Před Mary Jane tu byla Gwen Stacyová.
První láska Petra Parkera, která tragicky zemřela rukou Green Goblina. Tohle je příběh o tom, jak se ti dva zamilovali a jak byl Spider-Man nucený bojovat se smečkou nebezpečných padouchů, aby nakonec získal dívku svého srdce.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 33. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Spider-Man: Blue #1-6


Scénář
Jeph Loeb
Art
Tim Sale
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
599 g
Stran
160
Cena
199 Kč
Originál
Spider-Man: Blue (Marvel)
  • faster86
    Tvůrčí dvojice u které jdete téměř na jistotu. Milostný dopis Petera ke Gwen, skvěle to pasuje do děje kde se mihne spousta záporáků.
  • sedw
    Spider-mana nemám příliš načteného, četl jsem v podstatě jen to, co u nás vyšlo ze série Ultimate a pak Straczynskeho. Proto jsem nebyl natolik poznamenán událostmi kolem Gwen a asi i proto na mě neměl tento díl takový dopad jako na ty, kdo mají příběhy načtené. I tak jsem se ale bavil a šlo o velmi silný a komorní příběh, který mě po celou dobu bavil.
  • Blackthunder
    Kdybych měl shrnout pocity které u tohoto čísla převážení... je asi smutek.

    Pro citlivé a romanticky založené lidi jako jsem já, tento příběh velmi chytne za srdce. Je to v podstatě milostný dopis pro Gwen Stacyovou, kterou Petr stále drží v srdci. Jak se říká stará láska nerezavý, obzvlášť když ti byla taková láska uzmuta násilím...

    Tohle není ani příběh o Spideym, ale spíš příběh o Parkerovi a jaký to příběh je!
    Tenhle komiks je prostě velká paráda, ať už kresbou, scénářem nebo dialogy...
    Prostě komiks který ve mě opravdu něco zanechal... Smekám pomyslný klobouk
  • trudoš
    Dojemné dílko věnované příznivcům Petera Parkera, kteří jej mají rádi spíše jako lidskou postavu, než jako superhrdinu. Přestože Smutek postrádá výraznější dějový zvrat nebo třeba pointu, nad níž by se tajil dech, jeho emoční náboj je neoddiskutovatelný. Alespoň v případě, že se ve vašem srdci skrývá špetka tichého romantika. Příběh paradoxně nemapuje události již známé (tedy smrt Gwen Stacyové), ale rozehrává Parkerovi první namlouvací úspěchy u dvou osudových dívek, kdy si začíná uvědomovat, že si bude muset vybrat, která z nich bude hrát v jeho životě prim. Takže ve finále minimum akčních konfrontací s excentrickými padouchy, zato spousta monologů o lásce a ztrátě - přesto to k přátelskému pavoukovi ze sousedství sedí jako ulité. Jeph Loeb je jednoduše spektakulární a osobně jsem přesvědčen, že takhle na dřeň se Spider-Manovi doposud dostal akorát J. Michael Straczynski. Celek pak dokonale rámuje melancholická kresba Tima Salea, nad níž zkrátka musí pookřát duše každého fanouška.
  • tom99
    Vždy se mi zamlouvala postava Gwen daleko více než MJ a tento komiks to jen dokazuje. Spider-man je totiž vždy ovlivněn tomu, co se přihodilo Gwen, která měla na jeho pavoučí život obrovský vliv, proto vzpomínání na tuto postavu je krásné. Zatímco MJ je spíše v komiksech popisována jako postava celebrita trpějící modelskými syndromy, vždy to byla právě Gwen, která mi k Peterovi více seděla. Skvělý komiks.
  • karl173
    Spider-Man tak jak ho máme rádi a zároveň v lehce depresivním příběhu, který ale vypráví nádherný příběh o lásce, kamarádství a boji se zločinem. Loeb a Sale opět nezklamali. 90%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.3.2018 22:10Ultimátní komiksový komplet #022: Spider-Man: Smutek
    tady jsem věděl do čeho jdu a je to fakt výborné. Scénář a kresba super, ale... Na Spideyho mi Tim Sale sedí méně než na Temného rytíře (jde spíš o práci s barvami, širší paleta barev Saleovi asi nesvědčí tak jak jsme od něj zvyklí - můj názor). Přesto je to furt pecka a nadstandard. Zajímavé pojetí Spider-manovi osobnosti. Gwen Stacy má asi větší význam po smrti a je vidět, že získává stále větší a větší rozměr co by doprovod Peterovi psychiky
  • SimKane
    Smutek... prostě smutek. Po dočtení tohohle komiksu nic jiného nečekejte. Sice mě to k slzám nedohnalo, ale moc tomu nechybělo :') Za mě rozhodně nejlepší komiks z celé série UKK a troufám si říct že i jeden z nejlepších komiksů vůbec...
