Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Začíná nové kolo! Kei a jeho přátelé se po příliš krátkém odpočinku vrací do staré známé místnosti, kde se setkávají s novými nedobrovolnými účastníky Gantzovy tajemné hry. Kolik nováčků tentokrát přežije setkání s nepřítelem? A jak si povede Kei a jeho ostřílení kolegové? Lze tuhle hru vůbec vyhrát?

Scénář
Hiroja Oku
Art
Hiroja Oku
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7449-227-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 mm
Tisk
černobílý
Váha
256 g
Stran
224
Cena
199 Kč
Originál
Gantz #03 (Shueisha Inc., 2001)
  • trudoš
    trudoš editor3.11.2017 23:56Gantz #03
    Fascinuje mě, s jak moc nesympatickými hrdiny dokáže Hiroya Oku přijít. V podstatě nikdo z nového osazenstva nestojí ani za zlámanou grešli - násilničtí magoři, namyšlená popstar, psychotická fanynka, důchodkyně s uřvaným vnukem - tohle je vážně tým k pohledání. Po prvních dvou albech je však jasné, že čím víc lidí, tím větší masakr, pročež očekávání další polovačky je zřejmé.
    Naneštěstí se autor tentokrát zaměřuje víc na sociální zázemí jednotlivých hrdinů a v tomhle ohledu mu fakt jedničku napsat nemohu. Pravděpodobně má důvod neustále naznačovat, že japonská mládež terorizuje všechny kolem a slabší dostávají permanentně po tlamě, protože silnějším nekouří jejich mocné doutníky. Já sice nemám nic proti undergrundové stylizaci, ale tahle prvoplánová černobílost mi už prostě z principu přijde směšná.
    No a jak se tak nepřímo polemizuje nad krutostí světa, na samotnou zápletku moc místa nezbude. Teprve v závěru se začne dít něco zajímavého, takže bez čtyřky nemá trojku smysl ani otevírat.
  • Fry
    Fry admin14.4.2017 21:46Gantz #03
    Gantz #03 - Ve třetí knize začínáme prakticky nanovo, svěže s novými postavami, ale přece jen tomu ještě něco málo chybí ... Kei je stále ten nadržený puberťák, všechny vedlejší postavy se stále chovají tak nějak neuvěřitelně a Gantz přichází s novým úkolem a ještě šílenějším nepřítelem. Nemůžu říct, že bych se u tohoto dílu nebavil, to ne, ale přece jen už to vnímám trochu jinak, než v tom roce 2014, kdy jsem to četl poprvé a byl jsem naprosto nadšený. Co však ale z odstupem času dokážu opravdu ocenit je ucelenost děje ... Za mě 4*!
  • Plocan
    Plocan15.3.2015 22:41Gantz #03
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Přečtení třetího Gantze mi trvalo o trošku dýl, než čtení předchozího dílu. Ale opravdu jen o trošku a musím říct, že panely jsou na můj vkus stále příliš velké, ačkoliv se v tomto díle dostane rapidního zlepšení. Horší je to však s příběhem, který se i přes zmenšení panelů prakticky nikam neposunul. Podíváme se, jak si žijí hlavní protagonisté a konkrétně Kei i Kató zažijí ve škole nejeden moment, kdy by si na chvíli určitě raději přáli přenést se do místnosti za Gantzem. A posléze se tak i stane. Když se stihnou přenést všichni nově příchozí, dostávají od Gantze za úkol ulovit jakéhosi mimozemšťana Tanaku. Hrdinové mají však jeden problém: Kei nemá svoji kombinézu!
    Třetí díl se mi líbil téměř stejně, jako předchozí dva, ale pořád ještě nějak nedokážu úplně naskočit do příběhu a nechat se jím naplno pohltit. Musím však vyzdvihnout pár momentů, které mi utkvěly v paměti: Kei jako drsňák, který díky kombinéze spacifikoval silnějšího tyrana ze školy, Kató jako drsňák, který provedl v podstatě totéž, ale nepotřeboval k tomu kombinézu a kozatá Kišimoto, která se nasáčkovala za Keiem, ale odmítá mu za to zaplatit sexem! No, že se nestydí... A to si na ni Kei speciálně koupil kondomy! Co se týče kresby, ta je téměř dokonalá, stejně jako u předchozích dílů. Jako velké plus je pro mě rozhodně větší množství menších panelů, takže kapitolu neprosvištíte tak závratnou rychlostí, jako předtím. Velké mínus je pro mě ale nulový posun v příběhu, který se v podstatě nedostavil. Kromě zahájení nové mise se stala jen jediná podstatná věc a sice nastěhování prsatice za Keiem... No, na dvě stě dvaceti stránkovou knížku nic moc...
    Doufám tedy, že příští díl si alespoň udrží velikost panelů, jako v tomto díle a že se příběh posune alespoň trošku dál...
    70%
  • Schramm
    Schramm29.6.2014 12:08Gantz #03
    Gantz je tady nejčastěji spojován se slovem bizarní a fakt to sedne. Ani po třetí knize nevím,co si o Gantz myslet, natož abych tušil, oč jde v příběhu - ale zjišťuju, že přesně to mě na tom baví. Trojka se víc než akci věnuje osudům postav, což je za mě jednom dobře. Vrhám se na čtyřku a těším se! Vedle Death Note a Crying Freeman další manga, co mě zaujala - narozdíl třeba od Bleache, to jen aby se daly srovnat moje preference a hodnocení...
  • Walome
    Walome mecenáš8.6.2014 14:21Gantz #03
    Houbař: dílů je 37, čeká nás tedy nějakých osm let do finále :)

