V sešitu Šťastný Snoopy předkládáme malým i velkým čtenářům dobrodružství věčně hladového bígla Snoopyho a jeho přátel, která se udála v roce 1965. A proč vydávání sebraných stripů Peanuts začínáme zrovna rokem 1965? Snoopy si poprvé nasadil na hlavu přilbu a stal se leteckým esem z první světové války; poprvé se setkal s drakožravým stromem, zamiloval se při bruslení do bíglice, pokoušel se stát slavným spisovatelem a také si pečlivě střežil tajemství, že na Měsíci jsou psi, a v dubnu 1965 se všichni objevili na obálce prestižního časopisu Time … zkrátka tehdy se Snoopy, jeho páníček Charlie Brown, malá Sally, co se nechce učit matematiku, hubatá Lucy, hudební nadšenec Schroeder a ostatní stali opravdovými celebritami. Laskavý humor dětské party, v níž si každý čtenář snadno najde svého oblíbence, se poprvé v sešitové formě dostává i před české publikum. Buďte i vy nehorázně šťastní jako Snoopy!

Obsahuje stripy z období 1.1.1965 - 16.10.1965

Scénář
Charles M. Schulz
Art
Charles M. Schulz
Lettering
Jakub Goldmann
Překlad
Michal Jareš
Žánry
humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-259-0232-5 (Plus (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
černobílý
Stran
64
Cena
99 Kč
  • sedw
    Peanuts je skvělá stripová série (dříve vydané tématické knihy mě nadchly), zde jsou však ještě jisté rezervy. Není to ani tak tím, že se jedná o vydání stripů tak, jak šly po sobě (to se mi naopak líbí, jelikož člověk může hezky sledovat vývoj), ale jednoduše tím, že některé stripy (zejména pokud jde o delší příběhy) se mi jednoduše netrefily do vkusu. Ve vybraných stripech bylo to nej a rozdíl je poznat. Tento styl mi však vyhovuje mnohem více právě s ohledem na to, že jsou zde mnohdy delší příběhy a vybrat pouze část nejde, respektive tím utrpí pointa. Člověk také vidí, jak se postavy mění, jak některé přibývají... Doufám, že se můžeme těšit i na další díly, dle nakladatele o pokračování prozatím jednají.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.9.2014 22:52Peanuts #01: Šťastný Snoopy
    Ačkoli Peanuts vycházeli už od 50. let, stále v tom vidím trochu ten počáteční "nehumor" (jako když začínal Garfield), ze kterého prosvítá ovšem už celá... no, řekněme hromádka parádních stripů. Ale že bych se za břicho popadal jako u výběru toho nejlepšího, se říct nedá.

    Celkový dojem: 60%
  • Azalin
    Azalin mecenáš21.7.2014 19:33Peanuts #01: Šťastný Snoopy
    Zase skvělý díl! Další roky prosím!
  • kaylin
    kaylin9.4.2014 16:52Peanuts #01: Šťastný Snoopy
    Musím říct, že se mi tenhle styl vydávání líbí o trochu více, než v případě vybraných stripů, jak tomu bylo v případě předchozích knih. Přece jen je zde větší rozptyl témat, je zde více různých vtipů, užijete si i ty, které by se do vybraných nejspíš nikdy nedostaly. Jenže to nakonec vede k tomu, že jsou zde sice naprosto geniální kousky, ale stejně tak i stripy, na kterých je vidět, že s nimi Charles M. Schulz zase tolik práce neměl. I v tom je ale krása série a toho, jak jednotlivé stripy vycházely po sobě. Tak snad se bude sešit kupovat, abychom se co nejdříve dočkali dvojky. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/04/576-peanuts-stastny-snoopy-sebrane.html
  • andre
    andre mecenáš8.4.2014 08:47Peanuts #01: Šťastný Snoopy
    Ze začátku jsem měl pocit, že peanuts nemluvějí česky, ale anglicky s českými slovy. Nevím zda jsem časem na "angličtinu" navykl, nebo zda se to postupen sešitu zlepšilo, ale ke konci už jsem si mohl klidně číst:) .... Škoda že je pérovka trošku vyžraná, ale to bude asi problém dodaných podkladů. .... A poslední škoda, že v sešitu není celý rok. ...... Jinak jsem spokojen. Takže tak.
1941