  • Kadin
    Skvělý příběh pod trhnut dokonalou kresbou Tima Saleho. Nejraději bych si dal příběh jen o Petrovi a jeho dvou osudových ženách a linku spidermana bych nepotřeboval. Poprvé se mi u komisku stalo, že jsem měl husí kůži. 10/10.
  • S4TW
    Tenhle komiks se dá shrnout jedním slovem. Krásný. Krásný příběh, krásná myšlenka, krásné vzpomínky, krasné monology a samozřejmě krásná kresba. Kresbu bych vyzdvihl především, je to přesně ta atmosferická kresba, která parádně navodí požadovanou atmosféru, v tomto případě romanticky melancholicky smutnou. Je vidět, že se Sale inspiroval oldschool komiksy a tím i vzdal hold starší generaci kreslířů jako byl právě třeba Romita. Sám Sale říká, že se takové kresbě, jaká byla na výslunní v 70.letech vyrovnat nemůže, ale tento komiks potvrzuje opak. A neméně bych chtěl pochválit barvy, tady se pán s barvičkami vyloženě vyznamenal a malbu nádherně doplnil a dodal tomu tu pověstnou třešničku (ten modrý podtón na začátku a na konci knihy, to je jednoduše paráda). Neméně povedené jsou i obálky. No a příběh to skvěle podtrhuje. Je vážně krásny, takový jemný, ale i tak se dočkáme akce a uvidíme jedny z nejznámějších Spideyho protivníků. Hlavní linku si tu ovšem drží vzpomínkově romantický příběh, který je ovšem nádherně podán a nejedná se o žádné klišé. Je to kniha o pocitech jednoho z nejslavnějších hrdinů, o tom, jak vypadá láska v prvních fázích a o tom, jak to někdy osud umí nemilosrdně utnout. Zároveň to je kniha, kterou si mnozí budou chtít znovu přečíst a opět se ponořit do té atmosféry, kterou kniha má a kterou již vystihuje název. Poslední, co bych chtěl pochválit je humor (ano, slyšíte dobře, v komiksu Smutek hraje velkou roli i humor) – tohle je přesně ten humor, kvůli kterému Spider-Mana mají všichni tak rádi a scénáristovi se povedlo tento humor vkusně zakomponovat i do Smutku. Prostě tu není absolutně nic, co bych chtěl vytknout. Všechny prvky se výborně doplňují, zapadají do sebe a vytvářejí krasný (opět) celek. Jsem nadšený a musím říct, že celkově v UKK vede Spider-Man, je hold vidět, že nejslavnější postavu dělají ti nejlepší umělci.
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #022: Spider-Man: Smutek" - Krásný smutný příběh ... A rozhodně jeden z nejlepších, co se vyskytují v UKK, dojemná příběhová linka a krásná smutná kresba umí dohnat dokonce i k slzám, které se nakonec sice nedostavily, ale chybělo hodně málo ... Tohle jsou příběhy, které chci v komiksu číst, příběhy, které prostě umí navodit tu správnou atmosféru. Petr, J. Jonah Jameson a další navíc při tom dokáží i vtipně hláškovat a nejednou jsem se i upřímně zasmál ...
    Ale je pravda, že na tento příběh musíte také mít tu správnou náladu, nejlépe v nějaký chladný, smutný a studený večer ... Za mě 5*!
  • firesnake
    Skvělá kresba i příběh. Jeden z komiksů, ve kterých je Parker vyobrazen jako jeden z party, a ne jako vyvrženec. Už v Zrození Venoma se jeho milostný život odehrával mezi dvěma ženami, a tady je to ještě větší chaos. Nečekal bych, že Loeb dokáže vytvořit takové dílo, ale stalo se tak. Jeden z nejlepších z UKK. Hodnotím 5 hvězd.
  • Xeelee
    Silnej a dojemnej příběh o lásce bez sebemenšího náznaku patosu. Citlivě pojatej a bravurně zpracovanej.
  • Walome
    Jímavé a melancholické. Škoda nudných dlouhých akčních pasáží. A samozřejmě je třeba se povznést nad skutečností, že by po loserovi Parkerovi jeli dvě takovýdle kočky, ještě k tomu v jeden moment.
  • choze
    Příjemné nostalgické ohlédnutí, které se mi ale jeví jako značně nadhodnocené. Scenáristicky i kresebně je to naivní v duchu Spider-manovy éry, k níž to odkazuje, což je v pořádku, ale netvařme se, že jde o kdovíjaký scenáristický či výtvarný skvost, tohle opravdu není Spideyho Návrat Temného rytíře nebo tak něco. Žádný ultimátní doják se nekoná, protože romantika musí do velké míry ustoupit slušně nakreslené akci a Parker se tak spíš než za babami honí za superpadouchy. Navíc se Gwen dělí o prostor s MJ (ani bych se nedivil, kdyby v celém příběhu bylo víc MJ než Gwen) a vlastně tu snad jen s výjimkou úplného závěru není jediná silnější romantická scéna. Pokud chcete opravdu intimní vzpomínku na Gwen, zkuste kraťoučký The Kiss.