    Jinak trojka mě bavila víc než dvojka a čtyrka. Jen mi tam zatím chyběj ty slibovaný úchylárny.
  • Houbař
    Houbař mecenáš13.5.2014 12:00Gantz #03
    Jsem zvědav, kolik tahle série bude mít dílů - děj se sune kupředu opravdu jen šnečím tempem. Na druhou stranu, jedna kniha stojí jenom "dvěstě vočí". Oproti Usagimu jde opravdu poznat, že tohle je jiný svět - jiný styl vyprávění, jiná stavba, jiný způsob kresby, ale "jiný" neznamená (pro mě) špatný. Jako mladší jsem ulítával na anime :) Každopádně tenhle díl mě přesvědčil, že u série zůstanu i nadále.
  • Mitsuko
    Mitsuko17.4.2014 13:46Gantz #03
    I po třetím díle si stojím za tím, že Gantz je dobrá manga. I když mi tentokrát čtení trvalo trošku dýl než u 2. dílu (ale fakt jenom trošku). Tentokrát se děj nějak moc neposunul, ale podívali jsme se na životy hlavních postav - to je moje, to mám ráda. :-) Ale samozřejmě za jeden svazek jsou osudy postav spíš jenom tak nějak naťuknuté, člověk stále pořádně neví...ale po další akci se určitě dozvíme víc. Dostala mě část s ,,domácím zvířátkem"... O_o Kišimoto mi přijde taková prosťoučká, ale to se taky dá přejít a navíc ona má v téhle manze zjevně jinou roli... (Boobs...boobs everywhere!). ;-D

    A opět nám postavy přibyly (když jich tam po 2. svazku moc nezbylo, že...). Nejvíc zvědavá jsem na tu babičku s vnoučkem. Jo a abych nezapomněla - kresba pořád super. ^_^

    Z mojí strany určitě spokojenost, těším se na pokračování. :-)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.4.2014 00:02Gantz #03
    Budu trochu parafrázovat erika, ale skutečně je to "do třetice všeho špatného". What da hell má znamenat tento komiks? Přes celkem normální a slušné mangy ala Naruto či Bleach, případně přes geniální příběhy Stana Sakaie, se dostáváme skutečně do onoho extra bizarního japonského světa, kde nic na první pohled nedává smysl. Tato definice není v mém případě sama o sobě kdovíjak negativní, ale Gantz je opravdu prapodivná série, které jsem ani tentokrát nepřišel na kloub. Sešity jsou číslovány čtyřmístným člíselm, takže třeba času dost a já se dočkám... nebo spíše budu neustále fascinovaně hledět, co se na těchto stránkách odehrává.

