Dokonce i když se Nejmocnější hrdinové světa rozpadli, pořád je na světě mnoho hrozeb, které jsou příliš velké pro jediného superhrdinu. Když v přísně střeženém vězení známém jako Raft vypukne vzpoura, která se promění v masový superpadoušský útěk, musí se dát dohromady neobvyklá skupina hrdinů. Připravte se na setkání s novým týmem Avengers!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 32. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série New Avengers #1-6


Scénář
Brian Michael Bendis
Art
David Finch
Lettering
Alena Tejnická (Sarah), Karel Urban
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
604 g
Stran
168
Cena
199 Kč
Originál
New Avengers: Breakout (Marvel)
  • ludek.n
    „Skupina neobyčejných lidí… lidí, které by vás ani náhodou nenapadlo spojit do jednoho týmu. Lidí, ochotných odložit stranou své osobní zájmy a problémy. Lidí, kteří automaticky dělají to, v čem jsou nejlepší, kteří si nedají oddech, aby uvažovali o hrozivosti situace, ve které se ocitli.“ Brian Michael Bendis musel napřed kapitolu největších hrdinů světa Avengers ukončit (viz UKK Avengers: Rozpad), aby mohl začít spřádat plány pro New Avengers. Nový tým, ale staří hrdinové. Zpočátku mi to přišlo strašně zmatené, pak se dějová linka zdánlivě projasnila, jenže to nevydrželo dlouho a byl to zase zmatek nad zmatek, a na dovršení všeho otevřený konec s douškou „pokračování příště“ (ale nejspíš nikdy). Takže další ultimátní ochutnávka, která nabila zbraně slepými náboji. To jí samozřejmě nebrání být pořádně drsnou a temnou ouverturou, která někde cestou sebrala i nějaký ten intelektuální podtón. Přiznávám, že mi Bendisovo klamání nepřítele mnohdy nedávalo smysl (možná proto, že rozpoznat přítele od nepřítele, je občas docela oříšek, o tajemných náznacích ani nemluvě). Nebýt to tak parádně nakresleno, asi bych před tímhle dobrodružstvím utekl už někde v první třetině. David Finch mě ale přikoval do sedačky s takovou bravurou, že jsem vydržel až do finále a nevynechal jediný panel.
  • MEGA
    Nadupaný start série. Dialogy jsou zábavné a je to plné skvělých momentů. Celkový příběh je ale pouze takový úvod a konec je potom dost neuspokojivý. Kresba je prvotřídní. Akční scény jsou dynamické a přehledné. Postavy mají čitelnou mimiku a celkově se na to moc pěkně dívá.
  • trudoš
    Kniha hezky navazuje tam, kde skončilo album Avengers: Rozpad. A přestože je mi výběr hrdinů do staronového týmu sympatický, příliš nechápu účelnost kompletace rozdílných charakterů. Lépe řečeno, jednotlivé figury jsou natolik silné ve vlastních sériích, že když pak pracují v týmu, není důvod se o ně jakkoliv bát. Pořád ovšem oceňuji, že Bendis pracuje s postavami již existujícími a netahá žolíky z rukávu. Stejně, jako že skupinu osekal na minimum a s tím minimem pak hraje neuvěřitelně zábavnou hru. V tomhle ohledu to je rozhodně lepší, než když byli Avengers tvořeni bandou outsiderů, měli vlastní velvyslanectví a všichni byli velká šťastná rodina.
    Každopádně k zápletce - jde o rozjezd nové série. Rozjezd, který je skvělý, ale taky v tom nejzajímavějším končí a pokračování si přečtete leda v originále. Co si však člověk vychutná, jsou roztroušené detaily, jejichž smysl pochopíte až později, když se doberete velikosti konfliktu jménem Tajná invaze. A tady si už vystačíte i s pouhým UKK.
  • mearez
    I přes všecku chválu mi tenhle komiks přešil jen jako dlaší Avengers v jiném složení. Neberte mě špatně, já si New Avengers užil, ale prostě mi to přišlo jako takovej ten jednodušší rozjezd před pořádnym příběhem, protože hlavní zápletka se rozjede až v další knize. Ale jinak se jednalo o celkem kvalitní superhrdinský komiks z doby, kdy Bendis byl na vrcholu a psal snad sove nejslavnější série Pulse, Daredevila a New Avengers.
    Kresba Davida Finche se mi vůbec ale vůbec nelíbila. Obličeje byly nakreslený fakt hrozně a místy celý výjev působil až komicky.