  • Schramm
    Bál jsem se toho, ale Smutek je klenot. Žádné klišé, ale naopak spousta emocí. Jsem rád, že u nás je Gwen Stacyová jen známá postava, takže můžeme docenit děj, ale bez toho, abychom jako čtenáři prožívali celý její A Petrův příběh. Kdyby tomu tak bylo, nepochybuju, že u čtení řvu jako krokodýl. No a o kresbě Tima Salea škoda mluvit. Gwen i MJ jsou fakt kočky...
  • terrordemon
    Jeden z najlepších komiksov o pavúčom mužovi s nádhernou kresbou. Naozajstný príbeh lásky bez klišé a pátosu. Takto má vyzerať romantika. Na konci som plakal, tak silnú pointu to má.
  • Mike-sh
    Mnoo teda musel jsem se hooodne drzet abych na konci neuronil slzu...
  • Flash
    Krásné romantické dílo, s pěknou přehlídkou se Spider-manovými zvířecími záporaky.Sem tam do toho bitka.Které tady jsou ale spíš na druhé koleji. Pěkně odvyprávěno. Výborné jak pro fanoušky tak pro neznalce.
  • erik
    Toto je dojemná a krásna knižka pre fanúšikov Spider-Mana. Tie neustále odkazy, tá silná dávka nostalgickej romantiky... Ale aj pre nováčika je tu toho dosť, hlavne kresba. Sale je úžasný, má vlastný štýl, dýcha z neho atmosféra zašlých dôb, ktoré neboli hektické a prezentovali sa dôstojne (muži nosia klobúky a pod.). Záver sa prekvapivo, ale zato bravúrne vyhol klišé, ku ktorému by sa asi uchýlili menej zdatný scenáristi, keď už to začalo Green Goblinom, všakže. Toho Sale tradične parádne „zoškriatkovateľ“, milujem jeho záľubu v nasadení až rozprávkového výzoru rôznym záporákom, pričom z nich často ide hrôza.

    Loeb exceluje, tú "blue" atmosféru cítiť z každého slova - kto mohol tušiť, že ona so mnou prežije celý svoj život... Takmer som neudržal slzu.

    Jedna z najlepších vecí, čo v UKK zatiaľ vyšli.
  • marek zigmund stanko
    scénářem za straczynského spider-manem jen nepatrně zaostávající ..a to je sakra velká pochvala !
  • J.T.honza
    Tak to jsem nečekal. Celou knížku jsem si říkal, že mě to docela baví, pěkně se to čte a že i když se mi moc nelíbí ta hodně zjednodušená kresba, tak jako celek si užívám další z pohledů na Spider-manův život. Závěrečná dojemná pointa mě ale rozsekala tak, že tomu musím dát pět hvězd. Jak tu někdo psal, tenhle komiks má duši. Už chápu, proč je to považované za jeden z nejdůležitějších příběhů o Spidym a hrozně rád bych si přečetl i toho Daredevila: Yellow a Hulka: Gray. Jedna z nejlepších věcí UKK, kterou si určitě nenechte ujít.
  • Kabukiman
    Takovej klasickej spidermanovskej příběh v nejlepší formě. Co od spidermana očekáváme, to tady dostaneme. Nic víc a nic míň... Co se mi líbilo, byla kresba. Vždycky mi vadil takovej ten vyhublej spiderman. Tady je pod elasťákama slušně namáklej, jak se na pořádnýho super hero sluší a patří. Moc jsem teda nepochopil, proč Parkera žerou dvě největší super mega kočky, když je takovej hňup a hlavně že si navzájem vubec nevjížděly do vlasů, když na něj měly takovej zálusk. Asi je Parker sice jouda, ale k tomu ultra hezoun. A nebo má nějaký pavoučí charisma, jako další superschopnost... A Mary Jane byla v pubertě dobře namachrovaná kravka... A Gwen byla slušná kost! Škoda jí! Chci bejt taky spiderman, sakra...
  • Murphy722
    Mistr Parker a jeho milovaná Gwendolyn :-) Opravdový příběh lásky s duší a bez velkého patosu. Tak, jak jest nádherné!
