Osvobozování Sakaaru pokračuje! Závěrečná bitva se blíží. Hulk a jeho Válečné pouto musí spojit síly proti armádě Rudého krále. Ale i kdyby se jim podařilo svrhnout krutý režim, dokáže Hulk opravdu přinést tomuto zničenému světu mír?

V české mutaci vyšel tento svazek jako 30. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série The Incredible Hulk (Vol. 2) #100-105


Scénář
Greg Pak
Art
Gary Frank, Aaron Lopresti, Carlo Pagulayan
Lettering
Alena Tejnická (Sarah), Karel Urban
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
638 g
Stran
200
Cena
199 Kč
Originál
The Incredible Hulk: Planet Hulk (Marvel)
  • ludek.n
    Sté číslo Incredible Hulka zastihlo Zelenou jizvu na planetě Sakaar, kde vede vzpouru proti despotickému Rudému králi. Na svou stranu získává další a další spojence a je jen otázkou času, než si s nelítostným vládcem tohoto světa stanou tváří v tvář. Greg Pak pokračuje ve své oslnivé jízdě, která není o nic méně úchvatná než v předchozích kapitolách. Vždy, když už se mi zdálo, že mě nemá čím překvapit, vytáhl z klobouku další monstrum a poslal mi ho přímo mez oči. Jen na malou chvíli jsem propadl pocitu, že vyprávění zklidňuje a zvolňuje tempo, aby mi v tom Greg hned v dalším sešitě pořádně vymáchal hubu. Jestliže jsem si myslel, že dám Hulkovu planetu bez držení, šeredně jsem se mýlil. Tady snad nepomůže ani tříbodový poutací systém na to, kolik energie se na člověka z těch panelů řítí. A přestože jsem si nikdy nemyslel, že to ve spojení s Hulkem řeknu, tak i různorodých emocí. Už to není jen oči drásající vztek a zuřivost, je tu v akci i spousta dalších projevů a záchvěvů. Výtvarníci Carlo Pagulayan a Aaron Lopresti podávají snad ještě lepší výkon než na začátku, jako by rostli s každou další stránkou, kterou nakreslí. A není to jen o Hulkovi, ale i o všech ostatních postavách tohoto mimořádného příběhu. Mimochodem, z těch zelených očí Caiery Pramocné by se člověk dokázal zbláznit na to tata. Mně se to koneckonců stalo s celou touhle planetou, takže jí bez váhání uděluji absolutní hodnocení.
  • tom173
    Příběh pokračuje, Hulk se snaží svrhnout Rudého krále, a taky aby se jeho přátelé nezačali mlátit mezi sebou. Scénář už mi tu přišel takový epizodický a nedržel tak pohromadě. Pokud bych to měl s jedničkou brát jako jednu knihu, bylo by to ale určitě za čtyři *. Sakaar má dobře vymyšlené kulisy, funkční sociální vazby mezi rasami a jde tam vidět čas a péče jakou komiks dostal. Akční scény fungují a o těch je to především. Samostatně je tato kniha, ale slabší než jednička.
  • faster86
    Díky nějakým emocím je to o chlup lepší než jednička, ale pořád to není nic světaborného. Cesta spartaka pokračuje k moci. Pak jsou tam ty zmiňované emoce a vracíme se domů.
  • trudoš
    Vyprávění ještě výrazněji připomíná Conanova dobrodružství, přičemž v první půlce trochu zbytečně vyčnívá nesmyslné intrikování mezi Hulkovými spolubojovníky, které působí dojmem účelovosti. V druhé části naštěstí zápletka sympaticky eskaluje a (barbar) Hulk se z vrcholu propadá až na samotné dno. Dějově je to sice očekávatelné, přesto musím tvůrcům přiznat, že to provedli znamenitým způsobem. Závěr přitom nechává čtenáře v natěšeném očekávání zeleňákovy pomsty planetě Zemi, což dle míry jeho vzteku znamená jediné - totální destrukci! Jsem jen rád, že pokračování je zahrnuto v dalších dílech edice (konkrétně svazek 54), protože bez toho by celý ten epos ztratil notně na síle. Osobně se těším jak malé děcko, jakýmže způsobem autoři z nastalé situace vybruslí.