    Fajn superhrdinský komiks, který mě ale přes všechnu chválu moc nevzal. Ale asi si další booky přečtu, protože konec první knihy se mi začal celkem líbit. Za mě 4*.
  • Alex´s
    Miluji,když má kresbu na starost David Finch, umí ukázat komiks z nové doby a pracuje na těch nejlepších komiksech. Tenhle komiks je z eventu klan m, a je tu ukázáno, co se dělo po něm. Sice není důležitý pro event (důležitý pro event je hlavně avengers: rozpad a klan m), takže když z tohohle eventu chcete číst jen to opravdu podstatné, tak si tenhle komiks nemusíte číst. Když vynecháme začátek, tak je tenhle komiks prostě chill. Dávám tomu 3,9-4 hvězdičky. Škoda, že ukk neudělalo pokračování.
  • Kadin
    Povedený mainstream. Bendis zde dokazuje to co mu jde nejlépe a to konverzace mezi zajímavými postavami. Fajn mainstream kresba od Davida Finche. 8.5/10
  • Blackhand47XD
    Tak tohle můžu. Poctivý Avengerský komiks, který čtenáři nabízí zajímavější partu, jejíž členy jsou tentokrát více i méně známí hrdinové. Navíc se tu řeší úplně všechno, takže o zábavu je postarání od začátku až do konce.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.3.2018 22:27Ultimátní komiksový komplet #031: New Avengers: Útěk
    Zajimavé a přitom známe prostředí. Opravdu jsou to Avengers ale trochu jinak a konečně se zajímavějšími postavami. Škoda jen, že to končí číslem 6 a nemáme další pokračování, fakt by mě zajímalo, jak by se děj vyvíjel dál. Dobře nakousnutá nová série po Rozpadu s krásnou kresbou. Jenom nechápu a to je velké mínus, proč jeto v sadě před Rozpadem... Srovnejte si palice vydavatelé v cizině, nebo kdo to dělá.
  • louza
    Po úmorném rozpadu přichází Bendis s novou úderkou, která šlape. Nechá se vést osudem, který skrze problém ve věznici při němž uprchne čtyři desítky super padouchů svede dohromady partu vcelku nesourodých hrdinů, kteří s překvapením zjišťují, že jim to dohromady docela dobře funguje. Už žádní druhořadí mlátiči. Tým je šikovně složený ze samých es, některé se charaktery navzájem vylučují, což připravuje budoucím autorům hodně široký manévrovací prostor. Kniha je navíc nádherně nakreslená, nepostrádá švih, tah na branku, ani humor. Práda. Bendis poslal mstitele ke kořenům a udělal dobře.
  • S4TW
    Jedná se o komiks, který je doslova nabytý akcí. Hlavní myšlenkou je znovuvybudování nejmocnějšího týmu světa, který se v podstatě vybuduje sám osudem, kdy se nový členové náhodou objeví při události útěku z Raftu. Nové složení týmu je rozhodně zajímavé, ale myslím si, že by to šlo poskládat I o něco zajímavěji. Respektive je velká škoda, že se v týmu (tedy v těch prvních 6 sešitech, co máme k dispozici) neobjevuje Sentry ve větší míře. Hned by byl tým mnohem zajímavější. Spideyho a Lukovi hlášky nejsou tak vtipné, jako v jiných komiksech. Iron Man a Cap si drží svůj standart, stejně jako Wolverine. Koho bych ovšem vyzdvihl je Spider-Woman (je velmi zajímavě napsaná, nutí nás o ní přemýšlet, jak to s ní vlastně je, na její nahé tělo se také dobře dívá a dokonce do toho umí I pořádně praštit). Příběh je rozhodně ten ze zajímavějších, staví především na pořádné akci, záhadném spiknutí a znovuvybudování týmu. Kresba je v pohodě, ale nic, z čeho bych padal na zadek (v čem je ovšem Finch borec, jsou akční scény, ty si člověk vychutná). Pokud bych měl book porovnat s Rozpadem, tak se mi víc líbil Rozpad. Ale jako rozjezdové sešity je to dobře napsané a stavil bych to na úroveň s počátky Ultimates. Prostě komiks, co baví, ale něco mu chybí k dokonalosti, nějaká přidaná hodnota, něco proč ho budeme chtít číst několikrát. Na druhou stranu komiks otevřel velmi zajímavý příběh, ve kterém má člověk potřebu pokračovat a to je také umění.
  • firesnake
    Možná to je trochu takový přeplácaný, ale o tom to prostě je.