    Jako by byli všichni až na drobné výjimky tak trochu šílení a zlí, egoističtí a nechutní. Až iracionálně a do extrému. Je jedno, zda jde o jednoho z hlavních hrdinů, který je přidrzlý nesympatický spratek, kterému nyní jde nejvíce o sex a kozy nově poznané přítelkyně, o trapně působící studentské gangy na škole nebo motorkářské bandy. Výjimkou budiž Kató, který je zase až nechutně dobrácký a hustý, podobně jako Superman nebo Vladimír ze seriálu První republika. Taktéž to vyznívá tuze trapně.

    Hiroja Oku je nadrženej ouchyláček, který se možná minul žánrem, nicméně rozjíždí opravdu divný mišmaš s brutální dávkou obskurnosti. A jeho nakreslené postavy působí hrozně divně, někde na pomezí barokní extáze sv. Terezy a podivné neživé strnulosti renesančních bledých figur. Nové gantzovské vrhnutí postav do boje s mimozemšťanem na konci tohoto dílu je parádní tečka. Mluvím o tom mimozemšťanovi. Co tam tak jde. To je ještě víc "wat?" než Cibuláček nebo jaxe jmenoval z dílu prvního. A to wat teď není myšleno možná tolik špatně. Miluju bizarnosti a šílenosti. Ale i pošahanost má své meze, musí mít náznaky smyslu a musí mě to jakkoli bavit. Konsternovaně vyhlížím další díl.

    Celkový dojem: 40%
  • kaylin
    kaylin16.4.2014 16:09Gantz #03
    "Gantz" je série, na jejíž každý díl se těším a tentokrát jsem věděl proč. Tohle je naplnění mých fantazií o tom, jak by se mohl příběh vyvíjet. Je to úchylné, je to bizarní, je to ujeté, ale pořád je zde příběh, který je zajímavý a který stojí za to číst, protože je zde napětí a očekávání toho, co přijde. Myslím si, že po pár misích tohle nadšení vyprchá, ale v současné době je to přesně to, co mám na japonské tvorbě rád. Nezakrývá nic, co se děje v lidské hlavě, je to hodně sexistické, ale pořád to vypráví něco, co stojí za to. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/04/586-gantz-3-90.html
  • erik
    erik7.4.2014 13:15Gantz #03
    Ani do tretice neprichádza všetko dobré. Obyčajný život z pohľadu úchylného Japonca, to zahŕňa aj pomerne šteklivú scénu s „domácim zvieratkom“. Než sa človek nazdá, je tu záver a ide sa do akcie.

