Captain America byl víc než půl století symbolem svobody a boje s tyranií, kdekoliv zvedla svou ošklivou hlavu. Nyní však nejlepší voják světa umírá. Ve svých posledních okamžicích musí Steve Rogers zapátrat a najít někoho natolik ušlechtilého a odvážného, aby se mohl stát Captainem Amerikou nové generace.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 31. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Captain America: The Chosen #1-6


Scénář
David Morrell
Art
Mitch Breitweiser
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
603 g
Stran
168
Cena
199 Kč
Originál
Captain America: The Chosen (Marvel)
  • ludek.n
    „Odvaha, čest, věrnost, obětavost…“ Steve Rogers umírá a hledá svého nástupce mezi všemi těmi obyčejně neobyčejnými hrdiny všedního dne, kteří se „nespokojí s ničím menším než s maximální snahou, aby zlepšili život všem ostatním“. Tohle je příběh jednoho z nich - desátníka Jamese Newmana, který byl vyvolen nést odkaz největšího vojáka světa. Pro otce válečného veterána Ramba - Davida Morrella to byl vůbec první komiksový scénář, který napsal a myslím, že se mu povedl velmi dobře. Jeho flashbacky, inerční vedení děje, analýza strachu, vracející se mantra čtyř vojenských ctností, to všechno jsou prvky přirozeně zakomponované do příběhu a přispívající k jeho atraktivitě. Vůbec mi nevadil onen těžký patriotismus ani americké pojetí svobody. Co mně každopádně vzalo dech a dostalo do kolen, bylo výtvarné zpracování Morrellova scénáře fenomenálním Mitchem Breitweiserem. V jeho medailonku se píše, že jeho kresba je jedna z „nejdynamičtějších, nejdramatičtějších a zároveň nejjemnějších a nejemočnějších, jakou je v komiksovém světě vidět“… a pod to bych se bez váhání podepsal. Je prostě úchvatná a dělá z tohoto vyprávění zážitek na hranici dokonalosti.
  • mearez
    Captaina Americu mám velice rád, a upřímně řečeno, mám rádši novější příběhy, které nejsou patriotické a heroické až běda, ale spíš jsem na příběhy typu Brubakerovo run na Captainovi.
    Když jsem si přečetl, o čem je tento komiks, měl jsem za to, že to budou poslední okamžiky po Steveovo smrti v hlavní řadě. No, hned po přečtení prvního sešitu a náhodného a rychlého pročtení komentáře scénáristy, jsem byl vyveden z omylu a trošičku i smutný, že se nejdená o kánon, nýbrž o alternativní příběh typu co kdyby Cap umíral. No a potom jsem komiks dočetl, a vlastně jsem si z toho nic neodnesl. Komiks má super tempo, rekonstrukce Capova života se mi líbila a prostředí státu zmítaného válkou je vykresleno vážně skvěle. Ovšem pak přichází části, kde jsem se opravdu musel pousmát. Tragický záběr na polozničený Pentagon s popiskem ,,Vím, že ses přidal k armádě, protože chceš, aby tvoje rodina žila v bezpečí'' je krásná ukázka toho, že už i sami američani si myslí, že to co dělají, je správné. Vůbec jsem nachápal celou premisu údržbáře, který chtěl SPOILER zavraždit prezidenta SPOILER a vrcholem celé téhle estrády byla dvojstránka plná pravých amerických hrdinů, kteří nasazují životy každý den, ne jako zlý politici, kteří z nás vysávají peníze a teroristi
    Ovšem komiks je nakreslený opravdu skvěle, obálky jsou jedna radost a u kresby fakt není, co bych vytknul.
    Pokud si myslíte, že se jedná o komiks, který navazuje na sešit Captain America vol. 5 #25, tak tohle přesně není komiks pro vás. Díky tomu jsem byl trošku zklamaný. Ale navzdory mému hejtu výše, jsem si komiks celkem užil, ale místy mi přišel extrémně hloupý a extrémně patriotický, což nemám rád. Je to příjemná jednorázovka, která má super kresbu a je to zase jiný pohled na starou postavu. Za mě 3*.