  • kaylin
    Spider-Man je možná nejútrpnější postavou mavelovského světa, i když takový Captain America je mu silnou konkurencí. Jeph Loeb ho ale vyhmátnul přesně takového, jaký je. Na první pohled slabý, ale ve skutečnosti silný, protože dokáže čelit takovým ztrátám jako nikdo jiný. Stále je tu ale skutečnost, že na něj vždycky nějaké to štěstí čeká. Jen prostě musí vydržet. A on vydrží. Je to hodně emocionální postava, která navíc všechno snáší se svým klasickým hláškováním. Tímto příběhem jsem si jen potvrdil, proč mám tohoto superhrdinu tak rád a proč mi u něj více sedí příběhy, kde se spíše řeší vztahy a souboje jsou jen pozadím anebo vhodným katalyzátorem. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/03/556-ultimatni-komiksovy-komplet-22.html
  • Spider-man
    Tak nevím, očekával jsem super Spíďu, natěšen pozitivními recenzemi a počítaje s příběhem, který se nostalgicky zabývá Peterovým vztahem s Gwen a dočkal jsem se nudného průměru....pokud chci nostalgicky vzpomínat na Gwen, sáhnu raději po zázracích, kde je perfektně a na malém prostoru zachycena její osobnost a pokud chci nějakou Spideyho bitku, sáhnu po klasice a kresba mě taky neuspokojila. Ne, že by byla špatná, ale přirovnání k Romitovi je těžce mimo...
  • luky.kuky10
    Kdyz jsem se dozvedel, ze tento comics ma na svedomi stejna tvurci dvojice jako Batman: temne vitezstvi, neuveritelne jsem se zacal tesit na cteni. Nejen kresba ( ktera je proste dokonala ), ale i scenar je neco, kvuli cemu musite tuhle knihu mit! Ikdyz to neni kdovijaka rezba nebo akcni comics, ma to proste pribeh a dusi. Dokonale dilo.
873311
Četl/a (158)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, autokineton, Big_Boss, blackJag, Blackthunder, BreakingAway, Bronn, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, DanMac, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Dejweez26, Denis1996, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, Ejdý, Ejdý1, emanek, erik, faster86, filosh, Final, Fives, Fox01, Fry, Glumal, Goldfinch, guseppe, Hønzza, hicks, Hokejový_Svaz, Honzin, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, kindanerd, Knuckless, Koci, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, LookAss, Loxin, luky.kuky10, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, me, MEGA, Mercurio, Mike-sh, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Mr.Filch, NecRoman, Norri, oleav, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, Petr, petrSF, Piggyslav, punisher, raenius, raimi, RaptoR, Raul, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S313, S4TW, Sagikkun, samuelo12, Schramm, sedw, SekyCZ, SHORTY, Shpeckk, Sick666, SimKane, Sir_Pete, Spacecore, Spike, start05, Symbi, t0mas, T3ss, terrordemon, the.kasztan, tom99, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, VanTom, vishnar, vita, vrazdinek, VvV, Walome, Wiw, xflori01, Yefery, Zahonko, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(375)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, anfrene, asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, Azbest, Baffman, batoo, bboorreekk, Bellatrix, Beng.D, Benji, Big_Boss, blackJag, Blackthunder, Blair, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, bronxik, Bubákolog, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, Charlie1203, choze, chuckboris, ConanVJ, CoupeC, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , Deckard, deefha, Dejweez26, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , eliera, emanek, Erich, erik, ertefol, faster86, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, firesnake1, Fives, flashpoint, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, FumarEnPipa, gezic, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Grebenda, grinder, guseppe, hahahoho, Hamichal, Hauzina, Hebled, hellblazer, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, iob, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, jardoom, Jay-jay, jeffoun, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, jones1240, José, Joshua_T, Kabukiman, KadetJaina, Kadin, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, keyko, KINIMODUS, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, Kunden, kybl, Lachvos, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, listr, LookAss, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, Malachias, malylada, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martin Buchal, Martinb, MartinV, Marvin, Masinfira, Matio, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, Mike-sh, mike731, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, mirror, misa, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, morbi, morbn, moris.cz, MP, mr.des, Mr.Filch, mttra, namdnas, NecRoman, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, palo, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, peposek, Petr, petrSF, Piggyslav, Piros0013, Pjenkus, pk123x, podzimator, POLAKST, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, RadimNemec, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, RaptoR, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, sedw, SekyCZ, semi41, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, spagr, Spider-man, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suchosch, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommy Monaghan, tomned, Tomski, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, VvV, willis, Wiruss, Wiw, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (29)
ADM1, anfrene, AwatarDK, Azik2586, Badgu.y1902, Bart, Braindead, carlmichael, Cody, Dave-7, deadpool, delsemela, FatMonster, illy, Jabba, K-Os, maitreja, mankoo, Mariomichal, matrosh, Matthew, MazeCZ, mikki.maser, petrsimcik, RodRoder, royan, SimKane, Tabasco, TenCoJeZbytečnej
Shání (4)
gobers, Mates17, szajter, Tabasco
Nabízí (3)
BreakingAway, Fox01, mgeralt