    Závěrečné dva bonusové minipříběhy pak představují velmi sympatickou postavu a nastolují docela zajímavou otázku, jestli náhodou není Reed Richards větší monstrum než Hulk, když jej nechal vystřelit do vesmíru bez možnosti návratu.
  • MEGA
    Hodnotím obě části jako celek... Pane jo, tohle je pecka. I když je příběh naprosto epický a plný zvratů, tak nezapomíná na to hlavní a jsou postavy. Ke všem jsem si vybudoval pouto a každá představovala jiný pohled na danou situaci, což celému příběhu dodávalo uvěřitelné konflikty a drama. Strašně se mi líbilo proroctví roztroušené po celé knize, které působilo jako předzvěst nevyhnutelnému konci. Ze začátku je příběh trochu zkratkovitý, ale nemůžu si vybavit jediné hluché místo. Četlo se to jedním dechem a ždímalo to ze mě emoce, když bylo třeba. Kresba za příběhem ani trochu nezaostává. I když vyniká především v akčních scénách, tak i intimní momenty fungují na jedničku. Design postav a celkově world building je další část komiksu, která je precizně propracovaná. Sakaar působí živě a osobitě. Toto je prostě klenot.
  • karl173
    Děj logicky pokračuje tam kde skončila první kniha a je to stále stejná paráda. Navíc skvělý konec, který upozorňuje, že děj ještě nekončí. Na Hulkovu mstu jsem velmi zvědavý. Hulkova planeta přinesla opravdu skvělý příběh, který dokazuje, že Marvel umí dělat velké a silné příběhy, stačí jen aby měl autor trochu více volnosti. 5*
  • mearez
    To co se mi na minulém díle nelíbilo, se mi tady naopak líbilo. Tato kniha dokazuje to, že Hulk má duši. A to se mi na tomhle příběhu líbí nejvíc. Je ovšem škoda, že to skončilo tak rychle. Kresba je stále super. Konec vážně suprovej, v příštím čísle už startuje World War Hulk. Bohužel něco tomu k dokonalosti chybí. A to je škoda.
    Nakonec si toho Hulka přecejen oblíbim. Za mě 4*.
  • Blackhand47XD
    Druhá část Hulkovy planety je slabší než první část, ale pořád jde o parádní komiks.
  • Darth Raelchi
    Ještě drsnější než kniha 1 a Hulk je ještě drsnější, přitom ne ve stylu Hulk smash. O to lépe se s ním dokážu ztotožnit. O to lépe vyniknou jeho obavy, přátlelství, vnitřní rozkoly a láska. Procítěné, emotivní, ale přitom pořád hrubé a drsné - jako Hulk.
  • Tyfus
    Nejlepší příběh s Hulkem jaký jsem kdy četl. Obě dvě části jsou naprosto skvělé. Mám pocit, že jsem nečetl superhrdinský komiks, ale starořeckou báj se zeleným Spartakem! Tohle za přečtení opravdu stojí. Rovnou vytahuju z knihovny pokračování World War Hulk.
  • S4TW
    Celou Hulkovu planetu beru jako jedno komplexní dílo, takže by byla hloupost pokračování hodnotit jinak. Pro mě osobně se jedná o to nejlepší, co nám doposud UKK nabídlo (viz. moje hodnocení HP1). Kresba super, příběh epický... Pravda je, že dvojka začíná ve svém středu malinko pokulhávat, avšak vše napraví epický závěr, který asi každý z nás tak trochu čekal, neboť víme, že bude následovat WW Hulk. I přesto mě konec velmi zasáhl a cítil jsem s Hulkem, což samo o sobě zní hodně divně, co? Vážně perfektní dílo s perfektním vyvrcholením, ale zároveň vše bude pokračovat v další epické knize, tohle je prostě paráda!
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #50: The Incredible Hulk: Hulkova planeta, část 2" - Ehhh... Je to pořád fajn, ale už tomu prostě chybí ten drive z první knihy. Tady už je to jen masivní boj, kecy, masivní boj a kecy... Poselství záchrany planety se s finálním sešitem nějak vytrácí do ztracena ... Ale i přes ty vady je "Hulkova planeta" rozhodně to nejlepší, co jsem s Hulkem četl (moc toho nebylo) ... Finále slibuje drsnou knihu "Hulk: Proti světu" kterou si už podvědomě dávám do "must read this year"! Ve výsledku tedy jsem pořád spokojen, ale už to prostě není to, co to bylo v první části... Za mě 4*!