  • trudoš
    Ano, je to patetické, heroické a americké až na půdu, ale jádro příběhu funguje. A moje duše kluka ze vsi zaplesala, protože komiks má přesně tu nostalgickou patinu skutečného hrdinství, jakým by rád oplýval každý.
    Pitomý na celé věci je, že se děj odklání od hlavní linie, ve které byl Steve Rogers zastřelen před budovou federálního soudu. Já z těchto alternativních konců moc nadšený nejsem, o to víc, že neúmyslně podkopávají smrtelnost té které ikony a je přitom úplně jedno, která verze tu byla jako první. Navíc mě mrzí ten Afghánistán, který až příliš okatě koresponduje mesiášský komplex USA.
    Každopádně labutí píseň je to dokonalá. David Morrell si svůj největší díl slávy uřízl v 90. letech a podle toho také jeho Cap vypadá. Sympatický ochránce, který neustoupí absolutně před ničím, třebaže jeho samého by to mělo stát život. Škoda jen, že je to v důsledku pouze taková epizodka, na kterou se do několika let úplně zapomene, i když je v mnoha ohledech silnější, než současný kánon série.
  • Darth Raelchi
    Konečně zajímavý Captain America, teda hned po Zimním vojákovi. Do toho tvůrce knihy o Johnu Rambovi, tak co víc si přát a ono je to fakt tak psychologické a rozebírá dobře tu válečnou mašinérii, přitom ji v podstatě ctí a uznává. Takové zajímavé protichůdné tendence, možná dobré vyjádření, že tak to má asi každý (voják) z nás, takové vnitřní boje a rozpoložení, do jaké míry jsme schopni zajít a kam až to má smysl. Proč ne a kresba je také krásná a příjemně doprovází příběh.
  • S4TW
    Krásný psychologický příběh, který se zaobírá tím, jak se Cap snaží předat své poselství a to, co znamená jeho osobnost, dál ostatním v posledních okamžicích svého života. Příběh je především zasazen do války v Afghánistánu a hlavním hrdinou tentokrát není Captain osobně, ale zprostředkovaně pomocí \"obyčejného\" vojáka, který se potýká s klasickými psychologickými pochody, které nejspíš trápí většinu vojáků. Cap se mu celou dobu snaží ukázat, co znamená skutečné hrdinství a že k tomu není zapotřebí nějakých zvláštních superschopností. Příběh je krásně napsaný, v podstatě minimalistický (odehrává se na malém prostoru, téměř celá kniha je pouze v jeskyni) s velkou myšlenkou. Kresba (to je přesně ta přidaná hodnota komiksu a právě díky ní jsem si to celé náramně užil) všechno nádherně doplňuje tím, jak je ponurá a realistická, hezky se slaďuje s atmosférou příběhu. Na to, že v podstatě oba autoři byli začátečníci a ne zrovna zkušení harcovníci ve světě komiksu, tak se jim podařilo vytvořit něco hlubokého a velmi zajímavého. Kniha nám i trochu podsouvá myšlenku, že každý může být svým způsobem hrdina a dělat něco pro blaho ostatních, ať už se jedná o vojáka, záchranáře, lékaře či pekaře. Na knize mi v podstatě nic nevadilo, má své pomalejší tempo, které je ovšem zajímavé a nenudí a postupně se dostává do emocionálního finále, které je zakončeno poslední obětí Captaina Americy a finálním předáním jeho odkazu lidem. Rozhodně nečekejte velkolepou akci a kopu padouchů, je to hlavně psychologicky založené drama se svou vlastní myšlenkou.
  • jayjay86
    :) :) ..e.ehm. Ok tak jinak. Kresba je pěkná, opravdu pěkná. Děj je....prostě tam nějaký minimální(a pěkně stupidní)je a knihu jsem přečetl asi do 30minut komplet(a to jsem opravdu pomalu čtoucí, vychutnávající si každou bublinu čtenář). A to především kvůli prohlížení si opravdu hezkých kreseb. Jako komiksové čtení na zpříjemnění večera rozhodně NEDOPORUČUJI, při čekání na autobus někde na zastávce dejme tomu, na ranní záchod též ne z důvodu možného navodění zácpy při vzpomínkách na Brubakerovo mistrovskou verzi Capovo smrti vs toto...

