži Proteus a toho ja mám zo všetkých mutantských protivníkov najradšej. Hlavne, keď si pohráva z Wolverineom.

    Ej, veru je toto číslo vydarené.
  • xflori01
    xflori0117.12.2013 20:20Ultimate Spider-Man a spol. #12
    Spider-Man začal naprosto skvělě, nemám co vytknout. Na Spider-Manovi se mi líbí, že se točí i o každodenním životě Petera Parkera. A nemůžu si pomoct, je to mnohem lepší než normální Spider-Man (The Amazing Spider-Man).
    X-Meni - no, ty mě vždycky bavili; ale dnešní díly - docela hrůza. Druhý díl ani ne, ten je normální ultimátní x-menovský díl (tomu bych dal 80%). Ale první díl v tomto časopise mě teda nebavil. Nemám rád profesorovy svaté kecy - vůbec Profesora mám ze všech X-Menů nejmíň nejraději. (první díl 40%)

    Ale celkově se mi celý díl naprosto líbil, Spider-manovský nový příběh začal slibně, X-Meni trošku slabší ark, ale vsadím se, že vyuzlení v dalším díle bude zase dokonalé a dlouho na něj nezapomenu. :)
142781
Četl/a (66)
2scha, 66pepo66, 81splinter, Alfred, Baffman55, Balů103, Big_Boss, blackJag, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Cemino, Const.ex, Davidos402, Delphín, emanek, erik, faster86, Final, Fox01, Fry, hypermlok, invape, James, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, karl173, kaylin, KdG, Keno, Light, Lijem24, Lobok257, LookAss, Martinb, MEGA, Mercurio, mineralk, namdnas, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, punisher, raenius, RudyRod, saja, Schramm, sedw, seneke, Shin, Shpeckk, Sick666, Spike, tacmud, Tommar, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, VvV, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(152)
-spacilost-, 2scha, 66pepo66, 7eleven, 81splinter, adam.ra, afri, Alfred, asgardpepa, Azbest, Baffman, Baffman55, Balů103, Big_Boss, blackJag, bobo666_2005, brkowycz, Bronn, bronxik, burzum, calvin10, CaptainCzech, Cemino, Const.ex, CSE_AC/DC, Davidos402, Delphín, delta11, disclose, doophy, Drekorian, Elhonzo , emanek, erik, fel68, filemon, Final, Flash, Fox01, Fry, gezic, gobers, goodspeed, grinder, Hebled, hellblazer, Honza R., Hulik, hypermlok, I.am.geek, ikshorm, invape, J.T.honza, Jak, James, jh666, Jimbeam90, jjjirik, Joshua_T, kaylin, KdG, Keno, konous, Leland, Lijem24, Lobok257, LookAss, maara, Mankin, markic, Martinb, matrosh, MB, mcezik, MEGA, Mercurio, merhyx, Michael Jarkovský, mimo_provoz, mineralk, moiqpiom, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, nx, o2t2, Olesh, Paldini, palo, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Petr, pk123x, Poseidon1978, prokop.prcik, punisher, Quintana, Radkos, raenius, Raijin, RaptoR, Ricarderon, RudyRod, S313, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, sedw, seneke, Sesta, Shin, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Skot, sleepless, Spike, stanleystar, štěpin_8, Symbi, tacmud, The Genius, thorrg, Tialster, Tombal, Tominos, Tommar, Toren, trudoš, tulipstros, Tyfus, Vítek, VvV, willis, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (9)
Azik2586, Braindead, deadpool, Doppelganger, FatMonster, Jack, Maty48, Miriyak, Odal
Shání (2)
Al0f0k, Clarkos
Nabízí (4)
66pepo66, MB, nx, Tommar