  • firesnake
    Fakt boží, kresba dokonalá, nic tomu nelze vytknout.
  • Azalin
    O něco lepší než jednička. Už se těším na Hulka proti světu.. :)
  • luky.kuky10
    Stejne jako u prvniho dilu nemohu dat jinak nez 5*. Pravdou je ze se trosku dalo predvidat, a tak nejak me mrzi ze to skoncilo tak jak to skoncilo. Tim se ale da tesit na pokracovani:) Uz u prvniho dilu se mi strasne libila kresba, ktera je fakt pastvou pro oko a cely vymysleny svet je opravdu fascinujici. Pokud chcete precist pribeh, kde je Hulk inteligentni a citici bytost, je tohle to prave.

  • erik
    Tak, ako v prvej časti, aj tu si to človek prečíta a zabudne. Akcia strieda akciu, idylku záverečný nástup na linku vedúcu domov.. V rámci spotrebného mainstreamu je to pohoda, kreslené je to tak, že sa davy chytia.
  • marek zigmund stanko
    spousta akce a absence mimozemského sexu dělá ze mě smutného patrona ;(
  • Murphy722
    Mělo to lepší spád, jak první díl. Vše se vyjasnilo, vše bylo řečeno. Jen Hulkovi nové královny je mi líto. Vskutku ji smetli ze scény rychle, než jsem čekal. Ale což, svět si zdupe výborně :-D
  • J.T.honza
    Dávám 4 hvězdičky, ale vlastně myslím spíš tak 3 a půl. Ten příběh je strašně předvídatelný, bylo to tady už tisíckrát a navíc to opět končí otevřeně (byť bude v listopadu pokračování). Nicméně i přesto, že je tam milión postav jsem si k žádné z nich nevytvořil nějaké pouto, protože se většinou furt jenom mydlí. Hodně mi taky vadila určitá zkratkovitost ve vyprávění, skáče se sem tam a je problém se v tom všem vyznat. Vůbeč už pak nechápu, proč tam Hulka překřtili na "Holku", působí to dost rušivě. Na druhou stranu se mi ale líbila ta Hulkova milostná linie a nemůžu říct, že by mě vůbec nezajímalo, jak to bude dál. Tak či onak, četl jsem už lepší věci.
  • Schramm
    K absolutnímu hodnocení chybí málo. Ano, vlastně všechno z Hulkovy planety známe - jenže o tom to podle mého je. Originalita příběhu je vlastně hodně mladý koncept, bývaly doby, kdy se mistrovství vypravěče měřilo jinak, a sice tím, jak dokázal zvládnout, popř. maximálně jen varírovat formu. Pro mě osobně je Hulkova planeta oním prastarým archetypálním příběhem - jen v nových kulisách. Příběhem o hrdinství, přátelství, lásce, boji, bolesti a ztrátě. Příběhem, který funguje přesně tak, jak má.
  • kaylin
    Hulk se stal něčím, co sám nečekal. Poté, co byl svými "přáteli" vyslán pryč ze Země na novou planetu, kde měl najít mír, ale okolnostmi se dostal někam trochu jinam, stává se pro obyvatele Sakaaru spasitelem, tím, kdo by je mohl zachránit před Rudým císařem, který si celou planetu podrobuje. Jeho úkol není u konce, ještě má před sebou mnoho nepřátel a mnoho zajímavých zvratů. Když čtete "Hulkovu planetu", budete mít pocit, že to má něco ze "StarCraftu", že to má něco z "Johna Cartera", najdete v tom mnohem víc, ale stejně si pak uvědomíte, že tohle je prostě něco, co vás baví. A i když jste něco podobného asi už četli, stejně vás to bude pořád zajímat, stejně se můžete pro komiks nadchnout. Šablonovité možná, ale hlavně stále zábavné. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/494-ultimatni-komiksovy-komplet-50.html
  • J.Connor
    Po krásné obálce jsem naivně předpokládal, že se stejný kreslíř (působí to jak Serpieri) ujme i vnitřku, bohužel v lahvi čeká opět džin moderní nablýskané sterility, svalů a koz až do nebe. Ale aspoň to není úplně infantilní. Scénář sice otřepanej (úplná Jarmila Loukotková:) ), ale krásně se to jedním dechem četlo a o to jde především.