    Stále nie som presvedčený, že toto je pre mňa to pravé.
  • Fry
    Fry admin1.4.2014 18:41Gantz #03
    Gantz #03 - Mnozí se mnou možná nebudou souhlasit, ale právě osudy jednotlivých postav v komiksu pro mě dělají opravdový komiks! Tentokrát se Kei musí vyrovnávat s osobním životem, příchod Kišimoto zvrátí úplně celý děj, ukáže se, že Kei je klasický nadržený puberťák a poté se vracíme do staré známé místnosti, ve které na nás čeká nové kolo! Navíc se také seznámíme s pár novými členy Gantzovy hry, ale upřímně si nemyslím, že se tu zdrží nějak extra dlouho. Jediný problém této mangy je, že se čte fakt rychle ... Za mě 5*!
  • krvinka56
    krvinka5623.3.2014 17:33Gantz #03
    Původně sem díky absenci větší akce měl v plánu udělit tři hvězdy. Ale díky většímu zaměření na osudy jednotlivých postav zas dávám za čtyři. Ač je zde velké množství charakterů tak díky perfektní a přehledné kresbě je vždy od sebe rozeznáte. Žertíky a mírně erotické hrátky opět nechybí a asi jich tu je o kapánek víc.A pes opětovně nezklamal, ač nemusím psí oblečky jemu to sedne i když není jediný ONA stojí za to. Gantz sice ubral na akci s mimozemšťany ale zas jinde pořádně přitlačil na pilu. Rozhodně bych vypíchl tyto obálky k jednotlivým kapitolám: 0028,0029,0031,0032. A za zmínku stojí i autorův osobní miny forek. Gantz je jednoznačně velice zajímavá manga série která stojí za to se jí věnovat.
  • Shpeckk
    Shpeckk22.3.2014 18:48Gantz #03
    Dějově o něco slabší, než minulý díl. Akce s mimozemšťany v podstatě žádná, ale pro změnu máme větší možnost nahlédnout do soukromého života hlavních hrdinů a tak trochu si dotvořit obrázek ohledně toho, co jsou vlastně zač. Místy mi to přišlo lehce nepřehledné (ale to je možná proto, že jsem to zatím četl poměrně na rychlo), přesto si kresba drží svoji úroveň. To, co Hiroya Oku ošidil na brutalitě ale tentokráte bohatě vynahradí erotičnem :-) a opět se na scéně ukáže Kundolíz :-)
10261041
Četl/a (77)
AlmightyMates , Anton, Baffman55, ben_bella, besikv, binnmode, blackJag, Bronn, calvin10, CHester Turner, CHROM, Covenant, cyboy, dajik, DanQ, Darker, Davidos402, Django, erik, Faix, Final, flyboj, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Golem, Houbař, hromotlk, hypermlok, Jak, James, james dixon, jh666, Kaaos, kaylin, Keno, kisuke93, Koci, L4MIOzZ, lantan1, LuckyLjuk, Madao, Martinb, MartiusGray, mira1239, Mitsuko, motycond, mozzu, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Negan, Netorack, Noci, NylKasbri, p3tris, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, Schramm, seneke, Shin, Shpeckk, Sir_Pete, smazenapikantniskeble, spekktrum, T3ss, trudoš, VanTom, Walome, xflori01, Yefery, Zajo original, zlejzmrd
(145)
665+1, alchymista5, AlmightyMates , Awakener, Azbest, BadBoy, Baffman, Baffman55, bboorreekk, besikv, binnmode, blackJag, bronxik, calvin10, carlmichael, Cassidy, CHester Turner, Corvus, cyboy, DanQ, Darker, Davidos402, DAxik, doophy, erik, filemon, Final, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., ghousty, goldschmidchen, Golem, GORERATED, Grebenda, grinder, Hamichal, herbert, hlavathor, Houbař, Ho_Reese, Hulik, hypermlok, invape, Jak, James, james dixon, Jestrab2, jh666, joehot, jones1240, KadetJaina, kapicka, Kareru, kaylin, kendor007, Keno, kisuke93, Koci, konous, krvinka56, Kurt Cocaine, L4MIOzZ, Lamahe, lelky93, listr, Lobok257, Lookass33, Lord_Arthas, LuckyLjuk, maara, Madao, mangan, Martinb, MartiusGray, Maxianimal, MB, merhyx, mindstormjak, Mitak, Mitsuko, mokkun, moris.cz, mozzu, Mr.Plysh, Nanami, NecRoman, Negan, netvor, Nightmare, Noci, noMster, NylKasbri, o2t2, p3tris, pavel, pavouk, pechna, petrSF, Plocan, POLAKST, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, Raijin, raimi, Rety, Saiffer, Salien, Sammael, Saran, Schramm, seezeethree, segy, seneke, Shin, Shpeckk, Sir_Pete, Skot, spekktrum, T3ss, tacmud, Tarka Daal, Tialster, Tomzany, Toren, trudoš, tulipstros, VanTom, vishnar, Vítek, vranakx, Were-chan, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, yogi, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zdoog, Zíďas, zlejzmrd
Chce (10)
Ananasový Džus, Askalon, Bozhi, Braindead, burzum, deadpool, Doppelganger, Maty48, stepan.tichy, YukioSanUchiha
Nabízí (3)
L4MIOzZ, Rety, www.foxbazar.cz