    Ještě doplním: za mě jedna z nejzbytečnějších CZ mutací MARVELu v historii české komiksové scény vůbec....
  • louza
    Kniha pro americký trh, kterou si může asi bezezbytku "užít" pouze americký čtenář. Morrell je po právu legenda a jeho participace na komiksu má určitý punc zvláštnosti, kterou v jiných dílech nelze najít. Tím méně v superhrdinských ságách od Marvelu. Zpětně se zdá, že kombinace Morrella a Kapitána Ameriky dává smysl a pro mě osobně to bylo příjemné osvěžení žánru. Vždy si užívám, když se v Marvelu potlačuje Marvel, ale chápu, že očividná agitace nemusí sedět každému.
  • firesnake
    Souhlasím s Willis, čekal jsem od toho víc. Nový Úděl byl mnohem lepší, ale jelikož mám Captaina Americu rád, tak horší hodnocení nedám.
  • willis
    Tak přiznám se, že s Novým údělem jsem problém neměl, ale při tomhle díle jsem měl pocit jako když se dívám na film Michaela Baye.
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #48: Captain America: Vyvolení" - Jedno z dalších rozporuplných UKKček, ale ne pro mě! Já "Captaina" žeru a je to moje nejoblíbenější Marvelácká postava a rozhodně nepatřím k lidem, kterým se při uslyšení "USA = dobří" otevírá kudla v kapse. Máme tady příběh, který nezasahuje přímo do vesmíru tak hodně jako například v knize zmíněný příběh "Captain America #25", ale i tak patří k zásadním událostem o možnosti smrti Capa... nechci se tady pozastavovat moc nad tím, jestli to je, nebo není něco zásadního, mě to bavilo teda hodně a co teprve ta kresba a obálky?? Mega!! Za mě 5*!
  • J.Connor
  • erik
    Captain America to má mimo svoju trojpísmenkovú krajinu ťažké. Bojovať za ideály vždy prináša rozpor, nakoľko žiadny zamestnávateľ (vlasť, cirkev atď.) nie je ideálny. Zvyšok sveta mu to patrične dá zožrať a určite to bude aj v prípade tohto komiksu.

    Ten je prekvapivo pomerne málo angažovaný. Afganistan je tu len preto, aby bol (podobne ako šteky o známych teroristických útokoch), hlavný dej je inde. A to doslova. „The end“ hlavného hrdinu má, žiaľ, inú vážnu trhlinu. Scenárista si zmyslel, že sa vrhne na prevteľovanie a to je, povedzme si úprimne, značne blbá myšlienka, o prevedení nevraviac. Rambo to nezachráni. Záver s prezidentom je potom už len čerešnička na torte.

    Kresba, na druhú stranu, je fajnová, spočiatku ma bavila tenká linka, ako sa vkrádala Smrtka, kontúry zhrubli a niekedy si človek pripadal ako v Zombiách z Marvelu.

    Celkovo ďalší zbytočný komiks, ktorý mimo Spojených štátov nikto nepotrebuje. Mohlo to byť lepšie, keby si autor odpustil tú duchovnú turistiku.
  • erik
    Jéj, už sa neviem dočkať, až to dorazí poštou!
  • Kabukiman
    Tywoe Kapis,tak tomu říkám názor do pranice!!!:D Je fajn že nejsem jedinej, kdo ohodnotil tenhle škvár jednou hvězdou,ale za tenhle tvůj projev asi dostaneš od Capovejch kámošů na crweconu pěkně na držku:D A nečekej, že ti budu dělat nějakýho side kicka a krejt ti záda! Proti takové přesile fanoušků americkýho patriotismu nejdu!:D Nejsem žádnej pitomej Robin nebo tak něco, mám rád svůj klid a komiksy....:D
  • andre
    Tak mám neblahé tušení, že se brzy na Ostravsku stane nějaké větší neštěstí ..... možná tam exploduje neodbroně vedená elektrárna, nebo na ni spadne letadlo.....:)
  • Kapis
    Tak přednostně děkuji drahému kolegovi Kakubimanovi, kterého jsem nikdy neviděl, že mě upozornil na tento, po Novém údělu, další povedený kousek z pera ministerstva války a propagandy USA. Rambo byl a je kultovní sranda a zábava, z tadytéto sračky kype hloupý, černobílý a slepý patetický patriotismus až hanba a zábavně se to netváří vůbec. A právě proto jsem se u toho báječně bavil a koutky mi neustále škubaly do ironických zakřivení. Oceňuji, že aspoň někteří jiní kolegové zde, kterým se to líbilo (a je jich drtivá většina), jsou schopni rozpoznat, že to je otřesně propagandistický pamflet. Ze začátku jsem si nebyl jist, zda čtu náborový leták do hodné armády strýčka Sama nebo reklamu na nějakou tu moderní střílečku o těch dobrých a těch zlých. Trochu mě pak děsí, že to čtou děcka a takovýmto nechutným způsobem je jim křiveno povědomí o světových událostech a vymýván mozek.