  • Mleako
    Spartacus... teda Hulk pokračuje v budování nového lepšího světa a trochu se mu to zvrtne. Pro mě je celý příběh i s jedničkou takovou příjemnou popcornovou jednohubkou, u které se člověk nenudí, ale jestli si na ní za rok vzpomenu, to nevím. A co se týče otevřeného konce, tak ten bude pokračovat v 51. svazku UKK, takže se pokračování dočkáme.
  • Kabukiman
    Kvůli šablonovitosti děje jsem dal prvnímu dílu jen tři hvězdičky. U druhého dílu jsem se rozhodl jednu přidat. Hlavní dějová linka je sice dost neoriginální, ale množství vedlejších zápletek a originálních mimozemšťanů to zvedá z průměru. Jen ten otevřený konec zamrzí...
5853152
Četl/a (159)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, adevr, Al0f0k, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, Bart, Bary02, Benny, Blackhand47XD, blackJag, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, duri, emanek, Erich, erik, faster86, filosh, Final, flipflop, Fox01, Fry, Glumal, guseppe, Gustik5, Hønzza, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, Jack, James, jankie, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, kinak, Knuckless, Koci, koudy, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Madmax, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, Martin.imr, Martinb, matty87, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, misa, MonsterGyre, monte walsh, Mr.Filch, mstefl, namdnas, NecRoman, Norri, oleav, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, Petr, Petrisko911 , petrSF, punisher, radimisko, raenius, raimi, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, sala, samuelo12, Schramm, SekyCZ, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Son-Goku, Spike, start05, t0mas, T3ss, terrordemon, the.kasztan, tom173, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, vishnar, vita, vrazdinek, Wiw, xflori01, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(389)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adevr, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , andik007, asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, AwatarDK, Azalin, Azbest, Baffman, Bart, Bary02, batoo, bboorreekk, bd71, beanek, Bellatrix, Beng.D, Benny, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, Charlie1203, chuckboris, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dbar, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, dracula, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Ejdý1, Elhonzo , eliera, emanek, Erich, erik, ertefol, faster86, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, firesnake1, flipflop, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, Grebenda, grinder, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hannibal92, Hauzina, Hebled, herrman, hicks, Hlavac, hlavathor, holubdema, Honzin, horaczhlinska, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, iob, IV, J.Connor, J.T.honza, Jack, Jack043, James, james dixon, jankie, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jedy357, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, José, Joshua_T, Kabukiman, KadetJaina, Kadin, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, KINIMODUS, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, Kunden, kybl, Lachvos, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, malylada, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martin Buchal, Martin.imr, Martinb, MartinV, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matio, matohan, matty87, Maty48, Mauzr, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mikki.maser, Mikko, mimo_provoz, mineralk, misa, Mitak, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, morbi, morbn, MP, mr.des, Mr.Filch, mstefl, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, palo, Pán rostlin, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, peposek, Petr, Petrisko911 , petrSF, petrsimcik, PH79, Piros0013, pk123x, podzimator, POLAKST, Poseidon1978, pršiplášť, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, Remi LeBo, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, seeker666, SekyCZ, semi41, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, Son-Goku, spagr, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, terrordemon, the.kasztan, TheoDread, thorrg, Tialster, tom173, tom99, tomaseek, Tomasino79, Tombal, Tominos, Tommy Monaghan, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, willis, Wiruss, Wiw, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zgrywus, Zíďas, zikaa, Zjew, zlejzmrd
Chce (21)
10milda, ADM1, Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, BreakingAway, carlmichael, deadpool, delsemela, Ejdý, Elnie, FatMonster, gezic, Jabba, Mariomichal, matrosh, mike731, noovakpetr, RedButton, szajter, Tabasco
Shání (7)
Ejdý, gezic, gobers, Mates17, Ondraseeek, szajter, Tabasco
Nabízí (2)
monte walsh, Pán rostlin