  • Xeelee
    V enormním množství superlidiček sem se tak trochu ztrácel, ale kombinace zajímavýho příběhu, kresby a neočekávanýho složení týmu mile překvapila. Na týmovku dobrý.
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #31: New Avengers: Útěk" - Co to zase bylo?? Popravdě hned od začátku... nudil jsem se, včera večer jsem si dal první půlku a vlastně se tam nestalo skoro nic, Electro osvobodil vězně, hodinu se tam bojovalo, "Spider-Woman" se oslovovala v mužském rodě a celé to bylo ve stylu: "jdu tam, nezvládnu to, jak se dostanu domů"... dneska jsem četl druhou půlku a už to bylo trošku lepší, ale nevím no, zas tak odvařený jsem z toho nebyl. Ale nejzajímavější na tom je, že ikdyž jsem se nudil, tak pokračování bych si i tak přečetl... tak ji tady vydejte!! Obálka je luxusní a no, nebudu zlý, když jsou ty vánoce... Za mě 4*!
  • terrordemon
    Akciou našlapaný komiksový superhrdinský mainstream so všetkým čo k tomu patrí. S dobre spracovaným príbehom, perfektnými dialógmi a nádhernou kresbou Davida Fincha. Nové zloženie týmu, je podľa mňa super a funguje minimálne tak isto dobre ako starý tým. Čím viac vecí od Bendisa čítam tým viac sa mi jeho štýl páči. Dokázal aj s tak béčkových postáv ako je Luke Cage a Spider-woman vykresať zaujímavé charaktery. 80%
  • J.Connor
    Slušnej akčnák, ale na mě už je záběr Avengers většinou asi trochu moc, moc hrdinů, moc padouchů, moc všeho...
  • erik
    Moderná akčná klasika, ktorú kreslí Finch. Čo očakávate, to dostanete. Keďže séria New Avengers po tomto rýchlo začala slúžiť ako doplnok marveláckym „eventom“, je samostatne stojaci rozbeh takmer to naj, čo séria ponúkla (možno ešte Michaela po House of M a démonické vpády do našej reality). Jedinou chybou je, že sa v tíme zjavilo minimum ženských postáv.
  • J.T.honza
    Hodně se mi líbila moderní kresba a děj byl taky fajn. Sice nevím, jestli si budu za týden pamatovat, že jsem to četl, ale v danou chvíli jsem se dobře bavil. Škoda jen toho otevřeného konce, bude pokračování?
  • Kabukiman
    Super!!!! Po (dle mého názoru) slabém booku Avengers: Rozpad, jsem od New Avengers zase tolik neočekával. O to víc jsem byl pak mile překvapený. Nová parta se mi líbí a chtěl bych si sakra přečíst to pokračování!!!! A to je asi to jediné, co bych tomuhle booku vytknul...bohužel zase končí v nejlepším...jo jo...všichni už tohle rozčarování z Ultimátního Komiksového Kompletu známe a je to tu zase...A New Avengers jsou fakt dobrý...škoda,škoda,škoda...:/
  • luky.kuky10
    Na dalsi Avengers v rade UKK jsem se tesil. Konecne byl v tymu muj oblibenec Spider-man, a celkove slozeni "noveho" tymu mi fakt sedlo, stejne jako cely scenar. Comics byl skvele akcni, a hezky plynule se cetl. Co se tyce kresby, tak ikdyz se u me neradi k tomu nejlepsimu, skoro kazdy panel jsem si uzil. Ikdyz ke kresbe bych mel par pripominek. Na par panelech mi pripadal oblicej Captaina Americy jako kdyz by to byla karikatura. A nevim jestli jste si toho nekdo vsiml, ale objevil jsem chyby v kresbe. Napr. Na jednom panelu je Spider-man bez masky, hned na dalsim panelu uz ji ma, a na dalsim zase ne. Potom je tam podobna situace i s Captainem Americou v dome Tonyho Starka, kde na jednom panelu je v bunde a na dalsim ma kostym a v ruce stit, a hned na dalsim zase bundu:) kazdopadne comics super a chtelo by to dalsi pokracovani.