    Už jen ta na lživá první věta na zadní straně. “Captain Amerika (čti: Spojené státy Americké) byl více než půl století symbolem svobody a boje s tyranií, kdekoliv zvedla svou ošklivou hlavu.“ Vypomůžu si citátem neznámého autora, kterým toto tvrzení trochu opravím. Citát zní: “Vládce, který nepronajme bohatství země cizím monopolům, nenechá zdevastovat hospodářství země a nezatíží občany nesplatitelnými státními dluhy při důkladném „šetření“, se tím stává diktátorem, má být svržen a nahrazen někým tržním zájmům vstřícnějším a nejlépe ihned zabit, aby případný soud s ním nevzbuzoval zbytečnou pozornost.“ Určitě každý svéprávný člověk najde sdostatek případů z nedávné minulosti – a nemusí jít ani víc jak 10-15 let zpátky, aby našel aspoň pár takových proti-“diktátorských“ krvavých importů tzv. demokracie. Takže vzadu mělo být “Captain Amerika (dtto) byl více než půl stoletím symbolem nátlaku na suverénní státy, aby se bezpodmínečně podřídili zahraniční politice USA a jejím zájmům, poskytli jim své nerostné bohatství, prostor pro vojenské základny a přijali veškeré návazné, pro obyvatelstvo značně davastující, podmínky. Jinak tuto ošklivou tyranskou hlavu zničili, dosadili jinou ošklivou tyranskou, mnohem více zkorumpovanou, diktátorskou hlavu, vstřícnější tržním zájmům a uvrhli tuto zemi do chaosu občanských válek, bídy a zoufalství.“ To se mi zas povedlo;-) ale to by samosebou odporovalo základnímu poslání podobného díla. By mě moc zajímalo, jak by byl přijat komiks s Kapitánem Rudou hvězdou, který by v Afghánistánu chránil ty správné (komunistickou vládu) a zabíjel ty špatné, tedy mudžahedíny. Juj, to bych si rád přečetl ty pobouřené reakce ze všech stran.

    No nic, největší sranda gadžopádně je jak každý nacista, i voják v poli a tajný špion, nosí na ruce červenou pásku se svastikou a vrcholem bylo jak židé mají stejnou pásku, akorát modrobílou s hvězdou. Autor by se měl podívat aspoň na nějaký historický dokument, ale ten se zdá je zaslepen totálně a počítám, že každé ráno co se probudí odříká přísahu vlajce, nejí french fries a jí pouze ten správný kečup od rodiny bušů.

    Když se ještě tak zamyslím nad tím Afghánistánem a zkusím se vžít do těch chudáků, co tam žijí. Napadnou vás Sověti pod záminkou které nerozumíte, CIA vybuduje výcvikové tábory, udělá z vás mudžahídy, financuje a cvičí vás, dodává vám zbraně a techniku, ale co nevidíte je, že ne pro vás, pro obyčejné lidi, ale jen pro své studenoválečnické zájmy. Sověti jsou po dlouhých letech války vyhnáni a teď do vás pro změnu pod jinou vylhanou záminkou, které nerozumíte, střílejí a bombardují vás bezpilotními letouny ti samí “Otcové zakladatelé“, kteří vás tak moc podporovali. Musíte mít pocit, že svět se zbláznil, když chcete jen v klidu žít, pracovat na svém poli a vychovávat děti. A trvá to už desítky let. Když se podívám na svou malou v její nevinnosti a bezstarostnosti a představím si, že bychom žili v zemi, kde se hegemonické velmoci střídají ve vraždění a okupaci, je mi moc smutno a těch lidí, co jsou tohle nuceni snášet, opravdu líto. Ono pak pokrytecké blábolení nějakého kašparoidního pičusa s křidýlkama na ušach odvaha, čest, věrnost a obětavost vyznívá víc než směšně.

