Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Komiksová publikace „Cizinci jako téma“ obsahuje všechny komiksy původně zveřejňované na blogu společnosti Člověk v tísni (viz aktualne.centrum.cz/blogy).

Scénář
Markéta Kadlecová, Jitka Polanská
Art
Zuzana Andělová
Redakce
Jan Augusta
Žánry
propagační, satirický, stripy
ISBN/ISSN
Člověk v tísni
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 160 mm
Tisk
černobílý
Stran
56
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš4.5.2014 14:41Cizinci jako téma
    Osvětové určitě, na druhou stranu si nejsem jist pro koho je vlasně publikace určena. Je totiž dost obsáhlá a řekněme i nezáživná, pročež si nějak nedovedu představit ani děti, natož nějakého kryptofašistu, jak si jí louská a tvoří či mění názor. Holt je to onen dosti archaický a naivní názor, že komiksová forma je natolik prosťoučká, že osloví každého. Přitom jen vzpomeňme na Jerieho komiks pro ČvT "Mysli more, nebo budeš bit", který jde stručně a úderně k věci a jehož "funkčnost" je tak s "Cizinci" neporovnatelná. Chápu, že na hrubý pytel hrubá záplata, a že v zemi latentních rasistů a xenofobů holt účel světí prostředky a trochu demagogie má svůj smysl. Na druhou stranu tyhle otázky rozhodně nejsou černobílé a mě potom jednostranné projevy zastánců menšin taky trochu štvou. Podobné je to i zde, normálně přemýšlející člověk má samozřejmě představu strastí nechtěného cizince, spoustu záludností a nástrah, o nichž neměl ani ponětí, se pak dočte zde. Na druhou stranu mám z celé knihy představu, že bez pravidelného nadměrného přílivu cizinců naše ekonomika nenávratně skape, a to nám sem přeci proudí jen matematičtí géniové z Asie a lékařky z Makedonie.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.3.2014 12:57Cizinci jako téma
    Takové klasické osvětové dílko, jehož záměry jsou více než ušlechtilé. Humor stripů není kdovíjak třeskutě lomcující, ale o tom to není. Navíc "ukrajinská otázka" se v tuto chvíli stává možná o něco více aktuální.

    Celkový dojem: 70%
11