  • kaylin
    Příběh je akční, exotický, zavádí nás do nových lokací, seznamuje nás s novými, méně známými postavami, které ale mají v Marvel universu svoje místo. Bendis s Finchem si dovolili i trochu odvážnější scénu, kde je i ta nahota, ale ne zase moc, nebojte. Docela mě pobavilo, že když má Jessica Drew alias Spider-Woman kostým, její hrudní výbava je vskutku enormní. Jakmile ale má být ve scéně nahá, tak aby nic nebylo vidět, je to dostatečně zmenšeno. A i když se nachází v pozici, kdy jednotlivé části těla mohou trochu měnit tvar, v jejím případě by se nemohlo jednat o změny až tak razantní. No, to je na konec takové rýpnutí do jinak skvěle akční kresby, která vyniká i barvami. To, že si Bendis vytvořil příběh, z něhož se dá žít několik let (někdo ty vězně bude muset dostat zpátky), to je věc druhá, a je otázkou, jestli to považovat za kvalitu autora, anebo jeho slabinu. To by chtělo posoudit právě podle toho, jak dopadly další díly. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/03/536-ultimatni-komiksovy-komplet-31-new.html
  • Lenny
    Pokud pominu to, co vycházelo česky, na tomhle jsem začínal s Marvelem a má to pro mě nostalgickou hodnotu. A sakra Bendis!!! Jedna z nejlepších sérií vůbec!
  • Drekorian
    Tohle já můžu. Týmkovka jaksepatří s mým nejoblíbenějším ukňouraným Spider-Manem v papučkách. Jdu shánět další booky.
  • xflori01
    Skvělý komiks. Bavil mě celou dobu, rád jsem si ho přečetl a rozhodně jsem rád, že u nás vyšel. Má své mínusy, třeba bych čekal jiné reakce superhrdinů na setkání ve věznici či při náboru nových členů. Proto dávám 4 hvězdičky. Ale rozhodně doporučuji, stojí to za to (nebo mě to za to stálo).
  • Schramm
    Nemusím nijak zvlášť týmovky. Málokterý příběh mě přesvědčil o tom, že jde o něco o moc víc než jen přimět fandy jednotlivých zúčastněných postav sáhnout zase do portmonky. Tolik na úvod k mému hodnocení. Pokud máte k superhrdinským týmovkám vřelejší vztah, klidně přihoďte hvězdičku :)
    Jedná se o klasický startovací příběh a z toho vše vyplývá. Je to "jen" úvod. Nijak zvlášť mě nechytl, ale přečetl jsem ho rychle, nenudil. Závěr ovšem ukazuje, že potenciál tu je a v dalších pokračováních by se mohl solidně rozvinout (však je to taky Bendis, žejo).
2463191
Četl/a (139)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, Al0f0k, Alex´s, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, Blackhand47XD, blackJag, BreakingAway, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, Ejdý, Ejdý1, emanek, erik, EvilLive, Fives, Fox01, Fry, Glumal, Hønzza, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, Jack, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, kaylin, KdG, Keno, Knuckless, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Mariohurbanek, mart.in, Martin.imr, Matthew, me, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, monte walsh, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, oleav, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, Petr, petrSF, punisher, radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, sala, samuelo12, Schramm, SchredelMan, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Spike, start05, suricattaontheway, t0mas, T3ss, Tawax , terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Velkej šéf, vishnar, vita, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(351)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alex´s, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Ash Pointak, AwatarDK, Azbest, Baffman, batoo, bboorreekk, beanek, Bellatrix, Beng.D, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, Carnage, Cemino, Chaolinek, Charlie1203, chuckboris, ConanVJ, CoupeC, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , eliera, emanek, Erich, erik, ertefol, EvilLive, felda, fifas, filemon, Filip123, firesnake, firesnake1, Fives, flashpoint, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, FumarEnPipa, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, Grebenda, grinder, hahahoho, Hamichal, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, iob, IV, J.Connor, J.T.honza, Jabba, Jack, Jack043, James, james dixon, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jeffoun, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, José, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, KadetJaina, Kadin, kallenved, Kapis, Kareru, kaylin, KdG, kendor007, Keno, KINIMODUS, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, Kunden, kybl, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, malylada, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martin Buchal, Martin.imr, MartinV, Masinfira, Matej-29, Matio, Matthew, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcezik, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monte walsh, Montiseus, monty.cl, morbi, morbn, MP, mr.des, Mr.Filch, mttra, namdnas, NecRoman, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, opytz, palo, pata, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, Petr, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, podzimator, POLAKST, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, semi41, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, spagr, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, Tawax , The Genius, the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommy Monaghan, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (14)
ADM1, Azik2586, Badgu.y1902, Bart, Braindead, carlmichael, deadpool, delsemela, dracula, FatMonster, gezic, Hauzina, Mariomichal, Remi LeBo
Shání (4)
gezic, gobers, Hauzina, Mates17
Nabízí (1)
Fox01