    Celkové hodnocení: odpad! Pokud to ještě nemáte v hlavě srovnáno nebo jste slabomyslní, vřele doporučuji, abyste se této strašlivé srágoře vyhli. Bůh žehnej nebohému Afghánistánu, přeju tamním statečným lidem ať už mají pokoj od těch strašných válek;-)
  • Schramm
    Je to patetický jako sviňa, ale to ke Capovi tak nějak patří. Odložme pro jednou typicky český cynismus stranou, protože ten příbeh funguje. Jasně, je to dost propaganda - a nebo spíš reflexe světa/Ameriky po 11. září? On ten příběh vlastně není o Capovi - a proto je podle mě o to lepší! Zaujal mě, ba chytil, a to i přes kresbu, která není stylově můj šálek čaje. Atmosféra a la Black Hawk down funguje a oceňuju i to, že se scénárista vyhnul tomu, udělal z Arabáků jednoznačný zlo (rozhodně by to šlo vypointovat víc než jen jako dvě strany konfliktu, co si jdou po krku).
  • rynda
    Já si naopak kresbu typu photoshop chválím. Příběh je tak mnohem poutavější, když si autor dá záležet na grafice.
  • SASAN_KING
    Přes Americký patriotismus se mi příběh líbil (Narozdíl od Captain America: Nový úděl ), kresba už tolik ne, nemám rád kresbu, která mi připadá jako z Photoshopu (i když to nutně nemusí být dělané na PC :).
  • Murphy722
    Příběh kapitána Americy vždy smrdí těžkým americkým patriotismem. Ne jinak tomu bylo i v tomto případě. Trochu mě spíše mrzelo, že autor z Capa udělal médium, který promlouvá k vojákům. Jinak docela v pohodě se to četlo. Svižnost nade vše! Jinak kresba se mi líbila a byla opravdu výstižná.
  • kaylin
    Mitch Breitweiser předvádí výbornou kresbu, která není hyperrealistická, ale zobrazuje přesně to, co potřebujete, a to i s detaily, které potřebujete. I když na menších panelech zjednodušuje výrazy, tak z prostředí vždycky máte ten správný pocit. Jste v jeskyni, jste v laboratoři, jste přímo v bojové vřavě. Spojení spisovatele s kreslířem zde vyšlo naprosto dokonale a je to jedno z těch souznění, kdy si říkáte, že i mainstream chápe, jakým médiem komiks vlastně je. Tady je to využito naplno, a i když příběh nesedne každému, myšlenky, které jsou zde prezentovány, jsou takové, o kterých můžete přemýšlet. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/514-ultimatni-komiksovy-komplet-48.html
  • luky.kuky10
    Captain America: vyvolení je výborný comics. Ukázalo se, že ikdyž se do psaní comicsu pustí spisovatel, který nemá s comicsem žádné zkušenosti, tak to nemusí vůbec dopadnout špatně! Je to samostatný příběh, a má to hloubku a myšlenku. Při čtení jsem si sám říkal na co bych se asi já Captaina Americy ptal, když bych byl v kůži desátníka Newmana, a co bych se o jeho minulosti chtěl přímo od něj dozvědet. Hodně se mi líbila kresba, kterou jsem si užíval od začátku do konce. Za mě 4 hvězdy.
  • Kabukiman
    Ufff, to byla srágora... Vůbec nechápu to nadšení kolegů dole... Kresba fajn,ale ten příběh??? WTF??? Captain America: Nový úděl bylo peklo a tohle je ještě horší...Tváří se to jako nějaké zásadní dílo- smrt nějakého superhrdiny se asi dobře prodává, ale to to muselo bejt fakt takhle debilní? Pozor spoiler: Šroubovákem do oka? WTF??? A ten Afganistán a mariňáci a ty zlí... Ne..tohle fakt nemusim. Jak byl Captain America dobrej v omnibusech, tak v UKK je teda fakt pekelnej...Škoda dvou stovek a škoda, že místo něj nevyšlo něco opravdu zásadního a dobrého.
  • marek zigmund stanko
    ne tak úplně mainstreamová kresba a slušný příběh ..spokojenost
  • adevr
    Na komiksu bylo znát že scénář dělal přímo na objednávku spisovatel a autor mnoha dalších akčních a napínavých knih D.Morrell, duchovní otec Ramba. Bylo to pro něj poprvé a tuším i naposledy.
    Odvedl každopádně dobrou práci.
    Bylo to tak trochu jiné, ale i proto dobré.
    Výtvarník byl také vybrán výborně, myslím že vzniklo hezké souznění.
  • J.T.honza
    Jsem skoro v pokušení dát pět hvězd, ale držím se, přece jen jsem zase tak trochu tušil, jak to všechno nakonec dopadne, takže musím být kritičtější. Jinak jsem ale velmi rád, že ani další Captain America po skvělém Zimním vojákovi nezklamal a užil jsem si ho maximálně. Čte se to krásně, dal jsem si to jako jednohubku při odběru plazmy a než mě přístroj vycucnul, měl jsem dočteno. Samozřejmě nechybí trocha toho patosu a amerických vlajek, ale na rozdíl třeba od Thora: Hledání bohů, mi to tady vlastně ani moc nevadilo. Velmi se mi líbila moderní kresba, která je hodně podobná Iron Manovi: Extremis a myslím, že takovou kvalitu teď budu vyžadovat od mainstreamových komiksů i nadále. Fakt povedené, koupě určitě nelituju.
  • Lenny
    Průměrný komiks (v dobrém) o tom, že všichni v sobě máme kousek Dušína.
  • formi123.
    Perfektní příběh mě zaujal jak vizualně tak scénáristicky, přečetl sem to na jeden nádech, je to o tom jak cap umírá a musí si vybrat svého následovníka,vybere si jednoho vojáka v armádě který je zrovna v afganistanu a jeho jednotku zasype v jeskyny hora kamení,je to naprostá bomba vřele doporučuju.
124833103
Četl/a (133)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, adevr, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, autokineton, Bronn, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, DANT3_, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Denis1996, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, duri, emanek, erik, Final, Fox01, Fry, gezic, Glumal, guseppe, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kapis, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Knuckless, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, Martin.imr, Martinb, Mates17, matty87, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, Petr, petrSF, punisher, radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, sala, samuelo12, Schramm, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Spike, start05, t0mas, T3ss, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, vishnar, vita, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(356)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adevr, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, andik007, asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, AwatarDK, Azalin, Azbest, batoo, bboorreekk, bd71, Bellatrix, Beng.D, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, CaptainCzech, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, CoupeC, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, DANT3_, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dbar, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , emanek, Erich, erik, ertefol, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, Final, firesnake, firesnake1, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, FumarEnPipa, gezic, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, grinder, guseppe, hahahoho, Hamichal, Hannibal92, Hauzina, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, iob, IV, J.Connor, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, jardoom, Jay-jay, jeffoun, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jjjirik, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, jones1240, José, Joshua_T, Kabukiman, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, kaylin, KdG, kendor007, Keno, KINIMODUS, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, Kunden, kybl, Lachvos, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, Majinek, malylada, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martin Buchal, Martin.imr, Martinb, MartinV, Marvin, Masinfira, Mates17, Matio, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcezik, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, Mikko, mimo_provoz, mineralk, misa, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, morbi, MP, mr.des, Mr.Filch, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, OldaB, Olesh, Ondraseeek, palo, Pán rostlin, pata, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, peposek, Petr, petrSF, petrsimcik, PH79, Piros0013, pk123x, podzimator, POLAKST, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, semi41, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, spagr, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, Thongard, thorrg, Tialster, tom99, Tomasino79, Tombal, Tominos, Tommy Monaghan, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (11)
Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, carlmichael, Charlie1203, deadpool, delsemela, FatMonster, Grebenda, Mariomichal, Remi LeBo
Shání (2)
Charlie1203, gobers
Nabízí (3)
Fox01, Pán rostlin, raimi